19. kolo
27.01.2024 15:30 CET
5 : 2
(2:1)

Reportáž

Deniz Undav (© AFP)

V novém roce klopýtající aspiranty na Ligu mistrů rozsoudil hattrick Undava

Fotbalisté Stuttgartu porazili v 19. kole Bundesligy před vlastními fanoušky Lipsko 5:2. Ústřední postavou přímého souboje o třetí příčku tabulky se stal útočník domácích Deniz Undav, jenž zaznamenal hattrick, a parádně tak zastoupil absentujícího kanonýra Serhoua Guirassyho. Býkům se sice podařilo dvakrát snížit, na své první body v roce 2024 však nedosáhli.

Týmy Stuttgartu a Lipska nezažívaly dobrý vstup do nového roku. Z pozice třetího a čtvrtého celku tabulky totiž prohrály oba úvodní lednové zápasy, a na záda jim už tak dýchal ve formě hrající Dortmund. Důležité střetnutí o zvednutí sebevědomí a uhájení pozice v první čtyřce se dalo považovat za šlágr kola.

Hned od startu utkání bylo zřejmé, že si oba celky uvědomují důležitost zápasu. Avšak první zajímavý moment patřil divákům, když na hřiště ve 13. minutě naházeli tenisové míčky, a hra tak musela být na několik okamžiků přerušena. Zhruba polovina první půle nabídla rohový kop domácích, při kterém bránící Mohamed Simakan zahrál rukou a rozhodčí Sven Jablonski po konzultaci s technologií VAR nařídil pokutový kop. Tíhu okamžiku na sebe vzal Enzo Millot a penaltu bez problému proměnil. Opařené Lipsko muselo o pár chvil později zkousnout další potíž, neboť ve 30. minutě se po střele z hranice vápna prosadil Undav, a zvýšil tak vedení Švábů. Die Roten Bullen však nic nezabalili a o pouhé dvě minuty později dokázali vstřelit kontaktní gól. Po rohovém kopu si míč ve vápně našel nehlídaný Benjamin Šeško a hlavou překonal Alexandra Nübela.

Druhý poločas začal ve stejných notách, jelikož domácím stačily tři minuty k navýšení vedení. Po sklepnutém centru se ke gólové střele dostal záložník Jamie Leweling. Naději na úspěch Lipska vykřesal v 55. minutě Loïs Openda, když po úniku překonal gólmana Nübela. Hosté ale usnuli na vavřínech, neboť hned v zápětí opět inkasovali. Trefil se znovu Undav, který skóroval po centru Chrise Führicha, a dal tak klubu z města automobilů klid na kopačky. Čtvrthodiny před koncem se tentýž hráč prosadil znovu, čímž zkompletoval hattrick. Hosté se snažili vrátit do utkání, ani střídání ovšem nepřineslo chtěné ovoce.

Stuttgart si tak připsal do tabulky velmi důležité tři body. V dalším kole jej čeká 3. února Freiburg, Lipsko se o den později utká s Unionem Berlín.

Autor: Livesport.cz / Adam Maršál

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele