Češi v zahraničí: Krmenčík zařídil pohár, Darida skóroval, Vaclík se loučil

25.05.2021, 18:31
Aktuality
Záložník Vladimír Darida se střelecky prosadil v dresu Herthy Berlín na půdě Hoffenheimu. Gól zaznamenal i v kyperské lize i Josef Kvída z Pafosu. Nejcennější branku ovšem vstřelil za PAOK Soluň Michael Krmenčík. V 90. minutě rozhodl o vítězství nad Olympiakosem a zisku řeckého poháru...

Anglie


Útočník Matěj Vydra naskočil do druhého poločasu za Burnley proti Sheffieldu. Jeho tým tam ale prohrál 0:1. V tabulce skončilo Burnley na 17. místě.

West Ham porazil doma Southampton 3:0. Na vítězství a postupu do Evropské ligy z konečného šestého místa se podíleli záložník Tomáš Souček a obránce Vladimír Coufal. Ten se asistencí podepsal pod druhý gól Kladivářů.



Itálie


Záložník Jakub Jankto pomohl Sampdorii Janov k vítězství 3:0 nad Parmou. Český fotbalista odehrál celé utkání.

Německo


Záložník Vladimír Darida otevřel ve 43. minutě skóre utkání Herthy berlín na hřišti Hoffenheimu. Český záložník odehrál celé utkání, ale z dobrého výsledku se nakonec neradoval. Domácí tým, za nějž kompletních 90 minut odehrál obránce Pavel Kadeřábek.



Útočník Patrik Schick naskočil v 66. minutě v dresu Levekusenu do zápasu na hřišti Dortmundu. Hosté už prohrávali 0:2. Nakonec prohráli 1:3.

Brémy prohrály doma 2:4 s Mönchebgladbachem a sestupují. Celý zápas odchytal brankář Jiří Pavlenka, smutné loučení s Werderem má za sebou obránce Theo Gebre Selassie, který také odehrál celý duel.

Obránce Marek Suchý nastoupil za Augsburg do druhého poločasu zápasu na hřišti Bayernu Mnichov. V 69. minutě dostal žlutou kartu. Hosté prohráli poslední duel sezony 2:5.

Španělsko


Brankář Tomáš Vaclík se rozloučil se Sevillou vychytaným čistým kontem proti Deportivu Alavés. Jeho tým vyhrál 1:0. Vaclík změní po sezoně působiště. V andaluském klubu mu vypršela smlouva.

Slovensko


Záložník Ondřej Machuča odehrál celých 90 minut za Sereď a přispěl k vítězství 4:1 nad Senicou. Záložník Dominik Dudahostujícím dresu naskočil do hry v 80. minutě.

Český útočník Ondřej Chvěja nejprve v barvách Pohroní neproměnil pokutový kop, ale krátce po přestávce se vykoupil vítěznou brankou proti Ružomberku. Jediným gólem zajistil svému týmu tři body. Chvěja odehrál celých 90 minut. Od 79. minuty hráli také záložník Petr Galuška a obránce Petr Pavlík.

V základní sestavě Slovanu Bratislava nastoupili proti Trenčínu dva Češi Erik Daniel a Jurij Medveděv. Daniel byl střídán v 75. minutě, Medveděv odehrál celé utkání. Od 59. minuty hrál také záložník Ondřej Petrák.

Chorvatsko


Obránce Stefan Simič odehrál celý zápas za Hajduk Split proti Lokomotivě Záhřeb. Pomohl k výhře 2:0. Hajduk skončil na čtvrtém místě o bod za Rijekou, kterou čeká Konferenční liga.

Irsko


Brankář Vítězslav Jaroš odchytal za St. Patricks celé utkání na hřišti Derry City. Duel skončil nerozhodně 2:2.

Kypr


Záložník Zdeněk Folprecht odehrál v pátek za Ermis 78 minut na půdě Ethnikos Achnas. Jeho tým prohrál 0:2.

V pondělním utkání Ermis prohrál 1:2 doma s Pafosem a Folprecht tentokrát nenastoupil. Zato v dresu hostů promluvil výrazně do utkání obránce Josef Kvída. V 83. minutě rozhodl svou brankou o konečném výsledku.

Kazachstán


Obránce Michal Jeřábek odehrál celé utkání za Aktobe proti Turanu. Jeho tým ovšem prohrál v domácím prostředí 0:2.

Řecko


Útočník Michael Krmenčík se stal ve finále poháru hrdinou PAOKu Soluň. V 90. minutě svou brankou vystřelil vítězství 2:1 nad Olympiakosem. Na hřišti byl přitom teprve od 81. minuty.



Slovinsko


Záložník Marcel Čermák odehrál celý zápas za Aluminij a přispěl v posledním kole slovinské ligy v Domžale k remíze 1:1. Aluminij skončil na osmém místě o bod před Koperem a vyhnul se i baráži o záchranu.

Švýcarsko


Obránce Martin Frýdek odehrál celé utkání za Lucern proti Luganu. Jeho tým prohrál 1:2. Za hosty nastoupil ve 46. minutě Roman Macek.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (3)

Přidat komentář
h8_sfatto

tak hlavní osa 7 je jasná, ale radši bych na postu krajního obránce viděl Kadeřábka než Bořila, a pokud pro něj nemají místo v obraně, tak na křídle místo Masopusta či Ševčíka

Reagovat
kattos

Reagovat
TheMally11

Češi v zahraničí: Krmenčík zařídil pohár, Darida skóroval, Vaclík se loučil, Schick opět neskóroval

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele