22. kolo
17.02.2024 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Na výhře VfB se opět podílel Serhou Guirassy (© AFP)

Návrat afrického snajpra na střeleckou listinu pomohl prohloubit mizérii Darmstadtu

Fotbalisté Stuttgartu vyhráli ve 22. kole Bundesligy na hřišti Darmstadtu 1:0, a nadále tak mohou snít o účasti v Lize mistrů. Skóre otevřel ve 14. minutě Serhou Guirassy, který se v základní sestavě Švábů objevil poprvé od Vánoc. Jeden z nejlepších kanonýrů celé soutěže zároveň právě od druhé poloviny prosince čekal na přesný zásah. Rozhodující trefou se ale nakonec stal až gól Mahmouda Dahouda ze závěru celého utkání, jehož druhou polovinu hosté odehráli v početní nevýhodě.

Beznadějně poslední nováček soutěže překonal v posledním kole proti Mönchengladbachu klubový rekord, když natáhl prvoligové čekání na výhru již na 14 zápasů a jeho ztráta na první nesestupovou příčku se zvětšila na devět bodů. Nyní navíc do Hesenska přijeli rozjetí Švábové, kteří měli po 21 duelech 43 bodů. Tolik ve stejné fázi sezony nenasbírali ani při titulovém ročníku 2006/2007.

Hned zkraje utkání mohl klid na kopačky favorita přinést Chris Führich, jeho tvrdou ránu však pohotovým zákrokem zneškodnil Marcel Schuhen. Ve 14. minutě dal Guirassy na neúspěch svého týmového kolegy zapomenout. Po rohovém kopu nedokázala defenziva Darmstadtu odvrátit míč do bezpečí, čehož využil právě guinejský snajpr, který se v pokutovém území nejlépe zorientoval a hlavou dopravil balon za záda Schuhena. Vyrovnání přišlo hned vzápětí. Nicméně ještě předtím zahrál ve vápně rukou Sebastian Polter a trefu Marvina Mehlema nakonec rozhodčí po zhlédnutí videa neuznal. Dobře rozehraný zápas zkomplikoval Švábům krátce před odchodem do šaten Pascal Stenzel, jenž musel po druhé žluté kartě předčasně do sprch.

K oživení ofenzivního snažení domácích přispělo až jejich poločasové střídání. Nebezpečnou střelou se prezentoval Julian Justvan, nicméně Fabian Bredlow jeho pokus dokázal zlikvidovat. Vyrazil jej ovšem pouze před sebe, ani Luca Pfeiffer se ale z dorážky nesetkal s úspěchem. Justvan byl aktivní i nadále a centrem ideálních parametrů našel prostor, v němž se pohyboval Polter. Vytáhlý německý útočník byl však poctivě bráněný, a hlavičkoval tak pouze mimo tři tyče. V nastaveném čase přidal pojistku Dahoud. Tento gól se nakonec ukázal jako vítězný, protože Aaron Seydel pálil o chvíli později z hranice šestnáctky přesně do šibenice.

Stuttgart tedy podle očekávání duel na hřišti posledního týmu ovládl a připsal si povinné tři body. V příštím kole jej 24. února čeká doma Kolín. Darmstadt ve stejný den zavítá do Brém.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele