1. kolo
20.08.2023 15:30 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Kevin Behrens (© AFP)

Královský vstup Unionu do historické sezony. Posily Berlíňanů zastínila třígólová stálice

Berlínský Union v prvním kole Bundesligy porazil na svém hřišti Mohuč 4:1. Celek, který si zejména díky pevné obraně zajistil premiérový postup do Ligy mistrů, vlétl do nového ročníku německé nejvyšší soutěže jako uragán a dvakrát skóroval v úvodních devíti minutách. O obě tyto trefy se postarala ofenzivní opora domácího týmu Kevin Behrens, jenž po změně stran završil dokonce hattrick, a upozadil tak celou plejádu nově příchozích zvučných jmen. Mezi ty se řadil například jeho útočný parťák a host z Chelsea David Datro Fofana nebo český záložník Alex Král, jenž v dresu svého nového zaměstnavatele odehrál celé utkání.

Unionu se podařilo před sezonou, v níž si poprvé zahraje Ligu mistrů, provést několik zajímavých transferů. Mezi fanoušky rezonoval hlavně příchod Robina Gosense, jenž se stal nejdražší posilou v historii Berlíňanů. Z českého pohledu pak šlo o hostování Krále, který na sebe upoutal skvělými výkony v dresu Schalke. Prvním soupeřem již jediného bundesligového celku z hlavního města byla Mohuč, která se na konci sezony podepsala pod titul Bayernu vybojovanou remízou s Dortmundem.

Domácí do zápasu vstoupili bleskovým gólem, když si na centrovaný míč naskočil Behrens a umístěnou hlavičkou nedal brankáři šanci. Jen o osm minut později se německý útočník prosadil podruhé. Aïssa Laïdouni našel Behrense ve vápně a ten jako přes kopírák znovu umístil balon hlavou k pravé tyči. Zvýšit vedení chtěl ve 33. minutě Fofana, jeho pokus z přímého kopu ale mířil pouze do břevna. V nastavení prvního poločasu napřáhl ke střele z hranice vápna Diogo Leite, gólman Robin Zentner však jeho ránu vytěsnil nad branku.

I ve druhé půli byl blízko gólu z přímého kopu Fofana, ale ani v 60. minutě síť nerozvlnil. O minutu později se na druhé straně dopustil faulu ve vápně Leite, který nešikovně sestřelil nově příchozího mladíka Brajana Grudu. Ludovic Ajorque ale svou penaltu nekopl dobře a Frederik Rönnow ji bez problémů lapil. Hosty to ale nemuselo mrzet dlouho, protože o chvíli později vykřesal svému týmu naději na bod parádní ranou z voleje Anthony Caci. Šance Mohuče na obrat ovšem uhasil v 70. minutě Behrens, když potřetí v zápase zakončoval hlavou nekompromisně na zadní tyč. Na druhé straně se ho pokusil napodobit dlouhán Ajorque, jeho zakončení ale skončilo na břevně. Francouzský útočník se poté definitivně stal smolařem zápasu, jelikož v 88. minutě neproměnil ani druhou penaltu. V závěru nastavení pak ještě zvýšil na 4:1 střídající Miloš Pantovič.

Union tak začal sezonu skvěle a připsal si do tabulky první tři body. Jeho dalším soupeřem bude 26. srpna Darmstadt, Mohuč se o den později střetne s Frankfurtem.

Autor: Livesport.cz / David Pěchota

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele