6. kolo
01.10.2023 15:30 CET
4 : 2
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Darmstadtu (© AFP)

Pavlenka gólovému rozkvětu Lilií nezabránil. První výhru Darmstadtu obstarali čtyři různí střelci

Darmstadt vyhrál v šestém kole Bundesligy na vlastním hřišti nad Brémami 4:2. Domácí nakročili k prvnímu tříbodovému zisku v sezoně již během úvodní půlhodiny, kdy jim dvougólový náskok zajistili Matthias Bader a Tim Skarke. Náskok Die Lilien se po přestávce navzdory snažení Jiřího Pavlenky zdvojnásobil, a ačkoliv Werder v závěru dotahoval, podobný zkrat jako při posledním představení před vlastními fanoušky proti Mönchengladbachu domácí nedopustili.

Nováček soutěže z Darmstadtu se zatím ve vodách německé elity pořádně topil, což dokazovaly hned čtyři porážky z pěti odehraných kol a také vůbec nejhorší obrana z celé soutěže. O první vítězství se chtěli Die Lilien pokusit před vlastními fanoušky, kde přivítali Brémy. Hosté po výbuchu na hřišti Heidenheimu zabrali a doma porazili trápící se Kolín. Problémem však pro ně byly zápasy na hřištích soupeřů, kde od začátku kalendářního roku 2023 zvítězili pouze dvakrát.

Ve šlépějích této nechvalně proslulé bilance mohl Werder pokračovat už po necelých dvou minutách. Ke střele z voleje se totiž dostal Fabian Nürnberger a bylo jen štěstí, že jeho projektil z hranice vápna zamířil těsně nad branku. Brémy se ze špatného startu zápasu nepoučily a už v páté minutě zaslouženě prohrávaly. Skvělou akci na levé straně předvedl Marvin Mehlem, který si po chytrém náběhu navedl míč tak, aby ho následně nacentroval přímo na zadní tyč, kde Bader nezaváhal.

Gólová krasojízda domácích pokračovala i nadále. Ve 25. minutě vyslal Nürnberger nádherným pasem do samostatného úniku Skarkeho, jenž povedeným obstřelem na vzdálenější tyč znovu rozjásal fanoušky Die Lilien.

Do druhé půle poslal trenér Werderu dvojici čerstvých hráčů, potřebný efekt to však nepřineslo. Byl to naopak domácí Darmstadt, kdo přidal třetí trefu v zápase. O tu se postaral Mehlem, jenž si vychutnal bezmocného Pavlenku poté, co ho do stoprocentní šance vyslal přesnou přihrávkou z první Bader.

V 62. minutě navíc zahrál ve vápně rukou hostující Christian Gross, jehož prohřešek potrestal proměněným pokutovým kopem bývalý hráč Brém Tobias Kempe. Alespoň malou radost pak hostujícím fanouškům připravil Olivier Deman, který využil nedůsledného počínání defenzivy modrobílých a důraznou hlavičkou upravil stav utkání. Werder se dokázal následně prosadit ještě jednou, když přesnou přihrávku Marvina Ducksche uklidil do prázdné brány Miloš Veljković.

Die Lilien tak před vlastními fanoušky zabrali a dokázali vybojovat první vítězství v tomto ročníku. Oba celky se vrátí zpět do akce 7. října. Darmstadt se utká s Augsburgem, Brémy poté změří síly s Hoffenheimem.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Nováčci se na Brémy domluvili. Oba je porazili shodně 4:2, jak HDH tak DA

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele