Eredivisie - preview 10. kola

22.10.2010, 08:24, aktualizováno 24.10.2010, 08:59
Previews
Ajax hraje na půdě Excelsioru a bude se chtít minimálně na několik hodin posunout před PSV Eindhoven, to doma přivítá Feyenoord. Jasné favority mají duely Twente - Den Haag a Alkmaar - Willem II, kolo uzavře duel Vitesse s Utrechtem...
SBV Excelsior - AFC Ajax  (neděle 12:30)
Ze šokující porážky s Utrechtem se dokázal Ajax otřepat skutečně velmi rychle a nyní je opět považován za jednu z největších hrozeb Eredivisie. Potvrdit by to měl i tentokrát na půdě Excelsioru.

Když na začátku října, pár dní před reprezentační přestávkou, podlehl Ajax doma průměrnému Utrechtu, způsobilo to velké překvapení napříč celým Nizozemskem. Fanoušci okamžitě začali spekulovat, zda to byla jen výjimka, nebo zda začíná jejich oblíbencům po dobrém úvodu do sezóny docházet dech. Správnou odpovědí se nakonec ukázala první možnost.

Ajax totiž hned v dalším zápase potvrdil roli favorita a bez problémů vybojoval tři body proti nepříjemně hrající Bredě. Během tohoto týdne navíc v Lize mistrů zvládl veledůležitý duel s Auxerre, a stále tak může snít o postupu ze skupiny.

Trenéru Martinu Jolovi ale dělá vrásky na čele zdravotní stav záložníka Siema De Jonga. Jeho start totiž stále není ještě stoprocentně potvrzen. Podle všeho však do zápasu zasáhne už od začátku. Mladý středopolař měl být mimo hru téměř měsíc, nakonec ale nebylo jeho zranění tak vážné. "Cestoval do Rotterdamu společně s týmem," potvrdil Jol. Mimo hru však stále je Nicolas Lodeiro a start v případě Vurnona Anity je nejasný.

Excelsior sice nastoupí na domácím trávníku, ale podle mnoha odborníků mu tato skutečnost nijak výrazně nepomůže. Od začátku je považován za jasného outsidera a zisk remízy by byl pro něj považován za obrovský úspěch.

V minulých týdnech rozhodně Excelsior příliš nepřesvědčil. Rozjel totiž novou sérii proher. Bez bodu odcházel ze zápasu ve všech posledních čtyřech případech.Stále se sice drží ve středu tabulky, stačí ale další nepovedený duel a může klesnout až do pásma sestupu, jelikož od šestnáctého Vitesse jej dělí pouhé dva body.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 11.00 - 6.75 - 1.16
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Twente - ADO Den Haag  (neděle 14:30)
Twente v letošním ročníku ještě neprohrálo a společně s PSV je tak jediným týmem, kterému se to doposud povedlo. Nicméně Den Haag by neměl být právě v této sezóně úplným snadným oříškem. Z těch překvapení je zatím možná tím největším, protože posbíral z devíti zápasů patnáct bodů a patří mu naprosto neuvěřitelná šestá pozice. Je sice pravdou, že cenné body získal proti největším rivalům, ti nejtěžší protivníci jeho formu vskutku ještě prověří.

Twente k tomu musí zvládat utkání v Lize mistrů, nicméně i tam na tom není až zase tak špatně. Doposud získalo dva body a jeho situace ve velmi těžké slupině rozhodně není ztracená, minimálně se může poprat o účast v Evropské lize. Ve středečním zápase doma remizovalo s Werderem 1:1, což není až zase tak špatný scénář. Na domácí scéně Twente zvládlo dva velmi důležité duely, přehrálo Feyenoord a poradilo si také s Groningenem.

Den Haag je sice zatím šestý, jenže důležité body posbíral opravdu se spodkem tabulky. Jediné větší překvapení uhrál na půdě Heerenveenu, kdy si odvezl bod za remízu 1:1. Předtím zdolal poslední Tilburg, do té doby předposlední Heracles, podceňované Venlo a minule také Excelsior, který v tuto chvíli hodně tápe. A v opravdové zkoušce v úvodu sezóny s rozjetou Rodou a na půdě Arnhemu prohrál, proto se dá čekat cokoliv.

Kouč Twente Michel Preud'homme však úspěchy soupeře nezatracuje a očekává vskutku náročný duel: "Den Haag předvádí vyrovnané výkony a pravidelně sbírá body. V této sezóně je zatím pro mě největším překvapením, i když nyní narazí vskutku těžké soupeře. Pozor si budeme muset dát na jeho útočnou sílu Kubík - Bulykin Verhoek," varuje Preud'homme před největším nebezpečím. V sestavě bude kouči Twente možná chybět Peter Wisgerhof a Bryan Ruiz, oba utrpěli mírné zranění v Lize mistrů a jejich nedělní start je tak ohrožen.

Kouč hostů Van der Brom bude mít k dispozici téměř kompletní výběr, chybět bude akorát Jen Danny Buijs, do sestavy se vrací gólman Robert Zwinkels. Hráč Den Haagu Lex Immers dobře ví, že nyní jeho spoluhráči budou muset jít opravdu trnitou cestou. "Budeme hrát proti týmům, které chtějí za každou cenu minimálně působit v evropských pohárech v příští sezóně. Jsme ale psychicky silní a nebojíme se ani těchto soupeřů. Můžeme uspět, to jsme si doposud již několikrát ukázali," je Immers na druhou stranu i optimisticky naladěný.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.75 - 8.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AZ Alkmaar - Willem II  (neděle 14:30)
Z hluboké počáteční krize se dokázal Alkmaar vyhrabat nečekaně rychle. Podařilo se mu vystoupat až do horní poloviny tabulky a nyní má další šanci, jak udělat krok směrem dopředu. Doma totiž přivítá poslední Willem, a tak je pro něj zisk tří bodů povinností.

Po úvodních pěti kolech měl Alkmaar na svém kontě pouhé tři body a ihned se objevily obavy, zda vůbec dokáže hrát alespoň v klidném středu tabulky. Předloňský mistr na to ovšem zareagoval ve velkém stylu a od té doby pouze vítězí. Nyní se může pyšnit čtyřzápasovou sérii výher, což jej pochopitelně musí velmi těšit.

I když sice své soupeře nijak výrazně nepřehrává, ztracený respekt si vydobyl zpět. Tentokrát ovšem fanoušci věří, že jejich oblíbenci rozjedou svůj gólostroj na plné obrátky a proti Willemu zaznamenají několik branek.

V Eredivisie sice začal Alkmaar válet, v Evropské lize ale zatím hodně strádá. Ve velmi hratelné skupině porazil jen Sheriff Tiraspol, poté naopak dostal pořádný debakl od Borisova, ve čtvrtek pro změnu podlehl Dynamu Kyjev. S postupem to tedy nevypadá zrovna nejrůžověji, vše je ale stále ještě otevřené.

To Willem se podobnými otázkami rozhodně zaobírat nemusí. Jeho nynějším hlavním cílem je vybojovat první letošní vítězství. V úvodních devíti kolech si totiž Tilburg připsal na konto pouhý bod, který víceméně náhodou vyválčil na půdě Vitesse.

I přesto se dá ale říci, že jde forma Willemu mírně nahoru. V minulém kole to pocítil také Eindhoven, který bral vzájemný zápas spíše jen jako formalitu a nakonec byl rád, že vydoloval vítězství 4:2. Pokud tedy Tricolores zlepší svou práci směrem dozadu, určitě mohu bodovat pravidelněji než do teď.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.15 - 6.50 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PSV Eindhoven - Feyenoord Rotterdam  (neděle 14:30)
PSV bude bojovat o udržení první pozice. Na domácím stadionu vyzve Feyenoord Rotterdam.

Domácí PSV bude chtít potvrdit roli favorita a aktuálního lídra tabulky holandské Eredivisie. Eindhovenští totiž vládnou Nizozemí s 21 body na kontě. Od prvního kola zatím nepoznali přemožitele a v klubu se věří, že to letos vyjde na titul. V posledním zápase si PSV vedlo celkem nerozvážně. Na půdě posledního Willemu II totiž dvakrát inkasovalo. Tři body si i přesto do Eindhovenu odvezlo, a to díky vítězství 4:2.

"Feyenoord nepřijede, aby nám dal něco zadarmo. Určitě nás potrápí. Feyenoord je kvalitní mužstvo a dokáže zahrát velmi dobré zápasy. Přesto však věřím, že to zvládneme," konstatoval trenér domácího PSV Fred Rutten.

Hosté jsou v celkem rozdílné pozici. Do utkání půjdou jako outsideři, kteří momentálně hájí nelichotivou patnáctou příčku. Start do nové sezony hráčům z Rotterdamu nevyšel. Ti se od samého začátku pouze dvakrát radovali z vítězství, dvakrát z remízy a hned pětkrát zažili hořkost porážky. Naposledy si to Feyenoord rozdal doma s Twente, které díky jediné brance v utkání těsně zvítězilo 1:0.
PSV Eindhoven - pravděpodobná sestava:
Isaksson; Hutchinson, Bouma, Marcelo, Pieters; Afellay, Toivonen, Engelaar; Lens, Reis, Dzsudzsák.
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Van Dijk; Leerdam, De Vrij, Bahia, De Cler; Mokotjo, Bruins, Fer; Schaken, Castaignos, Wijnaldum.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.75 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SBV Vitesse - FC Utrecht  (neděle 16:30)
Arnhem na tom není v tuto chvíli úplně nejlépe a díky úspěchům ostatních soupeřů spadl již na sestupové pozice. Nicméně jeho výkony by se měly s dalšími soupeři zlepšovat, Arnhem opustil kouč Theo Bos a tým tak dostane nový impuls. Navíc narazí i na největší rivaly v boji o záchranu. Nyní bude mít určitě šanci na bodový zisk, Utrecht totiž působí v Evropské lize a navíc v Eredivisii předvádí naprosto nevyrovnané výkony.

O naprosto šokujícím vítězství na půdě Ajaxu už všichni vědí, proto všechny též překvapil nerozhodný výsledek s nováčkem z De Graafschaapu po naprosto nezvládnuté druhé půli. Utrechtu možná budou chybět i fyzické síly, ve čtvrtek totiž sehrál těžký duel s rumunskou Steauou. Proti ní uhrál už třetí remízový výsledek ve skupině (tentokráte 1:1), i když vedl. Alespoň tak vstřelil první trefu a ve vyrovnané skupině má stále šanci postoupit.

Arnhem má velký problém se střílením branek. Po solidním úvodu sezóny se právě zasekl v ofenzívě. Nejvíce ho jistě mrzí domácí bezbranková remíza s Tilburgem, kdy soupeři daroval vůbec první bod v sezóně. Ovšem jinak si Arnhem odehraje své, v minulém klání na půdě Rody příliš šancí neměl, ta jasně zvítězila 4:1. Nyní však má Vitesse v domácím prostředí větší šanci na bodový zisk. Předchozí vzájemný duel na hřišti Arnhemu totiž skončil remízou 2:2.

Kouč Utrechtu Ton du Chatnier se musí vypořádat s velkou marodkou, na ní se totiž nacházejí Khalid Sinouh, Tommy Oar, Barry Maguire, Nana Asare Jacob Lensky. Nicméně po jednozápasové stopce se vrací Michael Silberbauer. "Jsem rád, že právě on bude zpátky. Proti De Graafschapu nám citelně chyběla jeho zkušenost," pochvaluje si jeho návrat Chatnier. "Na druhou stranu se hráči začínají uzdravovat, jejich stav se lepší," předpovídá dále lepší zítřky.

Vitesse Arnhem opustil kouč Theo Bos, který v této funkci působil od ledna roku 2009. "Toto rozhodnutí jsme udělali s velkou bolestí v srdci, jsme vděční za jeho práci. Pokud bude chtít v klubu zůstat, tak může," váží si jeho služeb Leeuwen. "Jsem velmi zklamaný a lituji, že jsem nedostal více času. Myslím si, že jsem byl na dobré cestě," mrzí trochu Thea Bose konečné rozhodnutí vedení klubu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 3.30 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
BV De Graafschap - Heracles Almelo  (sobota 18:45)
Heracles konečně dokázalo naposledy vybřednout alespoň na chvíli z krize a dostalo se ze sestupových příček. V domácím prostředí totiž zaznamenalo druhou výhru v sezóně a proto s osmi body na kontě okupuje čtrnáctou příčku. Nováček z De Graafschaapu je na tom o bod a o jednu pozici lépe. Navíc je zřejmě považován za mírného favorita, před vlastními fandy předvádí lepší výsledky a soupeř navíc ve venkovním prostředí ještě nebodoval.

De Graafschap z minulých šesti utkání prohrál pouze dvakrát, avšak také jen jednou zvítězil. Jednou nestačil na Utrecht v poháru až po penaltovém rozstřelu, následně nedokázal vybojovat ani bod ve Venlu. Nicméně minulé dva duely už přeci jen byly lepší. Cenná remíza s Feyenoordem se každopádně počítá, poté dokázali domácí smazat dvoubrankové manko na půdě Utrechtu a díky brance v 89. minutě si odvezli další důležitý korálek za remízu 2:2.

Heracles dokázalo zvítězit pouze v úvodním utkání, poté už posbíralo dva překvapivé body, jinak to byla bída. Avšak v předchozím klání přeci jen zatáhlo za správnou niť a po ofenzivním koncertu udolalo Nijmegen. Sice se tak stalo díky brance v předposlední minutě a vyloučení hostujícího hráče, na to se však historie už neptá. Oba soupeři se potkali naposledy loni v březnu a nováček zvítězil 1:0. O rok dříve se hrálo bez branek a i nyní se čeká opatrný průběh s minimem branek.

Kouč hostů Peter Bosz postrádá Bena Rienstru, který si musí odpykat karetní trest, ovšem jinak se sestavou žádné další problémy nemá. Sám byl nadmíru spokojen s minulým utkáním. "Opravdu mě těší, že jsme se proti Nijmegenu dokázali prosadit v ofenzívě." Dobře však ví, že je obrovský rozdíl hrát doma nebo venku. "Bohužel pro nás i De Graafschap to platí. Soupeř získal doma sedm bodů z možných dvanácti, my jsme venku z patnácti nezískali nic."

"Navíc soupeř je hodně bojovný a dokáže se vymanit z tlaku. O tom svědčí také jeho poslední zápas v Utrechtu, kde byl De Graafschap po čtvrthodině naprosto odespaný. Dokázal se ale vrátit ve velké parádě a ještě srovnal. To svědčí o obrovské psychické odolnosti," jmenuje Bosz silné stránky soupeře. "Na druhou stranu se nesmíme soustředit na samotný De Grafschaap. Důležité je, abychom hráli stejně odvážně a koncentrovaně jako minulý týden," dodává Bosz závěrem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.60 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
NEC Nijmegen - FC Groningen  (sobota 19:45)
Fotbalisté Groningenu sice už zaznamenali prví porážku v sezóně, nicméně stále pokračují v úchvatné jízdě v tomto ročníku Eredivisie. Zatím se nacházejí na páté pozici s osmnácti body, na své největší rivaly mají ovšem minimální ztrátu. Jenže nyní ho vůbec lehká práce nečeká. Nijmegen je totiž jedním z nejnevyzpytatelnějších týmů celé Eredivisie a doma může vždy překvapit. I když je na tom v tabulce podstatně hůře něž jeho soupeř.

Nijmegen v současnosti okupuje jedenáctou příčku s pouhými deseti body, hlavně v poslední době zaznamenal sérii špatných výsledků. Z pěti zápasů zvítězil pouze jednou, i když je pravdou, že měl proti sobě i těžké protivníky. Proti Alkmaaru a PSV mu nikdo příliš nevěřil, avšak na půdě Bredy a Heraclesu přeci jen něco uhrát mohl. Groningen zaznamenal první prohru na půdě favorizovaného Twente, následně ale v domácím prostředí zdolal Heerenveen.

Většinu obtížných protivníků má ovšem za sebou, a pokud udrží současnou fazónou, může tabulkou stoupat vzhůru. Na půdě sobotního protivníka se mu daří střádavě. V předchozím vzájemném duelu dokázal vyhrát 2:0, o rok dříve uhrál cenný bod po remíze 2:2. I nyní bude mírným favoritem a očekává se, že nějaký bodík přeci jen získá. Nijmegen je však doma silný a určitě bude chtít za každou cenu konkurovat.

Domácí tým bude značně oslaben. Kvůli červené kartě na půdě Heraclesu totiž nenastoupí hvězdný útočník Erton Fejzullahu a především tedy ofenzíva může značně tápat. Až do konce roku by kvůli zranění měl chybět také Gábor Babos. "Zápasy v Bredě a s Heracles se nám nepovedly. Rozhodně vítězství proti Feyenoordu nebyla náhoda a my nyní nechceme zklamat fanoušky. S nimi v zádech jsme mnohem silnější," uvádí kouč Wiljan Vloet.

Kouč Groningenu Pieter Huistra si zatím pochvaluje současnou formu: "Jsme spokojeni po zápasech s PSV, Twente i Heerenveenem, uhráli jsme slušné výsledky." Podle jeho slov nebude připraven Tom Hiariej, avšak do hry by měl zasáhnout uzdravený Danny Holla. "Zatím se nám daří směrem dopředu, ale zbytečně ztrácíme míče. Proti Nijmegenu musíme být obezřetní, viděli jsme jeho hru proti Feyenoordu. Budeme potřebovat dostatek fyzických sil," očekává náročné střetnutí Huistra.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.50 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SC Heerenveen - VVV Venlo  (sobota 20:45)
Heerenveen vyměnil po zpackané loňské sezóně trenéra a věřil, že letos konečně naplní své ambice a bude patřit k užší špičce Eredivisie. K tomuto cíli ale má zatím poněkud daleko, a tak si bude chtít nyní alespoň částečně spravit náladu výhrou proti předposlednímu Venlu.

Po devíti kolech má Heerenveen na svém kontě pouhá dvě vítězství, což pochopitelně vedení klubu trápí, jelikož současná desátá příčka rozhodně není uspokojující. Letos byly Srdíčka dosud schopny porazit pouze Bredu a trápící se Vitesse. Jinak braly hned čtyřikrát bod za remízu, třikrát odcházely ze zápasu dokonce naprázdno.

Na tříbodový zisk čeká Heerenveen už déle jnež měsíc. Přitom měl hned několik dobrých příležitostí k tomu, aby své fanoušky potěšil. Venku nestačil na nováčka z De Graafschapu, doma naopak uhrál jen nerozhodné výsledky s Rodou a Haagem. V minulém kole pro změnu podlehl rozjetému Groningenu. Trenér Ron Jans má tedy hodně důvodů k přemýšlení.

Venlo je na tom ovšem ještě hůře. Po odchodu několika důležitých hráčů bylo pasováno do role jednoho z outsiderů nynějšího ročníku již o prázdninách a dosud svou roli plní do puntíku. Příliš konkurenceschopně rozhodně nepůsobí a zatím rozdává body soupeřům celkem ochotně. S výhrou na kontě neodcházelo ze vzájemného zápasu akorát Almelo a na konci září také De Graafschap. Oba dva celky Venlu podlehly shodně 0:1.

V posledních letech se Heerenveen a Venlo potkaly celkem čtyřikrát. Bilance je nyní mírně nakloněna na stranu domácích. Ti totiž brali dvakrát plný počet bodů, a to za vysoké výhry 4:0 a 5:1. V loňském ročníku už ale bylo úspěšnější Venlo - doma zvítězilo, venku uhrálo remízu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 3.70 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
NAC Breda - Roda JC  (pátek 20:45)
Roda bude chtít potvrdit dobrou formu i v desátém kole. Zajíždí totiž na půdu Bredy, kde vyhrála naposledy před třemi lety.

Domácí Breda přivítá na své půdě Rodu. Tu dokázala v posledním vzájemném měření sil udolat těsně 1:0. Faktu, že by to mohlo vyjít i nyní, napovídá dobrá forma domácího celku. Tomu se povedlo v posledních sedmi utkáních hned pětkrát zvítězit, jednou remizovat a pouze jednou odešli ze hřiště jako poražení. Stalo se tak v minulém kole na půdě gigantického Ajaxu. Celek z Amsterodamu si s Bredou hladce poradil a vyprovodil jej výsledkem 3:0. Breda se momentálně nachází na 8. místě a vítězství by ji v bitvě o Evropu hodně pomohlo.

"Roda je silný tým. Do sezony vstoupil dobře a od posledního zápasu u nás se kádr změnil. Očekávám těžký zápas, avšak věřím, že to zvládneme," prohlásil Gert Aandewie.

Domácím bude proti Rodě chybět Anthony Lurling, Ferne Snoyl, Gilissen a Gábor Horváth.

Roda vstoupila do sezony dobře. JC se nachází na čtvrtém místě holandské Eredivisie. Posledních sedm utkání zvládla bravůrně, když pět utkání dovedla do vítězného konce a dvakrát svůj duel zremizovala. Poslední utkání na domácí půdě přineslo i pohledný fotbal. Roda zvládla utkání proti Vitesse a vyprovodila SBV poměrem 4:1.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.25 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PSV Eindhoven963025:821
2.AFC Ajax962124:920
3.FC Twente954016:519
4.Roda JC953117:1118
5.FC Groningen953115:918
6.ADO Den Haag943218:1715
7.AZ Alkmaar943210:915
8.NAC Breda942311:1114
9.FC Utrecht941414:1513
10.SC Heerenveen924312:1310
11.NEC Nijmegen931516:1810
12.SBV Excelsior931512:1710
13.BV De Graafschap923412:219
14.Heracles Almelo922513:158
15.Feyenoord Rotterdam922512:148
16.SBV Vitesse92259:188
17.VVV Venlo92077:156
18.Willem II90188:261

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Feyenoord by mohl v tomto kole zabrat .

Reagovat
Stiksxx

to by teda nemoh.

Reagovat
AjaxFans

Alespoň těd by mohl

Reagovat
Stiksxx

mohl,ALE nezabere. naopak Excelsior by mohl ukázat jak umí betonovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli excelsior bude betonovat tak by mohl i naky ty bodiky uhrat

Reagovat
Stiksxx

což já bych se neptal "jeslti" ale spíš "jak kvalitně" o tom jestli budou betnovat, snad nemůže byt pochyb.

Reagovat
fantomas

Ten nizozemskej zápal pro fotbal je fakt úžsnej. Hráč dostane ukázkovýho šlapáka, ani moc nesimuluje, jen si prostě poleží na zemi, a přesto to má pak od domácích fanoušků na talíři celej zápas - hraje jen za ohlučujícího pískotu.

Reagovat
smazaný uživatel

ach ajax

Reagovat
Shevchenko

Feyenoord trošku kolaps.

Reagovat
smazaný uživatel

9 : 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele