1. kolo
19.08.2023 15:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Jonas Wind (© AFP)

Nováček z Heidenheimu pocítil sílu Vlků. Vítěznou branku Wolfsburgu režíroval Černý

Wolfsburg vstoupil do nového ročníku Bundesligy domácí výhrou nad Heidenheimem 2:0. V základní sestavě "Vlků" nastoupil i český křídelník Václav Černý, který měl díky založení akce lví podíl na vítězné brance Jonase Winda. Ten se prosadil ještě ve 27. minutě a zařídil tak svému týmu premiérové tři body. Historicky první klání Heidenheimu v nejvyšší německé soutěži tak nedopadlo dobře, když nevstřelil ani gól.

Wolfsburg v letním přestupovém okně přišel o talentovaného Felixe Nmechu, který odešel do BVB, získal však jiné zajímavé hráče. Tím posledním byl dánský reprezentant Joakim Maehle, jenž přicestoval do Dolního Saska teprve před týdnem. Vlkům se přes prázdniny podařilo složit velmi zajímavý tým, který podle mnohých mohl aspirovat na černého koně soutěže - koneckonců by tak mohl dostát jménu Černého, ten taktéž k zelenobílým toto léto zamířil.

Proti nováčkovi začali zelenobílí výborně. Černého nabídku do šestnáctky vyrazil brankář Kevin Müller pouze k Windovi, který se ranou do odkryté brány nemýlil. V další příležitosti Mattias Svanberg obešel několik bránících hráčů soupeře a tvrdě vypálil, nicméně mířil nad břevno. Ve 27. minutě našel Svanberg přízemním pasem před brankou ideálně postaveného Winda, jenž pouze doklepl míč do sítě a podruhé v zápase se mohl radovat. Před změnou stran pocítila defenziva Heidenheimu opět sílu domácích, tentokrát po rychlém protiútoku zůstal Lovro Majer osamocený v šestnáctce, nicméně jeho střelu pokryl Müller.

Do druhé půle vstoupili hosté daleko líp. Po rohovém kopu se nejrychleji zorientoval Lennard Maloney, jenž pálil jen o několik centimetrů vedle vzdálenější tyče. V 65. minutě se mohl prosadit Černý, který se dostal do zakončení z výborné pozice uvnitř šestnáctky, nicméně netrefil ideálně balon. O chvíli později se zjevil sám na zadní tyči hostující Kevin Sessa, k jehož smůle míč nezamířil do prázdné branky. V další příležitosti se Jakub Kamiňski uvolnil od obránce a nadějně vystřelil na vzdálenější tyč, ale těsně minul. Ani přes závěrečný tlak už nováček soutěže nedokázal skórovat.

Start nové sezony vyšel lépe Wolfsburgu, který si do tabulky připsal první tři body. V příštím kole se 26. srpna střetnou Vlci s Kolínem nad Rýnem, Heidenheim bude ve stejný den hostit Hoffenheim.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele