6. kolo
30.09.2023 18:30 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Leroy Sané (© AFP)

Skvělý nástup Býků na porážku mistra nestačil. Bayern dotáhl stíhací jízdu k bodu

Fotbalisté Lipska neudrželi v šestém kole Bundesligy dvougólový náskok a s Bayernem nakonec remizovali 2:2. Velmi povedenou první půli načal již ve 20. minutě gólem po samostatném úniku Loïs Openda, jenž o chvíli později přihrál i na druhou trefu jeho mužstva. Po změně stran ale snížil z bílého puntíku Harry Kane, na kterého posléze ještě navázal Leroy Sané. Tým z bavorského velkoměsta tak přišel o možnost zakončit kolo na špici tabulky, zároveň už počtvrté v řadě se soupeřem z Red Bull Areny nevyhrál.

Bayern se po prohře v Superpoháru na začátku sezony rychle oklepal a opět vyhlásil suverénní útok na Meisterschale. Daleko pozadu nezůstával ani prozatím jeho jediný přemožitel z Lipska, který měl pouze o bod méně. Tentokrát to ale domácí měli mít těžší, poněvadž na rozjetého Kanea museli najít recept i bez zraněného lídra defenzivy Williho Orbána.

Krátce po úvodním hvizdu dostal průnikovku za obranu Jamal Musiala, proti němu však v souboji jeden na jednoho uspěl Janis Blaswich. Po skvělé práci Xaviho Simonse velmi špatně rozehrál Sven Ulreich, čehož chtěl využít Emil Forsberg, jenže jeho rána z půlky hřiště se nakonec zakroutila vedle. Tolik štěstí už ovšem německý brankář neměl proti rychlému Opendovi, jenž ho s přispěním teče bránícího Min-Jae Kima překonal střelou na přední tyč. Pro Bavory bylo o pár minut později ještě hůř. Fantastický roh Davida Rauma našel na zadní tyči Openda, který hlavou přihrál před bránu Castellovi Lukebovi, a ten z voleje vstřelil svůj první gól v Bundeslize.

Thomas Tuchel o poločase vystřídal hned dvakrát. Jeden z náhradníků nastoupil za Bayern v Bundeslize vůbec poprvé, a nebyl to nikdo jiný, než Raphaël Guerreiro, jenž dlouhé roky sloužil konkurenčnímu Dortmundu. Tým ze Säbener Strasse vrátila zpět do hry penalta po nešťastné ruce Benjamina Henrichse a k puntíku se postavil kanonýr Kane. Nejlepší střelec historie Spurs tedy přidal další přesný zásah v novém působišti. Ještě zbývalo dost času, když Sané utekl domácí obraně a střelou na zadní tyč nedal brankáři žádnou šanci. O chvíli později byl na hraně vyloučení Dayot Upamecano, jenž se žlutou kartou na kontě fauloval Simonse. Sudí se ale rozhodl druhou žlutou neudělit. I přes šance na obou stranách se nakonec diváci v Lipsku další branky nedočkali, a tak se obě strany musely spokojit s bodem.

Lipsko tak znovu obralo Bayern o body a nadále se drží v dosahu na čelo ligy. Bavoři příště vyzvou 8. října Freiburg, přičemž domácí v Red Bull Areně přivítají o den dříve Bochum.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (4)

Přidat komentář
Jardman

Těším se

Reagovat
Gerd 13

Musíme je rozsekat na cucky!!

Reagovat
Müllered

Uvidíme, jestli tam je nějaký progres.

Reagovat
Gerd 13

Kurva, co se to děje??!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele