18. kolo
20.01.2024 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Matúš Bero (© AFP)

Pauza způsobená fanoušky Stuttgartu nejvíce vyhovovala slovenskému střelci Bochumi

Hráči Bochumi porazili v 18. kole německé Bundesligy Stuttgart 1:0 a vzdálili se sestupovým příčkám. Jedinou a zároveň rozhodující branku duelu, který na zhruba půlhodinu přerušili příznivci hostů zablokováním únikového východu transparentem, vstřelil na začátku druhého poločasu slovenský reprezentant Matúš Bero. Modrobílí tak díky vítězství prodloužili sérii domácí neporazitelnosti už na šest zápasů, svého soka navíc předčili v ligovém zápase poprvé od roku 2005.

Švábové z posledních čtyř utkání zvítězili sice pouze jednou, los jim však přiřknul po sobě jdoucí zápasy s Leverkusenem a Bayernem Mnichov. Bochum se naproti tomu po nepovedeném úvodu ročníku snažila dostat do tempa, avšak stále ji trápily nevyrovnané výkony. Ofenziva domácích patřila k těm nejhorším v soutěži, proti Stuttgartu se navíc modrobílí museli opět obejít bez svého nejlepšího ligové střelce Takuma Asana.

Hosté vstoupili do zápasu aktivněji, střelecké pokusy Jamieho Lewelinga i Denize Undava však skvěle lapil gólman domácích Manuel Riemann. Švábové svého soupeře jasně přehrávali, jejich snahy vstřelit gól se však vždy zastavily na obraně modrobílých či na pozorném brankáři Riemannovi. K zastavení nebezpečných útoků hostí si hráči Bochumi často pomáhali tvrdými zákroky, které rozhodčí neváhal trestat žlutými kartami, přičemž celkem svěřenci trenéra Thomase Letsche posbírali za první poločas tři.

Do druhého poločasu fotbalisté vyběhli s více než půlhodinovým zpožděním kvůli zablokování únikového východu banerem stuttgartských fanoušků. S dlouhou pauzou si lépe poradili domácí, už v 50. minutě se totiž mezi střelce zapsal Bero, jenž po přihrávce Christophera Antwiho-Adjeie nedal přízemní ranou brankáři hostů žádnou šanci. Možnost vyrovnání měl na kopačce Angelo Stiller, jeho pokus však zamířil těsně vedle pravé tyče. Ani Waldemar Anton, jenž se v pokutovém území objevil sám před gólmanem, branku nevsítil.

Bochum tak využila zhoršené formy Stuttgartu a připsala si plný bodový zisk. O podobný úspěch se pokusí 28. ledna proti Dortmundu, Švábové o den dříve přivítají Lipsko.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Foltýn

Komentáře (1)

Přidat komentář
oli9

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele