11. kolo
11.11.2023 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Davie Selke (© AFP)

Schwäbe v bráně Kolína čaroval. Bochum se po zahození tutovek musela spokojit s bodem

Kolín nad Rýnem urval v 11. kole Bundesligy po výsledku 1:1 na půdě Bochumi remízu a bodově se dotáhl na předposlední Union Berlín. Na gólovou trefu Lukase Daschnera z první půle odpověděl někdejší juniorský reprezentant Německa Davie Selke. Modrobílí mohli ztráty litovat o to víc, protože byli aktivnějším celkem a zahodili několik dobrých příležitostí, které skvělými zákroky vychytal Marvin Schwäbe. Bochum však i přes zaváhání natáhla sérii bez prohry proti Kozlům již na čtyři zápasy.

Ačkoliv německá Bundesliga na závěr soboty většinou připravovala pro fanoušky některý ze šlágrů, třeba jako minulý týden očekávaný Der Klassiker, tentokrát měl večerní duel odlišný náboj. Ještě v předminulém kole se oba celky nacházely v sestupovém pásmu, Bochum už ho však stačila opustit, jelikož zásluhou dvougólového Takumy Asana vyhrála v Darmstadtu. Kolín se naopak po remíze s Augsburgem propadl na chvost tabulky, kde se ocitl i kvůli tristní bilanci osmi vstřelených branek.

Až v 15. minutě se fanoušci dočkali nějakého pozdvižení. Střela hostujícího Jeffa Chabota však z klidu nevyvedla brankáře Manuela Riemanna, jenž míč s jistotou polapil. O sedm minut později s velkou příležitostí přišli i domácí, konkrétně Moritz-Broni Kwarteng, který ale balon zblízka do sítě neprocedil. Ve 25. minutě se už ale skóre měnilo a zásluhu na tom měl Daschner, který využil dobrého postavení a z dorážky poslal svůj tým do vedení. Domácí se v závěru prvního dějství snažili svůj náskok navýšit bez úspěchu, a do šaten tak odcházeli s jednobrankovým vedením.

V 50. minutě mohl své spoluhráče poslat do pohodlného vedení Asano, jenže v bezprostřední blízkosti soupeřovy branky selhal. O čtyři minuty později se tak do ojedinělé šance dostali hosté a sehráli ji precizně. Na konci milimetrově přesného centru stál Selke a z první bezpečně vyrovnal. Následně se krásnou střelou z přímého kopu prezentoval Kevin Stöger, ale ani on, ani jeho spoluhráči míč za záda skvěle chytajícího brankáře nedostali. Kozlové především díky skvělému výkonu Schwäbeho ve zbytku utkání ubránili alespoň bod.

Souboj týmů z nejnižších pater tabulky tak Kolín proměnil v zisk teprve druhého venkovního bodu. V příštím kole 24. listopadu přivítá Bayern, Bochum bude hrát o dva dny později v Heidenheimu.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Kleinhampl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele