16. kolo
19.12.2023 20:30 CET
3 : 3
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Darmstadtu (© AFP)

Hoffenheim přišel proti Darmstadtu o trojité vedení, na Beboua dvakrát odpovědel Skarke

Hoffenheim na svém hřišti i přes nadějný průběh v utkání 16. kola Bundesligy s Darmstadtem pouze remizoval 3:3. Domácí v zápase hned třikrát vedli, pokaždé však o svůj náskok přišli. Nestačili tak ani dvougólový zápis Ihlase Beboua, neboť definitivní tečku za duelem udělal v 86. minutě Tim Skarke, pro nějž šlo rovněž o druhý přesný zásah. Pro klub z regionu Kraichgau se tak jednalo již o šestou ztrátu z posledních sedmi ligových střetnutí. Bod však příliš nepomohl ani nováčkovi soutěže, který nevyhrál podeváté v řadě a minimálně do 13. ledna zůstane v tabulce poslední. Pavel Kadeřábek odehrál v domácím dresu celý duel.

Fotbalisté Hoffenheimu chtěli ve svém posledním domácím utkání v tomto kalendářním roce úspěšně zakončit povedenou první část sezony. V předešlých zápasech se sice klubu z regionu Kraichgau příliš nedařilo, jelikož od konce října zvítězil v lize jen jednou. V tabulce byl ovšem stále na velmi dobré sedmé příčce, jen tři body od top pětky. Darmstadt naopak doufal, že měsíční přestávku přezimuje mimo sestupové pásmo, k tomu ale potřeboval zvítězit a doufat ve ztrátu svých konkurentů.

Hned ve třetí minutě předvedl pohotovou střelu Kadeřábek, který po svém nedávném zranění znovu patří do základní sestavy Hoffenheimu. Jeho pokus byl rychle zneškodněn na rohový kop. Útočné řádění modrobílých vyústilo ve 14. minutě, když si Bebou došel pro jasný faul v pokutovém území. Následnou penaltu s ledovým klidem proměnil nejlepší střelec domácích Andrej Kramarič. Ve 23. minutě se ovšem ozval Luca Pfeiffer, který odpověděl díky skvělé teči vně pokutového území a hned z první šance hostů v zápase tak trefil svůj první gól v Bundeslize. O pět minut později se však znovu ozval Bebou, jenž na půlící čáře dostal přesnou nahrávku a sprintem utekl všem pronásledovatelům a následně i brankáři, až zakončil do zcela prázdné branky.

Odpovědi se hostující fanoušci dočkali v 57. minutě poté, co Pfeiffer poslal přesnou přihrávku Skarkemu, který si příliš nelámal hlavu a dělovkou do pravého dolního rohu vyrovnal na 2:2. Úchvatně hrající Bebou si ale nechtěl dělit body, což znovu ukázal v 66. minutě, když se uvolnil v pokutovém území a svou druhou brankou v utkání vrátil vedení na stranu modrobílých. Místo pojistky, kterou mohl přidat 10 minut před koncem John Anthony Brooks, se naopak hosté dočkali znovu vyrovnání, když se Skarke v 86. minutě prosadil stejně jako necelou půlhodinu zpět - rychlou střelou do pravého dolního rohu a srovnal na konečných 3:3.

Hoffenheim tak poslední domácí utkání roku nezvládl a pouze remizoval. Oba celky nyní bude čekat zhruba měsíční pauza. Po ní se Darmstadt utká s Dortmundem, modrobílí příště vyzvou Bayern.

Autor: Livesport.cz / Josef Chalupa

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele