10. kolo
03.11.2023 20:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Takuma Asano (© AFP)

Japonská zarputilost postrčila Bochum k první výhře. Darmstadt srazila rozhodnutí brankáře

Fotbalisté Bochumi v 10. kole Bundesligy vyhráli na hřišti Darmstadtu 2:1 a oslavili premiérový tříbodový zisk v ročníku. Úvodní zásah vstřelil útočník Takuma Asano, jenž nevzdal souboj o zdánlivě ztracený míč, předskočil chybně vyběhnutého brankáře a zamířil do odkryté sítě. Nejednalo se pro něj ale o jediný zásah, v 54. minutě totiž gólman Marcel Schuhen špatně rozehrál a následnou rychlou akci hostů zakončil Japonec na vzdálenější tyč. Snahy o vyrovnání pak v prvním střetnutí těchto týmů v nejvyšší soutěži od roku 1982 zkomplikoval domácím kapitán Fabian Holland, který se nechal vyloučit.

Hráči Darmstadtu se museli srovnávat s osmigólovým debaklem, který inkasovali v minulém kole od Bayernu Mnichov. Vysokou porážku ovšem mohli napravit na domácí půdě, kde přivítali utrápenou Bochum. Ta od startu nového ročníku nevyhrála jediný zápas, a v tabulce se tak nacházela až na 16. místě. Největším problémem byla u domácích defenziva, která se 30 inkasovanými góly nesla označení té nejhorší v celé soutěži.

Nejhorší útok ovšem Die Lilien neměli, což mohl dokázat už v 10. minutě Tim Skarke, když se opřel do voleje zpoza vápna a jeho ránu zastavila až tyč. Při fotbalistech Bochumi tak stálo i štěstí, které je nejprve zachránilo, a nakonec přispělo k úspěšné trefě. Smolný okamžik si totiž vybral gólman Schuhen, jehož při snaze získat ztečovaný míč předskočil dotěrný Asano, který následně zakončoval do odkryté brány. Ligový nováček se ale nevzdal a na konci poločasu se po hlavičce Fabiana Nürnbergera dočkal vyrovnání. V poslední minutě nastavení stejným způsobem skóroval Christoph Klarer, kvůli ofsajdovému náběhu se však obrat nekonal.

Úvod druhého poločasu vyšel lépe hostujícímu celku, k čemuž svou chybou přispěl opět Schuhen. Jeho chabé rozehrávky totiž využil napadající soupeř, a Asano se tak dostal do skvělé příležitosti, kterou zakončil ranou k tyči. S tím se nechtěl smířit Skarke, avšak jeho povedený pokus vytěsnil Manuel Riemann. Další komplikaci pro Darmstadt způsobil v 69. minutě kapitán Holland, když byl vyloučen za faul na unikajícího protihráče. Přesto mohl Nürnberger v závěru srovnat, míč vyslaný z přímého kopu ovšem zastavila tyč.

Die Lilien tak vysokou porážku s Bayernem nenapravili a nezískali ani bod. Oba celky sehrají další zápas 11. listopadu. Bochum vyzve doma Kolín nad Rýnem, Darmstadt změří síly s Mohučí.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele