základní část, 24. kolo
03.03.2024 14:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Guus Til (© AFP)

PSV ve šlágru sezony zachránilo bod s Feyenoordem a na čele tabulky tak stále drží desetibodový náskok

Očekávaný šlágr letošního ročníku Eredivisie přinesl nesmírně dramatickou zápletku a chvíli to vypadalo, že Feyenoord uštědří suverénnímu PSV vůbec první porážku v tomto ligovém ročníku, domácí ale nakonec vyrovnali na konečných 2:2 a s vypětím všech sil tedy uhájili neporazitelnost i ve čtyřiadvacátém zápase této sezony nizozemské nejvyšší soutěže. Eindhovenský gigant je proto stále první s šestašedesáti body o deset bodů právě před Feyenoordem.

Rotterdamský obhájce titulu obdržel hodně rychlý první gól, ovšem postupem času se dostával do tempa a krátce po hodině hry otočil vývoj díky mexickému kanonýrovi Santiago Giménezovi, čímž by se reálně vrátil do hry o nizozemský titul, jenže poslední slovo měl domácí Guus Til. PSV si k jednadvaceti výhrám připsalo na konto třetí nerozhodný výsledek, avšak vzhledem k průběhu nespokojeno být nemůže.

Svěřenci trenéra Petera Bosze zahájili tuto nedělní bitvu naprosto fantasticky a hned svou první možnost ze 4. minuty přetavili ve vedoucí gól. Po skvostné narážečce ve středu hrací plochy převzal míč Malik Tillman, který se elegantní kličkou zbavil bránícího Hancka a po krátkém sólu obstřelil marně se natahujícího gólmana Wellenreuthera přízemním pokusem do protějšího spodního růžku.

Výběr vedený koučem Arnem Slotem to však v žádném případě nezabalil a přesně v polovině úvodního dějství celkem rychle odpověděl. O vyrovnání se postaral teprve devatenáctiletý gambijský křídelník Yankuba Minteh, neboť obral o míč školácky chybujícího Boscagliho, obešel brankáře Beníteze, a svou individuální akci zakončil střelou po zemi přímo doprostřed branky.

PSV od tohoto okamžiku znovu přidalo a po necelé odehrané půlhodině si mohli vzít zpět ztracený náskok, jenomže projektil agilního Tillmana famózně vytěsnil na tyč zasahující Wellenreuther. O pár minut později neměl daleko ke skórování ani Schouten, jeho nepříjemná skákavá střela totiž minula levou konstrukci vskutku jen o několik centimetrů.

Hosté hráli po změně stran o něco sebevědoměji a po prvotní šanci Geertruidy z ničeho nic otočili vývoj v 61. minutě - svůj jubilejní dvacátý zásah tohoto ročníku Eredivisie zaznamenal Giménez, jelikož po skvělé práci Geertruidy na pravé straně a závěrečné křižné nahrávce stanul zcela před odkrytou brankou a tu z bezprostřední blízkosti neminul - 1:2.

Nicméně neuběhlo ani dalších deset minut a konečný nerozhodný výsledek zařídil šestadvacetiletý Til. Ten si po akrobatickém obloučku kapitána Luuka de Jonga seběhl k pravému rohu brankového území a z první ukázkově propálil bezmocného Wellenreuthera. Ve zbývajícím průběhu bylo na obou soupeřích znát, že hlavně nechtějí udělat chybu, a až do závěrečného hvizdu se tak nic podstatného nestalo.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele