základní část, 24. kolo
03.03.2024 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Heerenveenu (© AFP)

Heerenveen porazil Zwolle 2:0 a vyhoupl se do horní poloviny Eredivisie

Heerenveen v minulém kole řádil na půdě Volendamu (4:0) a teď na tento výsledek navázal v domácím prostředí proti upadajícímu nováčkovi ze Zwolle, kterého nakonec udolal po výsledku 2:0. Dík druhému tříbodovému zisku v řadě se tedy posunul na deváté místo tabulky s jednatřiceti body o bod před desátou Spartu a stále živí reálnou naději na dodatečné play-off o evropské poháry.

PEC naopak utrpělo třetí porážku v řadě a po týden starém debaklu s PSV (1:7) se gólové neprosadilo, v Eredivisii se proto propadlo na třináctou pozici se sedmadvaceti body. Domácí favorit byl od začátku o něco aktivnější a poprvé se mu povedlo rozvlnit síť ve 26. minutě díky brance pozdějšího střelce Pelleho van Amersfoorta, jenže ta v tomto případě nebyla uznána kvůli předchozímu zpracování rukou.

Zřejmě nejdůležitější okamžik tohoto nedělního utkání byl k vidění v samém závěru úvodního dějství. Po centru z pravého křídla totiž Krastev evidentně ve vlastní šestnáctce podrazil Sahraouiho a rozhodčí Hensgens po krátké odmlce ukázal na penaltový puntík. K němu se postavil osmadvacetiletý marocký záložník Anas Tahiri a bez větších potíží zamířil do levého dolního růžku. Heerenveen byl lepší i po změně stran a svůj náskok mohl navýšit po necelé hodině hry.

Po naprosto vynikající kolmici do pokutového území soupeře se totiž zjevil ve stoprocentní šancí střídající Ché Nunnely, avšak jeho závěrečný pokus proletěl těsně vedle pravé konstrukce. Ihned nato zakončoval stejný hráč z dvanácti metrů, nicméně tentokráte našel jen připravenou náruč brankáře Hauptmeijera. Heerenveen však přeci jen definitivně rozhodl o svém úspěchu v 67. minutě, neboť Van Amersfoort z mírného úhlu ukázkově přeloboval hostujícího strážce od pravého rohu brankového území.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele