Anglická Premier League - preview 11. kola

31.10.2009, 09:33, aktualizováno 01.11.2009, 09:12
Previews
Manchester City má šanci napravit týden starou domácí remízu s Fulhamem a poskočit v tabulce na čtvrté místo před Liverpool a Tottenham. V dnešní dohrávce jedenáctého kola k tomu stačí jediné - vyhrát na půdě nováčka z Birminghamu...
Arsenal FC - Tottenham Hotspur  (sobota 13:45)
Hodně pikantní duel se chystá na Emirates Stadium, kam zavítá nenáviděný Tottenham. Londýnské derby se ponese v duchu boje o třetí místo a zároveň celkové umístění, protože Kohouti by rádi letos nakoukli mezi nejlepší čtyři.

Pokud ale budou chtít Spurs na Big Four pomýšlet, budou muset Arsenal bezpodmínečně porazit. Letos sice už zdolali Liverpool, jenže pak dostali za vyučenou od Chelsea i Manchesteru United a pokud nedokážou porazit ani nenáviděné Kanonýry, nemohou moc s případnou účastí v Lize mistrů počítat.

Proti Tottenhamu však bude stát nenáviděný soupeř - statistika. Je to až neuvěřitelné, ale Arsenal z prestižního derby neodešel poražen už deset let. V sobotu je na programu 162. ligové setkání obou mužstev a Kohouti se naposledy radovali ve 142. Nicméně nyní musí proti nepříznivé bilanci bojovat, prohrát nesmí. Borcům z White Hart Lane však bude chybět Aaron Lennon, což by mohla být citelná ztráta. Nahradit se ho pokusí bývalá Gunner David Bentley. Do stoperské dvojice se po bok Ledleyho Kinga vrací Jonathan Woodgate.

Arsenal má sice za sebou vítězné utkání Carling Cupu, v němž vyřadil dalšího velkého soka z Liverpoolu, ale předtím zbytečně v lize ztratil body s West Hamem, když v závěru ztratil dvoubrankový náskok. A právě na to před očekávaným střetnutím upozorňuje Peter Crouch, útočník hostů. "V zápase s West Hamem jste viděli, že šli rychle do vedení 2:0 a hráli skvělý fotbal, ostatně jako obvykle. Jenže West Ham se nevzdal a dokázal využít zaváhání soupeře. Jejich chyb musíme využít my. Doufám, že budeme dobře bránit a odvezeme si dobrý výsledek," narážel Crouch na útočnou sílu Arsenalu, která je nejúdernější v celé lize. Zároveň Crouch prohlásil, že by se Tottenham letos skutečně mohl dostat do velké čtyřky, avšak vzápětí přiznal, že Arsenal se svého místa jen tak nevzdá. "Myslím si, že na začátku sezony Arsenal spoustu lidí odepisovalo, ale oni ukázali, že i s jejich mladým kádrem jsou konkurenceschopní. Zároveň si však myslím, že jsme svým startem také leckoho překvapili. V současné chvíli v Big Four jsme a chceme tam zůstat co nejdéle."

Pro úplnost ještě dodáme pohled na tabulku. Obě mužstva mají po 19 bodech, ale Arsenal v rukávu skrývá zápas navíc. Navíc má i více vstřelených branek, a proto je na třetím místě upřednostněn, Tottenham vstřelil o osm branek méně, 21, a je čtvrtý.

A zmínit se ještě sluší absence domácích, kterým bude po dlouhé pauze střežit branku Manuel Almunia. Ten naposledy chytal v září, pak se zranil a přednost dostávali jiní. Jenže Lukasz Fabianski se v poháru zranil a Almunia tak dostane šanci. Vedle Fabianského budou chybět i záložníci Rosický, Denilson a Walcott.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 4.00 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bolton Wanderers - Chelsea FC  (sobota 16:00)
Bolton bude chtít o víkendu předvést mnohem lepší výkon než podal ve středu, kdy ho vyklepla Chelsea. A právě Blues čekají Trotters znovu, tentokrát však v rámci Premier League.

V Carling Cupu zvítězila Chelsea jasně 4:0, když v obou poločasech vstřelila dvě branky a Bolton se musel sklonit před její sílou. "V sobotu musíme nasadit tempo, které nám sedí a udržet ho. Ve středu ho totiž diktovala Chelsea. Vlastně, ona diktovala úplně všechno, od první minuty po tu poslední," přiznal kouč Boltonu Gary Megson.

Jenže pokud budou chtít Trotters pomýšlet na úspěch, budou muset hrát na hranici svých možností. Tedy pokud Chelsea potvrdí formu z posledních zápasů. Vždyť poslední tři zápasy skončili 4:0, 5:0 a 4:0, to je neuvěřitelná síla! Blues se navíc zužuje marodka a může být ještě silnější. Velkým oživením se ukázal být navrátilec Joe Cole, který po zranění předvádí úchvatné výkony.

Chelsea bude chtít na Boltonu po dvou nevydařených zápasech venku opět vyhrát. Právě prohry s Wiganem a Aston Villou nabídly otázku, zda je Ancelottiho oblíbený 'diamantový' systém skutečně vhodný, avšak v posledních zápasech se ukázalo, že může fungovat. "Chci zůstat u současného rozestavení," oznámil Carletto. "Jak jsem již řekl před sezónou, budeme tak hrát doma i venku. Poslední dva zápasy venku sice neskončili dobře, ale kvůli tomu přeci tento systém nepohřbíme. Myslím si, že tento systém je vhodný pro domácí i venkovní zápasy," dodal zkušený kouč, který si zatím nemůže vynachválit Joea Colea, jehož příchod diamantovou zálohu o třídu vylepšil.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 7.75 - 4.20 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Burnley FC - Hull City  (sobota 16:00)
Bez jediné remízy se zatím obešlo Burnley a také bez jediného venkovního triumfu si doteď vystačilo. V srdci Anglie si však moc dobře uvědomují, že s takovou to dál nepůjde. Rovněž v Hullu mají daleko k euforii. Ve čtvrtek se své funkce vzdal předseda klubu Paul Duffen a ve fotbalových kuloárech se živě diskutuje o tom, zda by ho brzy neměl následovat i manažer Phil Brown.

Pravdou je, že důvodů, proč by mohl a asi i měl Brown odejít, existuje hned několik. V první řadě tu jsou pouhé tři výhry v letošním kalendářním roce. Pak tu je vizitka vzešlá pouze z utkání této sezony, která pro změnu hovoří o jediném vítězství z posledních osmi pokusů. A opomenout nelze ani skutečnost, že na výhru ze hřišť svých soupeřů čekají Tigers dlouhých deset zápasů. Zkrátka a dobře, Brownův vyhazov je přímo na spadnutí. Tygrům a jejich cvičiteli by se ulevilo tak akorát v tom případě, kdy by si na své konto oblíbený manažer připsal jubilejní padesátou výhru ve funkci manažera Hullu. K té mu momentálně schází jen jediný osudový krok. Brownovým svěřencům může být v sobotu inspirací dvojitý triumf nad Burnley z ročníku 2007/08, kdy se oba soupeři utkali o patro níže.

Burnley jako by se při svém návratu mezi anglickou smetánku snažilo napodobit loňské premiérové tažení Hullu. Ten si zkraje v elitní společnosti počínal fenomenálně, když ještě v říjnu hájil pozici mezi nejlepší ligovou trojicí. To Clarets na tom nikdy nebyli až tak moc dobře, ovšem brzké skalpy Manchesteru United a Evertonu přesto příjemně překvapily širou fotbalovou veřejnost. Nakonec se však ukázalo, že Burnley bude silné tak akorát doma, kde zatím čtyřikrát zvítězilo a pouze jedinkrát zaváhalo. Zvenku dosud nepřivezlo ani bod. Proč? Jádrem pudla se zdá býti křehká defenziva (společně s tou z Blackburnu a právě Kingstonu upon Hull vůbec nejhorší v lize).

Brian Jensen by nemusel zmeškat jediné utkání, třebaže před týdnem odklopýtal z hrací plochy s pochroumaným kotníkem. Čekají ho pozdní fyzické testy. Stejný zápas přinesl zdravotní trable rovněž Stephenu Jordanovi, také on by však měl být v pořádku.

Také Hull potkalo minulý víkend zranění brankářské jedničky. Jenže Boaz Myhill si na rozdíl od svého protějšku se svým bolavým kolenem pár dní poleží. Jimmy Bullard sotva se zbavil jednoho problému, hned se namočil do druhého. Naražená holeň by mu ovšem neměla v sobotním startu zabránit.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.35 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Everton FC - Aston Villa  (sobota 16:00)
Everton narazí v 11. kole na Aston Villu a bude to mít nesmírně těžké. Toffees totiž kosí jedno zranění za druhým a David Moyes nebude moci počítat až s deseti hráči prvního týmu.

Dobrou zprávu je snad jen návrat obránce Leightona Bainese, otázkou zůstává, jestli to samé zvládne Louis Saha, nad jeho startem visí otazníky. Mimo hru jsou stoprocentně Anichebe, Arteta, Jagielka, Neville a Vaughan. Vedle Sahy pak není jisto u Bilijaletdinova, Pienaara a Yoba.

I bez nich ale bude chtít Everton přetrhnout třízápasovou šňůru porážek, která se táhne přes tři soutěže. Poslední tři zápasy totiž Toffees sehráli v rámci Evropské ligy, Premier League i ligového poháru a ve všech třech padli. Nyní by rádi konečně zvítězili a odrazili se ze 14. místa, které jim v současné době náleží.

Soupeř z Villa Parku ale Evertonu nedá nic zadarmo, obzvlášť když má skvělou příležitost, jak po dlouhých letech vyloupit město Liverpool dvakrát v jedné sezoně. Moyesovi svěřenci si už totiž letos smlsli na výběru Rafy Benitéze, který porazili na jeho hřišti 3:1 a nyní přijíždí do města Beatles podruhé, aby zde po 95 letech ukořistili druhou výhru v jedné sezoně. Pomoci by jim v tom měl i Brad Friedel, který se chystá k neuvěřitelnému 200. ligovému startu v řadě. Naopak chybět bude Stephen Warnock, kterého na levém beku nahradí Nicky Shorey.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Fulham FC - Liverpool FC  (sobota 16:00)
Liverpool se po třech dnech vrací do Lodnýna, aby zde napravil vše, co se mu v poslední době nepovedlo. Reds sice porazili v minulém kole Manchester United, ale dalších pět zápasů prohráli, ve středu navíc vypadli z Carling Cupu. Nyní je čeká Fulham.

Svěřenci manažera Rafy Benitéze neprožívají zrovna růžové období. Po výhře nad Manchesterem United si totiž zkazili reputaci prohrou s nezkušeným Arsenalem a vypadli z Carling Cupu. Hned pět z posledních šesti soutěžních zápasů skončili pro Liverpool porážkou a pokud se klub z města Beatles rychle nevzpamatuje, může už brzy zapomenout na mistrovský titul. Naštěstí pro Reds jsou pouze dvě porážky z oněch pěti ligové, a tak ztráta na vedoucí Chelsea není tak velká. Přesto je ale šest bodů po deseti kolech nepříjemnou zprávou.

Liverpool tak potřebuje zabrat a na Craven Cottage k tomu má skvělou příležitost. Loni mu zde brankou v nastaveném čase zařídil těsnou výhru Yossi Benayoun a uchoval tím šanci na titul, letos to může být podobné a je pravděpodobné, že Benayoun bude mít možnost znovu zazářit. Steven Gerrard totiž stále není zcela fit, avšak naštěstí pro Reds předvádí Benayoun skvělé výkony. Na hřišti se po odpykání jednozápasového trestu v pohárovém střetnutí s Arsenalem objeví i Javier Mascherano. Na lavičku by měl pro změnu usednout Alberto Aquilani, jenž se chystá na svůj ligový debut. První start v červeném dresu si připsal už proti Arsenalu, kde Benitéze uchvátil.

Domácí Fulham bude chtít stavět na posledním zápase v Manchesteru, kde Cottagers prohrávali už 2:0, ale nakonec si z Eastlands odvezli cenný bod za remízu 2:2. Nejvíce se ale po zápase mluvilo o obrovské šanci Bobbyho Zamory, který mohl rozhodnout ve prospěch Fulhamu, ale neuvěřitelně zklamal. Nicméně přesto mohou být Cottagers spokojeni.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.00 - 3.30 - 1.90
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Portsmouth FC - Wigan Athletic  (sobota 16:00)
Nadále poslední, bez domácí výhry a s nejmenším počtem nastřílených branek, tak si vedou fotbalisté Portsmouthu, třebaže první body v letošní sezoně již urvali. Pompey se teď takovou nevalnou bilanci pokusí vylepšit doma proti Wiganu, který je na cestách povětšinou neškodný.

Na jihovýchodě Albionu je rušno prakticky neustále. Ať už tam přijede loupit některý ze soupeřů, nebo se o vzruch starají vnější činitelé. Hlavně ti řádí v poslední době. Na nedávný zápas s Hullem, který skončil bezbrankovou remízou, se mimo jiné přijel podívat i izraelský magnát Kushnir a asijský byznysmen Chainrai, oba za účelem koupi Portmouthu. Ten by tak mohl během chvíle poznat již svého třetího majitele. Co je však docela jisté, že i kdyby k takové změně na nejvyšších postech nakonec opravdu došlo, nový vlastník nebude moci zkraje svého působení příliš rozhazovat. Na hampshireský celek bylo totiž před chvílí uvaleno přestupní embargo. Znepokojivé vlivy zvenčí tak musejí Pompey vyvažovat alespoň na sportovním poli, kde se přeci jen zvedají. Naposledy z Carling Cupu vyřadili Stoke.

Také ve Wiganu se nemohou plně soustředit jen na své fotbalové povinnosti. Ve čtvrtek totiž musel předseda Latics David Whelan komentovat nepříjemnou skutečnost, že jeho chráněnec, útočník Marlon King, putuje na 18 měsíců do vězení. Forvard si nad sebou podepsal ortel tím, že nedávno sexuálně obtěžoval mladou dívku. Takhle si už podle Whelanových slov za Wigan nikdy nezahraje. Jamajský střelec tak určitě Athleticu nedopomůže vylepšit mizernou venkovní bilanci, podle níž triumfoval jen ve třech z minulých 15 ligových duelů na cestách. Pouze na jeho teď už bývalých spoluhráčích také bude napravit statistiku, jež praví, že se na anglické prvoligové scéně pohybují akorát tři celky s děravější obranou, než je ta Wiganu.

Michael Brown se z trestu vrací právě včas - na zápas se svým někdejším zaměstnavatelem. Z Wiganu do Portsmouthu přestoupil právě letos v létě. Na druhou stranu John Utaka nejspíš klání s Latics ještě nestihne, stejně jako se mohutný otazník vznáší nad startem Diopa. Na ozdravovně bude muset ještě pár dní vydržet Hreidarsson, ale i Primus.

Roberto Martinez se při nepříznivé konstelaci hvězd bude moci v sobotu vymluvit na absenci hned tří opor defenzivy. Určitě bude chybět Figueora, jenž marodí s kolenem, a brankář Kirkland. Scharner by se ovšem mohl dát včas do pořádku. Aby toho nebylo málo, Wigan vlastní vůbec nejméně efektivního fotbalistu Premier League. Je jím letní posila jménem Jordi Gomez, která v tomto ročníku již dvacetkrát atakovala branku soupeře, aniž by docílila jediného gólu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.30 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Stoke City - Wolverhampton Wanderers  (sobota 16:00)
Stoke stále nepřestává udivovat celou Anglii nečekanými výsledky. Druhá sezóna mezi elitou bývá častokrát pro kluby horší než ta první, v případě Potters tomu tak s největší pravděpodobností nebude. V současné době se vyhřívají s patnácti body na skvělém devátém místě a o další vítězství se nyní budou ucházet proti Wolverhamptonu.

V loňském ročníku nebylo Stoke schopné dlouhou dobu vyhrát na půdě soupeře. Letos se mu to povedlo o poznání dříve, konkrétně již v pátém kole. Během minulého týdne na půdě Tottenhamu rozhodně nebyli hráči Tonyho Pulise považováni za favority, díky gólu v závěrečných minutách a velké dávce štěstí ale nakonec získali nesmírně cenné tři body. Skvělou náladu trochu pokazila vysoká prohra 0:4 od Portsmouthu v Ligovém poháru.

Ve Stoke nyní mají šanci poskočit v tabulce ještě o něco nahoru. Po posledních výkonech totiž hýří sebevědomím. V celkově již 143. vzájemném střetnutí půjdou pochopitelně za třemi body. Pomoct by jim k tomu už měl gólman Thomas Sorensen, jenž vynechal zápas s Tottenhamem. Start Mamady Sidibeho je nejistý, hrát naopak určitě nebudou Robert Huth a Amdy Faye.

Wolverhampton zatím se svým vystoupením na prvoligové scéně příliš být spokojený být nemůže. V deseti kolech získal pouhých devět bodů, a tak se drží velmi blízko sestupovým příčkám. O to větší důvod teď má, aby za každou cenu zvítězil. Podle kouče Micka McCarthyho ale půjde jeho nezkušený tým zápas od zápasu výkonnostně nahoru. "Po zápase s Aston Villou jsem všem hráčům v kabině řekl, že se musíme ještě hodně zlepšit," prohlásil McCarthy.

Vlci čekají na výhru už čtyři ligová kola. Naposledy uhráli remízu právě s Villans, týden před tím naopak bodoval na půdě Evertonu. Wolves tentokrát mohou konečně využít služeb útočníka Maierhofera, v pořádku by měl být také obránce Michael Mancienne. Mimo hru tak zůstávají pouze Foley, Jones, a Ward.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.25 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sunderland AFC - West Ham United  (sobota 16:00)
Sunderland doufá v uzdravení svého dvorního střelce Darrena Benta, který bojuje se zraněným kolenem. Jeho start v sobotním duelu s West Ham je zatím stále nejistý.

West Ham se nachází ve velké herní krizi, ačkoliv minulý týden překvapil na Emirates Stadium, kde se dokázal vyhrabat z dvougólového manka a Arsenal nakonec obral o dva body. Nicméně na kontě má stále pouhých šest bodů z devíti utkání a je předposlední. Nepříliš nevzbuzující je navíc fakt, že jediná výhra přišla už v prvním kole, takže z dalších osmi zápasů Hammers posbírali jen tři body. V boji se Sunderlandem budou doufat ve vytoužený úspěch a historické statistiky jim dávají naději. S Černými kočkami se totiž svěřenci Gianfranca Zoly utkali v nejvyšší soutěži devětkrát a jen jednou odešli poraženi.

Velkou roli bude hrát určitě stav Darrena Benta, protože pokud on nenastoupí, šance Kladivářů se značně zvedají. Je to právě rekordní letní posila, která táhne Sunderland za úspěchy, na kontě má letos už osm branek. Jenže zatímco v útoku nouze o branky není, není o ně nouze ani v obraně, což už tak dobrá zpráva není. V deseti kolech udrželi Černé kočky jen dvakrát čisté konto. Manažer Steve Bruce nyní stojí před rozhodnutím, koho nasadit do stoperské dvojice vedle Michaela Turnera. Doposud tam totiž nastupoval Anton Ferdinand, ale nyní dal v Carling Cupu bývalý lodivod Wiganu šanci Nyronu Nosworthymu, jenž sice od srpna do ligového duelu nezasáhl, ale přesto předvedl solidní výkon.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.40 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester United - Blackburn Rovers  (sobota 18:30)
Zatímco fotbalisty Blackburnu prý skolila chřipka typu A, Rudé Ďábly před týdnem krutě rozhodila ojedinělá porážka, ještě k tomu od úhlavního rivala. V sobotu tak bude mimořádně zajímavé sledovat, nakolik se hráči obou celků s nepříjemnými okolnostmi vypořádali.

V psychické výhodě se určitě nacházejí domácí borci. Prohra s Liverpoolem totiž utnula jejich sedmizápasovou šňůru bez plné bodové ztráty. Ta navíc čítala hned šest výher. Tak jako tak, Manchester tímto zaváháním přepustil výhodu pole position londýnské Chelsea, která shodou okolností v minulém kole deklasovala právě Blackburn. Nicméně o tom, že United sporadické selhání příliš nerozhodilo, jsme se mohli přesvědčit v týdnu, kdy MU i v neúplném složení přemohlo Barnsley a v Carling Cupu postoupilo dále. Nedá se tak očekávat, že se Red Devils v sobotu budou opírat jen o skvostnou bilanci vzájemných zápasů se svým příštím soupeřem, kterému na svém hřišti dovolili naplno bodovat pouze jedinkrát v posledních 15 utkáních.

Sam Allardyce v tomto týdnu již jednoho Fergusona přechytračil - v ligovém poháru jeho ovečky snadno přestřílely Peterborough, které vede jeden z mladších synů Sira Alexe, Darren. Taková empirie však teď bude jemu i jeho svěřencům dost možná k ničemu. Blackburn totiž nezvládl dokonce devět po sobě jdoucích ligových střetnutí, přičemž na jednu stranu inkasoval hned třicetkrát, zatímco konto jiných zatížil pouhými čtyřmi góly. Populární "prasečí" virus tak není ani zdaleka jediná nemoc, které se Rovers potřebují zbavit.

Posledním, kdo ulehl do postele s vysokými horečkami, je útočník Jason Roberts. Ten následoval Itala Grellu a důležitého zadáka Sambu. V pořádku by už ovšem měl být obránce Chimbonda, kterého poslední dobou pronásledovaly potíže s lýtkem.

Nejen hospodářská, ale i obranářská krize zmítá Manchesterem. Oba stopeři, tedy jak Vidič, tak Ferdinand laborují s pohmožděnými lýtky, přičemž Gary Neville v sobotu stojí vinou červené karty inkasované v utkání s Barnsley. To však není ani zdaleka všechno. Nejistý je start Giggse a absence tria Fletcher-Wellbeck-Park je dokonce úplně jistá.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 6.00 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Birmingham City - Manchester City  (neděle 17:00)
V 11. kole Premier League se borci z Manchesteru City představí na hřišti Birminghamu. Favoritem utkání je jednoznačně hostující celek, který se chce výhrou posunout na čtvrtou příčku před Liverpool a Tottenham.

V minulém kole si Birmingham poradil na domácím hřišti se Sunderlandem 2:1 a odlepil se trošku dále od sestupových pozic. Největším oslabením domácích bude určitě absence gólmana Joa Harta, který do zápasu nemůže zasáhnout z důvodu klauzule, kterou má předepsanou ve smlouvě o hostování právě z Manchesteru City.

V týdnu si Citizens poradili v rámci Ligového poháru s týmem Scunthorpe v poměru 5:1 a bez problémů si tak zajistili postup do dalšího kola. V minulém kole však byl manažer Mark Hughes velmi nespokojený se ztrátou dvoubrankového vedení proti Fulhamu, utkání nakonec skončilo dělbou bodů.

Na straně Birminghamu chybí také záložník Keith Fahey, který laboruje se zraněným kotníkem. Zpět do sestavy se naopak vrací Gregory Vignal, kterého trápila svalová zranění zadní strany stehen. City na trávník určitě nepošlou dvojici Nedum Onuoha a Robinho. Oba dva jsou stále zranění a na svůj návrat si ještě musí počkat. V zápase proti Scunthorpe se lehce zranili také Kolo Touré a Martin Petrov, ale oba dva jsou v nominaci do zápasu a měli by nastoupit.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.25 - 3.60 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Chelsea FC1080224:824
2.Manchester United1071221:1122
3.Arsenal FC961229:1319
4.Tottenham Hotspur1061321:1419
5.Liverpool FC1060424:1318
6.Manchester City953118:1118
7.Aston Villa952213:817
8.Sunderland AFC1051418:1516
9.Stoke City104339:1115
10.Wigan Athletic1041512:1713
11.Burnley FC1040610:2212
12.Bolton Wanderers932414:1511
13.Fulham FC932410:1211
14.Everton FC932412:1511
15.Birmingham City103168:1210
16.Blackburn Rovers931511:2210
17.Wolverhampton Wanderers102359:169
18.Hull City102268:228
19.West Ham United913511:156
20.Portsmouth FC101185:154

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (321)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele