základní část, 24. kolo
02.03.2024 20:00 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Ricky van Wolfswinkel (© AFP)

Vitesse nenavázalo na skalp Excelsioru a s favorizovaným Twente prohrálo 1:2

Celek z Arnhemu v minulém kole vzkřísil svou naději na přímou záchranu, jelikož si odvezl všechny tři body z Rotterdamu proti konkurenčnímu Excelsioru a po hodně dlouhé době se radoval z vítězství, nicméně teď v domácím prostředí nakonec nezvládl duel s ambiciózním Twente a i přes dobře odvedenou práci prohrál nejtěsnějším poměrem 1:2. V tabulce Eredivisie proto zůstává na předposledním sedmnáctém místě se šestnácti body.

SBV v tuto chvíli drží tříbodový náskok před posledním Volendamem, nicméně na šestnáctý Waalwijk stále ztrácí dva body a za patnáctým Excelsiorem zaostává o bodů pět. Klub z Enschede naopak potvrdil skvělou formu z poslední doby a se ziskem padesáti bodů si upevnil třetí místo, navíc před čtvrtým Alkmaarem už je o bodů sedm. Svěřenci trenéra Josepha Oostinga zahájili toto sobotní utkání famózně a již po čtyřech odehraných minutách vedli.

Prosadit se dokázal tradiční kanonýr Ricky van Wolfswinkel, který i ve svých pětatřiceti letech vsítil svůj jedenáctý zásah v tomto ročníku nizozemské nejvyšší soutěže. Po akci na levém křídle totiž vystihl nepřesnou rozehrávku Oroze a z hranice pokutového území nekompromisně zavěsil pod břevno. Hosté se po tomto momentu spíše soustředili na defenzivní činnost a na to doplatili v samém závěru úvodního dějství.

Vitesse se vrátilo do hry o bodový zisk ve 44. minutě, jelikož po skvělé práci Hadjiho-Moussy na pravé straně a následné finální přihrávce před branku si smolně srazil míč do vlastní sítě bránící Robin Pröpper. Alžírský forvard se dokonce prosadil podruhé necelých deset minut po přestávce, ale jeho skvostný projektil, který zapadl přesně pod břevno, tentokráte nebyl uznán kvůli předchozímu ofsajdovému postavení.

Domácí znovu zahrozili zhruba v polovině druhé půle, jenomže střelu Boutraha skvěle zneškodnil brankář Tytoń a pak dorážející Kozlowski trestuhodně olízl jen levou konstrukci. Twente ve zbývajícím průběhu zvýšilo své obrátky a rozdílové trefy se dočkalo zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, neboť Joshua Brenet se po sražené kolmici Vlapa ocitl za obranou protivníka a bez větších potíží zamířil doprostřed branky do protipohybu bezmocného gólmana Rooma.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele