25. kolo
09.03.2024 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Christoph Baumgartner (© AFP)

Překvapivý tah švédským obrem se Darmstadtu v Lipsku vymstil do tří minut

Lipsko zvítězilo ve 25. kole Bundesligy na vlastním stadionu s Darmstadtem 2:0. Nešťastný návrat do základní sestavy hostů zažil ve svém prvním soutěžním utkání v novém roce urostlý švédský obránce Thomas Isherwood, jenž si už ve třetí minutě srazil prudký centr ze strany do vlastní brány. Die Lilien tak natáhli svou rekordně dlouhou ligovou sérii bez vítězství již na 18 zápasů a zůstali na samém dně tabulky.

Darmstadt v minulém duelu schytal od Augsburgu šest gólů a nadále platil za hlavního kandidáta na sestup. Poslední tříbodový úspěch slavil v sedmém kole a nacházel se na úplném dně tabulky. V Lipsku navíc jeho šance na stáhnutí čtyřbodového manka na barážovou příčku nebyly vysoké. Býci sice měli v nohách nedávný těžký zápas v Madridu, v boji o první čtyřku si však ztrátu nemohli dovolit.

Smolný start do prvního utkání v novém roce zažil obránce hostů Isherwood, jenž si ve snaze pokrýt nabíhajícího hráče srazil razantní centr Davida Rauma do vlastní sítě. Po půlhodině hry se k nadějnému zakončení dostal Xavi Simons, špatné postavení gólmana ovšem dokázal pohotovým blokem zalepit obránce Christoph Klarer. Ve 40. minutě prošel Eljif Elmas velmi hladce defenzivou soupeře, přízemní zakončení však postrádalo razanci.

Po změně stran se naopak tvrdou ranou k levé tyči prosadil Christoph Baumgartner a poslal Býky do dvoubrankového trháku. Odpověď měl v 66. minutě na kopačkách Oscar Vilhelmsson, razantní střelu však poslal přímo na připraveného gólmana. Na další nebezpečnou akci se již hráči Darmstadtu nezmohli a zbytek zápasu naopak strávili zejména kolem vlastního vápna.

Lipsko si tak připsalo do tabulky očekávané tři body. Další duel jej čeká 15. března v Kolíně nad Rýnem, Darmstadt bude o den později hostit Bayern.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

RB Lipsko . Horší je to s Lokotkou, ta prohrála 0:4 na Dynamu Berlín a klesá ke dnu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele