Druhá liga slibuje nevídané drama

30.05.2008, 11:34
Tipy a analýzy
Tak napínavý a zajímavý závěr druhá nejvyšší česká soutěž nepamatuje. Poslední dvě kola slibují velké drama, a to nejen v boji o postup, ale také o záchranu. Rozhodnuto je zatím jen o jednom sestupujícím - beznadějně poslední je Krč. Postup však zatím nemají jistý ani první Bohemians.

Bohemians si postup zřejmě utéct nenechají, ale vsadit si na druhé jméno postupujícího je jako hrát ruskou ruletu. Žádný z týmů není favorit, jelikož bodové rozestupy jsou minimální. Velkou šanci tak má Slovácko, ale také čtvrtý Hradec Králové. Stejně jako Opava a Příbram.

Také na druhém pólu tabulky to vypadá velmi zajímavě. Čáslav, Hlučín, Dukla, Ústí, Třinec i Vítkovice stále mohou obsadit nepopulární patnácté místo zaručující sestup.

Chce vůbec někdo postoupit?

Tak tuto větu si velmi často v průběhu jara pokládali nejen novináři, ale také fanoušci. Dva nejžhavější kandidáti, Opava se Slováckem, totiž dokázali poztrácet neuvěřitelně mnoho bodů, a to většinou se soupeři, se kterými se moc nepočítalo. Slezský klub je toho nejlepším příkladem. V průběhu kalendářního roku 2007 na domácím hřišti ani jednou neselhal. Zato z posledních šesti zápasů prohrál rovné čtyři! Vůbec nejlépe vystihli celou situaci opavští fanoušci, kteří pro zápas s Fulnekem vymysleli velice zajímavý transparent, na kterém se skvěl nápis: "Kdysi nedobytná tvrz, dnes charita..."

Velmi častých a nečekaných zaváhání využila střížkovská Bohemka. Ta se velmi rychle dostala do čela a zůstala tam až po současnost, postup jí už jen stěží unikne. Moc dobře to nevypadalo ani s Příbramí, s nástupem nového kouče Massima Moralese se ale vše změnilo a Marila se vrátila do bojů o postup. Také Hradec se po ne zrovna povedeném vstupu do druhé části sezóny rozehrál a nyní mu patří pátá pozice.

Jak to všechno dopadne?

Další otázka, na které by se většina odborníků dokázala jednohlasně shodnout. Každý má svého favorita, ovšem pouze Příbram a Slovácko má vše ve svých rukou. To je pro ně sice velká výhoda, jenže závěrečný los fotbalistů z Uherského Hradiště nevypadá moc lákavě. Popravdě, horší už snad být ani nemůže! Nadcházející kolo – venku s Fulnekem. To je soupeř, který stále ještě může postoupit do Gambrinus ligy a dokud šance žije, bude bojovat. Navíc svěřenci kouče Daňka na domácím hřišti ještě ani jednou neprohráli. To ale rozhodně není vše. V závěrečném kole čeká Slovácko jejich největší soupeř, Marila Příbram.

Tip na konečné umístění Slovácka podle Eurofotbal.cz: 2. místo


Marila byla ještě před minulým kolem nejžhavějším kandidátem na postup z druhého místa, ale situaci si zbytečně zkomplikovala sama. Kdyby vyhrála ve Vítkovicích, mohla mít v současnosti tříbodový náskok a nemusela se tolik stresovat. Podle plánů to však nedopadlo a Marila je nyní až třetí a pokud se nechce spoléhat na ostatní týmy, musí oba zbývající zápasy vyhrát (doma - Ústí nad Labem, venku – Slovácko)

Tip na konečné umístění Příbrami podle Eurofotbal.cz: 4. místo


Čtvrtá Opava se nachází ve velmi zvláštní pozici. Vedení na postupu netrvá, kdyby se však tato možnost naskytla, bránit se nebude. V průběhu jara to ovšem vypadalo, že Opava do Gambrinus ligy ještě nechce. Na rozdíl od svých předchozích soupeřů jí k postupu nemusí stačit, ani kdyby vyhrála oba zbývající zápasy(doma s Hlučínem, venku proti Jihlavě). Při shodnosti bodů má však lepší vzájemné zápasy hned se dvěma soupeři, a to se Slováckem a Hradcem Králové.

Tip na konečné umístění Opavy podle Eurofotbal.cz: 3. místo


Východočechům se ze všech aspirantů věří zřejmě nejméně, i přesto, že to mohou být právě oni, kdo nejvíce zamíchají s konečným pořadím. Mají totiž nejvýhodnější los. V 29. kole zajíždějí na půdu nevýrazného Baníku Sokolov a sezónu završí doma s Třincem. Kouč Malura ovšem nemůže spoléhat na výhodu vzájemných zápasů, jelikož s ani jedním ze soupeřů na tom není lépe.

Tip na konečné umístění Hradce Králové podle Eurofotbal.cz: 5. místo


Kdo doprovodí Krč?

Hodně věcí nasvědčuje tomu, že se rozhodne především mezi Hlučínem, Čáslaví a Duklou Praha. Ústí nad Labem, Třinec i Vítkovice sice stále mohou ještě teoreticky sestoupit, do bojů ale vstupují v mnohem lepší pozici.

V souvislosti se sestupem se nejčastěji hovoří o Hlučínu, a s malým klubem ze Slezska to rozhodně nevypadá nejrůžověji. Kromě toho, že má stejně bodů jako předposlední Čáslav, v posledních dvou kolech jej navíc čekají nepříjemní soupeři – Opava a Fulnek. V normální případě by tři body pro Hlučín znamenaly veliký úspěch, ale tentokrát jsou málo a nemusí stačit.

Tip na konečné umístění Hlučínu podle Eurofotbal.cz: 15. místo


Čáslav je na tom co se týče losu značně lépe, ale jen málokdo očekával, že by se do této pozice mohla po povedeném podzimu dostat. Jenže už je tomu tak a pokud si chce Zenit zachovat druholigovou příslušnost i pro příští sezónu, musí opět začít vyhrávat. Napravit si reputaci bude mít příležitost už v sobotu proti HFK Olomouc.

Tip na konečné umístění Čáslavi podle Eurofotbal.cz: 14. místo


Ani Dukla sice na jaře neoslňuje bůhvíjakou formou, ale hlavně díky výsledkům ze hřišť soupeřů se nyní nachází na nesestupové 13. příčce. V minulém kole navíc dokázala konečně vyhrát také doma, a proto by se měla zachránit.

Tip na konečné umístění Dukly podle Eurofotbal.cz: 13. místo


Zbývající zápasy

29. kolo
SFC Opava - FC Hlučín, Bohemians Praha - FC Vítkovice, Fotbal Fulnek - 1. FC Slovácko, Zenit Čáslav - 1. HFK Olomouc, Sparta Krč - Vysočina Jihlava, Baník Sokolov - FC Hradec Králové, Fotbal Třinec - Dukla Praha, Marila Příbram - FK Ústí nad Labem

30. kolo
FK Ústí nad Labem - Zenit Čáslav, FC Hlučín - Fotbal Fulnek, FC Vítkovice - Baník Sokolov, 1. FC Slovácko - Marila Příbram, 1. HFK Olomouc - Sparta Krč, Vysočina Jihlava - SFC Opava, FC Hradec Králové - Fotbal Třinec, Dukla Praha - Bohemians Praha

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (36)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na hřišti se rozhodovat nebude...

Reagovat
smazaný uživatel

jj, to se nedá ani očekávat , ja bych viděl, že nejdelší prsty budou mít na konci v Uherském Hradišti

Reagovat
M11

vis o tom hovno.. tak radsi se o tomto nebav

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nebreč hned, jen si rýpnul...

Reagovat
M11

kdo breci ?? takove rypani je nemistne.. kdyz to absolutne momentalne nepripada v uvahu..

Reagovat
smazaný uživatel

ALe je to v úvahu...Hraje se o postup, poslední 2 kola ligy....Jedině výhry zaručí Slovácku postup...Je to velmi pravděpodobné.

Reagovat
M11

vyhrat musi kazdy z tech 4.. ja vim ze se to nabizi.. navic s takovou minulosti.. jenze ja vim ze neco takoveho ted absolutne nepripada v uvahu ze strany Slovacka.. ani kdyby nedej buh chteli..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tu minulost bych sem nepletl. To už je pro mě na Slovácku uzavřená kapitola. Nabízí se to, to je jasné, ale tak snad budou natolik čestní, že to nekoupí. Vlastně ještě oba zápasy hrají s týmy, kteří mají teoretickou (Fulnek) a zcela jasnou ( Starka ) šanci na postup....Tak snad to bude vynikající fotbal s úspěchem pro Moravu

Reagovat
M11

krasne receno..

Reagovat
Slejdy

snad jo

Reagovat
smazaný uživatel

no tak promiň teda, bylo to myšlený v hecu a hlavně jsem to myslel tqak že postopíte nakonec vy...

Reagovat
M11

sry.. tak vyjet jsem nechtel..

Reagovat
smazaný uživatel

Slovácko + Opava........Bohemians teď 2x prohraje

Reagovat
Arne

kéž by

Reagovat
smazaný uživatel

to neklapne Střížkov si sezonu takhle nepodělá...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale mohl by, že ?

Reagovat
smazaný uživatel

určitě by to bylo super to jo ale realita je jinde

Reagovat
Slejdy

ideál

Reagovat
smazaný uživatel

HRADEC!!!!!!!!!!!

Reagovat
Zajda

Doufám že Bohemka nepostoupí...nějak jim to nepřeju...Sovácko a Opava..zpět do 1.ligy

Reagovat
Zajda

Slovácko*

Reagovat
smazaný uživatel

Slovácko GO

Reagovat
smazaný uživatel

Reálně to vypadá, že Střížkov míří bohužel do GL, silně jim to ale nepřeju a ještě je kdyžtak možnost prodeje licence. Na druhé místo pro postup bych logicky nejraději viděl FC HK, ale lepší výchozí pozici má 1. FC Slovácko. A těm bych to případně přál.

Reagovat
smazaný uživatel

Střížkov je jasnej to je bez debat, Hradec tam do tří let taky zřejmě bude, letos to maj celkem nadějně rozehraný uvidíme po zejtřku, Opava tam evidentně moc nechce, a mezi Slovackem a Pribrami neni co resit Liga by mela bet 100% na Slovacku, stadion, fanousci.... Pribram zrovna nemusim at si radsi zustanou tam kde jsou, a nebyt Starky tak ligu nikdy nehrali

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně myslím, že posoupí do ligy nakonec 2. a 3. t tabulce, jelikož tato bohemka postoupit nebude chtít (nemá na to zázemí) a druhém konci doufám, že se zachrání Třinec a Vítky

Reagovat
smazaný uživatel

hmm tak muj tým padá ale tak co...stejne sem byl jen na jednom zapase...jo ale muze Fulnek postoupit?

Reagovat
smazaný uživatel

muže ..ale musela by to být strašná shoda náhod ...musely by naplno bodovat ...a týmy před nima to uplne posrat !!! no ale nevím kdyby minulý zápas porazily Duklu ..tak by mely realnejší šance ..ted uz je to jen teorie ...I přesto na nováčka ligy ..uspešná sezona !Jinak k postupujícím ...co dodat Bohemky se prohodí bohužel ..ta pravá i s našim ted už bývalím trenerem Hoftychem .. snad jim pomuže spet !a druhe postupující místo obsadí HRADEC!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Přál bych si, ať se do 1. ligy vrátí Slovácko a Opava. Je třeba aby Morava měla v GL větší počet zastoupení klubů.

Reagovat
smazaný uživatel

jo. Ale to by museli chtít resp hrát tak jako na podzim.

Reagovat
smazaný uživatel

Do g.l. se musí vrátit Příbram, má teď výbornej kádr a hrajou fotbal, narozdíl od minulých let,...No a s Příbramí a´t postopí hradec nebo opava, tam maj výborný fanoušky..

Reagovat
Slejdy

jono a pribram ma hlavne FANS ze !!!

Reagovat
honziss

Střížkovská "Bohemka" je největší tragédie českého fotbalu a jen perfektně vystihuje situaci v celé české kopané. Bohužel, hluboce jim to nepřeju. Věřil jsem, že by s kartami ještě mohl zamíchat můj Fulnek, ale bohužel prohra na Dukle ty šance srazila na minimum, ale i tak je to super úspěch, první sezona a hned boj o postup téměř až do konce soutěže. Příští rok se trochu posílíme a jdem na postup, co vy na to pane Mroček?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že tihl zlodějmians nemají vůbec žádné fanoušky

Reagovat
smazaný uživatel

Právě, už jen proto se jejich případná účast v GL rovná velkému průseru.

Reagovat
smazaný uživatel

kurzy na to zitřejší kolo to je mazec

Reagovat
smazaný uživatel

30. kolo

2>FK Ústí nad Labem - Zenit Čáslav, 2>FC Hlučín - Fotbal Fulnek, 2>FC Vítkovice - Baník Sokolov, 1. 0>FC Slovácko - Marila Příbram, 1>1. HFK Olomouc - Sparta Krč, 2>Vysočina Jihlava - SFC Opava, 1>FC Hradec Králové - Fotbal Třinec,2> Dukla Praha - Bohemians Praha

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele