Dekáda na Ostrovech (1): Agüeroooo

26.03.2020, 16:19
Profily, historie
V době, kdy začínal nastavený čas, Citizens prohrávali. Když na Stadium of Light jejich městský rival uslyšel závěrečný hvizd, stále potřebovali vstřelit ještě jednu kýženou branku. Fanoušci, několik desítek sekund zpátky svírající hlavu v dlaních a mlátící do všeho možného, se nakonec dočkali.

"Manchester City are still alive here - Balotelli, AGUEERROOOOOOOOO." Asi každý, kdo alespoň trochu sleduje Premier League, si slova Martina Tylera vybavuje. Snad jen kromě příznivců Rudých ďáblů, většina z nichž se je snažila co nejdříve vytěsnit.

Na začátku sezóny 2011/12 to byly tři roky od doby, kdy šejk Mansour modrý tým koupil. Za tu dobu se mu povedlo vybudovat silný kádr (který v této sezóně čekala premiérová účast v Lize mistrů), v něm ale nebylo příliš mnoho hráčů s hvězdnou minulostí. Mezi ty by se dalo zařadit duo problémových útočníků Téveze a Balotelliho, v útoku však byli mnohem více vidět Edin Džeko a čerstvá posila z Atlética Madrid Sergio Agüero.

Manažer Roberto Mancini se v té době opíral rovněž o trojici bývalých hráčů Arsenalu. V obranných řadách to byl Gael Clichy a ze slávy ustupující Kolo Touré, na jehož úkor před Joem Hartem operovala stoperská dvojice Kompany-Lescott. Naopak jeho bratr Yaya měl za sebou dost možná životní sezónu a spolu s Davidem Silvou a Garethem Barrym byl stálicí středu pole. Na začátku sezóny k nim dorazila zmíněná třetí hvězda Kanonýrů, Samir Nasri.

Největším favoritem na zisk trofeje byl ale obhájce titulu a finalista Ligy mistrů z Old Trafford. Rudí ďáblové ovládli čtyři z předchozích šesti ročníků Premier League, ve zbylých případech skončili druzí. Museli se sice vypořádat s koncem kariéry legendárních Edwina van der Sara a Paula Scholese, za nizozemského gólmana však přišla solidní náhrada v podobě talentovaného Davida de Gey, anglický záložník se zase v zimě rozhodl kariéru obnovit a v klíčových měsících týmu vypomoci.

Osu defenzivy nadále tvořilo zkušené trio Vidić, Ferdinand, Evra, ostřílené středopolaře Giggse s Carrickem zase doplňovali v životní formě hrající Nani, Antonio Valencia nebo čerstvá posila Ashley Young. Nouzi neměl Sir Alex Ferguson ani v útoku, kde kromě Rooneyho disponoval objevem minulé sezóny Chicharitem, navrátilcem z hostování Welbeckem a Dimitarem Berbatovem.

Duo manchesterských celků doplnily v předchozí sezóně v elitní čtyřce Arsenal a Chelsea. Gunners však v létě přišli nejen o Nasriho, ale i o Cesca Fabregase, a když se jim výrazným způsobem nepovedly první dva měsíce (sedm bodů ze stejného počtu zápasů), bylo jasno, že po pronásledovatelích je třeba se ohlížet jinde.

Třeba právě na Stamford Bridge, Blues totiž utratili větší obnos peněz zejména za Romelua Lukakua s Juanem Matou a v úvodu sezóny prohráli pouze na hřišti Red Devils, viset za severoanglickými celky ale zvládli jen na podzim a postupem času se propadli až na konečné šesté místo.

Větším ohrožením pro favority tak nakonec byl trochu překvapivě Tottenham. V létě sice byla jeho aktivita na přestupovém trhu minimální, na soupisce však měl hráče jako Kyle Walker, Gareth Bale, Luka Modrić, Rafael van der Vaart nebo zabijácké duo Emmanuel Adebayor, Jermain Defoe. Spurs sice hned na úvod nezvládli zápasy s oběma Manchestery, poté se ale rozjeli a po dvaceti kolech ztráceli pouhé tři body na první místo. Jenže druhá polovina sezóny se jim hrubě nepovedla a nakonec skončili na čtvrtém místě za Arsenalem, což vzhledem k překvapivému vítězství Chelsea v Lize mistrů znamenalo, že o třetí účast mezi evropskou smetánkou přišli.

Zpět ale k těm, na něž byla upřena největší pozornost. K prvnímu střetu mezi modrou a červenou částí Manchesteru došlo hned na úvod sezóny v zápase o Community Shield. Vítěz FA Cupu do něj pod Manciniho taktovkou vstoupil bravurně, když v poločase vedl o dvě branky. Jenže hosté se nevzdali a velmi brzy srovnali. Rozhodující moment přišel až v nastaveném čase, kdy se při sbírání vysokého míče nedohodli Clichy s Kompanym a umožnili tak Nanimu gólově zakončené sólo na Harta, které přineslo oslavy první trofeje v sezóně.

Vstup do Premier League vyšel oběma sokům na jedničku a před vzájemným zápasem na Old Trafford si tak na čele tabulky hověli Citizens, ovšem jen s dvoubodovým náskokem na svého rivala. Šlo tak pravděpodobně o dosud nejdůležitější derby. S tímto vědomím šli do zápasu i hosté. "Bývalo to jen derby dvou týmu z Manchesteru, teď už je to však střetnutí, které sleduje téměř celý svět. Netěší se na něj totiž jen lidé z města, sledovat ho musí asi každý," říkal tehdy kapitán Kompany.

A pokud ho skutečně každý sledoval, pak každý viděl do té doby neviděné. První půli okořenil svým gólem pouze Mario Balotelli, po přestávce ale museli šokovaní domácí příznivci přihlížet nejprve Evansově vyloučení a následně dalším pěti gólům za de Geovými zády. Přičteme-li k tomu jednu Fletcherovu nic neřešící trefu, svítilo na tabuli se závěrečným hvizdem skóre 1:6.



Tímto počinem se navýšil náskok bledě modré části severoanglického města na pět bodů, což bylo také celosezónní maximum. Rudým ďáblům trvalo téměř dvacet kol, než se dokázali znovu dostat do čela. Během té doby se stalo mnohé. Oba kluby se ze skupiny Ligy mistrů prokousaly pouze do vyřazovací fáze Evropské ligy, z níž se později poroučely už ve čtvrtfinále. Finálové brány jim zůstaly zavřené i v obou domácích pohárech. Mancini svůj tým dotáhl do semifinále Ligového poháru, Fergusonova družina skončila ve stejné fázi FA Cupu.



Právě ve čtvrtfinále nejstarší pohárové soutěže se odehrálo třetí dějství manchesterských bitev, v němž Citizens nenavázali na počin z toho druhého. Mohl za to zejména brzký Rooneyho gól a záhy Kompanyho červená. I přes třígólové poločasové vedení United se soupeři povedlo vstřelit kontaktní gól, tím ale snaha o vyrovnání skončila.

Na přelomu března a dubna to navíc začalo vypadat, že se na Etihadu letos titulu nedočkají. Tři zápasy v řadě bez vítězství zakončené porážkou na Emirates Stadium s Arsenalem znamenaly, že s relativně pohodlným osmibodovým náskokem kralovali Premier League Rudí ďáblové. Jenže všem dnům zdaleka nebyl konec. I oni si vybrali své slabší období, po porážce ve Wiganu ztratili v závěru proti Evertonu dvoubrankové vedení a před další bitvou o Manchester se náskok ztenčil na rozdíl jednoho vítězství.

Jestliže první ligové derby bylo označeno za dosud největší, na odvetný zápas si v důležitosti jen tak žádné nepřijde ani v budoucnu. Karty byly vzhledem k rozdílu ve skóre rozdané jasně. Vítězství přiblíží titulu City, jakýkoliv jiný výsledek bude úspěchem pro druhou stranu. Na góly nároční fanoušci se nedočkali takových hodů jako při předešlých zápasech. Ti, co přáli Citizens, ale naříkat nemohli. Jedinou trefu v utkání a přiblížení se titulu před pauzou totiž obstaral, stejně jako v jednom z klíčových zápasů o sedm let později, Vincent Kompany.



On i jeho spoluhráči si ovšem velmi dobře uvědomovali, že vyhráno ještě nemají. "Na tenhle moment jsme čekali, ale ještě jsme daleko. Dvě výhry nad United jsou skvělé, ale musíme to dotáhnout do vítězného konce." Kompanymu přitakával mu i jeho manažer, který se vší silou snažil odejmout z beder jeho svěřenců tíhu okamžiku. "Máme to ve svých rukou. Čekají nás ale dva těžké zápasy, zato United dva lehké. Jsou tedy pořád favority," tvrdil Mancini.

O jakých zápasech že to mluvil? Rudí ďáblové čelili Swansea a Sunderlandu, tedy dvěma mužstvům z klidného středu tabulky, jimž už o poháry ani o záchranu nešlo. Zato oba soupeři Citizens museli šlapat na maximum. Newcastle se pral o pozice v elitní šestce, Queens Park se zase zuby nehty snažil udržet příslušnost mezi elitou. Stoprocentní napětí se nakonec přeneslo až do posledního kola, neboť to předposlední oba tituloví aspiranti zvládli na sto procent.

QPR, poslední překážka na cestě City za titulem, stále neměl jistotu záchrany. Pokud by Bolton ve Stoke zvítězil, musel by londýnský celek přinejmenším remizovat. I Sir Alex Ferguson ale tušil, že to pro něj bude nelehký úkol. "City jsou ve formě, hrají doma. Fanoušci budou na rozhodčího vyvíjet tlak, pod tlakem budou i hráči QPR," předpovídal Skot. Naopak Sergio Agüero nepostrádal sebevědomí a rovnou řekl, že chce vyhrát titul v této i v dalších sezónách.

Pojďme nyní na události samotného dne 13. května. Roberto Mancini neprovedl žádné nečekané zásahy do sestavy, v Sunderlandu neexperimentoval ani jeho protějšek. A byl to právě Ferguson, který mohl jako první pozvednout ruce do výše, když ve dvacáté minutě Rooney zcela nehlídán poslal balón do sítě. Mancini jej však ještě před pauzou následoval poté, co se štěstím procpal míč do sítě Zabaleta.

Druhý poločas měl ale na každém z jevišť zcela odlišný průběh. Zatímco Red Devils bez problémů kontrolovali vývoj utkání, fanoušci Citizens nemohli uvěřit svým očím. Během dvaceti minut druhé půle totiž hosté otočili skóre, jedinou útěchou a zároveň nadějí pro domácí bylo alespoň (zbytečné) vyloučení Joeyho Bartona, jenž udeřil loktem Téveze.

Když na Etihadu začínalo nastavení, vypadalo to s nadějemi na oslavy černě. Skóre totiž nadále hovořilo v neprospěch domácích, což vzhledem k vedení United značilo smutek. Na první pohled frustrovaný byl Roberto Mancini, což doložil i jeden z protivníků Nedum Onuoha. "Nikdy nezapomenu na Manciniho za postranní čarou. Proklínal své hráče, nadával jim, dělal všechno možné. Bylo to divoké. Takovou atmosféru na stadiónu jsem neviděl v žádném jiném zápase, bylo to chaotické," řekl s odstupem několika let obránce QPR.

Pět minut ale dokázalo změnit vše. Sérii rohových kopů zakončil gólovou hlavičkou Edin Džeko. Záhy skončilo utkání v Sunderlandu, kde všichni zástupci hostů věřili, že obhájí pozici anglického mistra. To ale neměli tušení, co přijde záhy. Rychlý přechod Citizens do útoku, Agüerova narážečka o Balotelliho, ustátý souboj s bránícím Traorém a pumelice na bližší tyč. Etihad explodoval nadšením, Ferguson a jeho mužstvo nemohlo uvěřit.



"Dvakrát jsme United porazili, dali jsme více gólů a dostali méně. Zasloužíme si to." To byla slova Roberta Manciniho bezprostředně po zápase. "Není to lehká liga a každý, kdo ji vyhraje, si to zaslouží," přitakával zklamaný Alex Ferguson.

V opojení naopak byli čerství mistři.

"Chci vyhrávat víc, skvělý pocit."

"Příští rok získáme více trofejí."

"Jsem šťastný za všechny klubové legendy a fanoušky, kteří na toto dlouho čekali."

Taková slova zaznívala z jejich tábora. Další rok sice zakončili bez trofejí, i tak ale bude sezóna 2011/2012 označována jako začátek jedné slavné éry.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City38285593:2989
2.Manchester United38285589:3389
3.Arsenal FC382171074:4970
4.Tottenham Hotspur38209966:4169
5.Newcastle United381981156:5165
6.Chelsea FC3818101065:4664
7.Everton FC3815111250:4056
8.Liverpool FC3814101447:4052
9.Fulham FC3814101448:5152
10.West Bromwich Albion381381745:5247
11.Swansea City3812111544:5147
12.Norwich City3812111552:6647
13.Sunderland AFC3811121545:4645
14.Stoke City3811121536:5345
15.Wigan Athletic3811101742:6243
16.Aston Villa387171437:5338
17.Queens Park Rangers381072143:6637
18.Bolton Wanderers381062246:7736
19.Blackburn Rovers38872348:7831
20.Wolverhampton Wanderers385102340:8225

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (514)

Přidat komentář
iamek

Za první odstavec

Reagovat
Agent z Melmacu

why baby?

Reagovat
Busby babes

https://www.bbc.com/sport/football/52052351

All football in England below National League level will end immediately and all results will be "expunged", the Football Association has announced.

It means there will be no promotion or relegation in these divisions.

Reagovat
Busby babes

jsou to nizsi souteze, ale je videt, jakym smerem se mozna reseni asi ubiraji...

Reagovat
iamek

Reagovat
smazaný uživatel

A teď který z toho

However, the National League, National League North and South, WSL and Women's Championship will continue towards a conclusion "as quickly as possible".

Reagovat
smazaný uživatel

Krása

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Hokaido

Už se těším, až si to přečtu.

Jinak jak jsou díky nudě highlighty všech různých gólů... Tak jeden hráč podle mě vyčnívá snad na všechny ostatní - Thierry Henry. Já si ho docela i pamatuju, ale tak trošku jsem zapomněl, s jakou lehkostí a genialitou dával góly. Boží hráč, navždy bude jedním z mých nejoblíbenějších.

Reagovat
Kucka

Reagovat
mistr129

Můj první dres a díky němu jsem začal fandit nejdřív Arsenalu a pak i Barceloně

Reagovat
Andis

Skvělej útočník absolutní TOP. Ale možná že ještě o něco víc vyčníval Ronaldinho. Na toho se často zapomíná ale dle mě nebyl lepší hráč tady.

Reagovat
masly008

Ale Dinho měl kolik 2-3 top sezony? Pak už šel rapidně dolů,což se o Titim říct nedá.

Reagovat
valloire

ale jeho vrchol byl o level vejš

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Busby babes

Henry byl skvelej.

Reagovat
smazaný uživatel

ale proti Írsku ma sklamal. Mal som ho radšej a mal som ho za elegána a nie za zmrda. Francúzi sú proste iní, hrozne pyšní a pokryteckí.

Reagovat
Front hell

Taky mě trošku zklamal, na druhou stranu kolik hráčů by se v té situaci zachovalo jinak a přiznalo ruku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Le Gunner

Málo, ale obrázek si podle toho uděláš. Asi to Henrymu nijak nevyčítám, také v tom nejsem nijak výrazně zainteresovaný, každopádně se mi trochu nabízí paralela s Rezkem ve Skotsku... Není to to stejné, avšak velmi podobné.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nikdy nezapomenu na základce, když jsem si oblékl jeho dres a dal gól hned z rozehrávky. Patičkou mi to kolega posunul a já přes celé hřiště poslal míč nad hlavy všech a měl jsem ovace jak nikdy.

Reagovat
celeb

to je super ze uz na zakladce ste si vraveli kolegovia.

Reagovat
Mastný Chobot

možno on mal vtedy 30 aj s kolegom a len hrali proti deťom

Reagovat
Front hell

Reagovat
Seydou Doumbia

Učitelé vs žáci

Reagovat
icka

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
El-Pistolero-68

Každý si jednou užije tu svou minutu slávy.

Reagovat
Coutinho10

az na tu baraz o postup na MS 2010

Reagovat
Swarley

byla to obrovská rivalita, ale ho musel mít rád snad každý fanoušek PL...

Reagovat
Front hell

Reagovat
Le Gunner

Říkám si, jestli se někdo takový s tak výrazným jménem v poslední dekádě v PL objevil? Snad David Silva mě napadá...

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Tolstobik

Skvely hrac, skoda jen, ze tehdy prohral finale LM proti Barce.

Reagovat
raduinho

O 3 roky později si spravil chut

Reagovat
Front hell

V jeho podání vypadal fotbal strašně jednoduše a přitom krásně. Poprvé jsem ho začal vnímat na MS 98. On byl poté důvod proč jsem začal sledovat Arsenal a zůstalo mi to až doteď. Legenda.

Reagovat
Rezan

To ho jsem úplně nenáviděl. Každý víkend mě dokázal nasr*at

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
J0EL

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
Infernoqt

Zdarec, pánové, jedno rychlé OT: Kolik copyright striků na FB stránce můžu mít, než mi ji smažou? Má s tím někdo zkušenosti? Nemůžu to nikde dohledat.

Reagovat
Kucka

Tuto sezonu hrál Persil úplně neuvěřitelně, kolem sebe měl asi nejslabší mužstvo, co pamatuju, ale v podstatě sám prostřílel Arsenal na klíčové 3. místo.

Reagovat
Seydou Doumbia

To byl takový začátek úpadku Arsenalu ne? Hromada podprůměrných hráčů + opravdu špetka těch, kteří za něco stáli. Persie a Nasri potom mířili pro trofeje a zbyl tam Vermaelen. Sezonu předtím tuším odešel Fabregas.

Reagovat
Kucka

Tahle sezona mi přijde jako největší úpadek 2:8 s MU, na soupisce borci jako André Santos, Frimpong, tehdy tragický Rambo, Chamakh Za něco tam stáli Szcz, Sagna, Vermaelen, Song, Rosa a daleko přede všemi RvP.

Upřímně doteď to třetí místo nechápu, týmy okolo musely být strašně zoufalé.

Reagovat
Seydou Doumbia

Si pamatuji jak jsem si na Frimponga (Pinponga) hrál na hřišti...jen proto že se mi líbilo jeho příjmení a připomínal mi pin ponga, utočníka ghany z PES 2008 (netuším jestli je to reálný hráč)

Reagovat
diastan

nejkrásnější moment v PL

Reagovat
Swarley

V téhle sezóně byl ten zápas s Evertonem, kdy jsme prosrali to vedeni 3:0?

Reagovat
Swarley

tak ne, vedli jsme 3:1 a pak 4:2 a byla z toho doma remíza 4:4

Reagovat
Busby babes

jj, tam jsme to taky slusne promrdali.

Reagovat
lvrpl

OT: na stránke bux.sk predávajú knihu životopis Fergusona za 2€. Možno niekoho poteší.

Reagovat
smazaný uživatel

spolu s Tysonom asi jedina knizka co som kedy precital celu

Reagovat
Busby babes

jako chvalim vyber Fergusona, ale jinak bych se timhle asi uplne nechlubil.

Reagovat
lvrpl

Aj na ňu ako fan lfc pozerám, ale stále drahá

Reagovat
Aldeano

Reagovat
EXoRcIsT

To ste nemali na zakladke povinné čítanie ? Hrdinský zápisník musel čítať asi kazdy

Reagovat
Whitemedia

Žádnou povinnou četbu jsem nezažil ani na základce a ani na střední, až u maturity, ale to se samozřejmě dalo ojebat..

Reagovat
O.Giroud

ja napr. z povinneho som precital mozno tak Robinson Crusoe, inak som isiel podla obsahu alebo filmu, ak to bolo sfilmovane

Reagovat
EXoRcIsT

tak film a kniha je vacsinou dost rozdiel

Reagovat
O.Giroud

tak ale nejake zaklady z toho chytis, aby si mal o com rozpravat

Reagovat
mickey mouse

tak to je dost smutné

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ty si vyštudoval VŠ? Či tie knihy, ktoré si čítal kvôli učeniu, nerátaš?

Reagovat
fenixLFC

slovenske vysoke skoly...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som musel prečítať X

Reagovat
EXoRcIsT

ja som studoval historiu a uplne minimum knih som otvoril . Ale to je aj tym ze ja sa proste neviem nic naucit z papiera ale hocijaku kkcinu co zahliadnem na 5s na videu si pamatam roky

Reagovat
smazaný uživatel

ucit sa v dnesnej dobe citanim je strasne plytvanie casom

Reagovat
smazaný uživatel

no keď študuješ právo či medicínu, tak inú možnosť nemáš.

Reagovat
rave

Medicínu beru, ale s tím právem jsi hodně mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som študoval právo a musel som čítať knihy, aby som mal prehľad. Čisto zákon nie vždy stačí. A v začiatkoch tiež bolo treba prečítať niekoľko kníh, napr. Rímske právo. Dosť závisí od úrovne školy a ja som chodil na školu, ktorá sa snažila držať úroveň. Teraz je ale stále menej a menej detí a nižší záujem o ten odbor, čiže aj úroveň sa znižuje postupne z roka na rok.

Reagovat
rave

Já mám vystudované práva v Brně (promoval jsem 2018) a nevzpomínám si, že bych za celých 5 let otevřel nějakou knížku (kromě ÚZetek samozřejmě). Ani nás k tomu nijak výrazně netlačili. S tou úrovní souhlas, ale MU se snad pořád drží dost nahoře.

Reagovat
smazaný uživatel

Rímske právo, Dejiny práva na území Slovenska 1 a 2, Teória práva, kanonické právo, pracovne právo, občianske právo procesné, medzinárodné právo súkromné, obchodné právo som prečítal úplne celé

Potom polovicu, trištvrte alebo aspoň časť som prečítal Trestné právo procesné, Trestné právo hmotné, občianske právo hmotné 1 a 2, Ústavné právo 1 a 2... A už sa mi nechce viac rozpisovať...

Bolo ich dosť...

Úzetka sú čo? Tak keď si prečítal E-knihy alebo PDF, tak to počítaj tiež ...

Reagovat
rave

ÚZ - úplné znění zákonů. Nevím, jak se tomu říká u vás. Pro mě byla velká výhoda to, že jsme měli k dispozici dostatek různých materiálů a skript, co kolovaly mezi spolužáky. Nechodil jsem na přednášky a na zkoušky jsem se připravoval většinou z těch nejkratších možných výcuců, ale přesto si myslím, že jsem se dokázal v tom důležitém zorientovat dost dobře. Tím myslím občana, obchod, trest, správu a ústavko, možná pracko. Zbytek pro mě bylo víceméně nutné zlo a ztráta času.

Reagovat
smazaný uživatel

No vidíš, aj správko hmotu som prečítal celé .

Akože hej, niektorí čítali minimum a prešli cez skúšky. Ja som to potreboval pochopiť a porozmýšľať nad tým. Ale zo začiatku museli čítať snáď všetci...

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže brněnský práva jsou založený na tom, že tě nikdo do ničeho nenutí. Můžeš je udělat a číst si otřesný skripta, ale pokud chceš vylézt a být k tomu ještě dobrým právníkem, tak se bez četby neobejdeš. Asi měl Oliver tu otázku nastavit tak, co potřebuješ k tomu stát se právníkem, ne pouze člověkem s vystudovanýma právama.

Reagovat
rave

Takže podle tebe dělá dobrého právníka četba knih? Z mojí zkušenosti je to z 80% praxe a studium ti poskytne opravdu jenom základní přehled. Podle tvých měřítek asi nebudu dobrý právník.

Reagovat
smazaný uživatel

Měl jsem tu možnost si odučit na PrF MMUNI semináře z těch povinných předmětů a výběrový PVP a je hodně znát, když se někde sejde víc sečtělých lidí v právní literatuře než si asi přiznáváš. Neříkám, že zrovna ty nejsi dobrý právník, ale ano obecně k té metě budeš mít podle mě mnohem těžší cestu.

Jinak to o té praxi jsem si taky myslel a veř, že všechno to, co se v praxi naučíš, se dá kolikrát narvat do 6-12 měsíců intenzivní píle. Právní myšlení, argumentaci a obecně znalosti a přehled musíš získávat ideálně roky a samozřejmě, že četbou.

Reagovat
rave

S tím se dá souhlasit. Schopnost právní argumentace s nějakým přesahem sám od sebe těžko získáš. Ve věcech, kterým se věnuju teď, už samozřejmě jdu víc do hloubky a bez literatury to nejde. Ale řeč byla o škole. Byl bych lepší právník, kdybych při studiu víc četl? Pravděpodobně ano. Ale i s odstupem času můžu říct, že by mi za to ten čas asi nestál. Můžu se zeptat, co jsi učil za PVP?

Reagovat
smazaný uživatel

Súhlasím čiastočne. Dobrým právnikom ťa spraví prax a vlastný záujem o vzdelávanie, čiže k tomu patrí aj čítanie. Keď som vyšiel zo školy, zistil som, že veľa toho neviem a že viem všetko, ale nič poriadne. Je to o danom jedincovi ako veľmi chce. Je to o chcení.

Reagovat
smazaný uživatel

A kdyby si věnoval víc času praxi tak se o právu naučíš co přesně? To je mechanický učení zaběhlých pořádků zpravidla. Je to důležitá část, ale koneckonců i pokud bude převažovat jenom praxe, tak určitě budeš směřovat spíš k tomu, že i ty praktický dovednosti se nenaučíš pořádně a při nejlepším hodně nedokonale.

Reagovat
smazaný uživatel

Závisí od toho, čo vykonávaš. Ináč súhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak so seš pak ale lepší advokát, notář, asistent soudce/soudce, ne nutně právník

Reagovat
Mastný Chobot

ja som v prvom ročníku prečítal 10 kníh asi snáď

Reagovat
patas92

nerd

Reagovat
smazaný uživatel

Ak si chcel pochopiť právny jazyk, trebalo trošku viac ako len skriptá. Aspoň na začiatku a potom to bolo aj dosť o šťastí (či stačili skriptá, vycuc, prípadne si musel prečítať celú knihu, lebo skúšajúci sa pýtal na detaily).. Ja som čítal trošku viac knihy ako niektorí, aby som pochopil zmysel, prípadne terminológiu, na obkecoch viac pochopíš. Niektorí čítali menej a bolo aj dosť nerdov, ktorí čítali snáď o polovicu viac

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bobis21

Nesmysl. Spíše to moc nejde bez toho. Na bakaláři ještě možná, ale dál už se bez toho opravdu nemůžeš obejít.

Reagovat
Messier

Reagovat
8lampard8

Taky mam historii na JCU a teda my meli z kazdyho predmetu povinne prinest seznam deseti prectenych knizek ke zkousce, od kteryho se pak odvijela ustni (60 pak ke statnicim na bakalari$). Magistr uz byl v tomhke uvolnenejsi a cetli jsme vylozene jen nejaky zasadni monografie, cili tak 20 knizek za dva roky. Ale furt do toho ani nepocitam cetbu ke kvalificnim pracem, kde to k teoreticky casti proste potrebujes

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel som knihy z vlastnej iniciativy.

No v IT oblasti su knihy aj tak zriedkave, nakolko vsetko napreduje rychlo.

A z predmetov ako matematika som tie skripta urcite cele necital, len som si objastnil co mi nebolo jasne z prednasok pred skuskou. A tiez to boli .pdf a nie knihy

Reagovat
smazaný uživatel

Tak z vlastnej iniciatívy som prečítal snáď len 5. Ale inak aj 20. Ale v poslednom čase mali začať viac baviť knihy, Vladára som prečítal tak za 3 h, to je tenká knižka. Rozcitany mám životopis Bobbyhl Orra a od Kozohorskeho knižku o Federrovi, no tá má úprimne až tak nebaví, keďže tenis až tak nesledujem a skôr mám rád Rogera ako osobnosť.

Reagovat
smazaný uživatel

Ma začali*

** Bobbyho

Reagovat
smazaný uživatel

Ja mam rozcitane King, warrior, magician, lover od Roberta Moora, dalej par zivotopisnych od ludi co ma zaujali, a tiez par exercise science kniziek, ale to nadsenie vacsinou pomynie velmi rychlo a malokedy knihu docitam celu

Reagovat
smazaný uživatel

tá prvá vyzerá zaujímavo, máš ju v aj? Čo si z nej dozvedel?

No hej a človek si potom nájde čas na kopu kokotín.

Reagovat
smazaný uživatel

No je to zaujimava knizka mam ju doma. Vela veci som si uvedomil na sebe. V podstate je to sposob sebapoznania a toho co robi chlapov chlapmi. Co je v dnesnej spolocnosti velmi nejasne.

Skus najskor precitat The way of the superior man od Davida Daida(to je tiez super knizka, tu je napr. vela veci z bezneho zivota vysvetlene, rozdiely medzi muzom a zenou a podobne) a ked sa ti zapaci, tak KWML je o cosi hlbsia, opiera sa o Jungove myslienky a je v anglictine (aspon pre mna) aj narocnejsie napisana, trochu viac odborna, ale stale publikovana prave pre obycajnych chlapov.

Reagovat
smazaný uživatel

Vďaka, zoženiem si najprv tú prvú. Mňa zaujala aj: Obklopený idiotmi od Eriksona. Tu musím tiež prečítať.

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.martinus.sk/?uItem=237976

Tuto som prečítal, veľmi dobrá.

Reagovat
smazaný uživatel

Teraz v karantene som si povedal ze si nastudujem Grecku mytologiu a filozofiu, tak ak by mi niekto odporucil nejake zdroje by som bol rad

Reagovat
Salfovic

To by ta karanténa musela trvat tak dvacet let.

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.martinus.sk/?uItem=204749

Toto je klasika, na strednej sme ju čítali na hodinách filozofie a zaujala ma.

https://www.martinus.sk/?uItem=131107

Je sice o historii, ale antickí historici mali v obľube preháňať (ak ťa bavia príbehy, nie je to typická mytológia samozrejme), nečítal som ju, ale išiel by som do nej..

Reagovat
smazaný uživatel

dik

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt nekomu, kdo v zivote cetl 2 knihy, doporucis Platona?

Reagovat
smazaný uživatel

Chcel filozofiu

Reagovat
Salfovic

Aby nemusel litovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych to nedoporucil ani někomu kdo přečetl milion knížek, protože je to strašná nuda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.antickysvet.cz/

Skus tuto stranku.

Reagovat
patas92

Zahrej si God of War. Posledním dílem pak plynule přejdeš k severské mytologii

Reagovat
smazaný uživatel

radši si přečti nějakou klasiku.. v beletrii najdeš více filozofie

Reagovat
Le Gunner

Úplně nevyhovím tvému požadavku, ale momentálně se prokousávám tímto a ač je to poměrně hodně mimo můj obor, tak je to pecka. Malé průniky s mytologií tam najdeš.

https://www.kosmas.cz/knihy/101620/kultura-a-pamet/

Reagovat
wild

Myslel som si, ze v pozicii sportoveho fanusika uz nic horsie ako "Agueroooo" nezazijem az do momentu, kedy Federer nepremenil 2MB na servise vo finale Wibmledonu 2019

Reagovat
Salfovic

To byla krása, jak těm hýkajícím divákům sklaplo

Reagovat
Poll Hamm

Reagovat
smazaný uživatel

Ch s kym?

Reagovat
Whitemedia

Divný pocit vidět Newcastle v tabulce takhle vysoko

Reagovat
smazaný uživatel

Ked je sezona napata az do jej konca, tak je to super aj pre nefanusikov, zere to kazdy az do konca

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Když už není fotbal, tak jsem si místo toho četl starý hlasování o zdejší nejlepší hlášku. Ty starý jsou vážně výborný perly, ale i třeba rok 2019 se povedl

Reagovat
Seydou Doumbia

První sezona, kterou jsem měl možnost pomoci streamu vůbec sledovat. Byl to skvělý ročník. V City si pamatuji že měl neskutečný vliv na hře Pablo Zabaleta, který byl v té době podobně důležitý pro svůj tým jako dnes Van Dijk. Nebo mi to tehdy alespon přišlo, protože ten brousil lajnu a posílal neskutečné centry. A velká rarita v té době byla, že City mělo čtyři parádní útočníky i když já od počátku nejvíce měl rád Agüera, který vydržel na vrcholu nejdéle. Vaart a jeho životní sezona ve Spurs, nezastavitelné senegalské duo v NUFC...krásné vzpomínky

Reagovat
Coutinho10

kazdopadne to rozuzleni toho posledniho zapasu je proste a vzdycky bude legendarni...pamatuju, jak v malem okynku na tom streamu Man City byl zaber na hrace MU, kteri meli splneno a uz jenom cekali a bum Agueroooooooo

Reagovat
Seydou Doumbia

Kolik mu tehdy bylo? 22? Nejmladší legenda v historii klubu.

Reagovat
Coutinho10

hele ani nevim, ale dlouho tam nebyl...zkusim najít

Reagovat
Coutinho10

on je ročník 88, takže někdy v tom květnu mu bylo 23 a blížilo se na 24 (v červnu), takže si byl blízko

Reagovat
Seydou Doumbia

Každopádně ten přechod do lepší ligy zvládl on i De Gay parádně. Na to že je Agüero taky dost zraněný tak má neskutečné čísla. Neskutečnou techniku má. Za poslední dekádu ho řádím kvalitou výše než Ibru nebo Lewu.

Reagovat
Coutinho10

jo, on byl suprovej i předtím...už když byl v Atleticu, tak člověk věděl, kdo to je a že je dobrej...pamatuju, jak jsem sledoval MS U20, kdy jsme prohrali až právě s Argentinou ve finále a už tam člověka zaujali hráči jako Aguero, Di Maria, Banega atd. a bylo jasný, že o nich ještě pořádně uslyšíme a to se naplnilo a ještě naplňuje...suprovej hráč

Reagovat
Seydou Doumbia

já moc ty mládežnické turnaje nikdy nesledoval, protože jsem většinu hráčů neznal a to mě dodnes trápí znám francii za doby pogby sanoga kondogbii zoumy umtitiho areoly...potom si vybavuju ten turnaj u20 co byl u nás a hráče jako cavaleiro mario b.silva cheek guidetti bittencourt, ale prostě je moc nesleduju no

Reagovat
Coutinho10

já to taky nesleduju nějak pravidelně, ale tento si pamatuju hodně, protože se hrál v Kanadě a zápasy našich byli většinou brzo ráno a myslim, že jsem viděl všechny naše zápasy a hodně to prožíval, protože jsme hráli fakt super a škoda, že se to nevyhrálo, ale smutnější je, že většina našich hráčů toho pak moc nedokázala oproti třeba jiným

jinak u nás si pamatuju U21...tam jsem byl na finále Portugalsko vs Švédsko...to bylo super a U20 si ani nějak nevybavuju, ale asi myslíš U21...tam byli tito hráči

posledně vím, že jsem sledoval i nějaké to MS mládežnické, jak vyhrála Anglie...to bylo nedávno, kde zářil třeba Solanke, jestli se nepletu a pak ho hned Liverpool koupil

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo 21 jsem myslel...já se v těch kategoriich už neorientuji, protože těch turnajů je taky milion...naposledy si pamatuji ME/MS U20/21, kdy to vyhrála Ukrajina a sledoval jsem to s kamarády ukrajinci to bylo loni v létě a už si nepamatuju co přesně to bylo za turnaj ani s kým to finále hráli

Reagovat
Coutinho10

jo, matně si vzpomínám, že nějaký takový turnaj byl, ale ten jsem nesledoval...možná 1-2 zápasy jsem max. viděl, ale spíš myslim, že ne

Reagovat
smazaný uživatel

Sestavy, Česko: Petr - Kúdela, Mazuch, Šimůnek, Kubáň - Mičola, Kalouda, Suchý, Mareš - Fenin, Střeštík Náhradníci: Dohnálek, Valenta, Held, Okleštěk, Gecov, Frydrych, Pekhart, Cihlář, Fryšták

Argentina: Romero - Fazio, Insua, Mercado, Banega - Sanchez, Sigali, Aguero, Moralez (90. Cabral) - Zarate, Piatti

Náhradníci: Escudero, Garcia, Voboril, Cabral, Gomes, Di Maria, Acosta, Centeno.

Reagovat
mistr129

Jako ono se říká jak ta naše sestava propadla, přitom sedm hráčů mělo slušnou kariéru

Reagovat
smazaný uživatel

Jako nedopadlo to špatně, akorát s porovnáním s 2000 to dopadlo katastrofálně.

1. Suchý

2. Mazuch

3. Kúdela

Počkej ... jakých 7?

Reagovat
mistr129

Šimůnek, Mareš, Mičola a sedmýho nevím koho jsem myslel Z náhradníku Frydrych a Pekhart

Reagovat
Trapný diskutér

tyvole ale to nebyl ten frydrych ze slavie

Reagovat
Reggie

Sorry, ale to teda nechápu, kde jsi vzal 7! hráčů? Suchý velice dobrá kariéra (oproti potenciálu bída), Kúdela na starý kolena dobrý a to díky tomu, že ho znal Trpiš z Liberce, Pekhart ještě jakž takž. Za zmínku stojí max. možná Mazuch a Šimůnek. Ale ten potenciál byl úplně jinde, takže celkově katastrofa.

Reagovat
RadekVonCZE

Nechápu, jak skoro nikdo z nich neudělal pořádnou kariéru, tím nemyslím jen zahraničí, ale velký kluby a z Argentinců měli skoro všichni pořádnou kariéru.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
mickey mouse

wtf on tehdy nad námi fakt skončil i Everton?

Reagovat
Glonden2

Já taky zírám, že nad námi je Newcastle. Tuhle ligovou sezónu jsem tak nějak vytěsnil..

Reagovat
mickey mouse

no jo fakt i Newcastle, jsem rád že si tu sezónu zas tolik nepamatuju

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně z plných plic

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně mě fascinuje, že jsou český komentátoři dodneška schopný jeho jméno vyslovovat jako "agijéro"

Reagovat
Seydou Doumbia

agijéro, aguero, agero...to záleží na mentálním rozpoložení daného jedince a na sebemenším detailu...pokud se na komentátora den před utkáním neusmála prodavačka v kauflandu tak z agera může být rázem agijéro a naopak

Reagovat
bourbon

9 mužstev z tabulky už v PL není. docela maso.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť je to už 8 let .... Spíš jak dopadl Bolton

Reagovat
andrew96

Reagovat
Kuba408

takový týmů je mi líto :D

Reagovat
Bayern +

a Sunderland

Reagovat
matteo17

Tak ale ti zas mají skvělej dokument Btw. Ve středu druhá řada

Reagovat
smazaný uživatel

OT:

Jaké je na Slovensku pěkné město na život? S dobrými pracovními příležitostmi, s prostředím apod. Tak ze zvídavosti spíše.

Reagovat
patas92

Čadca

Reagovat
sunakashi

To jako fakt?

Reagovat
patas92

To jako fakt si dělám srandu

Reagovat
sunakashi

jsem si rikal.jezdil jsem skrz nekdy na sluzebku a neprislo mi to tam zrovna bajecne...to uz radeji povazska bystrica nez tohle...

Reagovat
patas92

Já tamtudy jezdím každoročně do Tater a to větší díru jsem nikdy v životě neviděl

Reagovat
Mastný Chobot

najväčšia diera je Prievidza, samozrejme

Reagovat
patas92

Ještě jsem neměl tu čest

Reagovat
smazaný uživatel

Potom zájdi do Bojníc, tam je pekne. Hneď vedľa Prievidze, dá sa povedať, že "súčasť" mesta Prievidza...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gazdo

O nic si neprisiel ale ako pracovnych prilezitosti je tam vela a aj je tam lacne byvanie ale je to dane tym ze je to prdel sveta no

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Gazdo

Reagovat
valloire

Jak do Tater? To jsi ještě naživu nebo jenom leješ ve Smokovci?

Reagovat
patas92

Asi nerozumím

Reagovat
valloire

No někam lezeš a jsi ještě naživu?

Reagovat
Neutron

nepovedal, ze lezie...

Reagovat
valloire

keď nelezie, tak čo robí v Tatrách?

Reagovat
Neutron

tak to si nebol v Dubnici...

Reagovat
Nikikrew

Lol ze Povazska

Reagovat
Gazdo

Ty vole Povazska ani zadarmo

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Kucka

Nováky

Reagovat
smazaný uživatel

Trnava o parník.

Reagovat
Minister

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm... Trnava je celkom nudné mesto, pekné námestie, ale ináč nič moc v meste na pozeranie. Nitra zas škaredé námestie, ale pekná Kalvária, hrad, Zobor, Drážovský kostolík

Reagovat
smazaný uživatel

A Mostna ulica

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
smazaný uživatel

Veď centrum je úplne super celé. Čisté, nie je núdza o dobrý cháles, kompaktné, všetky kaviarne, reštiky v centre plné. Skvelé štvrte na život ako Kopanka, Kamenáč... Friendly mesto pre cyklistov, prakticky vôbec netreba využívať auto. Plus skvelá poloha mesta.

Reagovat
smazaný uživatel

To nic nemeni na tom, co som napísal ...

Reagovat
smazaný uživatel

Máme futbal a kostoly. Nič viac k životu nepotrebuješ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

+ díky Trhlině předpokládám, že vyhledávnaý Tribeč

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Tribeč je pohorie a Veľký Tribeč nie je priamo v Nitre. Aj Zobor je súčasť pohoria Tribeč.

Reagovat
frankiefcb

tak je to kousek ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Celkom hej, asi 30 min autom.

Reagovat
frankiefcb

Jo a ty kříže jsou na velkém Tribeči nebo na Zoboru?

Reagovat
smazaný uživatel

Velký Tribeč je ten vrch z filmu, čiže tam. Bol som tam dvakrát a nič ...

Reagovat
frankiefcb

https://m.youtube.com/watch?v=dZlTTmweCFo no spise z knihy. Ta je hodne dobra. Film je klasicky sracka.

Reagovat
smazaný uživatel

Počkaj, ktoré kríže myslíš? Krásne sú aj na Kalvárii (priamo v meste Nitra)...

https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Kalv%C3%A1ria_(Nitra)

Reagovat
Mastný Chobot

Brno

Reagovat
Hokaido

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

okej to som nevidel

Reagovat
Tolstobik

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Salfovic

obydlená zatáčka na Budapešť.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

Reagovat
andrew96

Reagovat
raduinho

Reagovat
mul

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Cobra

Reagovat
Zark

proto by chtělo je vypálit

Reagovat
Losinho

Vídeň - sever

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
Neutron

Reagovat
pa3ce

Reagovat
TopinB

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

To máš veľké nároky, v pekných nie sú pracovné príležitosti a tam kde sú, nie sú až tak príjemné podmienky na život .

Reagovat
fenixLFC

brno

Reagovat
smazaný uživatel

https://m.youtube.com/watch?v=7_iZDRFyEAM

https://m.youtube.com/watch?v=QlpmgQY-Q7I&t=38s

Nitrička neurazí rozhodne a prácu si nájdeš len možno .

Reagovat
smazaný uživatel

Na nitru je pěkný pohled z okoli

Reagovat
smazaný uživatel

pretože je postavená na siedmich pahorkoch ako Rím ...

Reagovat
smazaný uživatel

To nevím, ale když jsme tama projížděli a zastavili na nějaké benzínce, tak mě to fakt zaujalo, v Česku neznám takové město

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Bratislava

Reagovat
Spasitel

Nitra I ked nehnuteľnosti dosť zdraželi ale pracovné príležitosti sú tu dobré máš aj pekné oblasti na život a vo voľnom čase kľudne zájsť sa prejsť pešo či na bicykli na Zobor a okolie

Reagovat
smazaný uživatel

Pracovné príležitosti v priemysle* ináč ani nie

Reagovat
Spasitel

Priemysel priniesol zamestnania v logistike, obchode či aj v službách má to síce aj negatívnu stránku kolabovanie dopravy a veľa srbov, ukrajincov ale ja som prišiel z Trnavy a v Nitre som viac spokojný

Reagovat
smazaný uživatel

už nám môžeš začať aj fandiť ... Ja som zas študoval v Trnave.

Reagovat
Rudnevs

Bratislava.

Reagovat
pawiel_afc

Povedal by som, ze Trenčín je celkom fajn, prostredie pekne. Pracovne prilezitosti celkom ok + v okoli Dubnica alebo Nove Mesto nad Vahom, kde dochadza vela ludi odtialto. (cca 20-25min autom - nic strasne).

Reagovat
Neutron

Nove Mesto nad Vahom je diera ako svet. O Dubnici sa ani vyjadrovat neoplati. Ten Trencin je v pohode...

Reagovat
stas87

Bol si niekedy v Trencianskych Tepliciach? Tie su celkom fajn, akurat tam pracu nezozenies.

Reagovat
Gazdo

Tak zozenies ako casnik alebo kuchar uplne v pohode. Ale nic ine no a inak je to strasne cosi kedze zijem 10km odtial a 5 rokov som tam pracoval

Reagovat
stas87

Ktorym smerom? Na Dubnicu ci Trencin byvas? Mne sa teda vobec nepaci taka Tepla, tam keby nebola stanica, tak clovek o Teplej ani nevie. Prislo mi Tepla navyse ako fetacka diera, ale pät rokov som tam uz nebol tak neviem ci sa to zlepsilo.

Reagovat
Gazdo

Ja som Dubnican no a tepla je diera bez stanice to je fakt

Reagovat
stas87

Zo starej si priamo? Ja mam na Novej rodinu a byvala je tiez z Dubnice. Pocuj, dost sa toho porobilo v Dubnici k lepsiemu, nie? Aspon byvala to sleduje a vravela ze sa dost veci spravilo. Filagor este stoji?

Reagovat
Gazdo

Priamo zo Starej. Teraz sice pol roka byvam na Novej ale na konci aprila idem naspat do starej. A hej Dubnica uz nie je taka katastrofa ako byvala (az na to namestie). A Filagor bude stat dlhsie ako trenciansky hrad to bez pochyb

Reagovat
stas87

ZTS je uz uplne zatvorena ci este tam niekto pracuje? Mozno blba otazka ale ja tam fakt pät rokov nebol. Fabriky v Dubnici by mali byt teraz zatvorene, ze? No a co legendarne Kolonky? Pre mna bol sok, ked som videl ako tam vesaju bielizen. Dva stosy pneumatik a natiahnuty povraz. Ale to uz je tiez dost rokov dozadu.

Reagovat
Gazdo

Tak ZTS funguje stale viac a viac hoci uz nie s tym ucelom s akym kedysi vznikla ale teraz je tam vela fabrik sukromnych a tie valia o stosest (sam v jednej takej firme pracujem). Ale ano teraz sme zatvoreni. Kolonky uz su precistene 90% ciganov uz je prec z mesta aj ked to jedno jadro co byvalo vedla policajtov tam stale je a stale vidis na tych dvoch bytovkach typicku romsku naturu (teda hlavne okolo nich ). Ale inak na kolonky sa nastahovalo dost mladych ludi a uz jedna za druhou sa tie bytovky ako stari ludia pomaly umieraju a odstahovavaju sa, tak sa prerabaju. Dubnica sa v poslednej dobe dost lepsi prace tu pribuda a aj mesto zacina vyzerat lepsie, pribudaju tu zaujimave podniky (aj ked pomaly to je fakt). Jedine co je naozaj skvrna je skarede namestie ale to by sa malo prerabat. Velka skvrna na dubnici je (aspon pre mna) ten obrovsky sklad Continentalu pred nou ale inak mesto samo o sebe je uz celkom fajn

Reagovat
QooBo

Necakal som, ze si na EF niekedy precitam debatu o ZTS, Filagore ci Kolonkach

Reagovat
stas87

Ja som chodieval na Dubnicu, ked tam hral Lendvay ci Grendel, to bol v lige este Inter a Dubnica ho v prvom kole porazil tusim 5-2. Inak mam rodinu v tej oblasti a ked som tam bol a hral sa futbal, tak som sa siel pozriet. Vdaka tej babe som ale poznal aj nieco ine ako len stadion v Dubnici. Kastiel bol celkom fajn tiez.

Reagovat
Neutron

Hej bol a ako v pohode, ale co sa prace tyka posudit velmi neviem. Ono zas Nove Mesto je co sa prace tyka fajn, aj ked teda najviac pozicii je tam do vyroby bud za vstrekolis alebo podobne, ale da sa povedat, ze kto pracovat chce tak problem nema, tie podmienky su uz na inu temu, ale inak je to proste prdel.

Reagovat
pawiel_afc

Dubnica a Nove Mesto boli myslene v ramci prace, to ze tam nic zaujimave nie je sa zhodneme.

Reagovat
Gazdo

Si trhni

Reagovat
pawiel_afc

Neber si to osobne Ja mam Dubnicu celkom rad, 4 roky na priemyslovke, brat mi tam zil a doteraz tam pracuje + tam chodim pravidelne pracovne. Dost veci sa zmenilo k lepsiemu, ale dlhodobo by som tam byvat nechcel.

Reagovat
Gazdo

Tak kazdy to ma svojim sposobom rad tam kde vyrastal no

Reagovat
pawiel_afc

Reagovat
Neutron

suhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Banska Bystrica

Reagovat
Bayern +

Ale pracovné príležitosti nič moc

Reagovat
Nikikrew

Puchov!

Reagovat
fenixLFC

moc blizko povazskej takze...nie

Reagovat
Nikikrew

prave preto si mozes vidiet ten kontrast

Kazdopadne na zivot (pre mna) super mesto na zivot. Vela prirody, sportovisk, obcianska vybavenost. Co sa tyka prace, to je uz horsie no

Reagovat
Neutron

a kedysi celkom kvalitna punkova scena...

Reagovat
Nikikrew

jojo byvali tu slusne punkove akcie, bohuzial to u nas v meste vymrelo. Su tu vychyrene podniky kde si takmer vzdy najdes to co potrebujes ale uz to nie je ono.

Reagovat
Neutron

tak ti co tu scenu drzali zostarli a zistili, ze ten punk sa az tak uplne neda zit, ak chces mat nejaku rodinu a podobne

Reagovat
alcantara

Svit, Ziar nad Hronom.

Reagovat
Mastný Chobot

alebo Ružomberok

Reagovat
alcantara

Tem mi tiez napadol, Dunajska je tiez celkom peklo, Povazska asi tiez, Novaky. My tu mame strasne diery. Topka je ale Jelsava, okolie vyzera jak Sahara v Mauritanii a v dedine oslavuju tak 1990 max. Brutal.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Kucka

Reagovat
fenixLFC

povazskej sa vyhnut oblukom, totalna diera kde seriozne nic nie je. kulturnym zivotom, ludmi alebo politikou totalny odpad

Reagovat
Gazdo

A k tomu je tam najvacsia koncentracia fetakov na slovensku na pocet obyvatelov

Reagovat
Mastný Chobot

Šaľa?

Reagovat
Gazdo

Bez sance

Reagovat
fenixLFC

teraz vsetci ti nackovia a malde kurvicky hladaju nove miesta realizacie ked im zavreli drevaren

Reagovat
Neutron

Stara Turá. Bezkonkurencne. Tam ani bezneho opilca takmer nestretnes.

Reagovat
Bayern +

Tisovec, Hnúšťa, Revúca a všetko v tom okolí je strašne zle

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Tam si bol hej?

Reagovat
Mastný Chobot

jop, aj som si kúpil zbierku básničiek od pani pred tescom

Reagovat
smazaný uživatel

Takže nie.. k

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
fenixLFC

Reagovat
andrew96

a Dolný Kubín

Reagovat
smazaný uživatel

wtf svit? praca v poprade, tatry pod oknom, parada

Reagovat
smazaný uživatel

chlapci tu strieľajú mestá, kde vôbec neboli alebo cez ktoré maximálne prechádzali. Netvrdím, že sú to pekné mestá, ale pomaly v každom nájdeš zaujímavé zákutia.

Reagovat
alcantara

Kto by zastavoval vo Svite, vsak...A co Ti vadi, Ruzomberok? Fetovat celulozku sa mi fakt nechce, to ich centrum je tiez parodia.

Reagovat
valloire

Ružomberok až na tu dálnici středem města mi přišel v pohodě. Všude okolo kopce.

Reagovat
Mastný Chobot

hlavne, že ty vieš o chlapcoch

Reagovat
smazaný uživatel

Čo si porábal v RK?

Reagovat
Mastný Chobot

chodievame na chatu do Bobrovníka celkom často, čiže tam to mám pochodené celkom dosť

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ok, sry.

Reagovat
alcantara

Este byvanie v Poprade a moze byt. Svit musi hyt vlhky sen vsetkych bolsevickych pohlavarov.

Reagovat
O.Giroud

Nový Život, Bratislavu mas tak pol hodinky ked je ta karantena

Reagovat
raduinho

Žilina.

Reagovat
valloire

Reagovat
Kapřík

Reagovat
RadekVonCZE

Hokej a fotbal k tomu

Reagovat
raduinho

A Zlaté Moravce - kousek máš JE Mochovce, takže o práci postarané.

Reagovat
Neutron

to už teda skor Pečenady, vyhlad z okna na Jaslovske Bohunice, obec ma prachy od jadrovej elektrarne a do Trnavy dohodis kamenom...

Reagovat
raduinho

Může být, ale mě osobně Trnava nijak neuchvátila, to už se mi víc líbí Nitra, tam je aspon ten Zobor.

Reagovat
Neutron

tam to nepoznam takze ti Nitru odporucat nebudem z toho co som tam bol mozno 5x sa nejak extra vychadzat neda...

Reagovat
penepi

"S dobrymi pracovnymi prilezitostami" - tak potom jedine Bratislava.

Reagovat
smazaný uživatel

= všetko po diaľnici až po Piešťany úplne v pohode. A teda na život mi príde oveľa lepšie to okolie Bratislavy ako priamo mesto.

Reagovat
penepi

Vec zvyku, ja by som nemenil, to dochadzanie z okolitych dedin je ako za trest. A vo vseobecnosti si obmedzeny v doprave, ked nie si napriklad cez vikend autom.

A potom zalezi, kde konkretne v BA byvas. Lokality su tu uplne famozne az uplne priserne.

Reagovat
Melda

Jeruzalém

Reagovat
smazaný uživatel

Žádné

Reagovat
Nadržený šimpanz

Štrbské Pleso

Reagovat
vladis271

Sereď a Prievidza.

Reagovat
alcantara

Sedita a Bojnice, why not. Akurat dychas sracky.

Reagovat
smazaný uživatel

Sedita a Bojnice?

Hubert sa tam robí.

Btw. Sereď nie je až tak hrozné mesto, klasické malé mestečko...

Reagovat
alcantara

No a?

Reagovat
smazaný uživatel

Pobavilo ma to spojenie Sedity a Bojníc.

Reagovat
alcantara

Sedita=Sered, Prievidza=Bojnice.

Reagovat
smazaný uživatel

viem

Reagovat
DelPiero137

Sered je priserna.

Reagovat
smazaný uživatel

V čom? Sú aj horšie mestá.

Reagovat
DelPiero137

Pre mna asi vo vsetkom. Krimintalita, sluzby, mentalita ludi.Viem posledne 2 roky sa to aj tam zmenilo k lepsiemu.

Reagovat
smazaný uživatel

Hovoríme o kráse. Okrem toho má slušnú polohu, blízko do Tt, do NR aj do Ba.

Reagovat
Rudnevs

Inak, neviem ako je to tam s prácou, ale celkom pekné mi prídu Piešťany.

Reagovat
Neutron

s pracou to tam nie je zle. Aj je celkom kam ist, ci uz sa zabavit alebo na prechadzku, ci sport. Ziwell mava pripadne capuje aj zaujimave piva. Dialnica a blizko aj do Trnavy aj do Bratislavy. Akurat je tam kopa arabasov a nedaleko od Piešťan si skupili pozemky, kde maju v podstate vlastnu akoby stvrt. Ale inak pohoda podla mna.

Reagovat
Rudnevs

Jj, o tom som počul, tí Arabi to tam skupujú, na to som vlastne zabudol. Inak mi to ale prišlo ako také príjemné malé mestečko s príjemnou atmosférou, nedýcha z toho komunizmus a neni to riť ako trebárs Gelnica. Sú tam kúpele, pekné hotely, kolonádový most. Ja mám na to príjemné spomienky a vždy tam rád zájdem. Navyše ako vravíš, blízko BA i TT.

Reagovat
DelPiero137

Vah a cely vodny system + historicke budovy su z pohladu navstevnika/turistu pekne. Ale ktove ako by som to vnimal keby som tam zil.

Reagovat
smazaný uživatel

Co Liptovský Mikuláš? Se mi tam docela líbilo na dovče

Reagovat
smazaný uživatel

top top mesto ak si sportoveca priroda je priorita. inak pracovne moznosti a mesto samotne asi nic extra. ale je tam teraz aj jedno hip kulturne centrum

Reagovat
smazaný uživatel

Celkově je na slovensku dost zajímavých měst(pro mě). Zajímá mě hlavně východ...Bardejov, Prešov, Humenné atd.

Reagovat
smazaný uživatel

tam je velka skoda ze mladi neostavaju, boli by to inak zaujimave miesta...v presove to ale dost zije, je tam vela a dobrych hudobnych podnikov, silna hudobna scena

Reagovat
Le Gunner

Myslíš pop?

Reagovat
smazaný uživatel

nielen

Reagovat
J0EL

V Presove praveze posledne roky zdochol pes. V meste mrtvo bolo uz pred karantenou. ale na druhej strane je pravda, ze ak nie si duty, tak sa tu bez problemov zamestnas (teraz nemyslim len PO ale ani do KE nie je daleko).

Z mojho pohladu idealne nejaka dedinka medzi PO a KE by bola top.

Reagovat
smazaný uživatel

tak co som pocul, wave, stromoradie, christiania robia celkom casto a celkom dobre akcie..a ako vravis. v kombinacii s kosicami to uz je celkom slusne

Reagovat
J0EL

jasne tie "kluby" su super, ja som narazal skor na centrum ako take. Vecer tam fakt je minimum ludi.

Ale co sa tyka zivota, tak v kombinacii s pracovnymi moznostami v PO a blizkosti KE je to podla mna idealne miesto, najma ked si vezmes do uvahy cenu nehnutelnosti a mzdu (opat ale plati, ze nesmies byt duty a rozpravat musis min. anglicky).

Reagovat
fenixLFC

ponorka este funguje?

Reagovat
J0EL

Neviem, popravde som tam nikdy nebol kedze som studoval v KE

Reagovat
repkajebuh

Miňovce

Reagovat
fenixLFC

odtial poznam pingpongistky

Reagovat
repkajebuh

No vidíš.. ja mám odtud kamaráda a z Presova spoluhráče

Reagovat
J0EL

Ale pivny festival tu za to stoji proste

Reagovat
8lampard8

Bardejov

Reagovat
alcantara

Tak to je jedna dlha ulica, jedna fontana a vybavene, nie? Jedine okolie tam ma zmysel.

Reagovat
EXoRcIsT

Lidl v Prešove hlada novych ludi

Reagovat
Kepy_FCB

Trenčín a Bratislava

Reagovat
frankiefcb

Zemplínské Hámre.

Reagovat
Zark

Komárno

Reagovat
DelPiero137

Bol si tam, preco prave Komarno?

Reagovat
cristiano.K.

myslíš madarské

Reagovat
smazaný uživatel

a najkrajsie mesto na slovensku je samozrejme banska stiavnica ale tam sa dobre uplatni asi len restaurator, banik a maliar

Reagovat
smazaný uživatel

v normálnych časoch aj človek pracujúci v gastronómii predpokladom.

Reagovat
smazaný uživatel

"predpokladám

Reagovat
smazaný uživatel

Senec

Reagovat
Mastný Chobot

Tak to už skôr Pezinok

Reagovat
penepi

Reagovat
alcantara

Glejovka.

Reagovat
Mastný Chobot

okrem toho ale parádne mesto polohou aj všetkým. Ešte doprava je napič teda, ale kde nie.

Reagovat
alcantara

Ved hej, ja mam Pezinok rad. A uz vcul mi chyba Sladek. Vlakom to vies pomerne rychlo odrbkat, takze aj v tomto smere je to fajn.

Reagovat
Bayern +

Šilhar a Mečír ešte žijú?

Reagovat
alcantara

Kto?

Reagovat
Bayern +

Policajti, resp. bývalí elitní policajti od vás z PK, na záver kariéry učili na SOŠ PZ u vás. Šilhara si mi raz spomínal, že vieš kto to je... hovoril si, že býva v nejakej obci blízko PK

Reagovat
Mastný Chobot

mne templár už od nového roku

Reagovat
alcantara

Na cigy dobre, inak uz ani ne, pivo zle. Ale cez strednu som tam chodieval, historia.

Reagovat
smazaný uživatel

1. liga > 3. liga

Reagovat
Bayern +

Keď už niečo okolo vás, tak jedine Modra

Reagovat
Mastný Chobot

V čom je lepšia než Pezinok? Je tam doslova to isté ako v PK akurát v menšom a akurát je ďalej od BA, doprava je tam ešte horšia a pracovných príležitostí je menej

Reagovat
Mastný Chobot

... a nie je tam ani železnica vlastne

Reagovat
Bayern +

Čisto podľa pocitov mi viac učarovala. Hlavne asi práve preto, že je oproti vám malebnejšia a o niečo členitejší terén viac mi pripomínajúci našu krajinu v okolí BB inak ale súhlasím

Reagovat
Kepy_FCB

jo a pak jak tam jezdí ten parní vlak kolem toho ihriska

Reagovat
stas87

Cierny Balog?

Reagovat
Kepy_FCB

asi jo

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Bayern +

Ale to musíš byť zamestnancom štátnych lesov, inak je to tam s prácou dosť biedne

Reagovat
repkajebuh

Kraľovany

Reagovat
smazaný uživatel

najzaujimavejsia holka aku som v zivote spoznal je z kralovian. ma strasne vela kamosov a skoro vsetci su do nej

Reagovat
smazaný uživatel

Nie je tak trošku rozšafná? Vieš, ako to myslím ...

Reagovat
repkajebuh

faaakt?? jak se jmenuje? nebo aspoň věkový rozmezí. Není to Kristina? Do te sem byl blazen ja

Reagovat
Bayern +

Banská Bystrica

Reagovat
pobody's nerfect

Budapešť

Reagovat
Spalovač šancí

V poslední době je značně neviditelný

Reagovat
smazaný uživatel

Ta sezóna 11/12 byla celkově skvělá. I česká liga byla do posledního kola napínavá. Potom tažení Plzně, Chelsea a její titul v LM a nakonec to EURO. Na tuhle sezónu rád vzpomínám

Reagovat
Salfovic

Vidíš, to mi připomnělo že Hašek měl tehdy roztrhat trenérskou licenci a už nikdy netrénovat, podvodník

Reagovat
smazaný uživatel

No. CO si pamatuju, tak Sparta měla do po podzimu luxusní náskok, ale během zimy tam vedení začalo dělat určité rošády, že přišel Hřebík a nějak tam šachovali s funkcema. A samozřejmě i zasáhli do kádru, takže jen Haškovi bych to nezazlíval.

Reagovat
Salfovic

Hřebík právě tehdy prohlásil, že pokud by měli promrhat ten náskok, tak je to na roztrhání licence

Reagovat
Aldeano

Reagovat
mistr129

11/12 v Česku vyjde během víkendu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Trump to dokázal, America first.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: videl nekdo za posledni dekadu vetsi cringe nez ty policejni covid tanecky? To je sileny..

Reagovat
Busby babes

vsechny ty challenge jsou naprosto debilni.

Reagovat
iamek

Jsem jak curak hodinu kopal do toaletaku a nebyl jsem schopny tech deset dat. Tri rolky zničené

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Seydou Doumbia
Reagovat
Coutinho10

kamo luxus

Reagovat
Seydou Doumbia

Ty si kopačka, tak by si měl zvládnout alespon deset zeměkoulí po slepu, ne?

Reagovat
Coutinho10

jo zemekoule taky umim, dokonce i levou, ale s toaletakem jsem to jeste nezkousel, ale taky pak musim zkusit hele 10 asi ne, ale nevim

Reagovat
Coutinho10

jinak spis jsem to myslel tak, ze si mi hodne prekvapil

Reagovat
Seydou Doumbia

To že hraju jako prase neznamená že nezvládnu pár x kopnout do zachodaku.

Reagovat
Coutinho10

ale jako kdyz ruzne vidim na twitteru ty osobnosti, tak si timto hodne z nich trumfnul, takze kloboucek

Reagovat
Seydou Doumbia

U většiny je smutné, jaký výkon se nebáli veřejně publikovat na internet. Já být profi fotbalista, tak určitě nedám na IG první pokus s hajzlákem teda.

Reagovat
Coutinho10

třeba to od nich nebyl první...to by bylo ještě smutnější

Reagovat
Seydou Doumbia

Ty vole, tak takhle jsem nad tím radši ani nepřemýšlel. Ale zas by to lecos při sledování některých hráčů na hřišti vysvětlovalo.

Reagovat
Coutinho10

jj

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Swarley

průprava hakisem jasně vidět

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Seydou Doumbia

hakisák, tenisák, florbalový, golfový, pinpongový, basketbalový, volejbalový, košík na badminton, puk, jablko, pomeranč, citrón...až potom přišel hajzlpapír

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Hokaido

Ukaž to se žvýkačkou.

Reagovat
Seydou Doumbia

Moc velké. Co tak zrnko rýže?

Reagovat
frankiefcb

puk, no ty vole

Reagovat
Seydou Doumbia

Jak jsem byl v Bratislavě na MS, tak jsem si musel zkusit i ten puk. 22 Nožiček

Reagovat
Puskas

Chybí Ti tam medicinbal.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nedostal se mi pod ruku, ale i ten bych zkusil.

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Witcher

Dvouvrstvý třívrstvý?

Reagovat
Seydou Doumbia

Asi tři, já to moc nezkoumal

Reagovat
Shevchenko
Reagovat
smazaný uživatel

Noo KURWA čo tu robíš člověku!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Seydou Doumbia

Jako tam, kde mi na konci spadl byl notebook takže kdybych byl o 5 cm blíž tak ten notebook odpálím taky

Reagovat
Front hell

Reagovat
uff

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
Puskas

není nad rodinnou idylku

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Error

tesknie za toba polaku

Reagovat
Salfovic

Polská Krajinka v zimním hávu.

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
jany kozak

Reagovat
RadekVonCZE

No kurwa czo tu robisz czlowieku

Cze tie pojebalo

Reagovat
RadekVonCZE

Dobrze ti kurwa tak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pingla

dobrá práce, já jich dal cca 30 na třetí pokus

Reagovat
Seydou Doumbia

Taky dobrý pokud to není součet

Reagovat
Hokaido

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
frankiefcb

a pak se člověk diví, že toaleťáky jsou nedostatkové zboží

Reagovat
oli9

Četl jsem 3 roky zničený

Reagovat
oli9

Já nechápal proč si všichni fotí ponožky, fotky z dětství, holí palice, kopou do toaletaku.. A já jak kokot chodím do práce

Reagovat
raduinho

cringe

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
raduinho

V češtině máme takové slovíčko - trapné.

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/IdiazAyuso/status/1243270704847556622

DDG "anonymne" venoval 300K madridske nemocnici, ale prezidentka MAdridu (netusim, co to znamena, jestli je to neco jako starostka?) to propalila na twitteru.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to něco jako naše hejtmanka kraje (madridského).

Reagovat
Busby babes

dik

Reagovat
valloire

Je tu někde bobis? Copak říkáš na Švédsko?

Reagovat
technecium

Že to jsou sebevrazi

Reagovat
Salfovic

OT: fotbalová simulace FIFA. Nejde jen o to, že se každý její ročník prodává jak teplé rohlíky, ale následně ještě generují další zisk formou režimu FUT. Ten funguje na principu sběratelských karetních her a nepřímo nutí hráče utrácet skutečné peníze za virtuální odměny.

Co to sakra je ten režim FUT? Dík.

Reagovat
Cizinkx

Ten kdo nazval Fifu simulací, tak má asi silně prázdno v hlavě. Jinak FUT = Fifa Ultimate Team. Prakticky to jediný co EA ještě drží nad vodou. Jsou to balíčky do fify s hráči , kde ti náhodně nějaký padají a ty si pak díky tomu skládáš svůj vlastní tým a hraješ proti ostatním hráčům a jejich sestavami sezony,poháry apd. Dají se získat hraním ale především se dají i koupit za real prachy. Nebo takhle měna se dá koupit za real prachy za který si pak koupíš ty balíčky :).

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

hazard

Reagovat
RadekVonCZE

Kdyby nebylo FUT ve Fifě tak ta hra má o třičtvrtě míň hráčů. Je to strašná tiskárna peněz, k tomu každej rok tam furt něco přidávaj a furt se volalo po revoluční změně v režimu kariéra a co z toho?

HOVNO

Přidali podělaný rozhovory a morálku.

Reagovat
Bayern +

Dokým nezavedú možnosť vypnutia prestupov tak režim kariéra nikdy nebude mať reálne kontúry.

Reagovat
RadekVonCZE

Jde to pouze v 1. přestupáku, ale chtěl bych to na celou sezónu.

Reagovat
Bayern +

presne tak

Reagovat
Hurrikane

Jako by ten zápas proti QPR byl včera, pořád na to vzpomínám

Reagovat
r.mrazik

tenkrat nam to prohral zapas na evertonu,kde jsme tusim vedli 2:4 a nakonec to koncilo plichtou...tenhle posledni zapas byl pak uz jen kapkou divneho konce te sezony,kdy na lavicce City byl ten sasek z italie...

Reagovat
Nikikrew

vtedy ste hrali doma

Reagovat
r.mrazik

Vidíš..dokonce doma

Reagovat
Nikikrew

Sice je to City ale, pravdepodobne najsilnesi moment PL ever

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Greny

OT : Tak urcite - Satoransky

https://www.youtube.com/watch?v=Agj3ZcdWfNs

Reagovat
Losinho

příjemný rozhovory

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
penepi

Britský premiér Boris Johnson mal pozitívny test na koronavírus. Johnson má mierne príznaky a je v izolácii vo svojom sídle na Downing Street. Vládu bude riadiť na diaľku.

Reagovat
frankiefcb

ale Till Lindemann leží na JIPCE kvůli koronaviru.

Reagovat
EXoRcIsT

boze nech sa z toho dostane

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RadekVonCZE

Snad se z toho dostane. Můj oblíbenec

Reagovat
smazaný uživatel

Jen lehký průběh, škoda...

Reagovat
mistr129

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

OT: nema nekdo dneska magazin Deniku Sport, at uz el. nebo papirovy, a byl by ochotny vyfotit rozhovor s Berdychem? Pritelkyne to sla koupit, ale prinesla jen noviny bez magazinu

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam, ze ji za to poradne potrestas.

Reagovat
smazaný uživatel

Kunda nic proti.

Reagovat
Puskas

Jednak zbytečně urážíš, jednak to třeba v supermarketech bývá, že je magazín od novin oddělen, takže když to neví, tak holt se nedá nic dělat..

Reagovat
smazaný uživatel

Ale vsak joo

Reagovat
oli9

Až jí příště budeš kupovat kytku tak odtrhej květy a dej jí jenom stonky... Aby pochopila co udělala!

Reagovat
Puskas

A ona ho pak pozve na oběd a předloží mu prázdný talíř...

Reagovat
smazaný uživatel

Proc by jako mela ona varit nebo platit obed? Stereotypy? Zbytecne urazis..

Reagovat
Puskas

Jen ho pozve, pak mu obije o hlavu ty stereotypy.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Seydou Doumbia

já jednou šel pro sport s přílohou k OH do kauflandu a tam byla jen ta příloha bez sportu (evidentně více mužů posílá své ženy na nákup novin) šel jsem tedy na informace a dostal jsem tu přílohu zadarmo, protože neměla čárový kód a samostatně je to neprodejný

Reagovat
Nadržený šimpanz

Jojo, přílohu tam mávaj ještě měsíc vystavenou a když si ji chceš koupit, tak jak neni kod, tak neví co s tim, taky jsem zažil

Reagovat
smazaný uživatel

Nedávno jsem se sám sebe ptal, jestli vyjmenuju posledních 10 vítězů premier league a dalo mi to celkem zabrat a kdybych šel dál do historie tak už vůbec netuším.

Pak jsem si zkusil NBA a i když soutěž sleduju jen asi posledních 5 let, tak jsem v pohodě vyjmenoval všechny vítěze až do roku 1989. Čím to je?

Přijde mi, že jednotlivý sezóny premier league nejsou skoro ničím spešl a nějak se k nim nikdo nevrací. Naproti tomu v NBA si skoro každej pamatuje z každý sezóny něco a celkově je ta historii soutěže daleko víc oslavovaná. Asi to taky dost dělá playoff... Nikdo si asi moc nebude připomínat jak někomu vyšlo jaro a vyhrál ligu o 8 bodů. Naproti tomu cesta playoff a třeba 7 zápasový série si každej rád připomene.

Reagovat
smazaný uživatel

asi kdyby Tottenham něco občas vyhrál, tak mám na co vzpomínat... to je asi pravda, ale v NBA pomalu nikomu nefandím a nějak mi to paměť nekalí

Reagovat
bobis21

Já myslím že to je efekt toho play-off. Říct v NBA vítěze po základní části by asi dalo větší problém (třeba že Atlanta vyhrála východní konferenci před pár lety by dnes asi nikdo neřekl). Ale ty play-off série si zapamatuješ lépe. Myslím že loňský 7. zápas Sixers-Raptors asi zapomenou jen tak nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě tu Atlantu si zrovna pamatuje hodně lidí Teague, Korver, Carroll, Millsap, Horford

ale jinak máš asi pravdu...vítěze konferencí si kromě pár spešl sezón nepamatuju.

Reagovat
smazaný uživatel

2019 City

2018 City

2017 Chelsea

2016 Leicester

2015 Chelsea

2014 City

2013 United

2012 City

(2003-2011) United, do toho asi 3x Chelsea?

(94-2002) pořád United?

93? Blackburn?

dál už vůbec nevím

Reagovat
Ingimir

(2003-2011) United, do toho asi 3x Chelsea?

(94-2002) pořád United?

tituly Arsenalu ako fanúšik Spurs ignoruješ?

Reagovat
smazaný uživatel

no na ně jsem zapomněl ... tipoval bych 2004 invincibles a jeden titul kolem roku 2000? nevím...

Reagovat
Hachim Mastour

pridaj

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Nikikrew

Lol a co invincibles?

Reagovat
smazaný uživatel

NBA? To je ta bananova liga?

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Vysokoškoláci, jak to u vás vypadá s odkládáním termínu odevzdávání závěrečných prací? Doufám, že moje fakulta není jediná, kde nám nedali ani den navíc

Reagovat
mistr129

Mě to čeká až za rok, ale pokud vím, tak žádná z fakult VŠE s tím taky nehnula

Reagovat
smazaný uživatel

O mesiac posunute statnice, cize o mesiac neskorsie odovzdavanie, ale to maju bc, mna sa to netyka

Reagovat
pingla

zatím nic neposunuli, ani odevzdání práce, tak státnice

Reagovat
fenixLFC

odovzdanie prac sa neposuva. prave naopak mas teraz na to o to viac casu, nie?

Reagovat
iamek

Jinak jak výrazně myslíte, ze půjdou směrem do budoucna platy hráčů + přestupové sumy? Částky 60+ milion liber budou až asi vzácnost nějakou dobu ne? Takového Pogbu si proste už nikdo nebude moct dovolit.

Reagovat
Puskas

Zajímavá bude už další sezóna, kdy kluby, které dost ztratí, budou hráče pouštět nebo s nimi smlouvat snížení platu, protože pro ně bude problém to utáhnout. A půjde i o ty nejlepší, kteří klidně mohou přijít o flek, pokud budou trvat na tom astronomickém platu, a nikdo jiný je za těch okolností nebude chtít. Počítám s fůrou arbitráží.

Reagovat
iamek

Bude to hodně zajímavé období, které se hráčům i agentum nebude líbit. Pokud chtěl u nás Pogba podepsat za nějakých 400+ tisíc liber, tak myslím, ze na to muze hodně rychle zapomenout.

Reagovat
herbage

Bale, Griezmann, Coutinho, Rakitić, Vidal, Modrić, Özil, Higuaín, nedokážu si moc představit, že by tyhle hráče někdo chtěl, protože si radši nechají doběhnout smlouvy než aby přišli o své výplaty. Barcelona bude mít asi dost krušné časy, protože dává na výplaty nejvíce ze všech klubů na světě a má nejvíc přestárlý kádr, takže reálně nikdo jejich hráče nebude chtít ani zadarmo, protože ti nebudou chtít slevit ze svých platů. Klub pak bude mít dilema, zda nechat jít hráče pod cenou nebo ho nechat hostovat s tím, že za rok budou řešit stejnou situaci a pořád budou mít na krku jeho výplatu

Reagovat
Busby babes

ti nejlepsi to imho ustoji. ti na to penize maji. Kluby jako Barca nebo United. Spis se nebude chtit nove utracet ty velky castky, prave kvuli vetsi nejistote. To je muj tip.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Fanoušci cyklistiky, co říkáte na plán uspořádat jednu velkou World Tour? Nebo byste radši normální Tour, i když bez diváků?

Reagovat
Csaplárova past

Pro fanousky sipek bys jedno OT nemel ...?

Reagovat
Salfovic

Kokotina.

Reagovat
Hokaido

Mně by se ta jedna velká strašně líbila. Pokud šlo samozřejmě o výjimku a příští rok by se opět najelo na klasický model.

Ale stejně si myslím, že je to letos logisticky nemožné.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně by tam byli úplně všichni z tý špičky, což by byla perfektní podívaná. Mohli by to třeba ještě dát na 24 etap a 4 volný dny, takže 4 týdny, ale to by bylo možná moc náročný.

Reagovat
Busby babes

nikdo jim to nepovoli. Jak bys zabezpecil to bez fanousku, kdyz mas kazdej den 100km usek.

Reagovat
vodka

ty to zase ale beres tak, ze se soucasna situace do zari nikde nezlepsi tak, aby to neslo provest...

Reagovat
Busby babes

tak myslel jsem, ze se bavime o cervnu nebo tak...

Reagovat
valloire

nevymejšlet píčoviny

Reagovat
Csaplárova past

Tehdejsi jedenactka City je pro me jedna z nej, kterou sem zazil v PL. Urcite bych ji zardil do sve TOP 5 ...

Reagovat
mistr129

Mně třeba proti tý současný přijde hrozně slabá jediný kde byli v tý době lepší, byla obrana s výjimkou RB

Reagovat
Csaplárova past

S vyjímkou RB? Ty vole, Richards, to byl válec na pravé straně!! A útok byl teda mnohem lepší než nyní. Jako Aguero, Balotelli, Tevéz a Džeko (ještě tam byl tuším Adebayor v té době?) oproti dnešnímu Aguerovi a Jesusovi ..... Ty to bereš jen papírově nebo podle ceny, já beru ten tehdejší tým jako celek, a ten se mi hodně líbil.

Reagovat
mistr129

Já Richardsovy kvality nezpochybňuju, jen říkám, že Walkerovy jsou ještě o něco vyšší. A hlavně tam nebyli KdB, Fernandinho a Bilva, který naprosto žeru a stavět svůj tým, beru je hned.

Reagovat
fabec1222

OT: Nějaké tipy, jak odstranit vodoznak z fotky?

Reagovat
smazaný uživatel

Hoď ji do ohně

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
SaianSupaCrew

Nepamatuje někdo ten match, kde se Kun proháčkoval až na malé vápno, Edin mu to tam na penaltě ukopl a poslal takovou šulku do prostřed branky? Nemůžu to nikde najít.

Reagovat
t0mmy33MCFC

pamatuju tu situaci ale co to bylo za match uz fakt nevim

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele