4. kolo
16.09.2023 15:30 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Radost hráčů Lipska (© AFP)

Červení býci roznesli Augsburg na kopytech. Další kanonádu Lipska řídily letní posily

Hráči Lipska si ve čtvrtém kole Bundesligy hravě poradili s trápícím se Augsburgem, který porazili na vlastní půdě vysoko 3:0. Die Roten Bullen měli fantastický vstup do utkání a už do 27. minuty vsítili všechny tři branky. Hlavními postavami střeleckého řádění byly letní posily Loïs Openda a Xavi Simons, jež si obě na své konto připsaly gól a asistenci. Český reprezentant Tomáš Koubek byl při vysoké prohře svého týmu na lavičce. Hosté tak od startu ročníku stále čekají na premiérové vítězství.

Lipsko v úvodu sezony bavilo fotbalem, a ne nadarmo jej mnozí experti pasovali do role celku, který by se mohl stát hlavním pronásledovatelem hegemona z Mnichova. Výtečné výkony předváděl například nizozemský reprezentant Simons, jenž se přímo podílel na polovině dosavadních ligových branek svého týmu. Děravá obrana Augsburgu se svým průměrem tří inkasovaných gólů na zápas tak mohla mít docela oprávněné obavy.

Zkraje zápasu zakončoval chorvatský dlouhán Dion Beljo, ovšem jeho pokus zblokoval bránící Castello Lukeba. Zanedlouho se však radoval domácí celek. Po centru se netradičně hlavou prosadil supertalent Simons, jenž je tuto sezonu do Lipska zapůjčen z hlavního města Francie. Krátce nato přidal po nahrávce mladého Nizozemce druhou branku další nováček v dresu Býků Openda. Hráčům v bílých dresech se střelecky zadařilo i ve 27. minutě. Tentokrát poslal Yussuf Poulsen přízemní centr na Davida Rauma, který si z ne úplně jednoduchého úhlu poradil na výbornou.

Svěřenci Enrica Maassena nic nevzdávali a v 55. minutě se mohli i prosadit, jenže ve stoprocentní šanci selhal Ermedin Demirovič, který nikým nehlídaný z úrovně penalty napálil míč doprostřed branky, kde byl připraven Janis Blaswich. Nic dalšího si ale Augsburg nepřichystal a většinu času byli u kormidla fotbalisté Lipska. Ani ti se i přes pár dalších příležitostí neprosadili a v poklidu si ustrážili tři body.

Býci si vyšlápli na dalšího soupeře a přiblížili se čelu tabulky. Po zahájení Ligy mistrů v Bernu se 23. září představí v Gladbachu, Augsburg ve stejný den přivítá Mohuč.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele