14. kolo
09.12.2023 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Werderu Brémy (© AFP)

Augsburg po dvou měsících padl. Čeští brankáři se na trávník stadionu v Brémách nedostali

Fotbalisté Brém protrhli krátký střelecký půst a ve 14. kole Bundesligy porazili na domácí půdě rozjetý Augsburg 2:0. K prvním bodům z posledních čtyř vzájemných zápasů nasměroval Werder ve 39. minutě stoper Niklas Stark, na nějž pak navázal nejdůležitější muž zeleno-bílé ofenzivy Marvin Ducksch. Jiří Pavlenka se ani po sérii neúspěchů v podání domácího celku nevrátil mezi tři tyče a zápas sledoval z lavičky. Stejný osud potkal i na druhé straně Tomáše Koubka.

Fotbalisté Augsburgu se vezli na vlně skvělých výsledků, když šestkrát v řadě v lize neprohráli, přičemž minulý víkend vyzráli na Frankfurt. Domácí Brémy se naopak silně trápily, za předchozí dva měsíce vyhrály pouze jednou a aktuálně dvakrát za sebou nevstřelily ani gól. Do karet jim nehrál ani fakt, že s Bavory tři poslední vzájemné duely prohrály.

Střelecký půst fotbalistů Werderu mohl po 10 minutách přerušit pokusem ze střední vzdálenosti Jens Stage. Finn Dahmen byl ale proti. Na druhé straně trestuhodně zaváhal gólman Michael Zetterer, jenž si ukopl míč, a daroval tak stoprocentní příležitost Phillipu Tietzovi. Ten však lehkým lobem vůbec netrefil odkrytý prostor mezi třemi tyčemi. Po sérii rohových kopů se tak dostali ke slovu opět zelenobílí. Ducksch posadil balon přesně na hlavu Starka a ten jej úspěšně protečoval za záda Dahmena.

Po změně stran se po lehkém kontaktu domáhal penalty Kevin Mbabu. Rozhodčí se však rozhodl na bílý puntík neukázat, protože se mu zdálo, že švýcarský bek celou situaci výrazně přihrál. Pojistku chtěl přidat vzápětí Stage, který se uvnitř šestnáctky prodral k odraženému míči, ale štěstěna mu ani tentokrát nepřála. Vyvedený zápas ze strany domácího celku podtrhl v 65. minutě Ducksch, jenž si naskočil na centr ideálních parametrů z dílny Mitchella Weisera a dopravil balon na místo určení. Průběh střetnutí mohl ještě v samotném závěru zdramatizovat střídající Arne Engels, nicméně jeho tvrdý projektil orazítkoval pouze břevno.

Brémy tak přerušily šňůru špatných výsledků a doma získaly tři body. V následujícím kole se 15. prosince střetnou s Gladbachem, Augsburg vyzve o den později Dortmund.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele