16. kolo
20.12.2023 20:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Serhou Guirassy (© AFP)

Stuttgart už trumfl loňský ročník. Proti Augsburgu se ocitlo u kormidla stabilní ofenzivní duo

Hráči Stuttgartu si poradili v 16. kole Bundesligy s tápajícím Augsburgem, když ve svém posledním zápase tohoto roku vyhráli 3:0. Po necelé dvacetiminutovce poprvé rozvlnil soupeřovu síť Deniz Undav, jenž se po rohovém kopu dostal k ostré střele, na kterou brankář neměl nárok reagovat. Krátce před odchodem do šaten vstřelil již 17. letošní ligový gól Serhou Guirassy, a definitivně tak nasměroval domácí celek za vítězstvím. Švábi zároveň už v této fázi soutěže dosažením 34 bodů překonali svůj zisk za celý minulý ročník. Tomáš Koubek sledoval duel znovu jen z lavičky.

Klub z města automobilů v minulém kole prohrál na hřišti Bayernu Mnichov, přesto do zápasu s dalším bavorským celkem nemusel jít se sklopenou hlavou, jelikož v tabulce figuroval na stále skvělém čtvrtém místě. Augsburg v předešlém utkání obral o body Borussii Dortmund a pohyboval se v klidném středu tabulky. Venku ovšem stabilní účastník Bundesligy nebyl tak nebezpečný jako doma, když v roli hosta zvítězil jen jednou.

Jako první zahrozil domácí Guirassy poté, co se dostal z hranice vápna k nebezpečné střele po zemi. Jeho pokus však hostující gólman pohotově zneškodnil. O pět minut později se ozval i druhý z útočné dvojice, Undav, jehož střelu zastavila až pravá tyč soupeřovy brány. Undav napálil stejnou stranu brankové konstrukce i v 18. minutě po rohovém kopu, jenže tentokrát se od tyčky míč odrazil do sítě, a první gól tak byl na světě. Ladně hrající Švábové nadále pokračovali v aktivních útocích a napadání. To se znovu osvědčilo v nastaveném čase, kdy Guirassy vystihl rozehrávku Augsburgu a samostatný únik zakončil zvýšením na 2:0.

Novou energií posílení Bavoři chtěli rychle stáhnout náskok, což se málem povedlo hned ve 49. minutě. Ermedin Demirovič vyslal z hranice vápna jedovatou střelu, která mířila těsně pod břevno. Bohužel pro hosty byl proti Alexander Nübel, jenž předvedl fantastický zákrok a vytěsnil míč na rohový kop. Na seznam střelců se v 69. minutě zapsal i Chris Führich, který si naběhl na milimetrový centr a přesnou přízemní ranou k tyči zazdil jakékoliv šance Augsburgu na zdramatizování utkání.

Stuttgart tedy zvítězil a za podzimní část tak vybojoval více bodů, než se mu podařilo získat v celé minulé sezoně. Další zápas jej čeká 14. ledna s Mönchengladbachem, Augsburg bude o den dříve hostit Leverkusen.

Autor: Livesport.cz / Josef Chalupa

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele