3. kolo
03.09.2023 17:30 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Rozjetý Union proti Lipsku tvrdě narazil. Skvělý start v Bundeslize potvrdil Simons

Fotbalisté Lipska porazili v závěrečném utkání třetího kola Bundesligy Union Berlín na jeho hřišti 3:0. V duelu dvou ofenzivně hrajících celků se na úvodní trefu čekalo až do druhé půle, kdy o vítězství Býků rozhodl parádní trefou Xavi Simons, jenž později přidal také asistenci na jeden z gólů Benjamina Šeška. Letní posila z PSG tak dala najevo, že její tři "kanadské" body z minulého duelu nebyly dílem náhody. Die Eisernen, za které od úvodních minut nastoupil český reprezentační záložník Alex Král, v novém ligovém ročníku zaznamenali první ztrátu.

V roce 2006 hrál Union až pátou nejvyšší německou soutěž, před čtyřmi lety postoupil poprvé v historii klubu do Bundesligy a před začátkem třetího kola se z pozice jejího lídra těšil na věhlasné soupeře v Lize mistrů. Pohádka týmu z východního Berlína nebrala konce, když v týdnu vedení oznámilo příchod mistra Evropy Leonarda Bonucciho. Duel s Lipskem tak možná byl soubojem největších vyzyvatelů Bayernu Mnichov o německý titul.

Diváci v Berlíně se prvního střeleckého zakončení dočkali až ve 13. minutě, kdy po rychlém protiútoku a nadýchaném centru Krále nebezpečně hlavičkoval Kevin Volland. S pokusem domácího útočníka si ale Janis Blaswich poradil, když jej vytěsnil pohotovým zákrokem na roh. O chvíli později byl v permanenci rovněž gólman Die Eisernen, kterého tvrdým projektilem z dálky prověřil Simons. Býci se i nadále tlačili do zakončení a ve 21. minutě byli blízko vedoucí trefě, když hlavička Williho Orbána po rohovém kopu zamířila jen těsně vedle. Ani jeden z celků na ofenzivní uragán z předchozích duelů nenavázal a v závěru úvodního dějství si další příležitosti k otevření skóre již nevytvořil.

Nedlouho po návratu na hrací plochu se ale již gólový stav utkání měnil, když parádním projektilem zpoza pokutového území poslal Lipsko do vedení Simons. Hosté se následně zaměřili na defenzivní činnost a Union do blízkosti Blaswichovy branky nepouštěli. Krátce po hodině hry navíc červenobílým cestu za vyrovnáním ztížil Volland, jenž po nebezpečném zákroku ve středu hřiště zamířil předčasně do sprch. V 76. minutě mohl vedení Býků navýšit ránou z hranice vápna Dani Olmo, naděje domácích ale udržel při životě skvělým zákrokem Frederik Rönnow. V 85. minutě ale již gólman Die Eisernen inkasoval, když vedení Lipska navýšil po rychlém protiútoku střelou o tyč Šeško. Slovinský mladík udeřil znovu o pouhé dvě minuty později, kdy gólový účet duelu uzavřel přesnou hlavičkou.

Lipsko tak na hřišti Unionu zvítězilo a připsalo si do tabulky tři body. Další duel Býky čeká 16. září proti Augsburgu, Berlíňané se ve stejný den střetnou s Wolfsburgem.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele