Anglická Premier League - preview 9. kola

17.10.2009, 09:44, aktualizováno 19.10.2009, 08:12
Previews
Tečku za devátým kolem anglické Premier League udělají na Craven Cottage dva týmy, které se pohybují ve spodních patrech tabulky. Zatímco u hostujícího Hullu to až takové překvapení není, domácí Fulham po loňské velmi dobré sezoně jistě myslí daleko výše...
Aston Villa - Chelsea FC  (sobota 13:45)
Vedoucí Chelsea čeká těžká bitva ve Villa Parku, kde se proti ní postaví Aston Villa. Blues mají před druhým Manchesterem United náskok dvou bodů a jen výhra je udrží bez ohledu na výsledek ďáblů na prvním místě. Aston Villa je prozatím sedmá.

Domácí Villans už v letošní sezoně sehráli dva těžké zápasy proti týmům, které aspirují na titul. Naposledy bodovali v domácím zápase s Manchesterem Ciy, ale vyhrát dokázali například na Anfield Road proti Liverpoolu. Boss Martin O’Neill se domnívá, že jeho tým půjde do zápasu s Chelsea plný důvěry, právě po vítězství nad Liverpoolem a remíze s Manchesterem City.

"I když je z hlediska psychiky důležité, že hrajeme dobře proti naší špičce, nejsem si jistý, jestli je to ukazatel pro celou sezonu. Jak jsem řekl, hráli jsme dva zápasy proti týmům, které mají skutečnou aspiraci na titul - Liverpoolu a Manchesteru City. A ty zápasy nám dávají odvahu do utkání s Chelsea, " prohlásil trenér domácích Martin O’Neill.

Chelsea zatím pod vedením Carla Ancelottiho kráčí za mistrovským titulem. Klub z anglické metropole prohrál jenom jednou, jinak všechny zápasy včetně zápasů Ligy mistrů vyhrál. Londýňané překvapivě padli ve Wiganu, nicméně s náskokem dvou bodů opět vévodí Premiere league. Na záda jim dýchá loňský mistr Manchester United.

Do sestavy Blues se po karetním trestu vrací Petr Čech, takže se dá očekávat, že náhradník Hilario, ačkoliv vychytal výhru 2:0 nad Liverpoolem bude sedět na lavičce náhradníku. Chybět bude ve Villa Parku záložník Michael Ballack. V minulé sezoně ve vzájemném měření sil dopadli lépe fotbalisté Chelsea, kteří vyhráli i ve Villa Parku 1:0. Aston Villa naposledy porazila Blues před domácími fanoušky v roce 2007 2:0.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.50 - 3.65 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Arsenal FC - Birmingham City  (sobota 16:00)
Právě v tom roce, kdy Lajka okusila stav beztíže, s pořadovým číslem 1957 Birmingham naposledy slavil vítězství na Arsenalu. Od té doby Londýňany zvládl o body oloupit jen osmkrát z 24 pokusů. Teď, v momentě, kdy jejich forma nabrala strmě klesavou tendenci, čelí Kanonýrům znovu.

Nedá se úplně říct, že zrovna teď je ten správný okamžik na protržení této černé série. Za Arsenal sice nehrají žádní bohové, avšak především na Emirates Stadium si rádi otevírají střelnici. Pokud v sobotu vsítí čtyři nebo více branek, povede se jim to před vlastním publikem už popáté v řadě, což by znamenalo jejich dosavadní maximum. Pravidelná domácí "střelecká" se pak výrazně promítá i do tabulky celkového skóre, kde bychom pohledali přesněji pálícího mužstva. Na druhou stranu zadáci Gunners až příliš často působí dosti nesehraně, takže mohou být nyní považováni za nejhůře bránící defenzivu Arsenalu po dobu existence Premier League. Na druhou stranu je teprve začátek sezony a vizitka 10 obdržených gólů zas tak donebevolající není - tedy zatím.

Brums nové prvoligové působení nenačali zrovna špatně. Během prvních tří kol se nevyhnuli ani jedné ze tří možných variant konce utkání. Pak však až na jedinou výjimku pouze prohrávají, sic pokaždé jen o gól. Značné problémy pak birminghamským činí střílení branek, konkrétně dříve než v 75. minutě. Do takového časového intervalu totiž dosud nevtěsnali ani jeden zásah. Proto není ani moc divu, že pokaždé, když otevřeli skóre oni, tak zvítězili.

Hlavními aktéry minulého vzájemného měření sil těchto dvou mužstev byl na jedné straně nepříjemně zraněný Eduardo a na straně druhé nešetrně faulující Martin Taylor. Oba dva teď shodou okolností meškají, první jmenovaný vinou bolavého stehna, toho druhého ze hry vyřadil poraněný kotník. Kromě toho se plánuje návrat Fabianského či birminghamského Jeromeho. Christian Benitez zmeškal let z Jižní Ameriky a sobotní zápas tak nestihne.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.14 - 7.15 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Everton FC - Wolverhampton Wanderers  (sobota 16:00)
Před dvěma měsíci Wolverhampton triumfoval na hřišti Wiganu, stalo se tak v rámci druhého kola letošní sezony. Tehdy po velmi dlouhé době, poprvé od roku 1984, konečně prolomili prokletí cizího hřiště. Na druhou stranu Everton je doma tradičně silný, tři zápasy po sobě neprohrál.

Karamelky se po rozpačitém entrée docela rozjely a již šestkrát v řadě nenašly přemožitele. V lize navíc během tří utkání inkasovaly jen jedinkrát. Kdybychom navíc pominuli poslední remízu se Stokem, vyjde nám série ještě obdivuhodnější - pěti po sobě jdoucích vítězství. O co se Toffees mohou důvěrně opřít, jsou začátky zápasů, během nichž zpravidla neinkasují. Všech jejich úvodních 25 minut letošních duelů se totiž zatím obešlo beze skvrny. Navíc mimo aktuální formu se Everton může opřít i o vzájemnou bilanci s Wolves. Jim na Goodison Parku nepodlehli dlouhých třicet let. S teď by se Karamelkám opravdu náramně hodilo, kdyby tuto šňůru ještě prodloužily. Pak totiž během šesti dní změří síly hned se třemi celky, a to není ani pro trénované tělo žádná slast.

S trochou nadsázky lze říct, že kdyby Vlci o sto procent zlepšili své výkony na hřištích soupeřů, s klidem by mohli bojovat o poháry. Takhle to ale nepůjde. Už teď, poté, co je deklasoval Sunderland a vyzrál na ně i poněkud slabý Portsmouth, trčí až nebezpečně blízko sestupovým vodám. A co teprve za měsíc, kdy už za sebou budou mít střetnutí s Arsenalem, Chelsea či Aston Villou? Wolverhampton by se tak měl co nejdřív probrat, alespoň co se bodového ohodnocení svých výkonů týče. Krokem k úspěchu bude určitě i zlepšení disciplíny, vždyť brankář Hennessey musel letos čelit už třem penaltám soupeře.

V Evertonu se konečně dočkali. Defenzivní modla, jménem Phil Jagielka, znovu snáší tréninkovou zátěž a připravuje se na velkolepý návrat po šesti měsících pauzírování. Steven Pienaar pro změnu nenaskočil do ani jednoho z přátelských zápasu Jižní Afriky, teď by však Moyesovi nemusel chybět.

Dlouho zranění borci, Kightly a Ebanks-Blake, by již měli být v pořádku a k dispozici Micku McCarthymu. Naproti tomu Ekvádorec Segundo Castillo možná od svého nadřízeného dostane volno po namáhavém konci jihoamerické kvalifikace.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 4.05 - 6.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester United - Bolton Wanderers  (sobota 16:00)
Manchester United přivítá v divadle snů na Old Trafford fotbalisty Boltonu a bude chtít vyhrát. Jenom zisk tří bodů ho totiž může katapultovat na první místo, pokud však zároveň Chelsea zaváhá ve Villa Parku proti Aston Ville. Hosté ale jedou do Manchesteru potvrdit vzrůstající formu.

Hodně namále měli Rudí ďáblové v posledním utkání se Sunderlandem, favorit byl blízko prohře, což by bylo před domácím publikem obrovské překvapení. Jenomže ve druhé minutě nastaveného času spasil United Ferdinand, avšak nikoliv Rio Ferdinand, ale jeho bratr Anton, který si vstřelil vlastní gól. Ze strany Manchesteru to nebylo dobré utkání, takže v následujícím zápase s Boltonem bude chtít anglický šampión remízu 2:2 odčinit. Svěřence trenéra Fergusona navíc čeká těžké cestování v rámci Ligy mistrů, Rudí ďáblové totiž poletí do Moskvy, kde se střetnou s místním CSKA.

Špatný start do sezony je v Boltonu již minulostí, hosté se totiž po katastrofálním začátku zvedli a v současnosti mají velice solidní formu. Bolton neprohrál už pět utkání v řadě a ze samotného dna se posunul na třinácté místo. Trotters ale myslí v lize navíc, radí by bojovali o evropské poháry, přinejhorším by chtěli určitě skončit v první polovině.

Útočník Wayne Rooney je definitivně ze hry a nejspíše nestihne ani utkání proti CSKA, Alex Ferguson navíc nemůže počítat s Hargreavesem, za oba hráče však má dostatečnou náhradu.

Boltonu bude scházet Sam Ricketts, jenž má svalové problémy, nicméně k dispozici bude švédský útočník Elmander. Manchesteru se proti Boltonu daří. Hosté ze třinácti utkání proti United vyhráli jeden jediný. Na Old Trafford bude samozřejmě favoritem domácí Manchester.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.00 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Portsmouth FC - Tottenham Hotspur  (sobota 16:00)
Poslední Portsmouth přivítá v sobotu na svém hřišti ve formě hrající Tottenham. Domácí výběr si před čtrnácti dny připsal první vítězství v této sezóně, ale tři body z osmi zápasů nemohou znamenat nic jiného než úplné dno tabulky Premier League.

Úplně v jiné pozici jsou ale Spurs. V minulém kole sice remizovali v Boltonu, předtím si ale smlsli na Burnley, které porazili vysoko 5:0. Před víkendovými zápasy ztrácí Tottenham na druhé Red Devils tři body, na vedoucí Chelsea pak bodů pět.

Zápas bude pikantní pro manažera Spurs Redknappa, který ještě v roce 2008 vedl právě Portsmouth a na domácí stánek se vrací poprvé od svého odchodu. Očekává se však jeho vřelé přijetí domácími fanoušky, kteří jistě nezapomněli na jeho vítězství s Pompeys v FA Cupu v ročníku 2007/08.

Domácí trápí kromě herních i finanční problémy, hráči i vedení nedostali v prvním říjnovém týdnu výplaty. Prý se však jednalo pouze o krátkodobé komplikace zapříčiněné změnou majitele klubu.

Domácí výběr se bude muset obejít bez Jamieho O'Hary, který je v Portsmouthu na hostování právě z Tottenhamu. Na hřiště se ani nepodívá Islanďan Hreidarsson, ale v brance domácích by se však měl objevit David James, který kvůli poraněnému kolenu vynechal středeční reprezentační zápas proti Bělorusku.

Hostům se uzdravil dlouhodobě zraněný Woodgate, ale do utkání pravděpodobně ještě nezasáhne - klubový lékař nechce riskovat případné obnovení jeho zranění. Podobně je na tom i Modrič, který bude po zlomenině nohy mimo hru déle, než předpokládaných šest týdnů. Chorvatský záložník měl totiž podle předpokladů nastoupit už v sobotu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.20 - 3.45 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Stoke City - West Ham United  (sobota 16:00)
Stoke by se po reprezentační přestávce milerád opět vrátil na domácí tóninu, která se donedávna nesla jen v závratných výškách. Jenže naposledy na Britannia Stadium kraloval Manchester a Chelsea, takže Potters o svou suverenitu rázem přišli. Teď je navštíví West Ham.

Stoke v rámci Premier League už čtyři kola čeká na první trojbodový zápas, jakkoliv slušně odstartoval. Při vstupu do sezony na tom byl daleko líp jako třeba právě West Ham, po čtyřech utkáních se kasal krásnými sedmi body na kontě. Pak se ale dosud fungující stroj zasekl. A mohl za to především londýnský gigant ze Stamford Bridge. Právě v tomhle duelu se mimochodem ukázala i jedna slabina letošních Potters - nic moc znamenající vedení. Z vedoucích pozic totiž Stoke promrhal již sedm bodů, zrovna v utkání s Chelsea vedl o gól ještě v poločase, aby nakonec prohrál 1:2.

Kladiváři ještě do žádného z ročníků Premier League neodstartovali tak bídně jak do toho aktuálně probíhajícího. Nyní vyhlíží první výhru ze sedmi pokusů. Herní situace se tak zdá býti daleko více alarmující než ta finanční. Třebaže i klubovému rozpočtu by jenom bodla nějaká injekce od bohatého investora. Další smutná fakta, jako třeba nekonečné čekání na první venkovní bod, by pak mohla vést k jiné razantní změně ve vedení West Hamu - odvolání zatím nepříliš schopného manažera Zoly. Jediným světlým bodem na dosavadním účinkování Hammers v tomto ligovém ročníku tak zůstává forma Carltona Colea, kterému čtyři nastřílené branky minulý týden dokonce vynesly nominaci do národního týmu.

Jen start Glenna Whelana se zdá být nejistým poté, co si irský reprezentant v týdnu pohmoždil lýtko, jinak Tony Pulis moc dobře ví, na čem je. S absencemi Fayeho a Sidibeho už je totiž asi dávno smířen. Naopak vysoce ceněná letní posila, Tuncay Sanli, stále ještě čeká na debut v dresu Stoku.

S londýnskou výpravou cestuje na Britannia Stadium i talentovaný záložník Jack Collison, jenž konečně překonal potíže s kolenem. Scotta Parkera v sobotu přibrzdí nadměrné množství inkasovaných žlutých karet - má jich už pět, takže celému utkání může přihlížet leda tak z tribuny.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.20 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sunderland AFC - Liverpool FC  (sobota 16:00)
Sunderland čeká jubileum a do utkání půjde navnaděn remízou na Old Trafford, zatímco Liverpool před reprezentační pauzou prohrál s Chelsea a bude se muset obejít bez svých dvou opor.

Klub Sunderland AFC totiž vstoupí 17. října 2009 do 131. roku své existence. Před sto třiceti lety klub s názvem Sunderland & District Teachers Association Football Club založil učitel z hendonské školy James Allan, který se o této prapodivné hře dozvěděl ve Skotsku. Rozhodl se nastudovat pravidla a ihned založil klub, jenž v současnosti sídlí na Stadium of Light.

Sunderland však v prvních rocích svého působení musel čelit "podpásovkám" - za vše se dá zmínit finanční skandál kolem hráče MacCombieho nebo situace, kdy se Allan po neshodách se spoluhráči rozhodl založit klub Sunderland Albion, jenž se stal rivalem dnešních Mackems, avšak jen na chvíli, neboť jeho působení na Ostrovech mělo jepičí život a zapříčinilo tak, že jediným rivalem SAFC je nedaleký Newcastle, posledním problémem byla zeměpisná poloha Sunderlandu, letos nejsevernějšího týmu Premier League - soupeři se nechtěli trmácet takovou dálku a navrhli přesunutí klubu do Stoke, s čímž však u hrdých výrobců lodí a horníků neuspěli.

Černé Kočky by se klidně mohly přejmenovat na Černé Koně a trochu přeměnit znak klubu. Družina Steva Bruce v letošní sezoně boří jakýkoliv mýtus a vyhřívá se na 8. příčce a v případě plného bodového zisku by se mohla posunout právě před Liverpoolem, šestý tým tabulky s patnácti body a stejným počtem odehraných utkání. K tomu však Black Cats nedopomůže Kieran Richardson, jenž musel z utkání na Old Trafford odejít po druhé žluté kartě a dost možná tak zapříčinil vyrovnání Red Devils. Na utkání nebude jistojistě připravena ani posila Boundewijn Zenden, kromě něj Lee Cattermole a John Mensah. Steva Bruce tak děsí případná (a ne nevylučitelná) absence Georga McCartneyho, jediného levého beka v týmu. Jak již bylo zmíněno, s Kieran Richardson nemůže manažer severského týmu počítat.

Liverpool, jenž je třináct let mladší než Sunderland (15. března 1892), se bude muset na rozdíl od Mackems obejít bez svého nejlepšího střelce a kapitána - zatímco sedmigólový Darren Bent a Lorik Cana by v pruhovaném dresu měli vyběhnout, absence osmigólového Fernanda Torrese a Stevena Gerrarda jsou podle britských médií jistou věcí. Kromě toho potkalo velké neštěstí Sotirise Kyrgiakose, který si kvůli zraněnému kolenu nezahraje do května příštího roku, Benítez navíc bude postrádat ještě Dirka Kuyta, Andrea Dosednu a Alberto Aquilaniho. Ofenziva Reds se tak zdá být otupena.

Sunderland se bude v sobotním utkání také snažit protrhnout hrozivou bilanci - ze šestnácti vzájemných utkání s Liverpoolem v Premier League vyválčil jen jednu výhru, pět remíz a deset proher. Liverpool navíc vyhrál svých posledních šest utkání bez inkasovaného gólu, fakticky je to už devět hodin a pět minut hracího času od doby, kdy Michael Proctor v prosinci 2002 zmírnil porážku Cats na 2:1. Za výhru by určitě byl rád i Steve Bruce, neboť případná prohra by byla jeho stá manažerská v Premier League.
Sunderland AFC - pravděpodobná sestava:
Gordon - Bardsley, Turner, Ferdinand, McCartney - Cana - Malbranque, Henderson, Reid - Bent, Jones.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.35 - 3.25 - 2.10
více informací
Blackburn Rovers - Burnley FC  (neděle 14:00)
V Championshipu skončilo na pátém místě. Jeho udržení v nejvyšší soutěži se tak příliš nevěřilo. Od začátku sezony ale překvapilo několik favoritů, navíc obralo o body i průměrné týmy. Proto je Burnley před desátým kolem na skvělé desáté příčce. Dnes ale zajíždí na půdu Blackburnu, který je v domácím prostředí silný.

Nováček soutěže nevstoupil do nové sezony šťastně. Hned v úvodním kole podlehl Stoke City a vypadalo to na předpovídaný boj o záchranu. Další kola ale všechny kritiky Clarets umlčela. Tým senzačně porazil Manchester United, v následujícím utkání navíc sebral všechny tři body ambicióznímu Evertonu. Během úspěšného týdne stačil tým postoupit také do dalšího kola League Cupu - ve druhém kole přešel přes třetiligový Hartlepool.

Burnley čekal složitý dvojzápas. Nejdříve se mělo představit na půdě Chelsea, následně zajíždělo na Anfield Road v Liverpoolu. Novináři i veřejnost čekali, zda malý klub potrápí fotbalové giganty znovu. Dvojutkání ale skončilo fiaskem. Tým Owena Coylea prohrál nejdříve 0:3, "odveta" proti Liverpoolu byla ještě tvrdší - 0:4. V zápase se blýskl hattrickem Yossi Benayoun. Burnley si své fanoušky usmířilo na domácím stadionu, když porazilo ambiciózní Sunderland 3:1. Dvě následující zbytečné prohry ale radost ze tří bodů rychle překryly. Nejdříve tým vypadl z Ligového poháru - Davidem se stal podprůměrný tým druhé ligy, Barnsley. V lize to nebylo o moc slavnější. Po kanonádě Chelsea a Liverpoolu se přidal také Tottenham - 5:0. Tým zabral alespoň v posledním zápase, když porazil jiného nováčka - Birmingham - 2:1.

Z osmi poměrně složitých zápasů tak Clarets vybojovali skvělých 12 bodů, všechny pak na vlastním stadionu. Mohou se tak radovat ze senzačního desátého místa. Naproti tomu Blackburn žádná očekávání nevyvrátil. Tým Sama Allardyce je po sedmi zápasech těsně nad pásmem sestupu, i v letošní sezoně ho tak pravděpodobně čeká boj o záchranu. Velice důležité pak budou domácí zápasy, v těch jsou ale Rovers zatím alespoň průměrní. Na Ewood Parku prohráli pouze jednou, hned v prvním kole kapitulovali proti Manchesteru City. Od té doby zde ale ztratili již pouze jednou - remízou s West Hamem. Na druhou stranu je tým bezzubý na hřištích soupeřů, kde zatím, stejně jako Burnley, nezískal jediný bod.

Oba týmy mají ve většině utkání stejný problém. Neví, jak vstřelit branku. Blackburn má zatím osm vstřelených, Burnley je na tom se sedmi góly ještě o něco hůře. Stejně tak dělá týmu problémy i bránění; šestnáct inkasovaných branek hostů je druhým nejvyšším číslem v Premier League. Hned tři čtvrtiny ale padly v trojutkání s Chelsea, Liverpoolem a Totenhamem. Blackburn zase v minulém kole odjížděl z Londýna se šestibrankovým přídělem od Arsenalu.

Domácím bude v utkání chybět nově zraněný záložník Vince Grella, který si přivodil problémy na reprezentačním srazu s Austrálií. Naopak během dvoutýdenního volna se dalo do pořádku hned několik fotbalistů - Benni McCarthy, Ryan Nelsen, Paul Robinson i Christopher Samba. Hosté mají problémy s rozsáhlou dlouhodobou marodkou. Zranění zůstávají Fernando Guerrero, Chris McCann, Kevin McDonald, Martin Paterson i Jay Rodriguez.
Blackburn Rovers - pravděpodobná sestava:
Robinson - Jacobsen, Samba, Nelsen, Chimbonda - Emerton, Dunn, Nzonzi, Andrews - Diouf, Di Santo
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Jensen - Alexander, Carlisle, Caldwell, Mears - Bikey, Jordan, Elliott, Fletcher - Blake, Nugent
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.40 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Wigan Athletic - Manchester City  (neděle 17:00)
Manchester City má letos jen ty nejvyšší cíle a jeho úkolem je postoupit do Ligy mistrů. Vstup do soutěže měl dobrý, nicméně má o jeden a zápas méně než ostatní a proto je v současnosti na páté příčce se 16 body. Jeho nedělní soupeř Wigan se nachází ve středu tabulky a i když už dokázal 5x prohrát, tři tříbodové zisky ho drží těsně za horní polovinou tabulky.

Méně slavnější klub z Manchesteru prohrál akorát ve velkém derby s United po brance Michaela Owena v šesté minutě nastavení a musel tedy i přes velmi dobrý výkon spolknout hořkou pilulku. V minulém kole nakonec remizoval se sebevědomou Aston Villo. Wigan vyhrává pouze doma, nedávno na jeho půdě padla třeba i slovutná Chelsea.

Naposledy se oba výběry potkaly ve Wiganu před rokem a domácí v dobré formě přehráli konkurenta 2:1, nyní by to měla být úplně jiná situace. Wiganu ovšem může hodně napomoci to, že kouč s Roberto Martinez má k dispozici kompletní sestavu. "Utratili hodně peněz za posily. Na trhu je vždycky možnost a prostor investovat velké částky," ohodnotil politiku Manchesteru Martinez.

"Když máte peníze, můžete si poskládat sestavu jak chcete a postupně se můžete dostat na vrchol. Ovšem to neznamená, že by jsme měli žárlit, i menší kluby mají své kouzlo," snažil se najít rozdíl mezi oběma kluby. Hostující velitel Mark Hughes má naopak na marodce celkem početné procento hráčů. Mimo je hlavně hvězdný Robinho, jehož trápí poraněný kotník, nehraje ani Onuoha (svalové zranění) a Benjani (bolavá kyčel).

Otazník navíc visí i nad dalšími hráči. Lescott má poraněné lýtko, Toure laboruje s bolavou patou, Zabaleta ještě nedoléčil svalové zranění a Kompany s de Jongem se zotavují ze zranění kotníku. "Získáváme s postupem času více a více zkušeností, hráči už konečně vědí, co po nich chci. Nyní nám to celkem jde a já jsem velmi potěšen, že si začínáme budovat velký respekt," potvrzuje dobrou formu svými slovy Hughes.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.40 - 3.35 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Fulham FC - Hull City  (pondělí 21:00)
Na Craven Cottage už pomalu strojí oslavy 130. výročí založení klubu. Těch si však příliš neužijí, neboť mají za sebou a i je čeká velmi náročný program. Doteď Fulham odehrál 15 utkání - takové sousto nespořádal nikdo z jeho kolegů - a v týdnu se chystá na slovutné AS Řím. Pondělní dohrávka s Hullem by tak pro Cottagers měla být jen takovým předkrmem.

Pohled na tabulku, který nám napovídá, že Fulham patrně letos bude bojovat tak akorát o záchranu, může být poněkud klamavý. Vždyť loni ve stejné fázi sezony měli Londýňané na svém kontě totožný počet bodů a po 38 zápasech se nacházeli na skvělé sedmé příčce zajišťující účast v Evropské lize. Aby však zvládli napodobit loňské účinkování na domácí scéně, měli by Cottagers zapracovat na defenzivní činnosti, jež jim byla právě minulý rok velkou oporou. Letos naproti tomu Mark Schwarzer udržel čisté konto jen v zahajovacím duelu s Portsmouthem. Když navíc pomineme obě vítězná střetnutí a prohru s Arsenalem, vždy si Hodgsonovy ovečky nechaly nasázet dvě branky. Výjimkou nebylo ani jejich poslední představení, ve kterém na půdě West Hamu přišly o vítězství až v poslední minutě.

Hull z loňska nemá na nikoho lepší vzpomínky než na Fulham. Ten hned dvakrát porazil a urval tak nad ním alespoň jeden "double". Na vině byla tragická druhá půlka sezony, v níž právě výhra nad Cottagers znamenala jakýsi osamocený ostrůvek v moři remíz či porážek. První loňský triumf Tigers nad Fulhamem měl rovněž svou symboliku - šlo o jejich premiérové vítězství mezi anglickou smetánkou. Také v minulosti Hull na svého soka vždy uměl, zvláště na jeho hřišti vyhrával asi častěji, než by bylo pro Londýňany zdrávo. Od roku 1977 domácí na Craven Cottage vyhráli pouze jedinkrát, ze sedmi pokusů! Uvidíme, nakolik tuto tygří venkovní bilanci ovlivní ta letošní, pravící, že v nedávných dvou venkovních duelech Hull utržil rovnou deset branek. Na druhou stranu, Tigers si alespoň v posledním kole spravili náladu, když před vlastním publikem vyzráli nad Wiganem a přerušili tak čtyřzápasovou sérii bez vítězství.

Manažer Fulhamu Ray Hodgson bude muset nahradit hříšného debutanta Dikagcoie, který si za vyloučení v utkání s WHU odpyká třízápasový distanc, jinak do složení základní jedenáctky nebude nucen zasahovat. Má spíše příjemné starosti. Pod ruku se mu vrací Damien Duff, nastoupit by již mohl i Simon Davies.

Hull by rád před pondělní dohrávkou přivítal zpět v řadách způsobilých hráčů Jimmyho Bullarda, jenž byl teď devět měsíců mimo hru. Tvořivý záložník by se tak mohl vrátit na scénu zrovna zápasem se svým bývalým zaměstnavatelem. Podobné dilema bude Brown řešit i s Gardnerem, který absentuje pro změnu od srpna.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.65 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Chelsea FC870118:621
2.Manchester United861119:819
3.Tottenham Hotspur851219:1216
4.Manchester City751115:816
5.Arsenal FC750224:1015
6.Liverpool FC850322:1215
7.Aston Villa741210:613
8.Sunderland AFC841316:1313
9.Burnley FC84047:1612
10.Everton FC73139:1110
11.Stoke City82336:109
12.Wigan Athletic83058:159
13.Bolton Wanderers722310:118
14.Birmingham City82155:87
15.Fulham FC72146:107
16.Blackburn Rovers72148:157
17.Wolverhampton Wanderers82157:147
18.Hull City82158:207
19.West Ham United71248:115
20.Portsmouth FC81074:133

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (294)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Aston Villa - Chelsea FC 1-0

Arsenal FC - Birmingham City 3-0

Everton FC - Wolverhampton Wanderers 1-1

Manchester United - Bolton Wanderers 1-0

Portsmouth FC - Tottenham Hotspur 0-1

Stoke City - West Ham United 0-2

Sunderland AFC - Liverpool FC 1-2

Reagovat
smazaný uživatel

Podle me Liverpool xChelsea vyhraje,i kdyz se bojom Cerowa

Reagovat
smazaný uživatel

Cerow je sniper

Reagovat
smazaný uživatel

Aston Villa - Chelsea FC 0:1

Arsenal FC - Birmingham City 3-1

Everton FC - Wolverhampton Wanderers 2-0

Manchester United - Bolton Wanderers 1-0

Portsmouth FC - Tottenham Hotspur 1:3

Stoke City - West Ham United 1:1

Sunderland AFC - Liverpool FC 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

V tomto kole se řredvede Arshavin. Dejte na mě

Reagovat
smazaný uživatel

*předvede

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo je to Cerow? Nemyslel jsi náhodou Carew?

Reagovat
smazaný uživatel

promin,myslel sem Cerowa.Spatne sem to napsal,dik za upozorneni

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kaze

Hele, nevíte někdo, co je s Obertanem?

Reagovat
Tomekcz

hral za rezervu jeden polocas, na soutezni utkani to jeste nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Aston Villa - Chelsea FC 0

Arsenal FC - Birmingham City 1

Everton FC - Wolverhampton Wanderers 1

Manchester United - Bolton Wanderers 1

Portsmouth FC - Tottenham Hotspur 2

Stoke City - West Ham United 0

Sunderland AFC - Liverpool FC 2

Reagovat
M0rb1D4S

Bojím se, bojím Aston Villy. Je to přece jenom klub, na kterém moc neumíme a minulou sezonu jsme pod Guusem po dlouhé době vyhráli ve Villa Parku. Snad se předvede i Ancelotti a vyhrajeme znovu. Nejlepší by byla výhra 0:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea a Sunderland vyhrát

Reagovat
Liquid

Reagovat
Liquid

Aston Villa - Chelsea FC 0:1

Arsenal FC - Birmingham City 1-0

Everton FC - Wolverhampton Wanderers 1-1

Manchester United - Bolton Wanderers 3-1

Portsmouth FC - Tottenham Hotspur 2:1

Stoke City - West Ham United 0:0

Sunderland AFC - Liverpool FC 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Za 100€ Villa - x a Spurs - 2

Reagovat
smazaný uživatel

v tomto kole ztratí dva týmy Big Four

Reagovat
Liquid

a 1 z nich bude Liverpool

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea remíza Liverpool prohra myslím si a doufám v to

Reagovat
Godwinson

remíza s Villou? haha ha? ,)

Reagovat
smazaný uživatel

Prehra s Wiganom? Haha ha? ,)

Reagovat
Godwinson

i mistr tesař se někdy utne, to se stalo, to neznamená, že by dneska Villu nemohli přejet ...

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea už dlouho není mistr

Reagovat
Godwinson

psát umíš, negramotnej nebudeš, ale porozumění textu je asi prachbídný, co?

Reagovat
smazaný uživatel

ale ale nemusíš se hned čertit pochopil jsem to moc dobře

Reagovat
Godwinson

nečertim se :) jen si vytáhnout jedno slovo z kontextu, to nemám moc rád ,)))

Reagovat
Liquid

bohužel klidně se může stát, Villa nejsou ořezávátka, ale věřím mojí Chelsea...

Reagovat
Godwinson

stát se to může, ale moc Ville nevěřim, nebo jí spíš nepřeju :)

Reagovat
Lorcan

dobře ty

Reagovat
Godwinson

dneska jasnej Sunderland ...

Reagovat
Liquid

černé mačky hrají super

Reagovat
Godwinson

jj, bez Stevieho a Torrese je podle mě Pool bez šance, pokud teda platí jejich absence :)

Reagovat
smazaný uživatel

V tipovačce mám ostrou jedničku na Villu, uvidíme, jestli Drogba zase rozhodne zápas nebo jestli ne...

Reagovat
Godwinson

rozhodne Lampard :))

Reagovat
smazaný uživatel

dal sem taky naostro,ale 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Aston Villa - Chelsea FC 0:2

Arsenal FC - Birmingham City 5:0

Everton FC - Wolverhampton Wanderers 1:0

Manchester United - Bolton Wanderers 2:0

Portsmouth FC - Tottenham Hotspur 1:1

Stoke City - West Ham United 0:0

Sunderland AFC - Liverpool FC 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Na Villu u nich neumíme, očekávám maximálně dva góly, snad oba do branky Friedla. Probuzení Frankieho by bodlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Birmingham nam pred dvoma rokmi narobil viac ako dost problemov (iba 2 body od nich, zranenie Eduarda, Osudovy zapas na St Andrew's) a dnes by sme im to mali vratit. Iluzie na nejaku kanonadu si nerobim ale vitazstvo o 1,2 goly by malo byt povinne.Kedze to bude asi znova zapas na jednu branu dolezite bude ustrazit breaky hraci ako McFadden a Benitez by nam mohli pekne zavarit. Tesim sa hlavne na suboj Fabregas - Tainio. Snad to ukopeme na mnou typnutych 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ač fanda LFC,tak musím říct,že bez tří opor(útočných ke všemu) jsem namazaní...proti Sunderlandu máme jen minimální šance...Jsem zvědavej,jak to Rafa poskládá,možná nechá hrát Spearinga či Pacheca:-)

Reagovat
smazaný uživatel

ako mozes vobec uvazovat ze by dostal anglican sancu pred spanielom

Reagovat
smazaný uživatel

Pacheco je paněl:-P a Spearing by tu šanci už měl dostat:-/

Reagovat
smazaný uživatel

*španěl

Reagovat
Chazy

Vsichni tipujete remizu Stoke? a ja na ne vsadil 1000, to abych se zamyslel..

Reagovat
smazaný uživatel

Já si taky myslím,že Stoke s WH jen remizuje...ale třeba budeš mít štěstí;-)

Reagovat
Chazy

Stesti WHU letos vyhralo jen jednou, v prvnim kole, a to luckem. Minulym kole zachranovali bod s FFC, ktery hralo v 10 lidech. A Stoke je doma vyborny. Bud budu mit smulu nebo vyhraju

Reagovat
honziss

WHU letos vyhralo jen jednou, v prvnim kole, a to luckem.

Proboha, Chazy, ty si samou nenávistí vůči WHU sám sereš do huby, prý luckem, to snad nemyslíš vážně ne? West Hamu se nedaří, ale říct že ta výhra ve Wolverhamptonu byl luck, to už fakt hodně přestřeluješ.

Reagovat
Chazy

Wolves meli sance, ze zacatku druhyho polocasu nehorazne tlacili, ovladali balon, tam to bylo jenom o stesti Ale dobra no, jinak to bylo docela zaslouzeny :)

Reagovat
honziss

A navíc nevím, proč by West Ham nemohl na Britannia remizovat nebo vyhrát. To, že do teď výsledky nebyly znamená, že nebudou nikdy? U Portsmouthu taky poslední dvě kola každý tipoval, že vyhrajou, i když do té doby jen prohrávali, ale nevšiml jsem si že by velký Chazy něco proti těm tipům měl.

Reagovat
Chazy

Protoze sem rek, vsadil sem na Stoke, nemuzete proste vyhrat

Reagovat
honziss

To jsem tam měl napsané v tom komentu, ale na poslední chvíli jsem to smazal, protože jsem věděl, že to napíšeš.

Reagovat
Chazy

No vzdyt je to logicky vsazim jen na to, cim sem si jistej a nemyslim, ze by Zolovo pojeti fotbalu mohlo na Stoke uspet..

Reagovat
honziss

Loni dvakrát uspělo, Stoke se proti nám dlouhodobě nedaří, navíc ani oni nejsou v bůhvíjaké formě. Tady sis na ně vsadil jen a pouze proto, že nemáš rád West Ham a přeješ si jeho prohru.

Reagovat
Chazy

Loni jste byli jinde, vsak uvidis kdyby jen prohru

Reagovat
honziss

Neříkám, že Stoke může vyhrát. Jak jsem psal tady před dvěma týdny, každou další prohrou se aspoň blíží odchod Zoly, o kterém můžu po tom roce na lavičce WHU jasně říct, že absolutně nemá na to vést klub Premier League, čili bych nebyl tak zklamaný z té prohry (to je to chazyovské pozitivní myšlení ). Jen říkám, že dneska bych věřil, že West Ham tam může uspět a odvést si dobrý výsledek, tudíž na výhru Stoke bych si, ani z nezaujatého hlediska, rozhodně nevsadil a ani netroubil do světa mé překvapení, že tady všichni tipujou remízu.

Reagovat
Chazy

Ja mam horecku, tak co

Reagovat
honziss

Jo takhle, v tom to vězí.

Reagovat
Chazy

Moznaa.. ale ja myslim, ze bych na to stejne vsadil - pro me jasna zalezitost docela bych na to juknul..

Reagovat
honziss

Tak holt tvůj pohled na věc je trochu odlišný. To já právě dneska uvažuju, že se kouknu raději na Sunderland a West Ham pak shlídnu ze záznamu, až už budu vědět jak to dopadlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme:-) Přeju hodně štěstí;-) A výhru Stoke;-)

Reagovat
kubys

Dneska konečně plně zabodujem.

Reagovat
honziss

Pevně v to věřím. Jestli ne, pak papá Zolo a Nani.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak doufejme v prohru.

Reagovat
smazaný uživatel

Pri trose stesti... Jinak ses včera nejak najednou zdejchl...

Reagovat
vladis271

sice fanusik LFC,ale ak by som dnes podaval,davam cistu jednotku na sunderland.som ale zvedavy ako to rafa postavi.hlavne je aby na dalsie kolo boli vsetci fit

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dnes se těším mimořádně. SAFC má stotřicet, navíc je tu jedinečná šance, jak to oslavit. Liverpool bude bez Torrese, Gerrarda a Kuyta, čímž bychom konečně mohli ukázat, že peníze investované do obrany nebyly vyhozené a máme na to, abychom sbírali body proti týmům z Big Four. Nicméně, trochu mě děsí ten příchod Zendena, nevím, jestli je ideální, aby vyšoupl Reida či Malbranquea, protože oba hrají v poslední době fantasticky. Je sice pravda, že Reidy nemůže kvůli své fyzické stavbě vydržet celý zápas, ale pořád tu není důvod, aby začínal zase na lavičce. Dnes bych to viděl takto: Craig - Bardsley, Turner, Ferdinand, McCartney (snad) - Cana, Henderson, Reidy, Steed - útok ve složeních černoušků Jonese a Benta.

Reagovat
honziss

Děsí příchod Zendena? Já bych za něj byl rád, kvalitní náhradník na kraj je užitečný.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty možná...

Reagovat
honziss

Jses nějak rozmazlil tím, co Bruce vytvořil v Sunderlandu, když pohrdáš příchodem Zendena.

Reagovat
smazaný uživatel

Když myslíš...

Reagovat
honziss

...

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě se mi nelíbí, že asi vytlačí Reidyho ze sestavy...

Reagovat
honziss

Cože? To si teda nemyslím, předpokládám, že Bruce ho získal hlavně jako náhradníka právě za Reida, případně na záskok na levém beku. Ale rozhodně ne do základní sestavy, to by mě fakt překvapilo.

Reagovat
smazaný uživatel

ZAs se proti Chelsea mela kopat penalta, zas nebyla odpiskana a zas dali nedlouho potom gol....kdy tohle skonci.....

Reagovat
smazaný uživatel

to nemelo byt sem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

JOOOOOOOO,Didieer

Reagovat
Tomekcz

Fridel to je moc

Reagovat
smazaný uživatel

No to jo a zrovna on

Reagovat
smazaný uživatel

Neskočilo to před ním?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmm, pěkný banán.

Reagovat
panca

carlo se tak krasne raduje takovej kyselej ksicht!!

Reagovat
herbage

Agbolahor - Anelka - O'Neill

Reagovat
madridcan

suboj Anelka O Neill

Reagovat
herbage

A.Cole - je vidět kde byl vyučen fotbalovému řemeslu

Reagovat
smazaný uživatel

Hraeme obstojně Líbí se mi to....zatím.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, mě už teď taky...

Reagovat
smazaný uživatel

Nádherný gol !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Dunne krasna rybicka

Reagovat
Tomekcz

Dunne

Reagovat
honziss

Lampard.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to má ten Malouda za maškaru na hlavě?

Reagovat
honziss

To by mě taky zajímalo, vypadá to dost komicky.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten cop je jako knotek od svíčky, už jenom zapálit...

Reagovat
smazaný uživatel

To už má delší dobu,ale klasika-negger.

Reagovat
smazaný uživatel

Pardon "míšenec"...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíte, že bude hodně divný, když si v KFCčku nejen dám noťase do zásuvky, ale pustím si tu i přes net fotbal?

Reagovat
Chazy

Nene, to je dobre, navic si muzes furt chodit zadarmo pro piti

Reagovat
panca

dej si bezednou kolu a jsi v poho celkem ti zavidim

Reagovat
smazaný uživatel

Na co bezednou kolu, seberu bandasku z báglu a budu doplnovat...

Reagovat
panca

Reagovat
smazaný uživatel

Zas se proti Chelsea mela kopat penalta, zas nebyla odpiskana a zas dali nedlouho potom gol....kdy tohle skonci.....

Reagovat
herbage

A pak že házenou hraje jen Arsenal. Ta akce po ose Anelka - Deco - Terry - Drogba, to byla akce jek vystřižená z učebnice házené Ale pěkná byla

Reagovat
smazaný uživatel

Wow, takže to nemá cenu ani zapínat?

Reagovat
Chazy

Ze hraje Chelsea hnusnej fotbal je znama vec, neprekvapuje to

Reagovat
panca

dnes hraji peknej fotbal!

Reagovat
Chazy

Přehled soutěží

- Primera División

tam mozna, me to nebavi, je to pomaly, uspavajici, nudny..

Reagovat
herbage

Mně se dnes jejich hra líbí Jen bych rád viděl konečně Žirkova s J.Colem

Reagovat
Chazy

Je to pomale, taky bych je rad videl, az s nima to bude hezky fotbal Jinak ale nepopiram, ze je to lepsi, nez co CFC hravala...

Reagovat
Liquid

oba góly brankářů, zůstat přibitý na brankové čáře při rohu a dostat tak hlavičku z malého vápna je chybou brankáře, ale Friedel udělal ještě větší chybu než Čech, ale na "výběhy" jsme si u Petra už bohužel museli zvyknout

Reagovat
panca

nejak nechapu proc si porad stezuji fans chelasea ze je carlo na hovinko?! koukam je prvni a jeste k tomu hraji pohlednej fotbal!!! tak kde je problem???

Reagovat
smazaný uživatel

NA tenhle zápas jsem zatím nekoukal, ale pěkný fotbal? Co jsem měl možnost vidět, tak to je podobný Scolariho stylu...

Reagovat
Chazy

Nema to spad no az moc zbytecnych prihravek navic..

Reagovat
panca

makaji, ma to spad a pekny akce!!

Reagovat
Chazy

Snad nebudeme chvalit tymy za to, ze makaji

Reagovat
panca

tak ac milan pod carlem to byla promenada 10 nagelovnacu!!

Reagovat
Chazy

No a?

Reagovat
honziss

Tak Chazy a panca ti poradili, řiď se podle nich.

Reagovat
Liquid

mě se fotbal líbí z obou stran

Reagovat
panca

Reagovat
Chazy

Ty, kdyz te tu mam, nechces mi pristi rok psat na premierleague.cz prehled The Championship? budes mit prehled

Reagovat
honziss

Ta tvoje jistota pramenící z toho, komu zrovna nejmíň přeješ, je opravdu srandovní.

Ale neboj, West Ham nebude hrát Championship příští rok, Zola i Nani dřív nebo později zmizí a zas to půjde nahoru. A pokud zůstanou, pak je Zola génius, protože sestoupit s hráči jako Green, Upson, Parker, Noble nebo Cole, to už je vážně umění.

Ale k dotazu, ne nechci, za jakýchkoli okolností.

Reagovat
honziss

A pokud zůstanou a sestoupíme*

Reagovat
herbage

No, musím se Carlovi částěčně omluvit, Chelsea hraje poměrně dobrý fotbal, ale mám hned několik výhrad. Jedna k rozestavení, protože Lampard je na pravé záloze zcela utopen, jednak k bránění stadardních situací a centrovaných míčů do vápna, protoe to vždy smrdí ze strany AC gólem. A jinak, trénovat Chelsea asi nebude tak těžké, když osa kádru hraje 8let spolu, širší jádro tak 6 + dva-tři hráči základu teprve 2 roky, to se musí projevit, i kdyby je trénoval Franta Straka. Otázka je, jeslti je Ancelotti dokáže posunout dál a to si myslím že ne. Klíčoví hráči Chelsea jsou nyní v nejlepších letech a jestli Carlo neuspěje, tak budou muset budovat zcela nový kádr

Reagovat
panca

tak on tam na tu pravou stranu nikoho nema a hrat tam nekdo musi! prisel tam aby neco vyhral a zatim je prvni tak proste nechapu proc fanousci remcaj!

Reagovat
Chazy

Protoze "zatim prvni" byli touhle dobou i loni Musis videt, ze ten fotbal vazne funguje a soupere prehravas, abys mohl verit tomu, ze to bude dobre i za pul roku.

Reagovat
panca

barca arsenal soupere prehravaj a taky se to fanouskum nelibi takze si nevyberes a kazdej ma jinej styl! hodnotit carla muzou po sezone a ne pred prvnim zapasem jak jsem tu vsude cetl! kdyz dosere sezonu jako scolari tak pak mu muzou dat sodu...

Reagovat
Chazy

Muzou co se jim zlibi, jen at nadavaji, ja bych Ancelottiho ve svym tymu taky nechtel

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodou on může být úspěšný, jen prostě nemá hráče na ten svůj systém.. Respektive má Lamparda, na kterém se mu ten systém boří

Reagovat
herbage

Tak může hrát 4-3-3 s Lampardem ve středu a napravo může hrát jak Anelka, tak J.Cole, podporován Bosingwou

Reagovat
smazaný uživatel

Cole,Belletti? To jsou hráči na pravou zálohu...

Reagovat
smazaný uživatel

I když uspěje, tak se za 3 roky nejpozději bude budovat zcela nový kádr... Do 3 let skončí hned několik hráčů základní sestavy - Ballack,Lampard,Drogba,Anelka,Carvalho. K tomu ještě tak 4-5 hráčů širšího kádru + někdo odejde kvůli hernímu vytížení. Takže během 3 let očekávám 6-7 nových tváří, at budou výsledky jakékoliv...

Reagovat
herbage

Tak nahradit je bude nesmírně obtížné, jsme zvědav jak se s tém popasujete. Doufám že nepůjdete cestou Deco - Beletti

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš jako styl hráčů očekávám

Tak ono to bude hodně těžké, jediný, kdo má už adekvátní náhradu je Carvalho - tam je Alex s Ivanovičem...

Drogba + Anelka, tady se můžem jen modlit za uchycení některého z mlaďasů a šikovnej kup kvalitního koncového útočníka - Villa, Gomez...

Lampard s Ballackem jsou otázkou samo o sobě... Mikel na to zatím nemá, je potřeba nějaký běžec, který bude vyplnovat šikovně prostor + ofenzivní záložník. Tam bude potřeba asi nový nákup, popřípadě zapracování Stocha na podhrot? Popřípadě úplné změnění stylu, mě přijde, že Ancelotti už hraje se systémem "bez Lamparda"...

Reagovat
Tomekcz

YESSS

Reagovat
smazaný uživatel

HILÁRIO,HILÁRIO.... Čech je k . Ach jo....

Reagovat
Liquid

Reagovat
Chazy

Kde jsou doby Mourinha a Gallase, kdy dat gola CFC z rohu, standartky platilo prakticky za nemozne

Reagovat
herbage

No brání je příšerně, ale ne že by mi to vadilo Jinak Čech když už vyleze, tak by měl mít míč. Tohle není poprvé, co to udělal. Pak už stačí protihráči se jen trefit do prázdné brány

Reagovat
Chazy

Taky si nestezuju

Reagovat
smazaný uživatel

..............

Reagovat
Tomekcz

tankista bezel kam?

Reagovat
Liquid

Čech VEN!!!

Reagovat
Liquid

2 góly dostane Čech z malého vápna !!! To je jeho teritorium to si musí při standartkách pohlídat, ikdyž chyba je i na straně bránicích hráčů, ty výběhy má příšerné.

Reagovat
herbage

Ten první gól byl Lamparda

Reagovat
honziss

No, doufám, že se dívá i jeden můj kamarád, který mě nedávno přesvědčoval, že Čech je pořád nejlepší brankář v PL a při mé zmínce o Givenovi a Greenovi se zhluboka začal smát.

Reagovat
herbage

Maloudova a Decova střela neomylně na Friedela doprostřed brány

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm tež sem si všim´,je to takové nemastné,neslané.... SAKRAPORTE

Reagovat
honziss

Jinak James Collins vstřelil svůj druhý gól v PL, shodou okolností oba dva padly do sítě Chelsea.

Reagovat
Liquid

West Hamáč to je :)

Reagovat
honziss

Proboha to je výraz.

Reagovat
smazaný uživatel

Očekávám geniální střídání typu Belletti/Kalou in, Malouda out...

Reagovat
herbage

J.Cole a Žirkov stále nsjou v plné kondici nebo proč jim nedá šanci?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, Zhirkovovi asi nedůvěřuje a Cole nebude v ideální kondici bych řekl.. Ale 30 minut by zvládnout měl, za rezervu hrál už 2 týdny zpátky...

Reagovat
honziss

Protože Salamón a Žuliáno jsou prostě lepší!

Reagovat
smazaný uživatel

Vtipálek s copem. :)

Reagovat
honziss

Co?

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem pár tvých fotek na FB. :D

Reagovat
honziss

Jo aha. Jsem nechápal o čem to mluvíš a ono to je narážka na mě. No jo, nezáviď mi můj cop.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejná délka vlasů jako Kubys?

Reagovat
kubys

Delší

Reagovat
smazaný uživatel

Wow Kladiváři dlouhovlasí rockeři?

Reagovat
smazaný uživatel

Honziss je takovej českej Rafa Marquéz.

Reagovat
honziss

Cože? Tak tohle mi ještě nikdo neřekl.

Reagovat
Tomekcz

Ted jeste aby Agbonlahor dal nakej protiutok

Reagovat
smazaný uživatel

Wow, málem 3. gol z malého vápna...

Reagovat
smazaný uživatel

Další

Reagovat
smazaný uživatel

ach jo.

Reagovat
Tomekcz

Carew

Reagovat
smazaný uživatel

To co ted udělal Nikloas... ...potom už asi dnes NE.

Reagovat
Tomekcz

Jeste ze trefujou jen Fridela

Reagovat
smazaný uživatel

Si ze mě dělaj srandu... 3x sami před brankou a 3x to napálej do golmana uprostřed branky... Deco, Anelka i Malouda

Reagovat
homeles8

Kolik to je?

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 pro AV... A nikdo není schopný trefit prázdnou bránu ani na jedné straně...

Reagovat
homeles8

Tak to je špatný.A kde koukáš?

Reagovat
smazaný uživatel

sopcast, www.myp2p.eu

Reagovat
vladis271

chlapci rafa prekvapil

Reina, Johnson, Aurelio, Carragher, Skrtel, Agger, Lucas, Spearing, Benayoun, Babel, Kuyt

som zvedavy na aggera v strede pola a na spearinga

Reagovat
Tomekcz

Ale stejne zas Drogba neco vystreli a bude to 2:2

Reagovat
fantomas

Young je špatnéééj...

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde mu to dneska no, i když kdyby z toho jeho centru padl gol, tak by byl za hrdinu

Reagovat
fantomas

To možná, ale kolik brejků už zazdil..

Reagovat
smazaný uživatel

Já koukám jen střídavě, nějak mě to nebaví... Všechno narážečky na malém prostoru a AV jen odkopy od brány...

Reagovat
fantomas

Já zas koukám od náký 60. minuty no..

Reagovat
herbage

Ani milner s Agbonlahorem se mi moc nelíbí, ale Gabi se bije jak lev, to se mi líbí. milner mi přijde jako lepší průměr

Reagovat
fantomas

Joey.

Reagovat
smazaný uživatel

Po dlouhé době na hřišti

Reagovat
smazaný uživatel

"Heskey´s first touch.." a míč je v autu

Reagovat
fantomas

Ale kdyby šlo o Cole's first touch, skončil by na tribuně, vsaď se!

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

Jen mě to rozesmálo

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak já se nesnažím snižovat jeho kvality - ony jsou tak nízko, že to stejně už moc snižovat nejde

Reagovat
Chazy

Je jeden ze 16 hracu, co dokazali vstrelit v PL 100 golu..

Reagovat
smazaný uživatel

Byl to skvělý hráč, ale teď už je to jen náhradník...

Reagovat
Chazy

Je prumer, ale neni na tom tak strasne, jak rikas Na Villu nema, ale v PL si jeste misto urcite najde.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ve Wiganu by ještě cenné služby odváděl, ale ani tam by nějakej jasnej základ neměl, na to je moc pomalej... Mě tenhle typ útočníků nesedí...

Reagovat
Chazy

My uz jsme to misto po nem zaplacli, navic Martinez na takovyho utocnika nehraje - zpatky ho chce akorat Whelan, Martinez se odpovedi na tu otazku ted pred vikendem pekne vyhnul

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně JOE ...a plichta je tady.

Reagovat
fantomas

Tak dneska paralela Arsenal-Liverpool...to bude něco.

Reagovat
fantomas

Terry.

Reagovat
herbage

Jina sestava Arsenalu: Vito : Eboué, Gallas, Vermaelen, Gibbs - Song, Cesc, Diaby - Theo, Robin, Rosa Jen mě mrzí, že Rosa nehraje místo Diabyho v záloze a Šava místo něj v útoku, to bych byl úplně spokojen, ale i tak to není špatné

Reagovat
fantomas

Konečně Gibbs..

Reagovat
smazaný uživatel

Co je s Clichym? Odpočinek, zranění nebo prostě jde na lavičku natrvalo...?

Reagovat
fantomas

Kotník.

Reagovat
Lorcan

asi tak

Reagovat
smazaný uživatel

No nic jedu na Bazaly....doufám,že mě nepotká to co ted u TV.

Reagovat
honziss

200. pro výhru West Hamu.

Reagovat
homeles8

200.pro Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Do prdele, nie ze by som prial Chelsea, ale musela ta Villa vyhrat? Som mal vsadene na X-ko

Reagovat
smazaný uživatel

Já si dal do tipovačky ostrou jedničku, jsem měl tušení I když já ho mám u Chelsea každý týden...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja som vedel ze Chelsea nevyhra ale myslel som si ze aspon budu mat zase haluz a bod si odvezu, 100 € v pici, co uz

Reagovat
smazaný uživatel

Na plichtu bych u Chelsea nesázel, tam bud výhra - kde je mrnavej kurz, nebo prohra, kde je výrazně vyšší, ale zas nevíš, kdy bude mít Drogba špatnej den...

Reagovat
smazaný uživatel

Tie kurzy boli teraz nastavene tak ze na remizu bol 3,2 pricom na vyhru Villi tusim 3,6. To nebol zase tak zasadny rozdiel aby som tam supol rovno cistu 1... Skoda Spurs vyhraju a ak by to tam Anelkovi padlo v tej sanci (zle to trafil) mohol som mat skoro 600€

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra ať už to ten rozhodčí ukončí, jinak nestihnu další bus

Reagovat
Tomekcz

3 min udrzet

Reagovat
Tomekcz

1. bod do tipovacky je doma

Reagovat
vladis271

som straasne zvedavy na spearinga

Reagovat
smazaný uživatel

bude to mít těžký, první zápas, stejně tak Agger, jestli bude hrát zálohu ... ale vidím Mascha na lavici, proč nehraje?

Reagovat
vladis271

asi unava z repre

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná Čechova chyba

Reagovat
herbage

Pokud Arsenal vyhraje oba duely chybějící duely, tak bude na čele tabulky

Reagovat
Tomekcz

bohuzel si zapomel na united

Reagovat
afc

bod za nim nie je najhorsie

Reagovat
herbage

Nezapoměl, to dnes jen remizuje

Reagovat
vitasrp

Očekávaná ztráta bodů, teda ne že bych si byl jistý, že CFC rupne úplně, ale čekal jsem, že Villa díky své ostré křídelní hře bude mít šance na výhru, protože krajní hráči CFC(tedy spíše ty krajně středoví) zrovna rychlostí neoplývají a stejně se spíše tlačí směrem vpřed no a v obraně pak vznikají slušná okénka pramenící z někdy až přehnané aktivity krajních beků.. Ale zápas jsem neviděl, takže nevím, zda zrovna tyto věci doopravdy platily..

Nicméně dostat dvě branky ze standardních situací v důležitém zápase, hmm, Scolari is back.. Nechápu, jak proti hromotlukům v rudých dresech může Carletto chtít používat zónové bránění, když je nad slunce jasné, že ten náběh, rychlost, kterou ten daný hráč získá, mu zcela určitě dá docela slušnou výhodu při náskoku do míče.. Ono obecně bránit zónově mi jde proti srsti a ještě k tomu v PL.. Tragédie..

A co to sakra provedl Lampard na první tyči?? Podskočit balón a co hůř, ještě ho prodloužit?? On fakt je totálně mimo, zajímavý je sledovat, kde nakonec bude to jeho výkonnostní dno.. Takhle to posrat..

No a Čech co zase prováděl při tom druhém gólu I když je fakt, že zůstat na čáře, nejspíš by taky lovil ze sítě, protože tu hlavičku by neměl nárok chytit, ale jít takhle naivně ven a nemít balón, to je hrubá chyba..

Modlím se, aby Carletto buď částečně předělal rozestavení a hrál alespoň něco trochu podobné 4-3-3, nebo aby prokázal, že má koule a nechal Lampse sedět, protože jeho přínos je momentálně opravdu nulový..

Reagovat
herbage

Na čem chytáte Arsenal?

Reagovat
madridcan

parada Bent

Reagovat
honziss

Parker OUT, Kováč IN, to bude zápas.

Reagovat
Tomekcz

United uz 1:0 a Evans ze 2 metru neda, to je zacatek

Reagovat
Lorcan

Arsenal mi dělá zatim jenom radost akorát přitom zákroku na Walcotta mi trochu zatrnulo, ale zdá se to být v pohodě

Reagovat
Lorcan

asi sem to přechválil, chmm, chmm

Reagovat
smazaný uživatel

co to melo bejt za ten balon o kterej dal sunderland gola??

Reagovat
smazaný uživatel

Krize v CFC ???

Reagovat
Godwinson

krize v CFC je od tý doby, co tam přišel nový trenér ..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Rovers-Clarets, to bude krásnej mač.

Reagovat
vodka

a já uvidím jenom půlku...

Reagovat
smazaný uživatel

Clarets budou mít obrovskou motivaci. Po 43 letech East Lancs derby v nejvyšší soutěži, z posledních 6 vzájemnejch zápasů mají 5 proher, k tomu Rovers prohráli jedinej domácí zápas z posledních deseti. Favorit je jasnej, ale na žádnej zápas v tomto kole se netěším víc, snad budou Clarets bodovat

Reagovat
fantomas

Reagovat
fantomas

Zajímavý, že jedinej hráč Rovers, co je opravdu rodák z Lancashire, je David Dunn. Jestli ten do toho dá dneska opravdu všechno, máme se na co těšit.

Reagovat
fantomas

Náádhera, to je borec ten Blake.

Reagovat
tomasinho

David Dunn !

Reagovat
fantomas

To je ten "řezník, co umí jen faulovat".

Reagovat
tomasinho

Ale no tak, vždyť je jeden z nejlepších záložníků z týmů od 8.-20.místa a řezníkem bych ho nenazýval, je to prostě bojovník

Reagovat
fantomas

Ale však to neni muj názor, proto je to v uvozovkách. To tu o něm slýchám až příliš často jenom...

Reagovat
tomasinho

Jo tak, no tak od někoho, kdo tomu nerozumí bych to nebral ani vážně.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak

Reagovat
vodka

a můj kapitán ve fantě

Reagovat
tomasinho

Reagovat
honziss

Takhle má vypadat derby.

Reagovat
tomasinho

Reagovat
fantomas

Reagovat
tomasinho

Co to ten Jensen prováděl ?

Reagovat
fantomas

Zrovna on, chlap jak hora, a skácí se při takovym nepatrnym kontaktu.

Reagovat
tomasinho

Reagovat
honziss

Di Santo samou jednoduchostí toho gólu ani nevěřil, že bude platit.

Reagovat
fantomas

Jojo.

Reagovat
fantomas

To je kanonýýýr.

Reagovat
tomasinho

Zatím první půle paráda. derby s velký D, akorát bych nějaký ten bodík přál spíš Clarets

Reagovat
honziss

No, kdo se dneska kouká, určitě neprohloupí. Skvělý zápas prozatím. Jen tak uvažuju, že Burnley by mělo rázně vylepšit hru venku, protože jen doma se nezachrání.

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt. Za 9 poločasů venku má 17 inkasovanejch gólů, což je hodně špatná statistika. Na záchranu bude letos potřeba nějakých 38 bodů, takže buď vyhrát ještě 9x doma, nebo začít bodovat venku

Reagovat
fantomas

Devětkrát doma, myslím, vyhrají a venku taky něco nasbírají.

Reagovat
honziss

Abyste pak nezaplakali, ti co se nad Burnley tak rozplýváte.

Reagovat
fantomas

No..určitě ať se zachrání spíš než WHU.

Reagovat
honziss

Ach jo, já abych tady pomalu přestal přispívat, koukám že z West Hamu se tady stává veřejný nepřítel číslo jedna.

Reagovat
smazaný uživatel

To nesváděj na nás, my jsme Micheleho, Diamantiho, Jimeneze ani Franca nekoupili Každopádně nechápu, jak může někdo dokázat hrát s hráči jak Green, Upson, Cole, Parker, Noble o sestup

Reagovat
honziss

To já nechápu taky.

Reagovat
fantomas

Jak sem očekával - jedním slovem nářez! V tom nejlepšim slova smyslu.

Reagovat
smazaný uživatel

Burnley - nejsympatičtější tým Premier League

Reagovat
tomasinho

Reagovat
honziss

Jak pro koho.

Reagovat
smazaný uživatel

Tobě musí být taky sympatičtí, koukej třeba na barvu dresů

Reagovat
honziss

Ani ne. Ta barva jim ještě víc škodí.

Reagovat
fantomas

Určitě jeden z nejsympatičtějších s nejvíc ohromující historií.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Nechápu...vážně nechápu, jak někdo nemůže mít rád Clarets.

Reagovat
honziss

A co je na tom zvláštního, když je někdo nemá rád?

Reagovat
fantomas

Já chci znát důvod spíš...ještě dokážu pochopit, proč je někomu nesympatický Bolton, i když já ho mám rád, ale u Burnley vubec.

Reagovat
honziss

Já je třeba nemám rád dlouhodobě, nebyli mi sympatičtí ani v Championshipu, nikdy. Nepřál jsem jim ten postup, vyřadili Reading i Sheff Utd, kterým jsem to naopak moc přál. Není tam žádný sympatický hráč (pro mě), snad až na Nugenta. Nelíbí se mi jejich dresy, nic. Na tom klubu v mých očích není nic, co by stálo za to ten můj pohled přehodnotit. To, že porazí Manchester a daří se jim doma pro mě taky není důvod, ani to jaká euforie se kolem toho klubu tady a na pl.cz dělá. Navíc si stejně nemyslím, že mají kádr na záchranu a stále je řadím k největším aspirantům na sestup, říkejte si co chcete a básněte o nic sebevíc. Tečka.

Reagovat
fantomas

Nedělej si naděje, teď, po mym článku, bude ta euforie ještě větší. Ne...teď vážně - došla mi slova. Když ti neni sympatický ani Elliott, Jordan nebo Blake, pak opravdu nemám argumenty.

Reagovat
smazaný uživatel

k burnley mám stejně jako honzis takový nevyjasněný vztah, řekl bych že neutrální s mírnou antipatií, naopak hodně pozitvně vnímán takové Stoke nebo třeba Wolves......

Reagovat
tomasinho

Nápodobně

Reagovat
honziss

Na to, jaká je Jensen "gorila" nemá vůbec dobrou stabilitu a lehce se nechává odstrčit.

Reagovat
fantomas

Konečně se Elliott jednou rozeběh a co z toho hnedka mohlo být!

Reagovat
tomasinho

Pojďme to zdramatizovat Clarets

Reagovat
tomasinho

Tady se ještě budou dít věci a ne že ne

Reagovat
Tomekcz

skoda ze snizili az tak pozde mohlo to byt zajimavejsi

Reagovat
honziss

Výborně, gratuluji Blackburnu k výhře nad tím nesympatickým Burnley.

Reagovat
tomasinho

Reagovat
vitasrp

Krásný zápas, úžasné derby plné bojovnosti, nasazení, ale také několika skvělých fotbalových akcí a momentů navrch ještě okřeněných pěti brankami Zápas jako víno..

Jenom je škoda, že to snížení Burnley přišlo až v té 90. minutě, oni totiž v druhé půli měli minimálně tři slibně se rozjíždějící brejky, jenže pro mě z nepochopitelných důvodů je dokázali neskutečně pohřbít.. Jinak jejich hru hodně oživil příchod Eaglese, který to hodně rozpumpoval, přinesl do hry takové zdravé sebevědomí, hru jeden na jednoho, nebání se udělat něco riskantního a na obránce Blackburnu to dost platilo.. Oproti neviditelnému Nugentovi to byl rozdíl ohromný..

I dnes ale bylo na Burnley vidět, že je to nováček a jako typický nováček se také chová - sice se dostanou rychle v derby do vedení, jenže místo toho, aby hru v tu chvíli trochu uklidnili, nechali se Blackburn vybláznit a začít ze svého vedení psychologicky těžit, tak zcela nesmyslně dostanou do pěti minut zbytečný gól.. O tom druhém se bavit ani nemá cenu, na jednu stranu nechápu, proč to Jensen takhle přihrál(pokud to teda přihrál, ale chybu udělal tak jako tak), na stranu druhou mi ale jako dost možná ještě větší chyba přijde to odhlavičkování beka před vlastní prázdnou bránu.. Vždyť byl v tu chvíli sám a neatakován, proč tedy proboha přihrával Di Santovi?? Burnley to dneska dost podělalo v defenzivě kvůli individuálním chybám, ono i tomu třetímu gólu se dalo lehce zabránit..

Ovšem v ofenzivě mě potěšili, sice v určitých pasážích měli silné problémy v mezihře, někdy jsem až nechápal, co takový Bikey dokázal pohnojit a odevzdat na kopačky soupeře, nicméně ve chvílích, kdy se k tomu vápnu soupeře dostali tak to bylo i docela kreativní a účelné, viz. ta kombinace před druhým gólem, tam to vyšachovali úplně perfektně Bohužel je jim to na nic, s nekvalitní defenzívou a hloupými chybami se uspět nedá, na tom musí zapracovat, jinak budou zvenku těžko vozit body, dát dvě branky a přesto nemít ani jeden bod, to je trestuhodné.. Dneska jim ale patří můj dík za připravení skvělého zápasu, stejně tak i Blackburnu

Reagovat
vladis271

OT:pls.kedy je zrebovanie baraze o postup na mundial????

Reagovat
madridcan

dneska uz bolo

Reagovat
torcida

http://soccer.kiekko.tk

podte si zahrat futbalek. kazdy hrac ovlada len svoju postavicku. mozte si zahrat s ludmi z celeho sveta. mozte si vytvorit vlastny tym alebo vas do neho niekto pozve. netreba nic stahovat! len stlacit play a hrat!

Reagovat
fantomas

Ty jo, dorazil Hull vůbec na Craven Cottage? Přiznám se, vidim ho letos poprvý, ale přesně takovej tým by mi v PL příští rok určitě nechyběl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele