Češi v zahraničí: Dočkal krásně loboval, Hloušek zažil vpád fans na hřiště

21.05.2018, 11:38
Aktuality
Jeden z nejlepších zápasů v zámořské MLS má za sebou Bořek Dočkal. Na vítězství Philadelphie nad Realem Salt Lake se podílel hezkým gólem a asistencí. Antonín Barák z Udine přispěl gólovou přihrávkou k záchraně v italské lize. Adam Hloušek slaví s Legií Varšava polský titul. Poslední utkání v Poznani se ale nedohrálo kvůli nevídanému řádění fanoušků.

Itálie


Udine se zachránilo v Serii A. V závěrečném kole porazilo doma Bolognu 1:0. Na Fofanovu rozhodující branku asistoval český záložník Antonín Barák. Ten odehrál 73 minut, než ho vystřídal Widmer. Druhý Čech v dresu Udine Jakub Jankto odehrál celé utkání. Na straně hostů se do hry dostal záložník Ladislav Krejčí. Nastoupil ve 40. minutě místo Orsoliniho.

V základní sestavě AS Řím nastoupil na hřišti Sassuola útočník Patrik Schick. Na trávníku byl do 72. minuty, kdy jej nahradil Stephan El Shaarawy. AS vyhrálo v Sassuolu 1:0.

Ani v posledním kole se do zápasu nedostal obránce Crotone Stefan Simič. Celé utkání v Neapoli, kde jeho mužstvo prohrálo 1:2, viděl pouze jako náhradník.

Náhradní brankář Janova Lukáš Zima se nedostal na hřiště v zápase proti FC Turín. Jeho tým navíc na závěr sezóny prohrál doma 1:2.

Útočník Libor Kozák se opět nedostal do hry v dresu druholigového Bari a celý zápas strávil na lavici náhradníků. Bari po vítězství 2:0 nad Carpi skončilo na šestém místě Serie B a bude ho čekat play-off o postup do první ligy.

Cremonese na závěr sezóny prohrálo v Ceseně 0:1. Český záložník Roman Macek naskočil do hry v 77. minutě jako náhradník.

Francie


Brankář Tomáš Koubek odchytal za Rennes celé utkání proti Montpellieru, které skončilo nerozhodně 1:1. Rennes skončilo na 5. místě tabulky a zahraje si základní skupinu Evropské ligy.

Skvělý závěr sezóny vynesl Bordeaux až na 6. místo a do kvalifikace Evropské ligy. V posledním kole Girondins vyhráli v Métách 4:0. Od 68. minuty byl u toho i český záložník Jaroslav Plašil.

Dánsko


Obránce Michael Lüftner z FC Kodaň zůstal pouze na lavici náhradníků. Jeho tým ve skupině o titul ovšem podlehl doma Midtjyllandu 0:2. Kodaň je v tabulce čtvrtá za Nordsjaellandem, s nímž se utká v posledním kole o baráž o Evropskou ligu.

Turecko


Obránce Ondřej Čelůstka vynechal poslední zápas sezóny Antalyasporu na hřišti Alanye kvůli zranění. Jeho mužstvo prohrálo 2:3 a tento ligový ročník zakončilo na 14. místě.

Filip Novák z Trabzonsporu si na závěr ligového ročníku užil vítězství svého týmu 3:0 nad Karabüksporem. Odehrál kompletních 90 minut. Trabzon skončil na 5. místě, evropské poháry mu ale unikly.

Záložník David Pavelka odehrál celé utkání za Kasimpasu na hřišti Basaksehiru . Jeho tým prohrál 2:3, přestože po půlhodině vedl o dvě branky. V konečné tabulce Superligy obsadil 8. příčku.

Belgie


Lukáš Mareček tentokrát za Lokeren proti St. Truidenu nenastoupil. Jeho tým remizoval 1:1. Vyhrál svou skupinu nadstavbové části a zahraje si play off o Evropskou ligu.

Jakub Brabec byl u překvapivého vítězství Genku na hřišti Anderlechtu 2:1. Ovšem pouze jako nevyužitý náhradník.

Švýcarsko


Basilej na závěr sezóny remizovala s Lucernem 2:2. Celé utkání v jejím dresu odehráli brankář Tomáš Vaclík i obránce Marek Suchý. Basilej obsadila druhé místo za mistrovským Young Boys Bern.

Skotsko


Brankář Tomáš Černý sestupuje s Partickem Thistle z nejvyšší skotské sezóně. Po porážce v prvním zápase baráže o udržení s Livingstonem 1:2 prohrál Partick i domácí odvetu, tentokrát 0:1. Černý odchytal celé utkání.

USA


Záložník Bořek Dočkaů se výraznou měrou podílel na vítězství Philadelphie Union 4:1 nad Realem Salt Lake v zámořské Major League Soccer. Český reprezentant ve 34. minutě obloučkem zvyšoval na 2:0. Ve druhé půli si pak ještě připsal asistenci při brance Ilsona. Dočkal odehrál 86 minut.



Polsko


Obránce Adam Hloušek slaví s Legií Varšava mistrovský titul. V posledním kole na hřišti Lechu Poznaň naskočit do hry v 72. minutě jako náhradník. Jeho mužstvo vedlo 2:0. Zápas se nicméně nedohrál kvůli výtržnostem domácích fanoušků, kteří deset minut před koncem zaházeli hřiště dýmovnicemi a nakonec vtrhli na trávník. V platnosti zůstal nakonec výsledek dosažený na hřišti.



Na druhém místě za Legií skončila nakonec s tříbodovou ztrátou Jagiellonia Bialystok. Český záložník Martin Pospíšil se podílel na výhře 2:1 nad Wislou Plock. Na hřišti střávil 76 minut.

Korona Kielce prohrála na závěr doma se Zaglebie Lubin 0:2. Obránce Radek Dejmek se tentokrát neobjevil ani na lavičce náhradníků, stejně jako na straně hostů útočník Jakub Mareš.

Útočník Zdeněk Ondrášek proseděl poslední utkání na lavičce. Jeho Wisla Krakow prohrála v Zabrze s Górnikem 0:2.

Záložník Kamil Vacek se v barvách Slasku Wroclaw nedostal z lavičky náhradníků na trávník v duelu s Arkou Gdyně. Slask na jejím hřišti díky gólu z první minuty vyhrál 1:0.

Útočník Michal Papadopulos nastoupil v základní sestavě Piastu Gliwice proti Termalici Nieciecza a odehrál 75 minut. Jeho tým zvítězil 4:0 a posunul se na poslední chvíli před ni na 6. místo tabulky skupiny o udržení, které znamená záchranu. Termalica naopak sestupuje.

Chorvatsko


Dinamo Záhřeb v sestavě s českým obráncem Janem Lecjaksem porazilo na domácí půdě Inter Zaprešič 3:1 a slaví mistrovský titul. Druhá Rijeka zaostala o tři body.

Kazachstán


Šachtar Karagandy prohrál na půdě Kairatu Almaty 0:2. Český záložník Egon Vůch se v jeho dresu z lavičky náhradníků na hřiště nedostal.

Maďarsko


Haladas remizoval doma s Újpestí 1:1. Český forvard Michael Rabušic opět nehrál.

Vasas prohrál doma s vedoucím Videotonem 0:3. Obránce Vít Beneš odehrál celé utkání. Dvě kola před koncem však jeho tým uvízl na poslední dvanácté pozici. Na záchranu ztrácí Vasas dva body.

Slovensko


Ružomberok s českým záložníkem Erikem Danielem v sestavě prohrál doma s Dunajskou Stredou vysoko 0:4. Daniel odehrál 74 minut, než byl vystřídán. Za hosty chytal celý zápas brankář Patrik Macej.

Žilina prohrála v Bratislavě se Slovanem 2:3. Její úvodní gól vstřelil 11. minutě český obránce Filip Kaša, domácí však duel otočili.

Český fotbalista Ondřej Vencl nastoupil za Nitru na posledních 5 minut proti Senici a mohl se radovat z vítězství 5:2. Na straně hostů odehrál celé utkání Jan Suchan, obránce Jurij Medveděv byl střídán v 75. minutě. Do statistik se zapsal také žlutou kartou v 36. minutě.

Zlaté Moravce prohrály v Podbrezové 0:1. V jejich základní sestavě byli Ondřej Šašinka i Robert Bartolomeu. Zatímco první vydržel na hřišti až do konce zápasu, druhý byl v poločase stažen ze hry. Možná i proto, že od 18. minuty hrál se žlutou kartou.

Prešov porazil na závěr Michalovce 2:1. Český útočník Petr Hošek nastoupil za domácí tým v 83. minutě.

Bulharsko


Kompletních 90 minut odehrál za Levski Sofia obránce David Jablonský. Jeho tým zvítězil na půdě Vereye Stara Zagora 2:0, zajistil si třetí místo tabulky a zahraje si play-off o Evropskou ligu proti Černo More Varna.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (69)

Přidat komentář
THarris

Dočkal jede

Reagovat
Spalovač šancí

Více peněz než Zlatan, lepší goly než Zlatan

Reagovat
THarris

Přesně

Reagovat
Y.N.W.A

dobře Bořek Dočkalů

Reagovat
smazaný uživatel

Líbí se mi jak Bořek kam přijde, tak tam hned patří mezi nejlepší hráče ligy. Ať už je to Norsko, Česko, Čína nebo USA. Hráče, který by se pohyboval z ligy do ligy a takhle si to všude dával, tahle krajina snad ještě neměla... Chtěl bych ho vidět i v Premier League, třeba West Ham nebo něco takového.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych ho rád viděl v Premier league. Tu komedii bych si nenechal ujít.

Reagovat
cetto

hlavně si zachovat tu českou tvář, stůj co stůj

Reagovat
smazaný uživatel

Hele já mám Dočkala rád ale na Premier league nemá ani náhodou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Komedii? Co to meleš demente?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím. Třeba, že by si obránce při bránění Dočkala mohl mezitím dát večeři.

Reagovat
meno

Protože ty ligy co jsi vypsal jsou super kvalitní... Naše je z nich nejlepší

Reagovat
Sosi

vždyť v Číně byl úplně mimo a v USA snad taky...

Reagovat
Puskas

mimo republiku

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

Jako mimo republiku??? Souhlas.

Reagovat
ttopi

Není náhodou, že se mu vyhýbají opravdu velké ligy. Tam by to asi bylo něco...

Reagovat
Blasphemer

V Premier League by umřel už při předzápasivým tréninku.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bys vidět nechtěl.. To by z toho lenochoda moc nezbylo..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Azazelo RD

Tak on neumí 1 na 1 a to se v každé lize prodává samo.

Reagovat
C-M@ster

V Číně byl nejlepší podle čeho?

Co šly zprávy, tak tam byl bídnej (což se nedivím, kdo by chtěl hrát v Číně), ale zápasy jsem si samozřejmě nepouštěl.

Reagovat
smazaný uživatel

No, bídnej. Byl tam 1 fotbalista - Dočkal a 9 běžců, který za míčem běhali jak pes za kostí. A když ho některý doběhl, tak si to klidně statečně namířil přímo do třech obranců a o míč přišel. Nebo ho případně přihrál někam na rýžový pole. Takže to Dočkal neměl moc jednoduchý. Víceméně hráli celou dobu bez míče. Ale na záchranu to stačilo.

Reagovat
C-M@ster

Netvrdím, že nemáš pravdu, ale nejde podle mě tvrdit, že byl nejlepší hráč ligy, nebo že mezi ně patřil.

Reagovat
smazaný uživatel

To určitě ne, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Schick včera zase jen tyčka po docela obstojným průniku.

Reagovat
Sosi

protože dvakrát neměřil a rovnou řešil

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Neon

Reagovat
Josifek

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
OranžováKarkulka

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Hokaido

Reagovat
#33CCCC

Reagovat
Nebelung

Reagovat
uff

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ZB 07

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Riviera Kid

Sprintujici Dočkal.

Reagovat
Sosi

teď jsem to chtěl napsat, že Bořek ve sprintu mi nějak nesedí

Reagovat
Frantszek

Bořek suprově j. Jak je na tom kvalitativně MLS? K čemu by se dala přirovnat?

Neviděl jsem jediný zápas, ale jména tam nejsou špatná (sice už věkem trochu za fyzickým vrcholem ale i tak)

Reagovat
smazaný uživatel

Většina horší než naše liga

Reagovat
Frantszek

Tak to je mazec za ty peníze, co jim tam dávaj.

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

Doporučuju někdy kouknout na zápasy předních týmů. Když se zadaří a zápas je "dobrej", tak je to takový zvláštní mix anglie, španělska a těžko říct čeho. Je tam prostě cítit takový ten "hurá" duch a nadšení do hry. Taktika jde skoro vždy stranou. Technicky jak kdo, máš tam brutál matláky co by nemohli hrát ani u nás, pak tam máš borce typu Zlatana apod. Oproti Číně se tam hraje koukatelný, relativně "normální" fotbal.

Reagovat
TopinB

Takticky na hovno, obrany jsou tam na úrovni okresu, ale je sranda se na to dívat, když nejde nic jiného

Reagovat
Blasphemer

Není to tak špatný, jak tu někteří píšou, ale určitě je to pod evropským průměrem. Na druhou stranu je to dost koukatelný, na bezgólový plichty tam nikdo nehraje a některý individuality jsou samozřejmě na vyšším levelu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cetto

No jak píšou chlapi nademnou - je to takovej zajímavej mix, ale je sranda to sledovat. Většina těch hráčů jsou spíš běžci než fotbalisti a do toho máš vyhaslý hvězdy, který ale i v době, kdy na evropskej fotbal už nemají, tam jsou za hvězdy. Občas se tam někdo ukopne a dá za sezonu 25 fiků, to ho pak hned chtějí za 15 mega éček prodat do evropy. Naštěstí evropské týmy už chápou, že v Americe jsou sice talentovaní fotbalisty, ale musej je přivést ještě v teenagerovském věku, aby si je nějak vychovali k evropskému stylu fotbalu.

Nejlíp o té kvalitě ligy svědčí fakt, že v jednom týmu máš Zlatana, hráče co předloni hrál v základu River Plate, hráče co má na kontě 18 zápasů za 6 sezon v evropě v albánské a madarské lize, Do toho 23 letého kluka, kterej letos prošel draftem a doposud hrál univerzitní fotbal a pak borce, kterej za poslední 4 roky odehrál přes 100 zápasů v týmech z nižších pater portugalské ligy a reprezentoval v portugalské U21. A všichni tady hrajou spolu základ...

Reagovat
smazaný uživatel

byl jsem odobně na 2 zápasech a kvalitativně (technicky, takticky) je to o něco horší než naše liga, ale hraje se v mnohem větším tempu.

Upně nevím k řemu bych to přirovnal, možná Ruská liga?

Reagovat
smazaný uživatel

No. Nejlepším střelcem Philadephie loňské sezony byl hráč co pohořel ve Spartě a pak se ani pořádně neprosadil v 2. bundeslize. Takže asi tak.

Reagovat
Mr.Mike

ten Rabušic byl v Itálii a ted' nehraje ani v Maďarsku

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Z toho smrdí Příbram příští sezónu

Reagovat
smazaný uživatel

četl jsem s ním rozhovor a myslim, že říkal, že se zranil a do konce sezony hrát nebude

Reagovat
lampas

Rambo se bohužel na jaře opět zranil Je to škoda, dostával se totiž do formy a opět začínal mít rysy totálního zabijáka jako ve svém nejlepším období.

Reagovat
inferno08

Nějak mi uniká smysl chování těch polských fanoušků. To jako vlítnu na hřiště, nedostanu se ani k půlce a když vidím policajty tak zase zdrhnu na tribunu?? Pak na to budu doma vzpomínat a vyprávět?? Vždyť je to spíš trapný

Reagovat
smazaný uživatel

U stáda není důležitý počet, ale kam běží vůdčí klisna.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Nebelung

Reagovat
uff

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
Andis

Kdo si myslí že Schick spasí repre, palec nahoru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele