Anglická Premier League - preview 31. kola

02.04.2011, 09:57, aktualizováno 03.04.2011, 10:09
Previews
Manchester City se díky včerejší remíze Chelsea může vrátit na třetí příčku, potřebuje ale vyhrát nad Sunderlandem. V nedělí hrají také Fulham s Blackpoolem. Oba týmy potřebují body, aby se vzdálily sestupovým pozicím.
Fulham FC - Blackpool FC  (neděle 14:30)
Záchranářský souboj proti sobě svede třináctý Fulham a sedmnáctý Blackpool, oba celky jsou v přímém ohrožení sestupu, rozdíl je pouze dvoubodový. Domácí jsou jasnými favority tohoto duelu, převážně vzhledem k velmi dobrým výsledkům na domácím stadionu Craven Cottage.

Jedná se o teprve druhý souboj těchto dvou týmů, ten první se odehrál ve třetím kole na půdě Blackpoolu a zrodila se remíza 2:2, když o branky se postarali Painstil (vlastní) a Varney, za Fulham se trefili Bobby Zamora a Dickson Etuhu.

Fulham v letošní sezoně sbírá body téměř jen v domácích zápasech, za všechno mluví následující statistika, podle které Cottagers nasbírali pětadvacet z celkového počtu 35 bodů na domovském stánku, venku Fulham zvítězil všehovšudy jednou, na půdě Stoke City.

Blackpool po oslnivém vstupu do Premiér League uvadl a momentálně má nejhorší formu ze všech dvaceti účastníků, sestup je na spadnutí. Naposledy se hosté z výhry radovali před čtyřmi týdny, kdy překvapivě snadno smetli Tottenham, v tomto kalendářním roce však najdeme již pouze jednu další tříbodovou nadílkou to hned zkraje ledna odnesl Liverpool.

Domácímu manažerovi Marcu Hughesovi chybí pouze trojice fotbalistů, mimo hru jsou Aaron Hughes, Phillipe Senderos a Steve Sidwell. To hosté mají větší problémy se složením základní jedenáctky, chybí Chris Basham, DJ Campbell, Billy Clarke, Matt Gilks, Paul Rachubka a Salaheddine Sbai.

Zajímavostí tohoto duelu je velké přátelské pouto mezi manažery - Hughes a Holloway studovali společně trenérskou školu, měli by tedy fígle svého soupeře znát lépe než kdokoliv jiný. Jestli se soupeři něčím překvapí, uvidíme v neděli odpoledne.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.53 - 4.20 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester City - Sunderland AFC  (neděle 17:00)
Jedenatřicáté kolo anglické Premiér League uzavře souboj čtvrtého Manchesteru City s jedenáctým Sunderlandem, domácí stále bojují o přímý postup do Ligy mistrů, hosté se nacházejí v klidném středu tabulky a jsou společně se Stoke City a Newcastlem jediným týmem, který může být v klidu jak co se týče příček před ním, tak za ním.

Citizens v minulém kole podlehli v přímém souboji o třetí místo Chelsea 0:2, další nezdar si pak připsali v Evropské lize, kde vypadli s Dynamem Kyjev. A tak se v posledním měsíci slavil jen jeden úspěch, a to postup do semifinále FA Cupu před druholigový Reading, mezi nejlepší čtveřicí se domácí utkají s městským rivalem z United.

Sunderland v poslední době hůře hrát nemůže. Jediným světlým okamžikem je bezgólová remíza s Arsenalem, jinak jdou Black Cats od porážky k porážce. Pokud vezmeme v potaz všech sedm vzájemných duelů v historii PL, které se odehrály na City of Manchester Stadium, zjistíme, že hosté zde vyhráli pouze jedno, a to navíc už v roce 1998, od té doby si domácí připsali všech šest výher.

Domácím chybí pětice hráčů, do utkání stoprocentně nezasáhnou vinou zranění Kolo Touré, Shay Given, Jerome Boateng, Micah Richards a nejlepší střelec týmu, Carlos Tevez. Hosté mají drobné problémy s ideálním složením obranné linie, mimo hru jsou Michael Turner a Nedum Onuoha, který nemůže nastoupit po dohodě s právoplatným zaměstnavatelem, tedy Manchesterem City, Onuoha je v Sunderlandu pouze na hostování. Manažer steve Bruce pak nemůže počítat ani se službami Fraziera Campbella a Davida Meylera.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 4.00 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
West Ham United - Manchester United  (sobota 13:45)
Manchesteru United opět přituhlo v boji o titul a tak si proti West Hamu na jeho hřišti nemůže dovolit další zaváhání.

West Ham vzhledem ke šrotující se situaci okolo sestupových míst nutně potřebuje tři body a pro útok na ně si dost možná nemohl vybrat lepšího soupeře. Byli to totiž právě svěřenci Avrama Granta, kteří jako první dokázali "neporazitelný" Manchester United porazit, ačkoliv to bylo v Carling Cupu. Přesto je nadále favorit jasný, vždyť tým z Old Trafford opanoval všech pět posledních vzájemných ligových zápasů bez inkasované branky

Velkou radost izraelskému manažerovi udělal Scott Parker. Ten při službě rodné Anglii utrpěl zranění ramene a lýtek, z čehož se ale dokázal rychle vyléčit. Společně s dalším navrátilcem Piquionnem tak bude připraven k utkání, naprosto opačně to je u zraněných Collisona, Kurucze a Stanislase.

Manchester United bude mít svému sobotnímu soupeři co vracet. West Ham jej nejen vyřadil z League Cupu, ale také mu uštědřil největší porážku v sezóně. Aura neporazitelnosti však pořádné trhliny dostává až teď, kdy by prohra v Upton Parku znamenala již třetí porážku v posledních čtyřech utkáních a výrazně by tak byly oslabeny šance Red Devils na 19. ligový titul v jejich historii.

Jestliže se něco United nedá upřít, tak je to jejich síla vyhrávat nejen v momentě, kdy se týmu nedaří, ale i tehdy, kdy má na marodce hodně hráčů. Sir Alex Ferguson by svůj tým mohl v budoucí autobiografii označit jako lazaret, neboť mu v Londýně budou chybět zranění Brown, Ferdinand, Fletcher, Hargreaves, Lindegaard, O’Shea, Rafael, možná i Anderson a disciplinárně potrestaní Scholes s Evansem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.60 - 3.60 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Wigan Athletic - Tottenham Hotspur  (sobota 16:00)
Tottenhamu se v posledních týdnech moc nedařilo a přišel o čtvrtou příčku zaručující Ligu mistrů. S tím se však nehodlá smířit a do závěrečných kol dá skutečně vše. Ukázat to bude chtít také na půdě Wiganu.

Na výhru čekají svěřenci trenéra Redknappa již tři kola v řadě - nejprve podlehli Blackpoolu, následně se rozešli smírně jak s Wolverhamptonem, tak i West Hamem United. Rázem jim tak začíná ujíždět vlak a padají tabulkou směrem dolů. Pokud se tedy Tottenham okamžitě nevzchopí, zřejmě bude moci na účast v Lize mistrů pro příští ročník zapomenout.

Letos ovšem v nejprestižnější evropské soutěži stále čeří vody a již v úterý na něj čeká ve čtvrtfinále souboj s Realem Madrid. Nad tímto zápasem ale na White Hart Lane zatím moc nepřemýšlejí, jelikož si uvědomují, že už duel proti Wiganu je pro ně nesmírně důležitý.

Jenže Tottenham bude mít problémy především se sestavením obranné řady. Mimo hru jsou totiž Ledley King, Gareth Bale, William Gallas, Younes Kaboul, Alan Hutton a také Jonathan Woodgate. K tomu všemu hrozí, že nastoupit nebude moci ani Aaron Lennon a Tom Huddlestone.

To Wigan je na tom, co absentujících hráčů, o poznání lépe. Podle posledních zpráv má totiž kouč Martinez k dispozici kompletní kádr. Po reprezentačních srazech se mu vrátili všichni svěřenci zdravotně v pořádku, a tak jejich služeb bude moci využít.

Wiganu aktuálně patří poslední místo, i přesto ale flintu do žita házet zatím nemusí. Situace v dolní polovině tabulky je totiž tak vyrovnaná, že během pár zápasů může být vše úplně jinak. Vždyť na desáté Stoke ztrácejí Latics pouhých sedm bodů! Vše je tedy otevřené a bude záležet pouze na Wiganu, jak se s tím vypořádá.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.05 - 3.25 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stoke City - Chelsea FC  (sobota 16:00)
Chelsea vyhrála tři poslední ligové zápasy, poradila si s oběma celky z Manchesteru a vrátila se do boje o titul. Pokud však chce na obhajobu nadále pomýšlet, měla by v posledních devíti kolech maximálně bodovat. Každá další ztráta může být osudná. V sobotu jedou Blues na Britannia Stadium, kde Stoke ještě v roce 2011 neprohrál.

Po reprezentační pauze ale může mít Chelsea dobrou náladu. Nejen, že se uzdravila už většina marodů, ale proti Potters mají Blues v Premier League stoprocentní bilanci. Ačkoliv je doma Stoke velice nepříjemným soupeřem, hosté budou jasným favoritem.

Domácí se nicméně nevzdají bez boje. "Hrajeme sice proti Chelsea, ale to neznamená, že se bojíme. Věříme, že na domácí půdě můžeme porazit kohokoliv," prohlásil před zápasem Robert Huth, jenž dříve v Londýně působil. Domácí možná budou mít problém mezi tyčemi, protože jedničku Thomase Sorensena trápí záda. Stejné zranění sužuje i Johna Carewa a rovněž jeho start je ohrožen. Abdoulaye Faye pro změnu laboruje s poraněnou kolenní šlachou.

Chelsea sice aktuálně na vedoucí Manchester United ztrácí devět bodů, jenže má zápas k dobru a ještě druhý vzájemný zápas před sebou. A jelikož United nejsou v bůhvíjak oslnivé formě, může se ještě stát leccos. Velká pozornost bude v sobotu jistě upřena také na Fernanda Torrese, protože ten aktuálně zažívá na klubové a mezinárodní scéně už desetizápasový gólový půst a pokud nedá gól ani do sítě Potters, bude to jeho nejdelší série od roku 2005. Tehdy v dresu Atlétika čekal na gól 17 duelů.

Zatím není jasné, jak bude útok hostů na Britannia Stadium vypadat, nicméně pravděpodobně nenastoupí Salomon Kalou. Ten si z reprezentačního srazu přivezl menší zranění. Po dlouhém zranění se v dresu Izraele na trávníky konečně vrátil Yossi Benayoun, nicméně Chelsea ho asi ještě riskovat nebude. Koleno stále trápí Alexe.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.75 - 3.70 - 1.57
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
West Bromwich Albion - Liverpool FC  (sobota 16:00)
Liverpool osm kol před koncem Premier League stále může v nepovedené sezóně živit svůj sen na čtvrtou příčku zajišťující účast v kvalifikaci Ligy mistrů. Určitě totiž nechce dva roky po sobě hrát pouze Evropskou ligu a letos mu dokonce hrozí, že se do pohárů nepodívá vůbec. Nyní je šestý a ztrácí na čtvrtý Manchester City osm bodů, avšak ještě je dost času vše napravit. Nyní ho čeká těžké střetnutí na půdě W.B.A, které se statečně pere o záchranu.

Celek z Anfield Road je sice favoritem, ovšem domácí mají pouze bod náskoku před osmnáctou sestupovou příčku a na neskutečně našlapaném chvostu tabulky bude důležitý každý korálek. Vždyť rozdíl mezí posledním týmem Premier League Wiganem a třináctým Blackburnem jsou pouhé tři body! Před reprezentační přestávkou ale měli lepší formu borci z Liverpoolu, dvakrát po sobě totiž vyhráli.

Nicméně W.B.A se může pyšnit sérií pěti neproher v řade, i když na druhou stranu se z toho urodily hned čtyři nerozhodné výsledky. Domácí vyhráli pouze na hřišti konkurenčního Birminghamu, předtím remizovali s West Hamem, Wolves i Stoke. Avšak v minulém kole uhráli velmi cenou remízu 2:2 doma s londýnským Arsenalem. Nad kanonýry dokonce vedli 2:0, jenže soupeř dokázal zásluhou Andreje Aršavina a Robina van Persieho ještě srovnat stav.

Liverpool naposledy zvítězil 2:0 v Sunderlandu a předtím zdolal před vlastním publikem Manchester United, zklamáním je tak pouze překvapivé vyřazení v osmifinále Evropské ligy od portugalské Bragy. Oba sobotní soupeři se spolu utkali naposledy na půdě W.B.A před necelými dvěma lety a hosté vyhráli jasně 2:0. Od roku 2003 dominovali ve všech čtyřech vzájemných kláních, v roce 2004 poměrem 5:0 a rok dříve dokonce deklasovali protivníka 6:0!

Domácí celek už může počítat s dvojící Peter Odemwingie - Youssouf Mulumbu, oba již netrápí svalové problémy a jsou k dispozici. Kvůli rodinným důvodům odjel do Kamerunu Somen Tchoyi, poraněný kotník nepustí na hřiště skotského ofenzivního záložníka Andyho Dorranse. Otazník visí nad startem Carlose Vely.

Hosté ještě nevědí, jestli do hry zasáhne hvězdný kapitán Steven Gerrard, který je po operaci třísel. Připraveno by mělo být důležité duo Luis Suarez - Glen Johnson. Do základní jedenáctky se dostane Jonjo Shelvey. Ale kvůli problémům s kolenem jsou mimo hru Fabio Aurelio a Martin Kelly.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 3.20 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Newcastle United - Wolverhampton Wanderers  (sobota 16:00)
Záchranářský souboj proti sobě v rámci jedenatřicátého kola anglické Premiér League postavil Newcastle a Wolverhampton. Domácí se sice nacházejí na slušném jedenáctém místě, náskok na osmnáctý tým tabulky, shodou okolností Wolves, však čítá jen čtyři body.

Oba celky se v historii Premiér League utkaly pouze třikrát, přičemž všechna tři měření sil skončila remízou 1:1. Naposledy se tak stalo již ve třetím kole letošního ročníku, když se o remízu 1:1 svými góly postarali Sylvan Ebanks-Blake a Andy Carroll, ten však v zimě odešel do Liverpoolu.

Hosté z Wolverhamptonu se v poslední době rozjeli k velmi dobrým výkonům a zdatně tak sekundují West Hamu v prchání ze sestupových pozic. Remíza, výhra, remíza, výhra, to je rekapitulace čtyř posledních duelů, vše tedy nasvědčuje tomu, že se dnes budou body opět dělit. Wanderers při stíhací jízdě za záchranou zdolali Aston Villu a Blackpool, tedy dva přímé konkurenty, remízy se pak zrodily v soubojích s Tottenhamem a WBA.

Domácí Newcastle před dvěma týdny odjížděl ze hřiště Stoke City se čtyřbrankovým debaklem, týden předtím se otřásala v základech i pevnost jménem St. James Park, který vyloupil Everton.

"Stojí proti nám silný protivník se skvělým koučem Mickem (McCarthym). Jeho rozhovory o něm řeknou vše, je přímý, trefný a silný a můžete si být jisti, že se jeho tým nikdy nepoloží a bojuje až do konce. Máme 36 bodů, do konce zbývá 8 utkání. V běžné sezoně by se mohlo zdát, že budeme zachráněni, ale ono ne, liga je ohromně vyrovnaná a i my se musíme ohlížet dozadu. Potřebujeme vyhrát a odpíchnout se definitivně za záchranou," pochválil svůj trenérský protějšek a následně zhodnotil očekávání příštího zápasu manažer Strak Alan Pardew.

Domácí mají velmi zaplněnou marodku, svoje disciplinární prohřešky budou muset odpykat Cheick Tioté a Ryan Taylor, zranění jsou José Enrique, Ben Arfa, Best, Gosling, Ireland a Smith.

Manažer Wolves Mick McCarthy s úsměvem na tváři odpovídá. "Jeho slova mě potěšila, je to můj dobrý přítel. Newcastle je silný tým, my jsme však posilněni výbornými zprávami okolo Matta Jarvise." Křídelní hráč Matthew Jarvis totiž ve svých čtyřiadvaceti letech poprvé nakoukl do anglické seniorské reprezentace, když odehrál zhruba půlhodinu přátelského utkání s Ghanou, následně pak navíc podepsal nový, pětiletý kontrakt s Wolves. "Jsme šťastni, prožívá skvělé období a je úžasné, že spojil svou další budoucnost s námi," doplnil McCarthy, který se bude muset obejít bez nějvětší hvězdy týmu Kevina Doylea, který se zranil při reprezentačním srazu Irska. Mimo hru pak jsou i Edwards, Hunt a Zubar.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.91 - 3.40 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Everton FC - Aston Villa  (sobota 16:00)
Žádné týmy z Premier League se v minulosti nestřetly spolu tolikrát, jako Toffees s Villans. 192. utkání obou týmů bude okořeněno faktem, že oba týmy potřebují vyhrát, aby splnily své aktuální cíle.

Everton se po rozpačitém vstupu do sezóny rozjel a ještě pokukuje po Evropské lize. K naději na ni mu dopomohla i poslední výhra nad Fulhamem, díky níž se posunul na osmé místo tabulky. Dost možná by ale tuto výhru vyměnil za lepší zdravotní stav Louise Sahy, jenž si v utkání přivodil zranění kotníku a zřejmě tak nebude moci nastoupit do konce sezóny. V tomto zápase si stejně tak nezahrají ani Arteta, Baxter, Fellaini a zřejmě ani Cahill, Coleman a Rodwell.

Mnohem větší tlak v sobotu bude na soupeřovi Karamelek. Aston Villa se nachází jen jeden bod od sestupu a musí začít nutně vyhrávat. Dopomoci by mu k tomu mohla reprezentační legie v čele s Darrenenem Bentem, jehož čeká již dvousté vystoupení v Premier League. Velmi důležité hlavně bude, jak si tým Gérarda Houlliera poradí s ofenzivou soupeře - již dvacet ligových utkání totiž neudržel čisté konto. Hrát nebude Clark, nejistý je start Walkera.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.88 - 3.40 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Birmingham City - Bolton Wanderers  (sobota 16:00)
Devatenáctý Birmingham na svém hřišti přivítá sedmý Bolton, asi nejpříjemnější překvapení dosavadního průběhu sezony. Zatímco domácí ztrácejí, kde se dá a vypadá to, že se jim sestup nevyhne, hosté jsou dávno zajištěni a dokonce pokukují po příčkách zaručujících evropské poháry.

Kde domácí Brums nejvíce tlačí bota, je nad Slunce jasné. Jedním slovem: útok! Dvacet osm vstřelených branek v devětadvaceti odehraných zápasech, to je ohromně slabý průměr pod jeden gól na zápas a nejhorší statistika celé Premiér League! Birmingham má na svém kontě také, ještě společně s poslední, Wiganem, nejméně výher v této sezoně, pouze šest. A konečně, domácím chybí střelec, vždyť nejlepším kanonýrem je zatím obránce či záložník Craig Gardner s pěti góly! Svěřenci manažera Alexe McLeishe si však spravili chuť v Carling Cupu, kde ve finále porazili Arsenal 2:1.

To Bolton je na tom skvěle, společně s Evertonem je posledním celkem, který má aktivní bilanci skóre. Nejlepším střelcem týmu je švédský zabiják Johan Elmander, autor devíti letošních branek.

Ve dvou posledních vzájemných duelech na půdě Birminghamu se radovali hosté, naposledy se tak stalo před čtrnácti dny v rámci FA Cupu, kdy se radoval Bolton po výhře 3:2. Celkem se v celé historii Premiér League oba celky potkaly dvanáctkrát, když tedy vezmeme v potaz pouze utkání hrané na půdě Brums. Sedmkrát se v nich radovali domácí, dva zápasy skončily remízou a pouze třikrát uspěli hosté.

"Stalo se toho hodně nepříjemného v našem týmu v nedávné minulosti. Od toho tam jsou ale zkušení borci, kteří se nebojí promluvit, jako Stephen Carr (kapitán), Lee Bowyer, Barry Ferguson nebo já. Když někdo udělá chybu, řekneme mu to, o tom to celé je. Máme jeden společný cíl a tím je záchrana," prohlásil parťák Martina Jiránka ze stoperské dvojice Roger Johnson.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.20 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Arsenal FC - Blackburn Rovers  (sobota 18:30)
Už jen na domácí Premier League se soustředící Arsenal a zároveň druhý celek tabulky bude snažit až do konce sezóny o získání nějaké té trofeje po dlouhém téměř šestiletém čekání. O prvenství na domácí scéně si to rozdá s Manchesterem United, na který ztrácí pět bodů. V cestě mu nyní stojí Blackburn, který se bojí o setrvání v soutěži.

Gunners sice mají nemalý deficit na první místo, mají ovšem narozdíl od MU zápas k dobru a navíc se s tímto odvěkým rivalem střetnou na domácí půdě na konci dubna. V takových utkání, jakým je to aktuální s Rovers, ale nesmí zaváhat. Jsou to ni, kdo musí dotahovat. A jakákoli ztráta se jim může šeredně vymstít.

Svěřenci trenéra Arséna Wengera jako by však šanci na titul zásadně odmítali. Manchester třeba prohrál dvě z posledních tří ligových klání, Arsenal na to ovšem odpověděl remízami se Sunderlandam a ve West Bromwichi. "Věci se mohou měnit velice rychle. Důležité pro nás je, abychom zase začali vítězit," má jasno domácí lodivod.

V sobotu po poledni se Red Devils představí na půdě West Hamu. Pokud by tam zaváhali, má Rosický a spol jedinečnou šanci dostat soupeře pod tlak. Případnou výhrou by se mu přiblížil na dosah. V opačném případě může mít nedobrý výsledek Arsenalu velký vliv na jeho šance zisku konečného prvního místa.

Hosté jsou sice třináctí, což je na první pohled solidní pozice, jsou však v přímém ohrožení sestupu. Mezi nimi a posledním Wiganem je totiž pouhý tříbodový rozdíl. Blackburnu by se pochopitelně šikla výhra, tu ale na půdě londýnského celku získal naposledy v roce 2002. Od té doby ho skolil jen ve dvou případech ze šestnácti.

Rovers navíc podlehli ve všech pěti posledních venkovních zápasech roku 2011 v rámci Premier League a inkasovali hrozivých šestnáct branek. Domácí vítají zpět Walcotta, Songa, Diabyho i Fábregase, Denílson s Ramseym jsou však zranění. Hosté postrádají potrestaného Giveta a zraněného Grellu, i přes zdravotní problémy by naopak měl nastoupit záložník Dunn.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.22 - 6.25 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Manchester United30189364:3063
2.Arsenal FC29177559:2958
3.Chelsea FC29166753:2454
4.Manchester City30158745:2753
5.Tottenham Hotspur291310641:3449
6.Liverpool FC301361141:3645
7.Bolton Wanderers3010101042:4140
8.Everton FC30913840:3940
9.Sunderland AFC309111033:3738
10.Stoke City301141536:3837
11.Newcastle United30991244:4536
12.Fulham FC30714933:3335
13.Blackburn Rovers30961539:5133
14.Aston Villa30891337:5133
15.Blackpool FC30961545:6033
16.West Bromwich Albion30891341:5633
17.West Ham United307111236:4932
18.Wolverhampton Wanderers30951635:4932
19.Birmingham City296131028:4131
20.Wigan Athletic306121229:5130

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (984)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele