12. kolo
25.11.2023 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Momentka z utkání Union - Augsburg (© AFP)

Angažování ženy na lavičku přineslo jemný impuls, Union okusil bodovou příchuť díky Vollandovi

Union Berlín ve 12. kole Bundesligy vybojoval bod po remíze 1:1 s Augsburgem. Hosté šli ve 39. minutě do vedení zásluhou Ermedina Demiroviče, jenž skóroval z penaltového puntíku. Dlouho se i pod dohledem historicky první ženy v roli asistentky Marie-Louise Ety na bundesligové lavičce schylovalo k další prohře pro berlínský celek. V závěru však zavelel ke změně Kevin Volland a přesným zásahem ukončil tristní sérii 14 ligových duelů bez bodového zisku.

Obrovskou a stále neutuchající krizi Unionu, který z posledních 14 utkání hned 13x prohrál, odnesl během reprezentační přestávky trenér Urs Fisher. Toho dočasně nahradil v pozici hlavního lodivoda Marco Grote, přičemž se po jeho boku ocitla 31letá asistentka Eta, která byla povýšena z mládežnického celku, a zároveň se stala vůbec první ženou v této roli v historii Bundesligy. Trápící se klub z Berlína přivítal na domácí půdě Augsburg, jemuž se naopak poměrně dařilo, což potvrdil sérií čtyř zápasů v řadě bez porážky.

Oba celky si na úvod utkání vyměnily nadějné akce. Nejblíže ke gólu měl Kevin Behrens, ten však v 10. minutě z bezprostřední blízkosti brankáře Finna Dahmena nepřekonal. Po hluché etapě zápasu pomohla Augsburgu k vedení dlouho zkoumaná penalta. K té se ve 39. minutě postavil kapitán Demirovič a s přehledem ji proměnil do protipohybu brankáře. V nastaveném čase první půle předvedl další skvělý zákrok Dahmen, na nějž nevyzrál David Datro Fofana, a Bavoři tak mohli odcházet do šatny s jednogólovým náskokem.

Ve druhé půli se výhody pokutového kopu dočkali i domácí. V 58. minutě se k jejímu zahrání postavil Robin Knoche, který však vyrovnat nedokázal. Dahmen si vybral správnou stranu a střelu fantasticky vyrazil. V 64. minutě se fanoušci z vyrovnání už radovali, ale jen na pár sekund. Gól Robina Gosense rozhodčí neuznali pro ofsajdové postavení. V 88. minutě se domácí družina přece jen dočkala výbuchu radosti. Volland využil dobrého postavení v pokutovém území a propasíroval míč na správné místo určení.

Union tak pod novým trenérem zvítězit nedokázal, poprvé od srpna však alespoň bodoval. V dalším kole to ovšem nebude mít vůbec jednoduché, jelikož se 2. prosince střetne s Bayernem. Augsburg změří o den později síly s Frankfurtem.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Kleinhampl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele