Anglická Premier League - preview 10. kola

24.10.2009, 10:53, aktualizováno 25.10.2009, 10:00
Previews
Velmi zajímavé zápasy servíruje nedělní program anglické Premier League. Rivalita mezi Liverpoolem a Manchesterem United je obrovská a ke slovu se dostane znovu na Anfield Road. Arsenal v londýnském derby změří síly s West Hamem, Bolton hraje s Evertonem a Manchester City je favoritem v souboji s Fulhamem...
Wolverhampton Wanderers - Aston Villa  (sobota 13:45)
Vlci po nadějném startu rozdávají body na potkání, už třikrát v řadě nebodovali. To Aston Villa je na tom daleko, ale daleko lépe. Vždyť takhle skvěle do nové sezony neodstartovala dlouhých deset let. Musel by se tak asi stát jedině zázrak, aby Villa na patnáctý pokus konečně Wolverhamptonu podlehla.

Už je to zatraceně dlouho, přesněji 121 let, co tito dva soupeři změřili své síly vůbec poprvé. Před dvěma a půl tisíci diváků na dnes už nefungujícím stánku v Dudley Road. Teď na renovované Molineux Stadium může dorazit až bezmála třicet tisíc fanoušků, kteří už ovšem mohou vypravovat nějakou historii vzájemných soubojů Vlků s Villans. Ta je daleko veselejší pro birminghamské, kteří svému sokovi nepodlehli takřka celé tři dekády. A v současnosti se ze své situace mohou radovat rovněž spíše fotbalisté Aston Villy. V průměru na každý jejich letošní ligový duel připadají dva body, což je velmi slušná vizitka. Krom toho se mohou směle považovat za nejlépe bránící soubor Premier League, neboť obdrželi pouhých sedm branek. Navíc nechybí mnoho a neměli by konkurenci v celém Albionu, takhle je o gól poráží Leeds. Villans jsou rovněž králi vzdušného prostoru, odkud prozatím ani jednou neinkasovali.

S jediným vítězstvím na kontě z posledních sedmi zápasů jdou do boje nebojácní Vlci. Ti se sice svých soupeřů opravdu zaleknou málokdy, avšak bodují jen zřídka. Před týdnem litovali pozdní vyrovnávací branky Biljaletdinova, před reprezentační pauzou zase ochotně dopomohli Pompey k prvním bodům do tabulky. To vše a mnohé další mimo jiné znamená, že se teď Wolves nachází až na 16. pozici s žádnou udrženou nulou na kontě a pouhými dvěma prvopoločasovými góly. Vlci by se tak měli vzpamatovat. Snad jediným mužem, který svého manažera plně uspokojuje i svými momentálními výkony, je Kevin Doyle, jenž v minulých čtyřech ligových kolech zaznamenal hned tři branky.

Martin O’Neill patrně nebude zasahovat do sestavy, která si před týdnem poradila s Chelsea. Vždyť k tomu nemá žádný důvod, nikdo se mu čerstvě nezranil. Naopak opět zotavený bek Luke Young vyhlíží svůj premiérový start v tomto ročníku. Na marodce tak nadále zůstává osamocené duo Davies-Downing.

Útočník Chris Iwelumo, který přišel k těžkému úrazu během předsezonní přípravy, se dal konečně do pořádku. Stefan Maierhofer si naproti tomu musí odsedět jednozápasový distanc poté, co uviděl červenou kartu v utkání s Evertonem, a trojka ve složení Ward-Jones-Murray se potýká se zraněním kolene.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.60 - 3.40 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Birmingham City - Sunderland AFC  (sobota 16:00)
Birmigham se po dvou zápasech vrací zpět na St. Andrew's Stadium a nutně potřebuje bodovat. Blues prohráli už tři zápasy v řadě a pohybují se jen těsně nad sestupovou propastí. Sunderland bude chtít potvrdit senzační vítězství nad Liverpoolem.

Utkání proti Sunderlandu bude zároveň také první pro nového vlastníka Birminghamu Carsona Yeunga, businessmana z Hong Kongu. Ten není se současnou situací klubu nijak zvlášť spokojen a slíbil, že v lednovém přestupním termínu poskytne až 40 milionů liber, aby se kádr mohl posílit. Na to se určitě těší manažer Alex McLeish, jenž si však uvědomuje, že jestli to má být on, kdo bude o těchto penězích rozhodovat, musí se svými ovečkami pořádně zabrat. Blues z posledních šesti zápasů jen jednou neodešli jako poražení a mimo sestupové pásmo je drží jen lepší skóre.

To Sunderland je na tom o poznání lépe. Výbornou formu potvrdil posledním vítězstvím nad Liverpoolem, ke kterému Černým Kočkám dopomohl velice šťastný gól. Ten už však určitě není třeba zmiňovat. Vedle výhry nad Liverpoolem však Sunderland zasáhla i jedna špatná zpráva. Záložník Lee Cattermole totiž bude kvůli zranění chybět až tři měsíce, což by mohl být problém. Kromě něj by však měl mít manažer Steve Bruce k dispozici kompletní kádr.

Ani Alex McLeish nemusí příliš řešit, koho může a nemůže nasadit. Jediným zásadním problémem je absence Keitha Faheyho. Nastoupit nemůže ani Teemu Tainio, jenž je v Birminghamu na hostování právě ze Sunderlandu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 3.30 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Burnley FC - Wigan Athletic  (sobota 16:00)
Po M65 pětapadesát kilometrů a jste na Turf Moor. Taková slova moc dobře znají wiganští, blízcí sousedi Burnley, kterému v sobotu umožní odehrát druhé severozápadní derby během pouhých 14 dní. Oba rivalové se však v elitní společnosti střetávají vůbec poprvé, dříve se utkali jen ve třech dalších podlažích anglické kopané.

Burnley by po prvním neúspěchu v derby, kdy minulou neděli nestačilo na Blackburn, moc rádo znovu zvítězilo - respektive mělo by. Hlavní náplní práce Clarets v letošním ročníku je totiž mazání venkovních nezdarů. Zatímco mimo svůj stánek v jednom kuse prohrávají, doma se prezentují coby tým s cejchem neporazitelnosti. Jen Chelsea inkasovala před vlastním publikem méně branek než Burnley (jednu oproti dvěma). Na druhou stranu připočteme-li k této statistice i venkovní duely, dostáváme hned 23 obdržených gólů z posledních osmi soutěžních zápasů. Těmi se však v sobotu Clarets jistě zaobírat nechtějí. Klíčové bude se soustředit na hlavní cíl - urvat páté domácí vítězství v řadě a stát se tak prvním nováčkem, který toto dokázal, od dob Swansey z roku 1981. Vedlejším záměrem Clarets pak může být vylepšení útočných standardních situací, z nichž dosud skórovali jen jedinkrát.

Také Wigan má svou úchylku - neotřele pronásleduje Robina Hooda a jeho družiny. Vyznává totiž jejich heslo: chudým dávat, bohatým brát. Na jednu stranu tedy s velkou pompou obrala o všechny body Chelsea či Aston Villu, avšak ty pak poslušně odevzdala Wolverhamptonu s Hullem. Bude tedy zajímavé sledovat, jak si povede teď proti dalšímu z nováčků. Každopádně porušení vlastní víry zatím nic nenasvědčuje - minulý víkend v souboji s Latics tratil i Manchester City, zástupce těch úplně nejbohatších. Zkušený zadák Wiganu Mario Melchiot tak nabádá spoluhráče k většímu soustředění a pokoře. Uvidíme, zda to pomůže. Nicméně venkovní bilance Athletic v tomto kalendářním roce (deset proher ze 14 utkání) nevěstí pranic dobrého.

Křídelník Clarets Fernando Guerrero již odehrál celý zápas za rezervu, takže by o víkendu mohl zaujmout alespoň místo mezi náhradníky. Na druhou stranu Owen Coyle nadále nemůže počítat se svým loňským nejlepším střelcem Martinem Patersonem či duem McCann-Rodriguez. Bez zajímavosti není skutečnost, že jediný brankář Jensen pamatuje přímo ze hřiště poslední, pět let staré, měření sil obou rivalů. Ještě Robbie Blake tehdy marně čekal na svou šanci mezi náhradníky.

Sám Roberto Martinez vyjádřil pravděpodobnost startu dvojice Scharner-Kirkland dvěma padesátkami, takže není vůbec jasné, že oba nastoupí. Druhý jmenovaný hráč má problémy s kyčlí, zatímco brankářská stálice Wiganu přišla k úrazu minulou neděli - odnesl to vykloubený prst u ruky.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.15 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hull City - Portsmouth FC  (sobota 16:00)
Sobotní duel na KC Stadium by se mohl zdát nezajímavý, avšak oběma aktérům půjde o hodně. Vždyť Hull City i Portsmouth se topí ve výsledkové krizi a potřebují vyhrát.

Pohled na tabulku hovoří jasně, Pompey získali z devíti zápasu pouhé tři body a jsou poslední, Tigers mají jen o čtyři body více, což stačí na 18. příčku. Na jakékoliv předpovědi je sice brzy, avšak pro Portsmouth je tento zápas možná poslední šancí, jak se zvednout a zachránit tragicky načatou sezonu. Pompey se nedaří ani střelecky, s pěti brankami mají nejhorší útok v lize.

Proti nim se postaví Tigers, kteří vstřelili jen o tři branky více a zároveň o sedm branek více inkasovali. Loni touto dobou svěřenci manažera Phila Browna proháněli anglickou smetánku na čele tabulky, jenže letos se senzační jízda neopakuje. Naopak nyní Hull čeká několik klíčových zápasů, které mohou rozhodnout o tom, zda sezona bude úspěšná, či nikoliv. Tigers totiž čekají duely s Portsmouthem a následně s Burnley, Stokem a West Hamem, tedy soupeři, s nimiž se pravděpodobně bude bojovat o udržení. Toto období by mohlo být rozhodující i pro manažera Browna.

Velkou vzpruhou by však mohl být pro Tigers návrat Jimmyho Bullarda, který posledních devět měsíců promarodil. Nyní je však zkušený 30letý záložník fit a připraven nastoupit. Přitom za Hull to bude teprve potřetí. Po příchodu z Fulhamu si totiž stihl ve žlutém dresu než se zranil kopnout jen dvakrát. V jeho pomoc doufá i Phil Brown. "Jako trenér si ho zamilujete. On je zkrátka perfektní. Pokaždé chce být na hřišti ten nejlepší, neztrácí úsměv."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.25 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tottenham Hotspur - Stoke City  (sobota 16:00)
Tottenham Hotspurs před touto sezonou opět vyhlašoval útok na Big Four. Málokdo věřil, a možná stále ještě věří, že Kohouti se nakonec mezi čtyřmi nejlepšími týmy v Anglii objeví. Po devíti odehraných kolech je ale na skvělém třetím místě, dnes si navíc své postavení může vylepšit proti Stoke City.

Týmu Harryho Redknappa se mimořádně podařil vstup do nového ročníku. V prvních čtyřech zápasech neztratil jediný bod, a to hrál i proti takovým soupeřům, jako je Liverpool FC. Poté ale přišlo pro tým i fanoušky vystřízlivění. Lilywhites čekal zápas s obhájcem titulu z Manchesteru a následně i s vice-mistrem Anglie - londýnskou Chelsea. První zápas sice začali Kohouti dobře - od první minuty vedli po brance Defoeho, United ale nakonec zápas otočili na 1:3, přestože dohrávali bez vyloučeného Scholese. Další zápas Tottenhamu také vůbec nevyšel - na Stamford Bridge podlehl 0:3 a spadl v tabulce až na šesté místo.

Hotspurs ale dali v dalších zápasech na nepříznivé výsledky zapomenout. Nejdříve porazili Burnley, poté vybojovali remízu 2:2 v Boltonu. V minulém kole pak porazili letos slabý Portsmouth 2:1 a v tabulce se opět vyhoupli mezi nejlepší tři týmy. "Hrajeme dobrý fotbal, navíc získáváme body. Je to zatím poměrně úspěšný start do sezony. Ale za takový projev Tottenhamu jsem dobře zaplacený, takže by to nemělo být žádné překvapení. Pokračujeme pouze v dobrých výkonech z konce minulého roku," usmíval se kouč Redknapp.

Největším problémem týmu z White Hart Lane je nepříliš kompaktní defenziva. Tým sice disponuje třetím nejlepším útokem v lize; co je mu to ale naplat, když má vůbec nejhorší defenzivu v první desítce Premier League. Proti Stoke City ale bude mít velice slibnou příležitost vylepšit tuto nepříliš lichotivou statistiku. Potters totiž v devíti zápasech vstřelili pouze osm branek. Na hřištích soupeřů se navíc toto malé číslo smrskne na mizerné dvě trefy. Ty přesto zatím stačily na tři body, za tři remízy, mimo vlastní hřiště. Naposledy si proti obraně Stoku vylámal zuby Everton, jenž v Goodison Parku pouze remizoval 1:1.

"Stoke je silný tým. Tony Pulis udělal hodně dobré práce. Umím si představit, že Potters tentokrát skončí v nejlepší desítce. K tomu by je měli dovést hlavně jejich mnohdy až fanatičtí fanoušci. Čekám dnes opravdu složitý zápas, proti Stoke City to nikdy není jednoduché," říkal manažer Spurs, jehož mančaft v minulé sezoně na WHL vyhrál jasně 3:1.

"Budeme se snažit uhrát daleko lepší výsledek. V minulé sezoně se nám vůbec nedařila venkovní utkání, letos je to o mnoho lepší. Pokud bychom měli trochu více štěstí, mohli jsme nad Evertonem vyhrát a být o několik příček výše. Tottenham se ale snaží dostat do první čtyřky, musíme hrát na hranici svých možností. My se je ale pokusíme zaskočit, nikdo pro nás není neporazitelný," hlásil sebevědomě Glenn Whelan, záložník hostů.

V minulém utkání navíc Potters ukončili dlouhé čtyřzápasové čekání na ligovou výhru. Tým si poradil s trápícím se West Hamem 2:1. Obě branky domácích vstřelil James Beattie; ten je s pouhými dvěma trefami nejlepším střelcem celého týmu. Hosté to budou mít na White Hart Lane ale velice těžké, Tottenham zde totiž prohrál pouze jednou, s Manchesterem United, a ve čtyřech zápasech vstřelil úctyhodných deset branek.

Domácím však bude v důležitém zápase chybět vykartovaný Jermain Defoe, nejlepší střelec mužstva. Mimo zůstávají také záložníci Giovani Dos Santos a Luka Modrić. Stoper Jonathan Woodgate se sice pomalu dostává do slibné kondice, jeho start je ale nepravděpodobný. Hosté se budou muset obejít bez suspendovaného Roberta Hutha, otazníky visí také nad starty dvou reprezentantů Severního Irska - Glenna Whelana a Liama Lawrenceho.
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Gomes - Corluka, King, Bassong, Assou-Ekotto - Lennon, Jenas, Palacios, Kranjcar - Crouch, Keane
Stoke City - pravděpodobná sestava:
Sorensen - Wilkinson, Abdoulaye Faye, Shawcross, Collins - Delap, Diao, Whitehead, Etherington - Fuller, Beattie
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.20 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chelsea FC - Blackburn Rovers  (sobota 18:30)
Po sobotním programu by měla mít Premier League alespoň na chvíli staronového lídra, neboť Chelsea hostí Blackburn a ztráta bodů je u londýnského mužstva neočekávaná.

Chelsea sice v minulém ligovém kole prohrála na hřišti Aston Villy, avšak v týdnu v zápase Ligy mistrů podala všem kritikům ráznou odpověď, Atlético Madrid totiž roznesla 4:0 a nyní chce vše potvrdit proti Blackburnu. Tomu se v předzápasových prognózách příliš šancí nedává, jestli vůbec nějaké. Je tu však jeden způsob, jak na Blues vyzrát - přes standartní situace. Právě ty Ancelottiho výběr potopily ve Villa Parku, kde po nich dvakrát inkasoval a prohrál. Chelsea má letos navíc velice kuriózní statistiku u obdržených branek. Doposud jich Blues dostali osm a hned šest z nich vstřelili soupeřovi obránci.

Je otázkou, zda se Ancelotti na tento neduh v trénincích zaměřil a bude se ho snažit nadobro vymýtit, anebo nechá Samu Allardycovi prostor, aby Blackburnu naordinoval takovou taktiku, která bude na Stamford Bridge platit. Určitě na to ale neměl Carletto mnoho času, protože nejen, že musel absolvovat zápas s Atléticem, ale také odletět do Itálie za svým otcem, jenž v 86 letech vážně onemocněl. Asistent Ray Wilkins je však přesvědčen, že se jeho kolega vrátí včas.

Pro Blackburn, který navíc nebude moci použít Franca Di Santa, před zápasem nehraje skoro nic. Rovers totiž ztratili posledních osm zápasů venku a Chelsea navíc v posledních šesti vzájemných zápasech nevstřelili jediný gól. Vedle Di Santa nebude moci Sam Allardyce použít ani Pascala Chimbondu a Vince Grellu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.18 - 6.25 - 14.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bolton Wanderers - Everton FC  (neděle 14:30)
Manažer Boltonu Gary Megson se loni po prohře svého mužstva 0:3 doma s Evertonem vztekal jako málokdy jindy, teď tak bude chtít udělat vše proto, aby se taková situace nemusela opakovat. Pro to ale nemají Trotters ideální výchozí pozici. V posledních třech vzájemných soubojích s Toffees ani nezvládli skórovat.

Bolton odstartoval do nového ročníku otřesně, což se promítlo i do jeho statistiky domácích zápasů, která neobsahuje žádné vítězství. Přesto v nedávné době podávají Wanderers upokojivé výkony. Sic dosud stále ještě neudrželi čisté konto, prohráli jen jedinkrát z posledních šesti pokusů. Vyzrál na ně akorát minulý víkend Manchester, a to tak že poměrně šťastně. Největší zbraní Trotters v této sezoně jsou dozajista standardní situace, z nichž vstřelili hned devět ze svých jedenácti letošních branek. Na druhou stranu tedy málokoho nepřekvapí fakt, že je Bolton z celé ligy vůbec nejzranitelnější při rohových kopech. Zajímavé je, že Wanderers se loni po osmi kolech pyšnili úplně stejnou vizitkou jako letos (dvě výhry, stejný počet remíz a čtyři porážky).

Liverpoolští teď prochází doslova ďábelským testem. Do čtvrtečního klání v Evropské lize nemohlo nastoupit hned jedenáctero hráčů a odměnou pro drsně zkoušené Toffees byl drtivý debakl 0:5 od portugalské Benfiky. Aby toho nebylo málo, Everton nyní nečeká vůbec snadný program, hned v úterý je totiž čeká výlet na White Hart Lane za účelem odehrát tu utkání dalšího kola Carling Cupu. S tak napěchovanou marodkou by byl opravdu zázrak, kdyby Karamelky alespoň trochu nevypadly z dosavadní perfektní formy i na domácí scéně. Tam nicméně zůstávají čtyři utkání po sobě neporaženy s pouhými šesti obdrženými brankami za posledních sedm duelů.

Švédskému útočníkovi Johanu Elmanderovi už zlobivá kolenní šlacha dovolila znovu vstoupit do tréninkového cyklu, avšak ještě není zcela jisté, zda mu dovolí rovněž start proti Evertonu. Takřka úplně stejně na tom je i Andy O’Brien.

Zdravotní krize na Goodison Parku rozhodně ani zdaleka nekončí, vždyť ve čtvrtek Moyes přišel o dalšího hráče základní sestavy nedávných střetnutí - Dinijar Biljaletdinov si namohl lýtkový sval. Na druhou stranu marodka přece jen trochu řídne, neboť se do akce vrací alespoň zadáci Heitinga s Neillem, přičemž nad návraty Yoba, Osmana a Bainese se vznáší otazník. S jistotou přesto můžeme vyloučit start hned pěti borců v čele s Pienaarem, Jagielkou či Artetou.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.20 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Liverpool FC - Manchester United  (neděle 15:00)
Nedělní bitvu na Anfield Road je přívlastky těžké popsat. Rozhodně ale půjde o šlágr celého ostrovního víkendu, k němuž se upírají zraky všech fanoušků. Proti v krizi se topícímu Liverpoolu nastoupí sebevědomý Manchester United.

Liverpool prožívá skutečně těžké období a ač je to k nevíře, zápas s Rudými Ďábly může o lecčems rozhodnout. V případě prohry by se totiž rozdíl mezi Reds a United zvýšil už na deset bodů, a to máme odehrány teprve dva měsíce. Navíc by Liverpool zaznamenal nejdelší sérii porážek za posledních 56 let a nejspíše by se také povážlivě začala kývat židle pod Rafou Benítezem.

To se všechno ale nemusí stát, pokud Liverpool po čtyřech prohraných zápasech v řadě zabere a Manchesteru, podobně jako v minulé sezoně, ukáže, že ho umí porazit. Domácí záložník Javier Mascherano současnou situaci klubu přirovnal té, kterou nedávno zažíval v dresu Argentiny. Také argentinská reprezentace si procházela menší krizí, ale nakonec vše vyústilo v postup na Mistrovství světa. "Poté, co jsme se s Argentinou kvalifikovali na závěrečný šampionát, jsem uvolněný. Konečně se mohu soustředit výhradně na Liverpool, kterému chci pomoci jak nejlépe umím.

"Byl jsem kapitánem Argentiny a před dvěma posledními zápasy jsme byli pod obrovským tlakem. Většina nám už nevěřila, říkali, že jsme ze hry venku, nebylo to pro nás příjemné. Jenomže my jsme oba zápasy vyhráli a postoupili jsme. Možná to bude stejné i v Liverpoolu, pokud nyní začneme vyhrávat, začne se situace obracet k lepšímu,"
sdělil novinářům Mascherano, jenž zároveň prohlásil, že prohra s United nepřipadá v úvahu. "Nad porážkou od Manchesteru nepřemýšlíme. Loni jsme je dokázali dvakrát porazit a to samé musíme udělat i teď."

Liverpool je navíc v podobné situaci jako loni, kdy na Anfield Road nastoupil bez útočníka Torrese a kapitána Gerrarda. Tehdy se mu podařilo zvítězit i bez této hvězdné dvojice a je dost pravděpodobné, že minimálně jeden z nich nenastoupí ani v neděli. Zatímco španělský kanonýr se dává dohromady a u řeky Mersey všichni doufají, že nastoupí, situace Stevena Gerrarda je horší a domácí kapitán se nejspíše na trávníku neobjeví. Vrátit by se ale měl obránce Glen Johnson.

Podobný problém však musí řešit i manažer Sir Alex Ferguson, jenž se svými ovečkami neprohrál už jedenáct zápasů v řadě. Otazníky totiž visí nad startem Wayna Rooneyho, o kterém se pravděpodobně rozhodně až těsně před zápasem. Skotský manažer sice doufá, že bude 24letý útočník k dispozici, avšak přiznává, že jistý si tím být nemůže. Návrat do základní sestavy však hlásí Ryan Giggs a Patrice Evra.

Na hostující straně se zvýšená pozornost věnuje ještě jednomu fotbalistovi, Michaelovi Owenovi. Ten se totiž poprvé vrací na místo činu, do Liverpoolu, kde prožil nejlepší léta své kariéry, v nichž nastřílel 158 branek. V létě trochu nečekaně přestoupil do Manchesteru United a nyní je otázkou, jak ho fanoušci na Anfield Road přivítají. Ferguson ale věří, že i případné nenávistné pokřiky jeho svěřence nerozhodí. Naopak je přesvědčen, že Owen může být rozhodující postavou celého utkání, podobně jako v derby s Manchesterem City.

Na to, kdo se stane tou rozhodující postavou, kdo vstřelí vítězný gól, pokud vůbec nějaký padne, nebo kdo vlastně očekávaný šlágr vyhraje, si musíme počkat do třetí hodiny odpolední, kdy utkání na Anfield Road zahájí hvizdem do píšťalky sudí Andre Marriner.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 3.25 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Manchester City - Fulham FC  (neděle 16:00)
Citizens se po dvou zápasech venku vracejí do Manchesteru a všichni očekávají, že po dvou remízách konečně zvítězí. Překazit se jim to bude snažit Hodgsonův Fulham, který v týdnu sahal po historické výhře nad AS Řím.

Je paradoxem, že po osmi zápasech mají City na svém kontě menší počet branek než v loňské sezoně, ačkoliv jejich útočná síla, minimálně na papíře, je mnohem větší. Nicméně progres pod manažerem Markem Hughesem je znatelný, i když to poslední zápasy nepotvrdily. Remízy 1:1 s Aston Villou a Wiganem určitě nejsou ideální, ale právě zápasem s Fulhamem by chtěli Citizens odstartovat honbu za těmi nejlepšími.

Po zápase s Cottagers je totiž čekají střetnutí s Birminghamem a Burnley a případný plný bodový zisk by je mohl v tabulce vyšvihnout vysoko. Je však pravdou, že na Fulham nemají na City of Manchester Stadium zrovna dobré vzpomínky. V rámci Premier League tu totiž odešli domácí hned dvakrát za sebou poraženi. Nyní si však nic jiného než výhru nepřipouštějí a pomoci k zisku třem bodům by již měli také Kolo Toure a Craig Bellamy, kteří zmeškali poslední duel ve Wiganu.

Fulham jde do zápasu se smíšenými pocity z Evropské ligy, kde dlouho vedl nad AS Řím, ale nakonec v 93. minutě inkasoval a o body se musel rozdělit. Rozhodně je to však znamení, že pod Royem Hodgsonem jdou Cottagers neustále výkonnostně nahoru. Proti Citizens by navíc měla nastoupit trochu odlišná sestava než v poháru, když několik hráčů odpočívalo. Mimo hru jsou ale stále Simon Davies, Andy Johnson a Dickson Etuhu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 4.00 - 7.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
West Ham United - Arsenal FC  (neděle 17:15)
Arsene Wenger je podle svých slov "opravdu přesvědčen" o tom, že jeho mladí Kanonýři letos konečně, prvně od roku 2005, urvou nějakou tu trofej. Jeho prohlášení se ani nelze moc divit, vždyť Arsenal se po čtyřech výhrách v řadě nachází pouhé čtyři body za vedoucím Manchesterem, oproti němuž má dokonce jedno utkání k dobru.

To West Ham má docela jiné starosti. Gianfranco Zola je vážným adeptem na titul prvního odvolaného manažera letošní Premier League. Vítězství potřebuje jako sůl nejen on, ale i celé mužstvo, které od prvního kola nevyhrálo. Sebevědomý Ital možná trochu překvapivě vidí velkou šanci naplno bodovat právě teď. "Je to přesně ten typ zápasu, který potřebujeme...nikdo nepředpokládá, že bychom proti Arsenalu zahráli dobře - můžeme překvapit," domnívá se Zola. Otázkou však zůstává, jestli pod ním vůbec Kladiváři ještě jsou schopni některého soka překvapit. Vždyť z domácích zápasů dosud vytěžili jediný bodík, a to ještě pouze díky zásahu Stanislase v posledním možném okamžiku. Ani Carlton Cole, snad jediný světlý bod letošního tažení Hammers, a jeho pravidelný přísun gólů před vlastním publikem (trefil se v každém z minulých čtyř domácích duelů) West Hamu k zmrtvýchvstání zatím nedopomáhá.

Ani Gunners nejsou neomylní, jak se ukázalo v týdnu, kdy se doslova protrápili k remíze v Alkmaaru. Ovšem na domácí scéně poslední dobou skutečně válí. Vlastní vůbec nejpřesněji mířící ofenzivní vozbu z celé ligy (mimochodem 27 vstřelených branek za úvodních osm kol, toť nejskvostnější vizitka od té tottenhamské z roku 1963), z níž přitom nikdo nějak výrazně nevyniká. O dvanáct ligových gólů se rovnoměrně podělilo trio Van Persie-Fabregas-Vermaelen. Arsenal letos na anglických prknech ani jednou neremizoval a jen dvakrát nebodoval. Stalo se tak pokaždé venku, a kdyby Kanonýři selhali i v neděli, šlo by o teprve druhý takový případ v jejich historii Premier League, kdy nezvládli tři z pěti úvodních venkovních klání.

Tápající West Ham se pokusí vzkřísit nakrátko absentující Parker, jehož zbrzdil jednozápasový karetní trest, a tak akorát včas by se mohl uzdravit Kieron Dyer. Mexičan Franco už pracuje na fyzičce spolu s rezervními hráči a netrpělivě vyhlíží svůj debut v A-týmu.

Manuel Almunia už se posledně objevil mezi náhradníky, ale způsobilý návratu po šesti týdnech marodění je až nyní. Očekává se rovněž start Chorvata Eduarda, zatímco Rosický s Bendtnerem si možná na svou šanci ještě budou muset počkat. Blíží se také definitivní uzdravení Nasriho, ovšem Walcott naproti tomu bude Wengerovi scházet pořádně dlouho.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 7.25 - 3.90 - 1.45
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Manchester United971121:922
2.Chelsea FC970219:821
3.Tottenham Hotspur961221:1319
4.Arsenal FC860227:1118
5.Manchester City852116:917
6.Aston Villa851212:716
7.Sunderland AFC951317:1316
8.Liverpool FC950422:1315
9.Stoke City93338:1112
10.Burnley FC94059:1912
11.Everton FC832310:1211
12.Fulham FC83148:1010
13.Blackburn Rovers831411:1710
14.Wigan Athletic93159:1610
15.Bolton Wanderers822411:138
16.Wolverhampton Wanderers92258:158
17.Birmingham City92166:117
18.Hull City92168:227
19.West Ham United81259:135
20.Portsmouth FC91085:153

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (289)

Přidat komentář
homeles8

dobrá fotka A třeba se Carlo poučil ze zápasu proti Atletiku, že Diamant stojí za starou bačkoru. A tky by moh zrušit góly ze standartek. (obdržený) Jinak to tipuju na velkej tlak ze strany Chelsea a 3:1 (z rohu )

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

proti atletiku to nebyl diamant jo?

Reagovat
homeles8

Napřed jo a pak ne.

Reagovat
terry

Když se vyhrálo 4:0, jen těžko bude měnit taktiku, bohužel. Na standartky se snad pořádně připravil, i když moc s týmem nebyl. Jinak Chelsea musí vyhrát o dvě branky.

Reagovat
Tomanatura

Tak dneska zkouknu Spurs, snad mě potěší.

A jinak, k zítřu. MANCHESTER UNITED

Reagovat
homeles8

pro vás by byla jen smůla, kdyby se Lucas zranil na tréninku, to už by jste měli těžší.

Reagovat
Boban

klicovej hrac :), bez neho by ty pruniky byly tezsi...

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

Sunderland senzacne vyhral nad Liverpoolem jo?! Tam se to dalo docela cekat

1.hrali doma

2.maj jeden z nejlepsich utoku v lize-(Bent-Jones)

Reagovat
Godwinson

senzační by pro mě spíš bylo kdyby tam Liverpool urval tři body :)

Reagovat
smazaný uživatel

senzační byl způsob jakým ho vyhráli

Reagovat
terry

Reagovat
smazaný uživatel

Nebylo to uplne cekany viteztvi,ale zanzacni to je trochu dost silny slovo...

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea !!! Zpátky na trůn !!!! I po zítřku bo LFC rozseká šmejdy z OT.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, podle mě MU na Anfieldu vyhraje.

Reagovat
Chazy

Dneska s tema tipama zas vyjimecne nesouhlasim Birmingham podle me urcite neztrati, Wolves vyhraji. A Hull to zahraje jako proti nam, cely zapas beton beton, zadny fotbal, dve standartky a 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý tipy. Na Wolves se těším, letos je uvidím poprvý, jejich neprohra je dost možná, no. A Pompey by mohli v Hullu vyhrát, hrou mi příjde, že jdou nahoru.

Reagovat
$dolar$

Nn Portsmouth vyhraje

Reagovat
irik

Jak vůbec hrají ti Wolves, odpovídá postavení v tabulce výkonům?

Reagovat
Chazy

Ani ne, oni maji smulu, nedari se jim udrzet dobre rozehrane zapasy Dneska doporucuju sledovat Kightly a Doyla:)) a pokud vystrida, tak i Keogha nebo Milijase.. oni se zachrani, nepochybuju nad tim.

Reagovat
irik

No to doufám, že se zachrání . Mě ale zajímá spíš Maierhoffer, jak ten hraje?

Reagovat
honziss

U něj bude nějakou dobu trvat než si zvykne na ligu, na tým a taky než si spoluhráči zvyknou na něj. Zatím spíš střídá na závěr, ale stihl už dát gól i dostat červenou kartu.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska by to proti sympatickému Blackburnu mohlo být tak o dva góly...

Reagovat
Arbiter

Reagovat
fantomas

Remízka.

Reagovat
Arbiter

nene, výhra

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Carletta? Snáď nie

Reagovat
Arbiter

s Rayem

Reagovat
terry

Musí to být o dva góly.

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 pro chelsea...

Reagovat
smazaný uživatel

2xAnelka,1xLampard,1xvlastnak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Není nad to zasmát se svému vtipu že?

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavní přece je, že se baví...

Reagovat
Godwinson

stará známá věc, nejlíp se člověk zasměje vlastnímu fóru :))

Reagovat
fantomas

Woodgate.

Reagovat
tomasinho

Reagovat
honziss

Co se mu stalo?

Reagovat
fantomas

Dostal ránu do obličeje, myslim..

Reagovat
10

ten Wigan je jak tým NBA, samý černoši

Reagovat
smazaný uživatel

NO A? Chelsea skoro taky.

Reagovat
andkoo

aspon hraju futbal a zbieraju body

Reagovat
smazaný uživatel

už sem si myslel že wigan hraje s dvěma brankáři, před chvílou bylo na livesportu zobrazený, že michael pollitt vystřídal toho figuerou, ale už je to opravený

Reagovat
Chazy

Tak Birmingham mi ocividne vyjde konecne McLeish nebetonuje..

Reagovat
Tomanatura

Jak to vypadá u vás?

Reagovat
Chazy

Co ja vim, pustim si to az tak od 60. minuty... nemam rad koukani pres net, ale posledni pul hodinku snad zvladnu

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Wolves už ti nevyšli

Reagovat
Chazy

No ale jejich blbosti, prubeh zapasu by mi i vysel, mela byt na zacatku penalta pro Wolves co uz, na to jsem si stejne nevsadil..

Reagovat
smazaný uživatel

Skús sa pozrieť pod súhrn, tam som sa k tej neodpískanej penalte vyjadril Inak ani ja som si nepodal, ale dnes mi zatiaľ želania nevychádzajú. AV som chcel 2ku, Sunderland X (2x Bent ), tak aspoň dúfam,ze Dunn ma večer nesklame.

Čo sa týka BCity, tak konečne je tam naraz dvojka Jerome-Chucho a hneď sa na to dobre pozerá, presne ako som to hovoril v niektorej z tunajších diskusíí.

Reagovat
smazaný uživatel

Dá se někde sledovat Tottenham On-line? Dikas

Reagovat
Godwinson

ten Wigan je trapnej tým :((

Reagovat
hefy

Burnley mělo hrozný tlak, ale místo aby dali gól, tak kluci z Wiganu zvýšili. Díky za tu slast.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Chazy

Co jsem rikal.. loni vsichni udelani z Hullu, od nas dostali 5, letos z Burnley, od nas dostali i oni..

Reagovat
Godwinson

no a Stoke mě dorazilo

Reagovat
soukup

Reagovat
Chazy

Taky tipoval (i vsadil) jsem remizu a oni takhle

Reagovat
Deywid

1 Petr Cech

35 Juliano Belletti

6 Ricardo Carvalho

26 John Terry (c)

2 Branislav Ivanovic

5 Michael Essien

8 Frank Lampard

12 Michael Ballack

10 Joe Cole

39 Nicolas Anelka

11 Didier Drogba

Substitutes: 40 Hilario, 19 Paulo Ferreira, 43 Jeffrey Bruma, 15 Florent Malouda, 20 Deco, 21 Salomon Kalou, 23 Daniel Sturridge.

Joey

Reagovat
terry

Měl hrát místo Lamparda.

Reagovat
Deywid

A Lamps na lavičke či len výmena postov ?

Reagovat
terry

Lampard na lavičce.

Reagovat
Deywid

ale veď proti Athleticu už hral celkom dobre....a na podhrota by si dal teda koho ?

Reagovat
terry

Podhrot by byl Joey. Proti Atléticu hrál podobnou tužku jako v minulých zápasech, akorát s tím rozdílem, že dal gól. On podle mě potřebuje pauzu, když už teda ke změně rozestavení nedojde. Dnešní diamant, respektive ten s Joeym bych postavil s Essienem na DMF, Malouda nalevo, Joey podhrot a Ballack napravo. Němec by se s Ghaňanem mohl případně měnit. On je Ballack s Essienem stejně všude.

Reagovat
Deywid

Lampsovi by ta pauza bodla...ale proste Carlo ho neposadí...i keď tebou navrhované zloženie diamantu by bolo podľa mňa efektívnejšie a účinnejšie

Reagovat
smazaný uživatel

Lampard hrál proti Atlétiicu skvěle. Stejně jako celá záloha.

Reagovat
smazaný uživatel

Co je pořád s tím Žirkovem?

Reagovat
Deywid

čosi s kolenom tuším...ale nie som si istý

Reagovat
terry

Já už doufal, že dneska nastoupí, ale dočetl jsem se, že je zase mimo. Zrovna dneska, když nehraje Ashley.

Reagovat
smazaný uživatel

Naštěstí dneska jeho absence moc citelná nebude.

Reagovat
terry

Tak spíš jde o to, že by si Jurij konečně zahrál.

Reagovat
smazaný uživatel

Zahraje si ještě dost, hlavní je návrat neuspěchat, důležité zápasy teprv přijdou.

Reagovat
smazaný uživatel

Co z toho, když do nich nebude rozehraný?

Reagovat
smazaný uživatel

Co z toho, když návrat uspěchá a zraní se znova?

Reagovat
smazaný uživatel

Obě varianty mají své pro...

Reagovat
Kaze

Nastoupí k zápasu Gerrard a Torres?

Reagovat
tomasinho

To ví jen sám pánbůh

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dnes to byl opravdu špatný výkon, který už přijít musel a po vynikající sérii dvou zápasů určitě. Cítili jsme se neporazitelní a je dobře, že nás Blues vrátili zpátky na zem. Od Jonese s Bentem nemůžeme čekat, že vstřelí každý zápas dva góly, to prostě nejde, navíc Bruce to trochu dnes neodhadl s Richardsonem a Hendersonem, střídání pak taky nic moc. Zápas byl typickým obrazem naší hry venku - nemůže se nám nic stát, hráče si dáme pár metrů od sebe, vždyť jej doženeme, Anton snad neudělá chybu.

Reagovat
j_mrazik

Essien??!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nečuduj sa

Reagovat
andkoo

genialny hrac

Reagovat
j_mrazik

Já to nerad říkám, ale je to výbornej fotbal, škoda že jednostrannej.

Reagovat
vladis271

sobotny predkrm je za nami a zajtra nas caka bitka o britaniu

Reagovat
smazaný uživatel

ManUnited dnes vyhrají

Reagovat
smazaný uživatel

vzhledem k form+ L´poolu to tak vypadá,ale já si myslím,že bodík aspon utrhneme..Na obou stranách zranění..Ale liverpool je na tom hůř..Uvidíme.Liverpool forever!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes výhra Manchesteru... Pro Liverpool by to byla 5. porážka v řadě, ve středu přijde 6. proti Arsenalu v poháru a konec Beníteze je na spadnutí... Scousers si snad ani nemůžou přát výhru

Reagovat
smazaný uživatel

Neměla být reakce

Reagovat
smazaný uživatel

Benítez neodejde. Aspoň ne teď.

Reagovat
smazaný uživatel

jj,nemají prý prachy na to,aby ho vyplatili..Nebo mají,ale je to 20 mega..

Reagovat
Tomanatura

Za to si můžou ale sami, smlouvu mu prodlužovali nedávno a každý nad tím kroutil hlavou

Reagovat
smazaný uživatel

každý?Nemyslím..V době,kdy dali Real 4:0 a u nich 1:0 a ManU na tom jejich divadle 4:1..vím,že napíšeš,že to byla zbrklá reakce na momentální situaci týmu,ale lonský rok předváděli dpbré vákony a hlavně - po hřišti neběhá trenér..Ale naopak by mohl trochu líp uvažovat a koupit pořádného útočníka,protože jen s jedním superútočníkem to prostě nejde..A šířku kádru nemáme ani jako ManU ani jako Chelsea..To bychom museli chtít mít majitele ala mančafty z Manchestru..

Reagovat
smazaný uživatel

ManU samozřejmě nemá žádné šejky nebo něco podobného myslím..

Reagovat
Tomanatura

Však budete mít. Ti vaši dva blbci jezdí po Emirátech a shánějí kupce

Reagovat
smazaný uživatel

nj,co se dá dělat..Doufám jen,že to nedopadne stejně jako u ManC nebo Chelsea,aby si pak mysleli,že koho si usmyslí,tak toho budou mít..

Reagovat
smazaný uživatel

Zvlášť kdyby tu možnost vymyslet si kohokoliv měl Rafa

Reagovat
smazaný uživatel

jj,nějaké španělské chlapce asi

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak nerob zas z Rafu Arséna... On je skôr na brazílskych mužov

Reagovat
smazaný uživatel

A ako by to asi tak dopadnúť mohlo....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je skvelé, oni ho dokonca ani vyhodiť nemôžu.

Reagovat
Swarley

když se daří, tak se daří

Reagovat
Tomanatura

Ale jinak, nesváděl bych to na peníze, jelikož prostě by se platil Benítéz dál, i když už by to trénoval někdo jiný. Ono to neznamná, že to musíš vyplatit hned. A neříkej, že Liverpool si nemůže dovolit platit jeho plat "navíc"

Reagovat
smazaný uživatel

může,ale nebylo by lepší koupit za takové prachy nějakého útočníka?

Reagovat
Tomanatura

A k čemu bude utočník, k dyž s Benitezem nikdy žádný pokrok nebude? NAvíc, on prostě chce hrát na 2 hroty

Reagovat
smazaný uživatel

k čemu?Ted by se nehodil,když je Torres zraněný?Hodil by se moc!!!

Reagovat
Tomanatura

A jak bude Torres zdravý? Copak myslíš, že takový David Villa bude chtít sedět na lavičce a hrát, jen když je Torres zraněný?

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslím.A ty si myslíš,že dají 20 mega za někoho,kdy bude hrát 5 krát za sezonu?Těžko.

Reagovat
Tomanatura

Robbie Keane?

Reagovat
smazaný uživatel

Už mě s ním každý sere!On dostal ve 20 zápasech šanci alespon 70 minut a je to málo?Všichni píšou,jak ho Rafa skazil,ale neschopnost vstřelit branku není kažení!!!Hlavně že např. Chelsea se vyplatil kup Shevchenka

Reagovat
smazaný uživatel

A on někdo tvrdí, že nákup Shevy se vyplatil?

Reagovat
homeles8

Reagovat
terry

Vytáhnutím Ševčenka si zaargumentoval teda.

Reagovat
smazaný uživatel

je to ten samí případ.Stál velké prachy a dokázal velké hovno,jako Keane..

Reagovat
vodka

problém je, že Keanea využíval v systému, který se pro něj vůbec nehodí... Navíc zrovna když si na něja jakžtakž zvykl, tak ho posadil..

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
Tomanatura

Asi jak tvrdí vodka. Rafa prostě nezvládne, když má v týmu 2 výborné útočníky.

Reagovat
smazaný uživatel

je to možné,ale jak vidíš,tak ani loni ani letos nedokazuje Robbie,jak je dobrý.Jo,má 5 branek,ale 4 z jednoho zápasu..Ale to je fuk.Třeba se rozstřílí..

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo? Ja si tiež myslím, že by to bolo na Liverpool už príliš a fakt by to bolo na spadnutie.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on má smlouvu ještě na 4 roky, kterou mu nedávno prodloužili, pochybuju, že by ho ted vykopli po pěti nebo šesti zápasech, zvlášť když se může vymluvit na to, že mu chyběl Gerrard a Torres. Navíc má LFC pořád velkej dluh, vím že by mu mohli nechat plat plynout na konto a najít si někoho lepšího, ale podle mě se k tomu stejně neodhodlají. Něco jinýho by bylo, kdyby byl začátek března a liverpool se plácal někde sedmej osmej, to bych souhlasil. A my si taky nemůžeme přát jeho odvolání, jenom ať ještě dvě tři sezony pobude

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Netvrdím, že jistě odejde (za těchto předpokladů) ale za úvahu by to již stálo...

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

ak dnes prehra tak proti nazmu dorastu postavi to najlepsie co ma. Dalsiu prehru si uz nebude most dovolit

Reagovat
smazaný uživatel

nj,ale radši by se měli soustředit na CHL a PL,na Carling bych se vyprdl,ikdyž by mě samozřejmě výhra a postup těšila..

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak Arsenal nasadí rezervu proti A týmu Liverpoolu a stejně dostanou na prdel, o to větší ostuda pro ně že je porazej teenaeři

Reagovat
Tsigi

doufám, že si někdo pěkně povodí Kojaka

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Owena

Reagovat
Tomanatura

Jinak, dneska se posouval ČAS o hodinu zpět?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Jo

Reagovat
Tomanatura

Já jsem před chvílí vstal a koukám, že je půl 12. pak si dám něco na snídani, jdu si zapálit, podívám se na computer a ono je 11 hodin V první chvíli mě to vůbec nenapadlo, až teď. Tak jsem se musel ujistit

Ještě kdybych kvůli tomu zmeškal United.

Reagovat
smazaný uživatel

Bys přišel na druhej poločas, to by zas nebyla taková katastrofa

Reagovat
smazaný uživatel

o hodinu zpět... Takže práve naopak, ešte by si stihol spraviť tak 10x popcorn.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Jo no, máš pravdu, mě zmátlo to, že napsal, že by ho zmeškal, tak už jsem nad tím ani nepřemýšlel

Reagovat
smazaný uživatel

Nezmeškal..

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Zapálit...

Reagovat
Tomanatura

Něco proti?

Reagovat
smazaný uživatel

Nn,jsem překvapeny

Reagovat
smazaný uživatel

Čo, už si nebodaj obedoval?

Reagovat
vodka

jj, mě se to zdálo taky divné... dojdu o půl čtvrté a v deset vsstanu vyspinkaný do růžova... pak sem zjistil, kde je pes zakpaný...

Reagovat
honziss

Jak jsem byl dlouho přesvědčen o tom, že prvním padlým manažerem bude Hart, tak dneska bych si vsadil spíš na Zolu a Beníteze. Nejlépe na oba najednou.

Reagovat
tomasinho

Oba jsou v mých dvou nejoblíbenějších klubech v Anglii, ale u Beniteze to nevidím reálně bohužel.

Reagovat
honziss

No, pravda, že Zola má k tomu vyhazovu fakt blízko a i je pravděpodobnější než ten Benítezův. Nicméně ani on teď nesedí na pevné židli.

Reagovat
tomasinho

Tak já doufám ve vyhazov obou, i Beniteze, i Zoly

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snad tomu v najblizsej dobe dopomozeme

Reagovat
honziss

Jinak dneska budu asi jediný, kdo nezvolí ke sledování derby, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Žiadna voľba, prosto oba

Reagovat
honziss

Oba čtyři?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo

Reagovat
honziss

Tak jen poločas z každého zápasu by mě nebavil.

Reagovat
andkoo

liverpool by mal v zime posilnit zalohu a utok, ak chcu mysliet na titul (alebo aspon LM)

Reagovat
minoLFC

myslím, že v zime to už bude jedno...

Reagovat
Boban

tak posileni by uz bylo vyhozeni beniteze ....

Reagovat
minoLFC

nie tak celkom...bohvieakého exota by priniesli amíci miesto neho

Reagovat
Boban

Zola

Reagovat
honziss

Ten by pro ně byl ideální. Osa týmu Da Costa - Lucas - Diamanti - Savio by dotáhla Liverpool k výšinám.

Reagovat
tomasinho

Nebo Southgate

Reagovat
smazaný uživatel

Čo takto Keano?

Reagovat
Boban

no tak on aspon dostal sunderland do pl...

Reagovat
andkoo

tak daky volny kvalitny trener sa vzdy najde..aj ked mne (ako fanusikovi MU) sa lubil styl, ako hrali minulu sezonu este so xabi alonsom, vysoke tempo ako nahodili v zalohe a superi za nimi nestacili

Reagovat
Swarley

OT:Javier Mascherano znovu rozvířil spekulace ohledně své budoucnosti, když podle anglických médií odmítl nabídku Liverpoolu na prodloužení smlouvy. Argentinský záložník nyní pobírá 60 tisíc liber týdně, nový kontrakt by mu zaručil zvýšení příjmu o 30 tisíc.

no tohle je pro Liverpool další zajímavá zpráva...

Reagovat
Boban

krysy opoustej potapejici se lod jako prvni, neznas?

Reagovat
tomasinho

No odejít i Masch, tak můžeme jít rovnou do prdele

Reagovat
Boban

lucas to zvladne za oba, vyzva jakou potrebuje....

Reagovat
minoLFC

nejak by sme to miesto zacelili...Lucas nemá brata?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslis ze by Arsenal pustil Denilsona ?

Reagovat
Boban

zaloha snu

Reagovat
minoLFC

Reagovat
Swarley

no to asi jo...to byste toho už moc nenahráli

Reagovat
Boban

benitez je v tomhle borec, kdo jinej by dokazal udelat s nejlepsi zalohou na ostrovech to co on...mozna tak ten Zola...

Reagovat
papos182

A kdo by ji dokazal poskladat...?

Reagovat
vladis271

rafa vie hrat zapasy,kde mu ide o krk.ale ruku do ohna by som nedal za ziadny vysledok.

kazdopadne na tikete mam liverpool,trnavu a twente

Reagovat
tomasinho

no ty vole, Aurelio na levé záloze Reina-Johnson,Carragher,Agger,Insua-Mascherano,Lucas-Yossi,Dirk,Aurelio-Torres

Reagovat
vladis271

aspon,ze ten torres

Reagovat
tomasinho

To je sice fajn, ale kromě Yossiho mu nemá kdo dát pořádný balon

Reagovat
honziss

Wow, Everton má dneska zajímavou lavičku...

Agard, Akpan, Baxter, Coleman, Duffy, Wallace + náhradní brankář Nash. Samí mladíci a neznámá jména, snad až na Baxtera. A Nashe samozřejmě.

Reagovat
Tomanatura

Ajajaj...

VdS - Sheasy, Nemanja, Rio, Patrice - Valencia, Carrick, Scholes, Giggsy - Wazza, Berbatov

Reina - Johnson, Carragher, Agger, Insua - Mascherano, Lucas - Yossi, Dirk, Aurelio - Torres

Reagovat
tomasinho

Máme otřesnou sestavu, kreativní jen 3 hráči snad, jediná spása by byla další redka pro Scholese.

Reagovat
vladis271

velmi pravdepodobne

Reagovat
Tomanatura

Ta je nejpravděpodobnější. A k tomu beztak chytne Vidič svoji "Torresformu"

Reagovat
tomasinho

Kéž by

Reagovat
vladis271

bodaj by......ale nieco mi hovori,ze torres bude dneska hladny po futbale

Reagovat
smazaný uživatel

Lucas vyzerá ako béčkový nemecký pornoherec z osemdesiatych rokov.

Reagovat
smazaný uživatel

nemáte někdo link na manchester liverpool????díky

Reagovat
smazaný uživatel

www.atdhe.net

www.myp2p.eu

www.rojadirecta.com

www.justin.tv

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
Tomanatura

VYHOĎTE TOHO BERBATOVA!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

No jo,ale má přece ty asistence

Reagovat
smazaný uživatel

Bebatov pokud nezahraje dozadu tak je to zatím vždycky ztracený míč.

Reagovat
smazaný uživatel

Keby vedel brániť, tak ho postavím do stredu zálohy, pretože on je stredný záložník, nie útočník (u nás). Tam nech asistuje koľko chce, ale na hrote nemá čo robiť.

Reagovat
smazaný uživatel

On je hlavně pomalý , tak nevím proč jde do souboje se třema..

Reagovat
Tomanatura

Ten borec nepodrží balon, nedokáže nic vymyslet, nikoho nepředběhne, nestojí dobře při centru a můžeme děkovat rozhodčímu, že se díky němu nekopala penalta pro Liverpool

Jestli tam SAF nechce dát Owena, tak ať raději stáhne berbatova třeba za Andersona, nebo Naniho(i ten ten útok zvládne líp)

Reagovat
Swarley

tak tak...Berbatov dolů a nástup Nani nebo Owen....a jinak zatím nic moc výkon Scholes...spousta nepřesných přihrávek a směrem dozadu to není žádná sláva...poslední dobou mu to moc nejde, ale snad se probere...

Reagovat
Tomanatura

Vždyť říkám, Andersona Owen na plac

Reagovat
Swarley

Scholes ještě chvilku zůstat, Owen okamžitě na plac...

Reagovat
smazaný uživatel

zase 30 mega v PI... škoda, že jsme nekoupili Benzemu, nebo si nenechali toho teveze..

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavé, loni byl Berba supr kauf a teď to je vyhozených 30M. A u Spurs si mnou ruce.

Reagovat
smazaný uživatel

U mě to bylo od začátku vyhozených 30 mega.

Reagovat
smazaný uživatel

Supr kauf? To netvrdil nikto, to som si istý. Len sa bránilo to, čo niekto očierňoval. To je rozdiel.

Reagovat
smazaný uživatel

Musím súhlasiť. Inak aj tá naša pravá strana je bieda. Sheasy, či to chceme, či nie jednoducho nie je technický hráč a Valencia ho svojimi spätnými nahrávkami ( pričom má hlavne útočiť) dostáva do úzkych, keze on mu to nedokáže adekvátne vrátiť. Vidieť tam Maicona, to by bolo iné. Nuž a samotný Valencia? Opäť slabé. Neustále nahrávky dozadu, statický... On ustojí veľa, čo sa mi páči, ale to je asi tak všetko, čo je škoda, za 16 mio rozhodne. Keď sa nad tým zamyslím, tak za posledné 3 sezóny: hosťovanie Tevéza, Nani (toho by som neodpisoval, vždy uňho vidím proste priaznivejšiu hru než u Ronalda i keď jeho levelu nikdy nedosiahne minimálne čo sa gólov týka), Hargreaves (ach tie zranenia...), Anderson (fyzicky ako jeden z mála Brazilcov na PL stavaný, ale herne... žiaľ, niekedy je potrebné s poľutovaním na nekreativitu zálohy poznamenať, že ho potrebujeme, ale mal by sa zlepšiť ), Berbatov (minulú sezónu aspoň herne ako tak, ale teraz no comment), Tošič (absolútne vyhodené peniaze), Valencia...to sú nie práve optimistické veci.

Pozitívami sú len nákupy do budúcna - k Ljajičovi aj Obertanovi zhliadam s dôverou, aj vzhľadom na to, že ich mám slušne odsledovaných a verím, že sa časom vypracujú na extratriedu. Ale je to málo v porovnaní s tým, čo sa pokazilo. Navyše to nie sú hráči, ktorých teraz nasadíme a budú hneď vyčnievať. Sú to proste nákupy do budúcna.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

opět děs a hrůza...

Reagovat
smazaný uživatel

200. prevýhru MU a Benitéza na lavičke Reds

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

200. pro záživnější druhou půli

Reagovat
tomasinho

Tak zatím dobrý, byli jsme mírně lepší, teď se mohla fuknout pentle na dirka, vždyť mu bulhar úplně roztrhl dres

Reagovat
Nikikrew

Monzo nadavate na Bervatova ale nikto si asi nevsimne kolko vyhral hlavickovych subojov pre manchester.Je sice pomaly ale ta zlta karta byt nemala podla mna dnes by mohol aj skorovat.. ;)

Reagovat
Tomanatura

A kolik jich dokázal přesně nahrát spoluhráči? Ani jeden. Vyhrál tak dvě hlavy pro G. Jonsona

Reagovat
Swarley

tak zrovna tohle by mě zajímalo, kolik hlaviček vyhrál a Manchester z nich aspoň trošku něco vytěžil...tak dvě??

Reagovat
smazaný uživatel

Zase statiska? Ale že zrovna rooney hlavičkoval při centru Valencii na bránu, tam by měl být vzhledem k svě výšce berbatov

Reagovat
Tomekcz

Lucas a Mascherano prehravaj zalohu United to je hnus Berbatov neumi podrzet mic, zadna strelba.

A ten rozhodci co to je? Tohle ma byt anglicka liga kde se hraje tvrde a ne ze piska kazdej dotek na Torrese

Reagovat
Swarley

no jestli jsem dobře viděl, tak pískal i faul na Torrese, kterého se nikdo ani nedotkl

Reagovat
Tomekcz

ano protoze samponek si zakopl o nohy a diky tomu ma ted Evra zlutou, protoze mu to spocital jako faul.

Reagovat
smazaný uživatel

lenze ten faul, za ktory dostal zltu bol na zltu

Reagovat
vladis271

a to roztrhnutie dresu dirkovi v sestnastke manu si nevidel,ze?

Reagovat
Tomekcz

hlavne ze se drzeli oba vzajemne a muzu ti oponovat faulem na Carricka ve vapne Liverpoolu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejhorší je, že píská i kontakt Torrese s Torresem.

Reagovat
Tomanatura

Jo, to bylo nejlepší

Reagovat
smazaný uživatel

A Patrice v podsate za to dostal žltú, Marriner mu ukazoval, že to bol druhý faul na Torresa pričom prstom ukázal na miesto priestupku Torres-Torres. Aby nás to nemrzelo...

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý, Berbatov hraje při působení v Manchesteru vesměs pořád stejně, ale dříve se tady na něj snášela chvála, ti kteří ho kritizovali, byli posíláni do pryč, byl považován za jednoho z nej útočníků, a nyní je zatracován, posílán pryč I kydž je možné, že jeho věční obhájci tu dnes chybí

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu je to tak.

Reagovat
Tomanatura

Pche, já jsem byl obhájce vždy, jenže tehdy nahrával na góly C.Ronaldovi. Dneska už ani ten balon nepodrží

Reagovat
smazaný uživatel

Nechybí. Ale očividne to všetci beriete hrozne povrchne a ani si len nepremietnete ČO vtedy hovorili tí "krititci" a AKO sme sa ho niektorí zastávali. To je k*revský rozdiel, lenže vy to vidíte len ako A a B, čierna alebo biela.

Reagovat
smazaný uživatel

No já jsem tehda tvrdil že se tam fláká, a to dělá i dneska. Jen teď se to víc ukazuje

Reagovat
smazaný uživatel

Hned se nečil prosimtě, mně je to vcelku jedno, jen jsem si vzpomněl na tehdejší jeho vyzdvihování a obhajování a nynější zatracování. Jeho hra mi nepřijde o tolik rozdílná

Reagovat
Nikikrew

no ja sa radsej nevyjadrujem lebo viem ze ich zopar vyhral aj pre united nsi vsimnite ze vzdy prehlavickuje johsona...dufam ze ManU vyhra ;)

Reagovat
Swarley

tenhle zápas rozhodne Michael Owen

Reagovat
smazaný uživatel

Je to možné, jen aby to nebyl vlastňák

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak trošku v zapomnění upadá zápas Trotters s Evertonem. Prý se tam hraje moc zajímavej zápas, škoda. Bolton pořád čeká na první domácí výhru a vypadá to, že se mu to ani dnes nepovede.

Reagovat
terry

Klasnič.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomekcz

Torres je imuni nebo co ani ofsajdy se mu neberou?

Reagovat
smazaný uživatel

Torres

Reagovat
Tomanatura

jojo, nějak už se muselo ukázat, že Rio nemá formu a ve formě a rychlejší Evans sedí...

Reagovat
honziss

Rio je fakt dost mimo, až mě to děsí. Půlroční hostovačka v mateřském klubu by pomohla všem stranám.

Reagovat
herbage

Ich bin Oesterreicher volá

Reagovat
Swarley

to je až neuvěřitelný, co se s ním stalo...totálně vyklepanej něco vymyslet, souboje prohrával, odhad nulovej...no snad se dá brzo dohromady...

Reagovat
herbage

"Největší jistota kola" se pomalu ale jistě hroutí

Reagovat
smazaný uživatel

Spokojnosť Vidič

Reagovat
smazaný uživatel

perfektní výkon!ManU nebyl ve svojí kůži a Liverpool to zvládl na výbornou!Liverpool FOREVER!!!

Reagovat
vladis271

YESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS.

toto som potreboval

mozte ustrazit el nina cely zapas,ale ked mu nechate milimeter priestoru potvrdi rolu zabijaka s detskou tvarou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak gratulace LFC. Vyhrát si zasloužili. Aby Manchester dokázal vystřelit na branku jednou za zápas, to už jsem dlouho neviděl. Z týmu domácích se mi líbil Yossi, Aurelio i Agger, z týmu hostů nikdo.

Reagovat
smazaný uživatel

Absolútny súhlas.

Reagovat
honziss

A Torres, to je fešák.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tomasinho

Děkuju a souhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

Torres, Benayoun, Agger ale nejvíc mě překvapil Lucas, to byl snad druhej zápas kdy zahrál fakt kvalitně.

Reagovat
papos182

Kdyby Liverpool prohral, kazdy na nej nadava.

Reagovat
Jollae

Reagovat
$dolar$

LIVERPOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

Reagovat
terry

Jak to vypadá na Eastlands?

Reagovat
Chazy
Reagovat
Chazy

Zamora ocividne netrefil prazdnou ze 2 metru

Reagovat
Chazy

goool

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si vystačíš co?

Reagovat
Chazy

uz mam minelu kola do sourhnu

Reagovat
smazaný uživatel

Zamoru?

Reagovat
Chazy

pak uvidis na footytube, tohle zahodit za stavu 0:0..

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, já se du dívat na Zolův poslední zápas, pak to proberem

Reagovat
Tomekcz

Zase celej zapas hrajem nic a snazime se to zachranit poslednich 20 minut Gratuluju Liverpoolu, dnes si zaslouzili vyhrat.

Reagovat
honziss

Green - Spector, Tomka, Upson, Ilunga - Behrami, Parker, Noble, Collison - Franco, Cole.

Zola si uvědomuje, že mu jde o krk a tak vsadil na sestavu, která mu loni docela dobře fungovala. Jsem zvědavý na toho Franca teda. Jen nechápu proč vyměnil slabého Fauberta za ještě slabšího Spectora...

Reagovat
smazaný uživatel

Smejem sa nám za dnešný výkon. Ako chceme vyhrať bez streľby? Ako chceme vyhrať bez podržania lopty na hrote? Ako chceme vyhrať s takými okienkami v obrane? Ako chceme vyhrať s tou statickou hrou? Ako vôbec môžme chcieť výhru ak nás v strede poľa stíha dvojica Mascherano-Lucas?!

Toto nepotrebuje dlhší komentár, škoda slov, niet na to síl. Každopádne ešte musím poopraviť svoj názor o riadok vyššie, absolútny súhlas s hrubasom vo všetkom až na to, že u nás sa mi predsalen páčil a kredit si zaslúži Edwin. Okrem skvelých zákrokov nerobil chyby a opäť potvrdil, źe v kopacej technike je svetová extratrieda

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda, na něj jsem zapomněl, mluvil jsem o hráčích v poli. Edwin byl ve hře nohama skvělej, plus několik skvělejch zákroků, ale to bohužel nestačí.

Reagovat
papos182

Edwin byl super, skoda, ze nenastoupil Foster.

Reagovat
Tomanatura

Tak co k tomu dodat?

Velmi, opravdu velmi otřesný střed zálohy, naprosto neschopný útok a dva komici ve střední obraně. Začneme od začátku.

Nejlepší hráč United byl VAN DER SAR. Hlavně při tom přímáku se vyznamenal, měl tam i spoustu dobrých momentů. Snad jen ten první gól bych mu trochu vyčetl, postavil se dost špatně.

Co říct k obraně? Z EVROVÝCH prostorů chodili hráči, ale většinou z breaku. SHEASY prostě nemůže centrovat na bránu, on nemá na to techniku, je tam od jiných věcí. FERDINANDA drží jen jeho jméno, jelikož je tuto sezonu nejistý, neschopný a dělá dost chyb. Škoda, že musí hrát, Johnny Evans je nyní prostě lepší. VIDIČ byl celý zápas výborný, byl jsem rád, že to tam drží alespoň on, ale k čemu mu to je, když v 90. minutě dostanu de javu, jelikož udělá naprosto stejnou chybu, jako loni.

Ta střední záloha bylo to nejkomičtější, co tam dnes běhalo. CARRICK prostě formu nemá, neumí nic vytvořit, je pomalý. SCHOLESe ani netřeba jmenovat, ten střed byl dneska naprostý průchoďák. Ale tady se musím SAFa zastat, jelikož jiné možnosti tam neměl, až na Andersona(toho bych postavil já). Kdyby tak byli k dispozici Owen s Fletchem... . VALENCIA je průměrný záložník, který nám nemůže nahradit Ronalda. Ještě se pořádně neaklimatizoval v United, není to ono. GIGGS taky nebyl moc ve ormě, ale byl to světlejší, co jsme ukázali.

Z útoku bych nejraději poslal někam na Mars BERBATOVA. Už jsem se tu o něm zmínil dost a dost, on už je zkritizovaný u preview. A WAYNE? Zase byl nevýrazný, vyhrával souboje, ale taky to nesvrhl na sebe.

Hlavně bych chtěl zhodnotit SAFa. Proč tam furt tahá Ria? Proč neustále cpe do útoku Berbatova? Proč už o poločase neudělal změny? Proč tam nechal takový střed zálohy, kdy tam mohl poslat Andersona, který by tu hru uklidnil? Dneska jsem z něj byl velmi zklamaný.

Toto je už 3. prohra s těmi sračkama v řadě. Nastává otázka, zda si ti hráči vůbec uvědomují, že se jedná o derby. Třeba takový Valencia či Nani zřejmě ani netuší, že Liverpool je nějaký rival. Jelikož když v zápase s City hraje tým jak o život a ve větším derby vidím vůly jen od Rooneyho, tak se mi chce zvracet.

Jinak, herbage, nezapomněl jsem.

Reagovat
smazaný uživatel

No comment Proste sa na tom zhodneme. Navyše vidím, že aj pohľad na Sheasyho máme rovnaký.

Reagovat
smazaný uživatel

ty sračky bysis mohl odpustit

Reagovat
herbage

Liverpool A nyní Arsenal. jó, když tu píšu, že s MU to jde letos z kopce, tak tomu nikdo nevěří

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde to vôbec z kopca... My sme už od začiatku niekde v doline. Výhry a body to nevytrhnú, herne to nie je žiadna sláva už od začiatku

Reagovat
honziss

Doufám, že dneska budeš bedlivě sledovat Carltona, už v prvních minutách měl moment, kdy postupně odstavil pět hráčů Arsenalu a pak ještě založil akci.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes som si celý zápas pri sledovan´Berbatova len stále opakoval, ako by to vyzeralo, keby tam bol Carlton. "Toto by vybojoval, aj toto, aj toto...tu by mal loptu, tu by sklepol na Rooneyho..." Až sa pristavila spolubývajúca Či som v poriadku, že sa šeptom rozpávam s telkou

Reagovat
herbage

Neboj, sleduji velmi pozorně a musím (a rád) přiznat, že jsi měl ty i ostatní pravdu. Velmi komplexní hráč, od balónu prakticky neodstavitelný. Jeho výkon je však jediné, co vás může zatím těšit, byť nehrajete nijak zle

Reagovat
honziss

Tak on je tradičně náš nejlepší hráč. Jeho hra mu to totiž dovoluje se nespoléhat na mužstvo, ostatní hráči jsou bohužel zcela ubíjeni Zolovým pojetím fotbalu. Nehrajeme možná doslova zle, ale prostě jak jsem psal u souhrnu, v tomhle rozpoložení, s hrozným manažerem a v úplném srabu by nás teď porazil i ten třetiligový Leyton Orient.

Reagovat
herbage

No Arsenal hraje taky pěknou tužku a má prakticky štěstí, že mu tam zatím všeechno spadlo. Hlavně kdyby Collison dal ten gól, tak by to mohlo vypadta zcela jinak

Reagovat
smazaný uživatel

Musíš občas veriť aj odborníkom, nielen sebe.

Reagovat
tomasinho

Skvělé, výborné, paráda. Nemám slov. Takhle hraje tým, který chce bojovat o titul a který se pyšnáí jmnénem Liverpool FC. Manchester dneska mimořádně slabý, hlavně stopeři + Evra a vlastně skoro všichni, až na Edwina. Vidič má snád nějak LFC komplex, jinak si to vysvětlit nemůžu, Torres ukázal, že mu stačí jedna šance. Jinak výbroně Agger,Benayoun,Kuyt,Aurelio a dneska vysoce nadprůměrný LUCAS LEIVA!

Reagovat
papos182

Jeste jsi zapomnel dodat, at uz konecne vyhodi Beniteze.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je dodávať zbytočné, ten sa tak skoro už nepoberie.

Reagovat
tomasinho

I přes výhru stojím stále proti němu

Reagovat
Lorcan

Mohli byste sem prosím vložit poločasové dojmy z utkání West Ham - Arsenal díky

Reagovat
honziss

U souhrnu...

Reagovat
smazaný uživatel

tohle bylo zajímavé kolo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele