Eredivisie - preview 1. kola

06.08.2010, 08:22, aktualizováno 08.08.2010, 08:36
Previews
První kolo Eredivisie uzavřou v neděli čtyři zápasy. Do ligy vstupuje Ajax, který se představí v Groningenu. Feyenoord hostí Utrecht, Vitesse přivítá Haag a Brega poměří síly s Alkmaarem.
SBV Vitesse - ADO Den Haag  (neděle 14:30)
Do nového ročníku vstoupí dva týmy, které se opět budou chtít prát především o záchranu. Odpovídá tomu loňské tabulkové postavení, kde oba nedělní protivníci vyvázli ze sestupové zóny na poslední chvíli. Arnhem si sice prvoligovou příslušnost zajistil o něco dříve než Den Haag, nicméně musel se strachovat po celou sezónu. Den Haag figuroval na barážové pozici, díky neskutečnému výkonu v závěru ligového ročníku však utekl hrobníkovi z lopaty.

Čtrnáctý a patnáctý tým Eredivise nijak výrazně neposiloval, avšak bez částečných změn by se zřejmě nezačalo. Arnhem si v přátelském zápase vyzkoušel, že se dá hrát rovnocenná partie i s mnohem věhlasnějšími protivníky. Konečná těsná prohra s Malorkou nebyla až zase takovou ostudou, remíza se skotským předním týmem Hibernian se už počítá více. Se stejným soupeřem si ale překvapivě dokázal poradit Den Haag, jenž doma zvítězil 2:1.

Den Haagu se na půdě Arnhemu daří střídavě, loni však vyloupil jeho stánek snadno poměrem 3:1. Největším oslabením kádru hostů je odchod Csaby Horvátha. Slovenský obránce se rozhodl po dvou letech změnit dres a přestoupil do polského Zaglebie Lubin. Ovšem slovenská stopa v klubu přeci jen zůstane, jeho barvy totiž bude hájit levý záložník František Kubík, který přestoupil z Trenčína.

Nový kouč John van Brom si velmi pochvaluje přípravu, Den Haag totiž vyhrál celkově všech osm zápasů. "Mělo by nám to pomoci po psychické stránce, kluci se budou chtít vézt na vítězné vlně ještě hodně dlouho." Hosté se zaměřili velkou měrou na stabilizaci kádru, udrželi zkušené hráče jako Ahmeda Ammiho, Rickyho van den Bergha, Pascala Bosschaarta, Dannyho Buijse, Lexe Immerse, Jense Toornstra či Wesley Verhoek. Navíc kádr vhodně doplnili mladíky.

To hosté se vydali poněkud jinou cestou, museli vyřešit mírné finanční problémy. Z klubu se pakovali důležití hráči Claudemir, Serginho Greene, Santi Kolk, Onur Kaya a Paul Verhaegh. Největší posilou je dvacetiletá vycházející italská hvězda Luca Caldirola. Domácí se možná budou muset obejít bez útočníka Lasse Nilssona, kterého by mohl nahradit Roy de Ruiter. Den Haag bude postrádat Aleksandara Rankoviće, otazník visí nad startem Dannyho Buijse. Po zranění se však do sestavy vrací Van den Brom.
SBV Vitesse - pravděpodobná sestava:
Velthuizen - Riedel, Van Diermen, Sprockel, Drost - Stevanovic, Van der Struijk, Molhoek/Caldirola - Snijders, Pluim, Nilsson/de Ruiter
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.40 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Groningen - AFC Ajax  (neděle 14:30)
Na konci loňského ročníku rozjel Ajax nebývalou sérii výher a stoupal tabulkou vzhůru, i přesto ale na titul nedosáhl. Tým se však během léta příliš nezměnil, a tak po šestiletém čekání amsterdamští borci věří, že to konečně vyjde. První místo nehodlají nikomu přepustit a hned v prvním kole slibují svým fanouškům výhru. Čeká je ale nevyzpytatelný Groningen, který umí favority nepříjemně potrápit.

Nový ročník Eredivisie sice začíná až tento víkend, i přesto už má ale Ajax na svém kontě tři soutěžní zápasy. V předkole Ligy mistrů se protrápil k postupu přes řecký PAOK Soluň (Oba zápasy skončily remízou, Ajax postoupil díky většímu počtu vstřelených gólů na půdě soupeře), zatímco v nizozemském poháru podlehl Twente.

Navíc přišel o Luise Suáreze, který viděl v souboji s fotbalisty z Enschede červenou kartu a nezahraje si úvodní dva zápasy sezóny. Mimo hru je také zraněný defenzivní záložník Eyong Enoh.

Ajax před novým ročníkem příliš nenakupoval. Jeho jedinou posilou se stal kanonýr Mounir El Hamdaoui. Kromě něj si akorát stáhl hráče z hostování, kterým pravděpodobně dá více příležitostí. Zadarmo jeho klub totiž opustila hned pětice fotbalistů, konkrétně se jedná o Kennedyho, Gabriho, Panteliče, Rommedahla a Ogararua.

Ovšem ani Groningen nedělal ve svém kádru nějakou velkou čistku. Zadarmo pustil nepotřebné hráče jako Sankoh, Lovre nebo Švejdík, po hostování se do Kodaně vrátil zase Nordstrand. Pár tisíc euro viděl trenér Huistra akorát za Seppa de Roovera, jenž odešel do belgického Lokerenu.

Při posilování bylo vedení klubu už přeci jen o něco aktivnější. Do svého týmu za více jak milión eur koupilo srbského mladíka Dušana Tadiče, kromě něj přišel také nadějný Maikel Kieftenbeld a z Mechelenu Jonas Ivens.

Cílem Groningenu opět bude bezpochyby boj v horních patrech tabulky. Spoléhat se chce především na kanonýra Tima Matavze a stopera Andrease Granqvista, kteří patří k oporám týmu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.00 - 3.68 - 1.58
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Feyenoord Rotterdam - FC Utrecht  (neděle 14:30)
Zřejmě jedno z nejočekávanějších utkání prvního kola, Feyenoord i Urecht by totiž rádi zopakovali účast v evropských pohárech. Zatímco Feyenoord si Evropskou ligu vybojoval přímo, Utrecht o ní musel ještě bojovat v baráži. Feyenoord i letos pomýšlí na umístění mezi nejlepší čtyřkou, ovšem rád by bojoval především o Ligu mistrů, ve které nehrál už hezkou řádku let. V souboji s Utrechtem je však mírným outsiderem, v přípravě se mu totiž nedařilo.

Utrecht má za sebou dvě kola kvalifikace v Evropské lize a je rozehranější, navíc se mu vcelku dařilo. Ze čtyř duelů jednou remizoval, celkově si však s albánskou Tiranou a švýcarským Lucernem bez větších problémů pohrál. Na začátku přípravy nestačil pouze na belgický Gent, jinak si připsal i cenný skalp španělské Mallorcy. To Feyenoord během přípravných utkání vyhořel a v konkurenci se srovnatelnými evropskými kluby neobstál.

Naposledy doma nestačil anglické Aston Ville 1:3, předtím nedokázal vyzrát ani na Mallorcu, které podlehl 0:1. Největší debakl si odvezl ze hřiště portugalské Benfiky, kde prohrál 1:4. Optimistických vyhlídek do nového ročníku tak příliš není. V loňském roce domácí uhráli s Utrechtem na stánku De Kuip bezbrankovou remízu, podobně opatrný duel s minimem šancí a pozornou hrou v defenzívě se očekává také dnes.

Feyenoordu by v letošním ročníku mohli výrazně scházet zkušenosti. Hned po sezóně totiž ukončila kariéru výrazná osobnost klubu Roy Maakay, hned po něm odešel též vicemist světa a kapitán Oranjes Giovanni van Bronckhorst. Novým kapitánem týmu se proto stal Ron Vlaar. Feyenoord přišel též o velmi kvalitního záložníka, do španělské Mallorky totiž zamířil špílmachr Jonathan de Guzman.

Feyenoord má velké problémy se sestavou, mnoho letních posil nezískal a na marodce odpočívají zvučná jména. Největší letní akvizicí měl být Danny Koevermans, jeho zaměstnavatel PSV ho však neuvolní. Na lavičce stále zůstává úspěšný stratég Mario Been, který má jasno v bojích o poháry. "Twente, Ajax i PSV by měli hrát o titul a já doufám, že my si to rozdáme o čtvrtou příčku. A pokud tomu tak bude, naším nejvážnějším konkurentem bude zřejmě Utrecht společně s Heerenveenem, Groningenem, Alkmaarem a možná Rodou."

Kouč Mario Been nemůže počítat se zraněnými Bartem Schenkeveldem a dánskou hvězdou Jon Dahl Tomassonem. Utrecht také vsadil na stálici, trnérem proto zůstává Ton du Chatnier. "Předchozí výsledky nám dávají optimistické vyhlídky, avšak nesmíme zapomínat, že na nás čeká opravdu těžký soupeř," vyhlíží s pokorou Du Chatnier. K dispozici by měl mít kompletní výběr, mírné bolesti mají pouze Nana Asare, Michael Silberbauer a Jan Wuytens.
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Mulder - De Vrij, Vlaar, Bahia, De Cler - El Ahmadi, Bruins, Fer - Wijnaldum, Smolo, Biseswar
FC Utrecht - pravděpodobná sestava:
Vorm - Cornelisse, Schut, Wuytens, Nesu - Asare, Silberbauer, Lensky, Mertens - Mulenga, Van Wolfswinkel
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.83 - 3.40 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
NAC Breda - AZ Alkmaar  (neděle 16:30)
Předminulou sezónu Alkmaar suverénně opanoval Eredivisie, loni to už ale taková idylka v jeho případě nebyla. Horko těžko vystoupal alespoň na páté místo, a tak má letos co napravovat. Na titul sice může víceméně zapomenout, přesto se chce pochopitelně opět dostat do evropských pohárů. Pro své první body si pojede v úvodním kole do Bredy.

Kromě přátelských zápasů má na svém kontě AZ už také dva soutěžní. Ty posbíral v Evropské lize, kde si podle očekávání poradil s Goteborgem a mohl slavit postup do další části. Ke svému ideálnímu výkonu měl sice ještě hodně daleko, jeho forma ale určitě poroste.

Během léta přišel Alkmaar o dva veledůležité hráče. Do Salcburku odešel defenzivní univerzál David Mendes da Silva, konkurenta z Ajaxu zase posílil kanonýr Mounir El Hamdaoui. Právě do Bredy pak odešel záložník Kees Luijckx, novým hráčem Eindhovenu se stal Jeremain lens. Tým naopak posílil talentovaný Dirk Marcellis a také mladíci Erik Falkenburg, Nick Viergever a Charlison Benschop.

Breda hodlá hrát v nadcházejícím ročníku, podobně jako loni, ve středu tabulky, a proto nedělala na svých soupiskách žádné velké změny. Získala jen čtyři posily, kromě již výše zmíněného Luijckxe také Janseho, Boukhariho a na hostování dorazil Idabdelhaye.

Zadarmo potom Bredu opustili Benjamin van Wanrooy, Enric Vallés, Rogier Veenstra, Edwin de Graaf, Patrick Zwaanswijk a Tim Hofstede. Nové angažmá si může hledat Tom van der Leegte.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.40 - 3.50 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
NEC Nijmegen - VVV Venlo  (sobota 18:45)
Loni sice Venlo udrželo prvoligovou účast s přehledem, pokud bude chtít setrvat mezi nizozemskou elitou také letos, dozajista se pořádně nadře. Určitě hned první zápas svěřenců kouče Van Dijka napoví, že nadcházející ročník rozhodně nebude žádný med.

Fanoušci VVV mají k pesimismu hned několik důvodů. Sen o tom, že by se jejich klub mohl natrvalo usadit v Eredivisie dostal vážné trhliny už minulou zimu. To totiž vedení klubu prodalo hlavní hvězdu týmu Keisukeho Hondu do CSKA Moskva. I přes tuto ztrátu sice Venlo dokázalo dohrát sezónu důstojně, jenže během léta přišlo o další hráče.

Zadarmo odešly velmi důležité články sestavy. Do švýcarského St. Gallenu přestoupil útočník Sandro Calabro, konkurenční Feyenoord naopak posílila dvojice Schaken, Auassar. Zkušený Kevin van Dessel pro změnu odešel na Kypr. Do Groningenu se vrátil z hostování Gonzalo García.

S příchody to už tak horké nebylo. Na hostování přišli Portugalci Josue a Jorge Chula. Největší posilou by tak měl být Balázs Tóth, jenž přišel z Genku. Jak vidno, Venlo rozhodně neoplývá žádnou bůhvíjakou kvalitou a už nyní patří mezi hlavní adepty na sestup.

Ještě předloni hrál Nijmegen Pohár UEFA, v minulé sezóně ale totálně propadl. V 34 zápasech posbíral na jeho poměry trapných 33 bodů a byl všem pro ostudu.

Podobný propadák už nesmí přijít, a proto dal kouč Vloet svým ovečkám během letní pauzy pořádně zabrat. Kromě toho provedl ve svém týmu pořádnou čistku. Smlouva nebyla prodloužena řadě hráčů, z těch nejznámějších se jedná například o Radominského, El-Akchaouiho a Kivuva. Do Cracovie přestoupil Ntibazonkiza, zatímco hostování skončila Jeffreyemu Sarpongovi.

Při nakupování už ale Nijmegen tolik aktivní nebyl. Z Utrechtu přivedl akorát Leroye George a Nathaniela Willa z Ajaxu Amsterdam. Na hostování potom přišel záložník Nikki Zimling a brankář Jeremy de Vriendt.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.78 - 3.40 - 4.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Heracles Almelo - Willem II  (sobota 19:45)
Pokud budou chtít fotbalisté Heraclesu navázat na loňskou sezónu, nečeká je jednoduchý úkol. V minulém ročníku se vezli na vlně euforie a nakonec zakotvili na báječné šesté příčce. Podobný úspěch sice bude letos asi nad jejich síly, každopádně ale chtějí začít vítězstvím. Pro začátek je čeká slabý Tilburg.

Almelo je tým bez velkých individualit, který si před sezónou nemůže dávat příliš vysoké cíle. Tím základním je vždy udržení se v nejvyšší soutěži, což mu od roku 2005 zatím vychází. Pouze loni dokázal vystoupat do horních pater tabulky a několikrát nepříjemně potrápit favority.

To by ovšem se začátkem nové sezóny mělo skončit. Žádné zázraky, podobně jako loni, rozhodně očekávat nemůžeme. Týmu určitě bude výrazně chybět střelec Bas Dost, který zamířil do Heerenveenu. Aktuálního protivníka z Tilburgu pro změnu posílil Juha Hakola. Jinak se ale kádr příliš nezměnil. Řadě nedůležitých hráčů nebyla prodloužená smlouva nebo dostali svolení hledat si nové angažmá.

Vedení klubu proto ani příliš neposilovalo. Kromě řady neznámých mladíčků přišel akorát z druhé nizozemské ligy útočník Glynor Plet a gólman Remko Pasveer.

Nechybělo mnoho a Willem se v současné době už nemusel pyšnit označením prvoligový. Loni totiž skončil druhý od konce, a proto musel do baráže. Tu ovšem s vypětím všech sil zvládnul a opět tak mohl zahájit přípravu na Eredivisie.

Jenže kouč Heerkes zřejmě neměl během prázdnin zrovna příliš klidné spaní. Z hostování totiž do svých mateřských klubů zamířili některé opory jarní sestavy, konkrétně jde o Mitchella Donalda, Franka van der Struijka a Stefana Nijlanda. Alespoň Jan-Arie van der Heijden si prodloužil hostování v Tilburgu. Kromě toho odešli také Kargbo, Aerts, Janse nebo Akgun.

Zadarmo naopak tým posílili Finové Hakola a Lampi. Z druhé německé ligy přišel ofenzivní záložník Lasnik, z ruského Saturnu zase zkušený Levčenko.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.46 - 3.95 - 6.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
BV De Graafschap - SBV Excelsior  (sobota 19:45)
Jak říká nepsané pravidlo, každý nováček musí zaplatit tzv. "nováčkovskou daň". Ovšem v poslední době jsou právě ohrožené týmy příjemným překvapením a většinou se v nejvyšší soutěži udrží. Jak to bude se záchranářskými ambicemi letos? To možná hned napoví úvodní utkání, kde na sebe dva novicové narazí. De Graafschap postoupil do Eredivise přímo z prvního místa, Excelsior si účast musel vybojovat po nervydrásajícím dvouduelu se Spartou Rotterdam.

Oba celky jsou pro většinu mančaftů velkou neznámou, ovšem svou kvalitu rozhodně mají. V loňském roce spoléhaly především na útočnou činnost, teď by měla být hlavní oporou obrana. V minulém únorovém duelu na půdě De Graafschapu byl k vidění poněkud ofenzivnější koncert, domácí soka porazili 3:1 a připsali si na konto velmi cennou výhru k vytouženému postupu.

Excelsior se naposledy v přípravě utkal se Spartou Rotterdam, kterou poslal mávnutím kouzelného proutku do druhé ligy. Nyní ale tolik úspěšný nebyl, prohra 1:2 rozhodně výsledkově nic pozitivního nepřinesla. Excelsior posiloval především obranu, jako posila přišel šestadvacetiletý Holanďan Wouter Gudde z druholigového Waalwijku. Důležitým krokem bylo též prodloužení smlouvy s jednou z hvězd Leenem van Steenselem.

Domácí však co se týče nakupování také nezaháleli a přivedli zvučné posily. Ze Sparty Rotterdam přišel Rydell Poepon, na hostování získal klub též Boye Watermana. Oba výběry by rády vstoupily do nového ročníku tou správnou nohou. De Graafschaap vede bosenský kouč Darije Kalezić, který v týmu působí od začátku své hráčské kariéry. Hlavní zbraní týmu by tak měla být bojovnost.

Hosté se chtějí zachránit "domácí spojkou". Od roku 2009 je hlavním šéfem Holanďan Alex Pastoor, který má bohaté zkušenosti z Feyenoordu, Heerenveenu či Fenerbachce. Nicméně se očekává vyrovnaná bitva s poněkud rozpačitým výkonem v ofenzívě. Nováčci však opravdu umí překvapit, tak proč bychom se toho nemohli dočkat i v sobotním utkání?
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.62 - 3.90 - 4.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Heerenveen - PSV Eindhoven  (sobota 20:45)
Největší zklamání uplynulého ročníku Eredivise se opět chce vrátit do boje o poháry a napravit si tak svou reputaci. Heerenveen měl totiž podle papírových předpokladů hrát o nejlepší čtyřku, nicméně propadl se hluboko do druhé poloviny tabulky. S celkovou jedenáctou pozicí nemohlo být klubové vedení v žádném případě spokojeno. Ovšem i Eindhoven má co napravovat, třetí příčka též nebyla to pravé ořechové.

Eindhoven přitom dlouhou dobu sahal po titulu, přetahoval se o něj s Enschede. Jenže pak přišel katastrofální závěr sezóny, kdy PSV prohospodařilo obrovský náskok na Ajax. Ten nakonec s bravurou svého věčného rivala přeskočil. Hosté si v přípravě vůbec nevedli špatně, i když je pravdou, že na žádný světoznámý mančaft nenarazili. Tři výhry a dvě remízy proti druholigovým celkům z vyspělých lig se ale přeci jen cení.

Heerenveen je na tom o mnoho lépe a vypadá to, že letos na odpis nebude. Po výhře nad druholigovým Zwolle přišel vynikající výsledek proti španělské Mallorce (4:0), pátému výběru Primera Division. Eindhoven bude bojovat také v Evropské lize a rád by dokráčel co nejdál. Bude tak potřebovat dost široký kádr, aby to zvládl. Největší letní akvizicí se stal Markus Berg, který přichází na roční hostování z Hamburku.

Právě švédský kanonýr by měl oživit útočnou sílu mnohonásobného mistra, která nebyla v loňském roce až zase tak silná. Už dříve posílili ofenzívu forvard Jermain Lens. Změny zaznamenalo PSV také v obraně. S týmem se totiž rozloučil Timmy Simons, který odešel do druholigového německého Norimberku. Jako náhrada přišel Brazilec Marcelo z polské Wisly Krakov. Z kádru odešli též dvě velké ikony holandského fotbalu, vedení klubu totiž neprodloužilo smlouvu s Andre Ooijerem a Andy van der Meydem.

Je tedy Eindhoven silnější než loni? Podle mnohých vyztužil především útok. Udržel totiž důležitou oporu Ibrahima Afellaye, který měl namířeno do Hamburku: "Jsem v PSV spokojený a chci pro tento klub odvést maximum. O své budoucnosti zatím nepřemýšlím, nyní je můj úkol tady v Eindhovenu," je vděčný svému zaměstnavateli nizozemský kanonýr. Eindhoven bude i v letošní sezóně trénovat Fred Rutten, kterému vedení umožnilo nadále pracovat na své koncepci.

Ani Heerneveen před sezónou s posilováním nezahálel. Konkurence do útoku přibyla českému kanonýrovi Michalu Papadopulosovi. Heerenveen totiž získal z Heracles vycházející hvězdu Base Dosta. Obrana příliš změn nezaznamenala, s klubem se rozloučil pouze makedonský bek Goran Popov, naopak Heerenveen získal z Anderlechtu Arnolda Kruiswijka. Největším oslabením je odchod šestatřicetiletého Geralda Sibona, ten odešel do australského Melbourne. V boji o trofeje povede holandský výběr Ron Jans, který loni vcelku úspěšně trénoval Groningen.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.95 - 3.60 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Roda JC - FC Twente  (pátek 20:45)
Holandská liga už ráznými údery klepe na dveře nového ligového ročníku a je vskutku blízko své premiéře. V páteční večer totiž rozehrají úvodní klání prvního kola Roda Kerkrade s obhájcem titulu z Twente. A o favoritovi je jasno. Enschede totiž bude obhajovat titul z loňského ročníku. A vzhledem k tomu, že ho čeká i účast v Champions League, bude tak potřebovat body ze začátku ročníku jako sůl.

Roda Kerkrade by chtěla zopakovat úspěch z minulého roku, kdy dokázala vybojovat cennou devátou příčku a dokonce mohutně bojovala o účast v Evropské lize. Tu jí sice v poslední fázi baráže vyfoukl Utrecht, ovšem outsider zanechal v Eredivisi vskutku dobrý dojem. Povedla se mu především druhá polovina sezóny, v té první se totiž ještě mohutně rval o holé přežití. Letos má Roda minimálně stejný cíl, počítá se s ni ale spíše v bitvě o záchranu. Jako ostatně každý rok.

Roda v přípravě nenarazila na příliš silné soupeře, jeden úspěch si na své konto ale přeci jen připsat může. Dokázala totiž remizovat se španělským Getafe, které rozhodně nepatří mezi nějaké nazdárky v nejvyšší španělské sputěži. Twente naopak s totožným soupeřem prohrálo, navíc příliš neuspělo ani na Uhren Cupu. Jeden velký a důležitý skalp si přeci jen připsalo, v souboji o Superpohár přehrálo Ajax 1:0 a zaznamenalo proto první velkou trofej tohoto ligového ročníku.

Kluby v Nizozemsku mají podle tamních celostátních médií velké finanční problémy, mezi ně podle zpráv patří také Roda. Klubové stránky Kerkrade však veškeré finanční lapálie odmítají, rozpočet je prý zajištěn na celou sezónu. Na lavičce ambiciózního klubu zůstal stejně jako loni kouč Harm van Veldhoven. Jeho předsezónní slova jsou jasná. "Umístění z roku 2010 bude velmi těžké obhájit, avšak máme dost kvalitní tým na to, abychom to dokázali."

Veldhoven ztratil trojici důležitých hráčů - Jan-Paul Saeijs -Arnold Kruiswijk i Marcel de Jong odešli. Na druhou stranu ale na posily nezanevřel. Vedle mladíků Collina van Eijk Alexandera a Antonio Staňka přišly do mančaftu tři nové tváře. Polský brankář Mateusz Prus a dvojice obránců Jimmy Hempte - Eelco Horsten. "Twente je velmi kvalitní soupeř. Z hráčů jako Blaise Nkufo, Kenneth Perez a Miroslav Stoch jde opravdu strach. A kvalita letošního účastníka příchodem nových hvězd rozhodně nijak neklesla," má Veldhoven ze soupeře vskutku respekt.

Twente se totiž rozrostlo o několik výrazných posil - Rasmus Bengtsson, Andrej Rendla, Nacer Chadli, Roberto Rosales, Bart Buysse, Mark Janko a Emir Bajrami, ti všichni mají pomoci Enschede dosáhnout velké věci. Jenže bez trenéra Stevena McClerena to stoprocentně nebude lehké. Novým šéfem se stal Belgičan Michel Preud’homme, ten ovšem nehodlá jít ve stínu úspěšného anglického stratéga. "Přišel jsem do Twente vyhrávat. Roda je kvalitní mužstvo a má výborného kouče, my však chceme jít do každého zápasu naplno. Našim cílem je být ještě lepší, než bylo Twente v loňském roce," hýří sebevědomím novic na lavičce.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.70 - 3.55 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.BV De Graafschap00000:00
 VVV Venlo00000:00
 NEC Nijmegen00000:00
 SBV Excelsior00000:00
 Roda JC00000:00
 SC Heerenveen00000:00
 PSV Eindhoven00000:00
 FC Twente00000:00
 FC Utrecht00000:00
 Feyenoord Rotterdam00000:00
 SBV Vitesse00000:00
 ADO Den Haag00000:00
 AZ Alkmaar00000:00
 FC Groningen00000:00
 AFC Ajax00000:00
 Willem II00000:00
 Heracles Almelo00000:00
 NAC Breda00000:00

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Aleluja, konečně začíná zahraniční fotbal na který se dá dívat. AZ pojede letos na titul

Reagovat
FC Porto FC

Jojo přesně...Rusko

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsi ty jeden z těch, kteří Ruskou ligu odsuzujou jenom proto, že se hraje v Rusku? Já ji sluduju už několik let a dost často se je na co dívat...

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak, ruska liga je kvalitní, a mam ji nejvíc rad..

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
Ferguson6

Feyenoord

Reagovat
smazaný uživatel

AFC Ajax

Reagovat
smazaný uživatel

PSV Dzsudzsak, Afellay, Reis, Toivonene

El Hamdaoui v Ajaxu

Reagovat
smazaný uživatel

Toivonen

Reagovat
FC Porto FC

Celej Ajax a jen Balasz

Reagovat
Stiksxx

PSV

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Stiksxx

Ajax

Reagovat
smazaný uživatel

AJAX titul !

Reagovat
smazaný uživatel

Feyenoord Rotterdam, Sparta Rotterdam a Excelsior je taky Rotterdam?dik

Reagovat
Shevchenko

Je.

Reagovat
Krausio_Real_M

Feyenoord

Reagovat
Stiksxx

sem zvědavej na Ajax bez Suareze

Reagovat
FC Porto FC

Uplně v klidu

Reagovat
FC Porto FC

Sulejmani

Reagovat
AjaxFans

Je ve u Kladivářů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele