21. kolo
11.02.2024 15:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Stuttgartu (© AFP)

Mohuč na domácí sílu Stuttgartu recept nenašla, hosty srazily přesné centry Stenzela

Stuttgart porazil ve 21. kole Bundesligy na vlastní půdě Mohuč 3:1. Trápící se Carnival Club odolával Švábům dlouho i díky tomu, že sudí musel na několik minut přerušit hru kvůli pokračujícím protestům německých fanoušků proti tamní fotbalové asociaci. V nastavení prvního poločasu však domácí dvakrát rychle po sobě udeřili zásluhou Pascala Stenzela, jenž zaznamenal u obou branek asistenci. K neporazitelnosti před vlastními fanoušky, která trvá už osm soutěžních klání, příspěl svou 14. trefou v letošním ročníku i kanonýr Deniz Undav, čímž pomohl upevnit postavení svého týmu na třetím místě v tabulce.

Hráči Stuttgartu se sice znovu museli vypořádat s absencí Silase, těšit je ale mohl návrat Serhoua Guirassyho. I bez těchto afrických es však útok Švábů rozhodně nezahálel. Domácí celek totiž v posledních třech soutěžních duelech nastřílel 10 branek. O takové produktivitě se mohlo Mohuči jen zdát, jelikož Die Nullfünfer v žádném střetnutí od začátku listopadu nedali více než jeden gól a krčili se na sestupových pozicích.

Stuttgart po rychlém šoku, kdy hosté nastřelili tyč, převzal otěže hry. Po chvíli byl však zastaven, neboť sudí přerušil na několik minut hru kvůli fanouškům, kteří začali v rámci protestu na trávník házet předměty. Domácí se po pauze propracovali k výraznějšímu zakončení. Pumelice Atakana Karazora proletěla těsně vedle pravé tyče. Vypadalo to, že první půle skončí bez branek. V nastavení ovšem zpoza malého vápna vypálil Maximilian Mittelstädt a rozradostnil fanoušky. Vzápětí po náběhu do šestnáctky udeřil po dobrém zpracování ranou z velké blízkosti Jamie Leweling, jehož přesným centrem našel Stenzel, který zaznamenal dvě asistence během necelých tří minut.

Aktivní Leweling táhl Stuttgart za vítězstvím i ve druhé půli. Po pár minutách mohl navýšit vedení, když se procpal k odraženému balonu, ale Robin Zentner zachránil situaci rychlým přesunem k zemi. Navrátivší Guirassy o sobě dal vědět v 70. minutě, kdy se uvolnil a vypálil. Gólmana však nepřekonal. Pojistku přidal Undav, jehož projektil zpoza vápna zapadl přesně k tyči. Čestný zásah zaznamenali hosté v 76. minutě. Ludovic Ajorque se sice srazil se spoluhráčem, ani to mu ovšem nezabránilo, aby hlavou překonal Bredlowa.

Domácí celek potvrdil velmi dobrou formu a vybojoval vítězství. Stuttgart bude moci přidat další body 17. února na stadionu Darmstadtu, Mohuč ve stejný den přivítá Augsburg.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele