Anglická Premier League - preview 27. kola

12.02.2011, 09:28, aktualizováno 14.02.2011, 08:43
Previews
V dohrávce sedmadvacátého kola anglické ligy změří síly Fulham a Chelsea, tedy dva londýnské týmy. Domácí se zatím pohybují ve středu tabulky, potřebují ale každý bod, protože sestupové příčky nejsou daleko. Chelsea chce vyhrát a bodově se dotáhnout na čtvrtý Tottenham.
Fulham FC - Chelsea FC  (pondělí 21:00)
Den Svatého Valentýna si asi příliš neužijí v západním Londýně. V pondělí se totiž na Craven Cottage chystá malé londýnské derby mezi Fulhamem a Chelsea. Blues si jedou jednoznačně pro tři body, protože jen tak mohou zůstat v boji o titul, který je už tak dost vzdálený. Cottagers však hrají v dobré formě a nedarují svou kůži zadarmo.

Fulham je zatím na domácí půdě v roce 2011 neporažen, celkově získal 11 bodů a poskočil na 12. místo. To jsou před závěrem sezóny poměrně slušné vyhlídky a manažer Mark Hughes může být spokojen. Navíc se pomalu uzdravuje klíčový útočník Bobby Zamora, který se už dokonce trefil v dresu rezerv. Na návrat do prvního týmu si však ještě počká, zlomená noha a pětiměsíční absence si vyžádá své.

Když už mluvíme o Marku Hughesovi, pro něj jsou zápasy s Chelsea vždy trochu speciální, protože během svého tříletého hráčského působení na Stamford Bridge si získal srdce spousta fanoušků. A v pondělí nebude sám, kdo nastoupí proti svému bývalému zaměstnavateli. Ve Fulhamu se sešli hned tři exhráči Chelsea - Steve Sidwell, Damien Duff a Eidur Gudjohnsen.

Chelsea měla minulý týden výbornou příležitost, jak se vrátit do boje o titul, když většina soupeřů zaváhala, jenže duel s Liverpoolem nezvládla, prohrála 0:1 a její manko na Manchester United zůstalo stejné. Aktuálně je třináctibodové a pokud Blues v pondělí večer nevyhrají, pravděpodobně se nadobro odepíší z boje o titul.

Svůj první gól v modrém dresu bude chtít oslavit Fernando Torres, kterému se debut proti Reds příliš nevyvedl. Carlo Ancelotti na tiskové konferenci také potvrdil, že se v základní sestavě objeví druhá lednová posila David Luiz. Ten do zápasu s Liverpoolem naskočil jako střídající hráč. S největší pravděpodobností nastoupí ve stoperské dvojici po boku Johna Terryho a na pravý kraj obrany se přesune Ivanovič, protože blíže nespecifikované problémy má Bosingwa. Nadále chybí již tradiční trojice Alex, Benayoun, Žirkov.

Domácí tedy vedle Zamory postrádají ještě Etuhua, Senderose a Kakutu, jenž je v klubu na hostování právě z Chelsea a regule Premier League mu nedovolují nastoupit.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.75 - 3.50 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Bolton Wanderers - Everton FC  (neděle 17:00)
Před rokem, než se Trotters střetli s Toffees na Goodison Parku, Owen Coyle vysekl svému protějšku poklonu, když řekl, že se chce v Boltonu vypracovat podobně jako Moyes v Evertonu. Nyní lze již konstatovat, že je skutečně na dobré cestě. Vždyť momentálně Wanderers ční nad Karamelkami, dělí je pět pozic.

Pátravější pohled na tabulku ovšem odhalí, že Bolton o své výsostní postavení pomalu, ale jistě přichází. Jeho náskok na Toffees činí už jen tři body, za což může především nedávná forma Coyleovy skvadry. Ta například v minulém kole nebodovala s Tottenhamem jen díky nedůslednosti v poslední minutě a z minulých sedmi zápasů strhla na svou stranu jen jediný, přičemž hned pětkrát svému soupeři podlehla. Skvělou bilanci si však zvládá držet s celky z druhé poloviny tabulky - s nimi neprohrála už třináctkrát po sobě! Ani Everton na tom není úplně nejlépe, vždyť na cestách z devíti posledních pokusů ideálně využil jen ten jeden, když vyloupil City of Manchester Stadium. Také Moyes ovšem má, čím se uspokojovat. Tím něčím je forma Louise Sahy, jenž v novém kalendářním roce napnul síť již osmkrát. Před týdnem navíc jeho řádění nepěkně odnesl Blackpool, jehož francouzský bombarďák sestřelil hned čtyřmi góly.

V neděli však zkušený forvard tradičně děravější boltonskou obranu neprověří. Natáhl si totiž podkolenní šlachu a čekají ho nejspíš dva týdny vyplněné pouhým paběrkováním. Skotský manažer se navíc bude muset zhruba měsíc obejít bez Jacka Rodwella, který se mu vrátil polámaný z reprezentačního srazu jedenadvacítek.

Owen Coyle zvažuje nasazení těch borců, kteří v týdnu sloužili svým národům. Mimo to má ale samozřejmě i pár jistot, podle nichž nevyužije služeb Davise, Gardnera nebo Samuela. Posledně jmenovaný už nicméně alespoň zabředl zpět do tréninkového cyklu - po půlroční pauze.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 3.10 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Manchester United - Manchester City  (sobota 13:45)
V Manchesteru se schyluje k zápasu, který může výrazně napovědět, kdo se na konci sezóny bude radovat z titulu. Velké derby hostí Old Trafford a pokud domácí Rudí Ďáblové zvítězí, mohou jít na čele až do sedmibodového trháku. Všechno pro to, aby se tak nestalo, se však pokusí udělat Citizens. Ti nadále sní o titulu a potřebují uspět.

Už je to 43 let, co Manchester City naposledy slavil zisk titulu. V posledních letech ale zámožní majitelé do mužstva investovali obrovské peníze a chtějí zpátky na vrchol. V letošní sezóně by se to mohlo Citizens povést, ale bude k tomu potřeba ještě hodně štěstí a především výher. A těch se právě v posledních zápasech tolik nedostávalo.

O svou neporazitelnost však přišel i Manchester United, jenž v posledním kole šokoval ve Wolverhamptonu, kde padl v poměru 2:1. Přesto jsou zatím United hlavními favority na zisk titulu, když mají po 25 kolech náskok čtyř bodů. Sir Alex Ferguson by rád své ovečky dovedl k historickému 19. zápisu na poháru pro vítěze anglické nejvyšší soutěže a zápas s Manchesterem City o tom může napovědět.

Pro domácí výběr to nebude nic lehkého, jen špatné zprávy totiž jdou od lékařů. Na stoperu budou chybět Rio Ferdinand a Jonny Evans, a tak bude dělat Nemanjovi Vidičovi parťáka relativně nezkušený Chris Smalling. Pro něho to bude proti hvězdnému útoku soupeře skutečně těžká zkouška. Navíc dost možná nenastoupí ani Darren Fletcher, který si při tréninku poranil kotník.

To bychom počítali zraněné domácích. Ti zároveň doufají, že soupeř opět nasadí defenzivní taktiku, s níž se překvapivě prezentoval už v prvním vzájemném duelu. První letošní derby skončilo extrémně nudnou remízou 0:0 a fanoušci doufají, že se nebude opakovat. Nicméně úmysly Roberta Manciniho zatím jasné nejsou. Chybět budou stoprocentně Adam Johnson s Richardsem a ohroženy jsou starty Balotelliho (koleno) s De Jongem (kotník).

Fanoušci by si určitě milerádi zopakovali derby z loňské sezóny, které sám Sir Alex Ferguson popsal jako pravděpodobně nejlepší derby všech dob. Překrásný zápas tehdy v posledních vteřinách zápasu rozhodl Michael Owen a Manchester United vyhrál 4:3. I tentokrát by Rudí Ďáblové městskému rivalovi rádi připomněli, kdo je v Manchesteru pánem.

Na nejočekávanější zápas kola se můžeme těšit hned v sobotu po obědě. Řídit ho bude od 13:45 našeho času Andre Marriner.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.78 - 3.50 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
West Bromwich Albion - West Ham United  (sobota 16:00)
O West Hamu i WBA se toho v týdnu hodně namluvilo. Prvně jmenovaný londýnský klub dohadoval stěhování na plánovaný Olympijský stadion - a dohodl. Vedení Baggies zase zdánlivě vůbec nespěchalo s volbou Di Matteova nástupce, a když už to vypadalo, že dá šanci předvést se dočasně velícímu Appletonovi, ukázalo na poslední chvíli na Roye Hodgsona.

Matador mezi manažery tak prakticky okamžitě dostává možnost očistit si trochu svou pověst, která během jeho působení v Liverpoolu utržila pár šrámů. V sobotu se ale zatím představí jen v roli pozorovatele - sestavu bude pro teď ještě vybírat zaskakující Michael Appleton. Již on se bude každopádně snažit nenavázat na nedávnou práci Di Mattea, která se ukazovala být čím dál méně prospěšnou. Z posledních 18 zápasů West Bromwich 13 prohrál a momentálně trčí jen dva body nad sestupovou propastí. Pořád si ale vedou o čtyři body lépe, než když byli naposledy bezprostředně účastni dění v Premier League.

O West Hamu totéž říci rozhodně nemůžeme. K ničemu mu nebylo střídání hráčů jako na obrtlíku, ani 32 různých jmen jej na delší dobu ze sestupových vod neosvobodilo. Hammers jsou teď raději opět poslední. Pokud však navážou na své poslední dva výsledky z cest (výhru a remízu) a Wolverhampton s Wiganem nezaskočí favority z Big Four, mohou být v cukuletu sedmnáctí.

West Bromwich, který minule jasně podlehl ManCity, bude v sobotu posílen o Grahama Dorranse, jenž do soutěžního zápasu nezasáhl celé tři týdny. Bolest v tříslech už zároveň přestává pronásledovat Marka Čecha.

Naopak West Ham, naposledy těsně přemožen Birminghamem, půjde do dalšího souboje spíše ještě víc oslaben. S obnoveným zraněním kapitána Upsona či menšími problémy Tomkinse a Keana jako by se Hammers opět vraceli do dob, kdy měli pomalu půlku kádru na marodce.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.60 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Liverpool FC - Wigan Athletic  (sobota 16:00)
Osvícený Meireles dává pomalu zapomenout na Torrese, Dalglish se na lavičce rozpomíná na svou dřívější první manažerskou štaci v Liverpoolu a případné páté vítězství Reds v řadě by ve výsledku znamenalo alespoň dočasné sblížení s Chelsea na pouhé tři kroky. V městě Beatles se tak zřejmě blýská na lepší časy, což je třeba potvrdit i v sobotu proti Wiganu.

V souvislosti s Latics by patrně bylo unáhlené mluvit o nějakém vzkříšení (podobném tomu liverpoolskému), přesto je první výhra po sedmi zápasech odmlky může klidně probrat z jakési letargie, do níž nedávno upadli. O tom svědčí i skutečnost, že samotné čtyři vstřelené góly jsou pro mužstvo s druhým nejhorším útokem ligy úplnou letošní i loňskou novinkou. Stejně tak by se pak případná výhra na Anfield Road mohla stát jeho první venkovní v tomto kalendářním roce a teprve druhou ukořistěnou na posledních 11 výjezdech.

Zatímco Athletic tedy možná prožívá své menší aktuální obrození, Liverpool je v pohodě už delší dobu. Například Reina nebyl pokořen už 400 minut, Meireles se pod Dalglishem trefil už čtyřikrát (pod Hodgsonem ani jednou) a celý tým pak může triumfovat popáté v řadě vůbec prvně od září 2007. Pro to má přitom skvělé předpoklady - Wigan zatím před legendární The Kop vítězství nikdy neslavil, pětkrát ze šesti pokusů dokonce ani nebodoval.

Gary Caldwell už patrně bude moci hrát, i když ještě s maskou, která mu bude chránit lícní kost, jíž si zlomil na začátku měsíce. James McCarthy zase obětoval reprezentační sraz za účelem dokonalého zotavení se z dlouhotrvajícího zranění kotníku.

Také Steven Gerrard dres reprezentace neoblékl a zatím ještě není rozhodnuto o tom, zda stihne být k dispozici alespoň svému klubovému zaměstnavateli. Nepříjemná zpráva v týdnu zasáhla mladíka Jonja Shelveyho, jehož čeká tříměsíční pauza s poraněným kolenem. To by naopak už mohlo pustit do zápasu Joea Colea, stejně jako Škrtela problematické stehno.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.33 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Blackburn Rovers - Newcastle United  (sobota 16:00)
Newcastle už pět soutěžních zápasů v řade nezvítězil a jednoduché to nebude mít ani tentokrát. Jede totiž na hřiště nepříjemného Blackburnu, jenž sice prohrál svá poslední tři utkání, jenomže posledních šest vzájemných klání skončilo v jeho prospěch.

A pro Rovers se nabízí ještě jedna výhoda - letos proti nováčkům soutěže odehrál už čtyři utkání a v každém zvítězil! Manažer Steve Kean ale ví, že pouze statistika mu zápas nevyhraje. "Máme hodně střel na branku, náš průměr byl na začátku sezóny asi pět střel za zápas, teď je to dvakrát více, ale nedáváme góly. Je to zklamání," uvedl Kean, jemuž by ve zlepšení tohoto ohledu mohl pomoci návrat paraguayského útočníka Roqueho Santa Cruze, který předešlé dvě utkání vynechal kvůli zranění slabin.

Blackburn si stejně jako Newcastle minulý týden prožil gólovou přestřelku. Pouze s jedním, ale za to velmi podstatným, rozdílem - zatímco Toons brali za parádu v utkání s Arsenalem bod, Rovers své snažení na JJB Stadium do konce nedotáhli a po prohře 4:3 odjeli zklamaní domů do Lancashire. "Mnohem důležitější než předváděná hra jsou v takovýchto utkáních výsledky. Pokud podáme stejně dobrý výkon jako s Wiganem či Tottenhamem a nebudeme bodovat, bude něco špatně. Teď už jsem ale ve výhru přesvědčen," pokračoval manažer, jemuž budou chybět Givet s Philem Jonesem a zřejmě i Formica a Rochina.

Podobnou gólovou zápletku už od Newcastlu v tomto utkání zřejmě čekat nemůžeme. Jak již bylo zmíněno v úvodu, nedaří se mu ani v lize či FA Cupu a ani proti Blackburnu, navíc je po Wolves nejméně často skórující celek ve venkovních utkáních (9 branek). "Nechci další 4:4. Děkuji mockrát, ale raději už ne. Je ale pravda, že nás takové utkání ohromně posílilo. Atmosféra na trénincích byla skvělá, lepší než po leckteré výhře," přiznal před utkáním manažer Strak Alan Pardew.

Toho trápí hlavně zdravotní stavy jeho svěřenců. Hrát nebudou Ameobi, Ben Arfa, Gosling, Ireland a dvojice Taylorovic. Připraven už ale bude bývalý finský útočník soupeře Shefki Kuqi. "Blackburn je velmi silný tým, který má některé nepřekonatelné aspekty. To je to nejdůležitější - tentokrát to bude taktická bitva. Hrají odlišným systémem, ale my víme jak na ně," dodal na závěr Pardew.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.25 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Blackpool FC - Aston Villa  (sobota 16:00)
Po více jak pětatřiceti letech se vrací Aston Villa na půdu Blackpoolu. V dubnu 1975 si odvezla vítězství 3:0 v závěru druhé anglické ligy.

Vliv na propad Tangerines má především příšerná defenzíva. Holloway se musí vypořádat s problémy ohledně brankářů. Rachubka si znovu poranil koleno, napodobil tak Gilkse, který je mimo hru už několik týdnů a jeho návrat se v nejbližší době neočekává. Jedinou volbou mezi tři tyče tak zůstává Kingson.

Pět proher za sebou tak umocňuje i čtrnáct inkasovaných gólů. I kvůli tomu získali za jedenáct domácích představení pouhých jedenáct bodů. Obdobně si vede i Aston Villa při výjezdech, z třiatřiceti možných bodů si přivezli jen devět s pomocí dvanácti vstřelených branek.

Ta si však za minulých pět kol připsala jedinou prohru a do sestavy může zařadit i Darrena Benta a Ashleyho Younga, dvojici, která zařídila středeční obrat Albionu v Dánsku. I hosté by tak měli hlídat svá zadní vrátka. V předešlých šestnácti zápasech odešli Villans s čistým kontem jedinkrát.

Marodka manažera Houlliera není příliš zaplněná. Dlouhodobě zraněný Luke Young si může popovídat leda tak s poraněným Herdem a Makounem nebo se suspendovaným Bakerem. Za domácí by pak neměli nastoupit Basham, Clarke, Crainey, Gilks,Kornilenko, Rachubka, Sbai.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 3.40 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Arsenal FC - Wolverhampton Wanderers  (sobota 16:00)
Arsenal se minulý víkend zapsal do historie Premier League, když se stal prvním týmem, který zvládl prohospodařit čtyřbrankový náskok. Zároveň tak spolu s Newcastlem notně přispěl ke zlomení rekordu v počtu gólů nastřílených za jedno kolo. A také Wolverhampton jednou výrazně sáhl do chodu dějin - nedovolil MU zaokrouhlit svou neporazitelnou sérii na 30 zápasů. Na rozdíl od Gunners tedy půjde do tohoto utkání s pocitem dobře odvedené práce.

Už to vypadalo, že Arsenal zapomněl na svou zálibu ve ztrácení nadějně rozjetých zápasů, když přišel tento šok. Zrovna krátce poté, co Koscielny pasoval sebe a své spoluhráče do role "hlavního pronásledovatele Manchesteru United v boji o titul". Na druhou stranu právě díky výsledku Wolverhamptonu - jeho výhře 2:1 nad United - mají přesto Kanonýři před nadcházejícím kolem k první příčce o něco málo blíže než před výbuchem s Newcastlem. Menší náplastí pro Gunners navíc může být i jejich šňůra neporazitelnosti, která se i přes relativní neúspěch natáhla již na osm duelů.

To Vlci naproti tomu po třech utkáních konečně někoho skalpovali, a tím, že si k tomuto činu "vybrali" zrovna vedoucí mužstvo, jenom potvrdili, že jim pozice outsidera mimořádně svědčí. Šest ze svých letošních sedmi výher uhráli proti celkům z první desítky. Arsenal mimochodem pro změnu patří k vrchním katům hůře postavených klubů - zaváhal s nimi jen dvakrát ze 14 pokusů, prohrál akorát s WBA.

Senzační vrazi "druhých Invincibles" jako jedna družina vydrželi až do dalšího kola, čili i proti Arsenalu nastoupí nejspíš ta samá jedenáctka. Jamie O’Hara by tak měl uhájit svůj post v základní sestavě, přestože by už měl být v pořádku Stephen Hunt.

Hojně diskutované vyloučení Diabyho si pochopitelně prvně vybírá svou daň, se zraněným tříslem navíc opět ulehl na lehátko Tomáš Rosický. Tyto čerstvé absence by však mohly vyvážit pravděpodobné návraty Songa s Djourouem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.75 - 9.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Birmingham City - Stoke City  (sobota 16:00)
Brums budou chtít během sobotního odpoledne přerušit jednu tradici. Už čtrnáct měsíců totiž platí, že po výhře v lize okamžitě přijde ligová prohra. Týmem, který ke zlomení série přispěje, by mohlo být Stoke, jehož poslední výhra na St. Andrew’s je stará přes dvaadvacet let.

Pokud se podíváme na bilanci týmu Alexe McLeishe, spatříme v posledních čtyřech utkáních hned tři výhry. Jenomže kvůli tomu, že dvě z nich se udály v pohárech, nalezneme Blues v tabulce tam, kde jsou - tedy jen dvě místa a jeden bod od první sestupové pozice a s nejhorším útokem v lize. Mužem, který by ofenzivě birminghamského týmu měl pomoci, je Obafemi Martins, kterého čeká v tomto utkání debut.

Do zápasu domácí půjdou pozitivně naladěni výhrou z Upton Parku, která byla teprve druhou venkovní v této sezóně. "Ano, je to skvělý výsledek, ale pokud na něj nedokážeme navázat, bude nám opět k ničemu. Víme, že to bude těžké. Ostatní týmy také chtějí vyhrát. Pokud bychom znovu předvedli takový výkon jako v posledních zápasech, bez ohledu na výsledky, máme šanci uspět. Všichni v to věříme," prohlásil na předzápasové tiskovce McLeish, jemuž chybí kvůli zranění Dann, McFadden a Valles.

To Tonyho Pulise zranění svých svěřenců skoro vůbec netrápí. Kromě Sidibého, jenž si v zápase rezervního týmu obnovil své zranění, bychom u žádného z Hrnčířů nemocniční křížek nenašli. Potters navíc opět pokukují po zakončení sezóny v první tabulce, kde se naposledy usadili v roce 1975.

Jakékoliv myšlenky na co nejlepší umístění ale na lavičce Stoke nehledejte. Gaffer Tony Pulis očekává jen záchranu, jíž by chtěl dosáhnout pomocí pomyslné hranice 40 bodů. "Jsme v současné době na fantastické pozice, ale vše, co mě v tuto chvíli zajímá, je to, jak získáme dalších sedm bodů. Jakmile se propracujeme na tento bod, pak se můžeme zaměřit na zlepšení loňských výkonů. Naším velkým problémem teď jsou velká očekávání od lidí," zakončil Pulis.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.10 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sunderland AFC - Tottenham Hotspur  (sobota 18:30)
Tottenham bude před výletem na San Siro stoprocentně bažit po atakování čtvrté příčky, která by mu zajišťovala evropské repete v příštím roce. Pro to ovšem bude muset vyloupit Wearside, kde sídlí ambiciózní a prozatím sedmý Sunderland, a zároveň doufat v pondělní klopýtnutí Chelsea. Na "bramborový" flek tedy ještě hodně daleko.

Sunderland možná trochu ztratil na kouzlu, když na vlastním hřišti podlehl 2:4 Chelsea, aby pak dokonce nepřivezl ani bod ze Stoke-on-Trent, ovšem pořád zejména jeho domácí vizitka budí pořádný respekt. Vždyť na Stadium of Light prohrálo ManCity a jen bod tu uhrály dva momentálně nejlépe postavené celky ligy. Obě mužstva z Manchesteru zde dokonce ani skórovat nedokázala.

Ke všemu se i samotní Spurs na Wearside bezmála dekádu zmáhají tak akorát na remízy, naposledy jim tady takřka současně s útokem na newyorská "dvojčata" vystřelili tři body Ziege se Sheringhamem. Ovšem jak už jsem naznačil, z Black Cats už takový strach jako kdysi nejde. Z posledních pěti soutěžních duelů hned tři prohrály, navíc mají velké sklony ke ztrácení slušně rozjetých utkání. Z vedoucích pozic promrhaly už dohromady 17 bodů, kdežto Tottenham 17 bodů získal naopak právě v zápasech, kdy nějaký čas ztrácel.

Sunderlandu nejspíš v sobotu bude hrát do karet absence dvou obvyklých zabijáků v dresu Tottenhamu. Tenhle vzájemný souboj totiž vynechá jak Bale, tak Van der Vaart. Problémy se zády navíc sužují Petera Crouche.

Craig Gordon byl kvůli potížím s kolenem odvolán od skotské reprezentace, do sunderlandské branky by se však podle všeho mohl postavit. Vinou zranění si svou pravidelnou službu národu nemohl odbýt ani mladík Jordan Henderson, jehož start je rovněž značně nejistý.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.10 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Manchester United25159155:2454
2.Arsenal FC25155554:2750
3.Manchester City26147542:2249
4.Chelsea FC25135746:2244
5.Tottenham Hotspur25128535:2744
6.Liverpool FC261151034:3138
7.Sunderland AFC26910732:3137
8.Bolton Wanderers2689936:3733
9.Stoke City251031231:3233
10.Newcastle United25871040:3831
11.Blackburn Rovers26941334:4231
12.Fulham FC26612828:2830
13.Everton FC25612733:3430
14.Aston Villa26781130:4529
15.Blackpool FC25841338:4928
16.Birmingham City24512724:3327
17.West Bromwich Albion25751331:4826
18.Wigan Athletic265111026:4426
19.Wolverhampton Wanderers25731526:4324
20.West Ham United26591227:4524

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1677)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele