20. kolo
04.02.2024 17:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Lipska (© AFP)

Lipsko se vzchopilo z lednové krize. Výhru nad Unionem pečetil ostře sledovaný Šeško

Hráči Lipska prolomili ve 20. kole Bundesligy třízápasovou sérii porážek a vítězstvím 2:0 nad Unionem Berlín si připsali první tři body v novém roce. Býci otevřeli skóre již v 11. minutě zásluhou kanonýra Loïse Opendy, jenž se prosadil ve třetím duelu v řadě. Povedený nástup na trávník pak zopakovali i po změně stran, kdy výhru pečetil Benjamin Šeško, jehož pečlivě skautuje několik top týmů.

Hosté, v jejichž sestavě scházel zdravotně indisponovaný Alex Král, tak nenavázali na solidní výkony z posledních týdnů a přiblížili se kvůli výhře Kolína sestupové zóně.

Hráče Lipska v letošním kalendářním roce opustila forma, což vedlo ke třem prohrám v řadě, přičemž v posledním duelu inkasovali pět gólů od Stuttgartu. Náladu si chtěli zlepšit na domácí půdě proti papírově slabšímu Unionu. Ten se začal po nepovedené první polovině sezony herně zvedat a i díky předchozí výhře nad Darmstadtem poskočil na nesestupovou 15. příčku.

Do utkání lépe vstoupili domácí. V 11. minutě vznikl ve velkém vápně po standardní situaci zmatek, po němž balon propadl k Opendovi, jenž otevřel skóre zápasu. Po půlhodině hry mohl Union srovnat, když si na centr Lucase Tousarta naběhl novic v sestavě Yorbe Vertessen, jeho hlavička ale skončila v náručí Pétera Gulácsiho. Na konci první půle se po rohovém kopu opřel do hlavičky Šeško, kterého fantastickým zákrokem vychytal Alexander Schwolow.

Do druhého poločasu nemohli Býci vstoupit lépe. David Raum rozehrál ve 48. minutě volný přímý kop, na který si naskočil Šeško, jenž usměrnil míč přesně k levé tyči a zvýšil vedení. O šest minut později vypálil Dani Olmo z pravé části velkého vápna a mířil na zadní tyč, jeho jedovatou ránu vyrazil Schwolow. Za chvíli se ochozy znovu otřásaly, když Dani Olmo parádní rabonou odcentroval míč, který si ve vápně našel znovu Šeško a dopravil jej do sítě. Radost domácích však netrvala dlouho, protože VAR gól neuznal kvůli ofsajdu slovinského střelce. V 73. minutě se situace pro Berlín ještě zhoršila. Christopher Trimmel dostal za nevybíravý skluz na Rauma červenou kartu a hosté dohrávali s 10 hráči. Býci neměli problém dotáhnout zápas k vítězství.

Lipsko tak doma zažehnalo výsledkové nezdary a získalo tři body. V příštím kole se 10. února střetne s Augsburgem, Union Berlín zavítá o tři dny dříve na půdu Mohuče.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele