2. kolo
26.08.2023 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Felix Passlack v souboji s Karimem Adeyemim (© AFP)

Bochum v derby nepříjemně kousala. Dortmund uchránil od porážky produktivní Malen

Hráči Bochumi ve druhém kole Bundesligy remizovali s Dortmundem v malém Revierderby 1:1. Na nádhernou jedovku Kevina Stögera z první půle našel odpověď pouze Donyell Malen, jenž v roce 2023 zaznamenal již svůj 11. ligový gól. VfL však bylo druhému celku loňského ročníku minimálně vyrovnaným soupeřem, a odhalilo tak nevalnou formu BVB na začátku sezony. Zároveň se potvrdilo, že se černožlutým proti lokálnímu rivalovi vůbec nedaří - od postupu Bochumi mezi elitu si s tímto soupeřem zapsali v celkovém součtu již čtvrtou ligovou ztrátu bodů z pěti utkání.

Úvodní kolo Bundesligy nepřineslo do kádru Bochumi příliš optimismu, jelikož modrobílí padli se Stuttgartem vysoko 0:5. Také Dortmund zažil nervózní vstup do sezony, když těsnou výhru 1:0 s Kolínem zajišťoval až v závěru Malen. Díky pozdní trefě nizozemského forvarda dosáhlo BVB na rekordní milník 128 po sobě jdoucích bundesligových utkání, v nichž padla alespoň jedna branka. Zvláštní příchuť mělo mít malé Revierderby pro Felixe Passlacka, jenž fotbalově vyrůstal v černožlutém táboře a před sezonou se vrhnul do služeb regionálního rivala z Bochumi.

Jako první výrazně zahrozil v sedmé minutě hlavičkující Sébastien Haller, který však výborného Manuela Riemanna nepřekonal. Krátce nato se takřka identická situace odehrála i před bránou hostů, také v tomto případě ale proti nebezpečné hlavičce Philippa Hofmanna zasáhl gólman. Ve 13. minutě se už skóre měnilo. Stöger se dostal k zakončení z úhlu a parádní ranou bez přípravy na zadní tyč poslal Bochum do vedení. Zatímco hráči Borussie se do šancí vinou pomalé a nepřesné kombinace téměř nedostávali, domácí hýřili aktivitou a po půlhodině hry je od druhé trefy dělily centimetry. Hofmann ovšem ani tentokrát hlavou neuspěl, když orazítkoval břevno.

Po změně stran Dortmund konečně zařadil vyšší rychlost a v 56. minutě se dočkal vyrovnávacího gólu, když Malen přesnou střelou zpoza šestnáctky vymetl dolní roh Riemannovy brány. Po hodině zápasu napřáhl k razantní střele Felix Nmecha. Nová posila BVB se však premiérové trefy v černo-žlutém dresu nedočkala, neboť pouze rozezvonila tyč. Postupem času ovšem tlak svěřenců Edina Terziče opět opadl, a v závěru proto mohl vrátit Die Unabsteigbaren do vedení Patrick Osterhage. Po jeho ráně ale potřetí v utkání zazněla branková konstrukce a vše směřovalo k nerozhodnému konci.

Dortmund tak v malém Revierderby pouze remizoval s Bochumí. V dalším kole přivítá 1. září nováčka z Heidenheimu. VfL se na první bodový zisk pokusí navázat o den později v Augsburgu.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (1)

Přidat komentář
Ricken15

Tak nechce se moc utrácet, takže je asi všechno v pořádku. Hlavně že se sedí na penězích za Bellinghama

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele