29. kolo
12.04.2024 20:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Momentka ze zápasu Augsburg - Union Berlín (© AFP)

Augsburg boj o Evropu nevzdává, výhru nad Unionem mu přihrála minela obránce

Fotbalisté Augsburgu zvítězili v předehrávce 29. kola Bundesligy na svém hřišti nad Unionem Berlín 2:0. Bavoři, jakoby ještě ovlivněni dvěma předchozími ztrátami, v prvním poločase předvedli bezzubý výkon. V tom druhém se ovšem brzy ujali vedení zásluhou Phillipa Tietze, jenž využil nepovedenou přihrávku Dioga Leiteho. Tato trefa se nakonec ukázala jako vítězná a domácí se díky ní posunuli na pouhé tři body od šesté příčky zajišťující kvalifikaci Evropské konferenční ligy. Alex Král v dresu hostů odehrál celé utkání.

Vysněná cesta Augsburgu do pohárové Evropy se začala v posledních dvou kolech silně komplikovat. Bavoři totiž po sérii čtyř ligových výher v řadě remizovali s Kolínem, na což nešťastně navázali i prohrou v Hoffenheimu. Trápil se však rovněž Union, neboť z předešlých šesti klání vyhrál jen jednou. Speciální příchuť mělo utkání pro Madse Pedersena, jenž naskočil do svého 100. soutěžního zápasu za Bavory.

Od úvodního hvizdu to byli hosté, kteří měli více ze hry, hlavička z nadějné pozice se však Mikkelu Kaufmannovi hrubě nepovedla. Dánský útočník zakončoval i krátce po čtvrthodině hry, nicméně jeho pokus skončil jenom v náruči Finna Dahmena. Klub z východního Berlína hrozil i nadále a Královi scházely centimetry k otevření skóre. Žádnou další příležitost už první půle nenabídla, a tak hráči odcházeli do kabin za bezbrankového stavu.

Svěřenci Jesse Thorupa vstoupili do druhé půle výrazně lépe. Z jejich kvalitního presinku rezultovala ve 48. minutě obrovská chyba Leiteho, jenž přihrávkou našel pouze Tietze, který už měl snadnou práci. Krátce před dovršením hodiny hry dokázal na střílený centr Rubéna Vargase pohotově zareagovat Frederik Rönnow. Chvíli nato se do první šance po pauze dostal i Union, Christopher Trimmel ovšem nijak výrazně Dahmena neohrozil. Mnohem blíže gólu byl András Schäfer, jeho dělovka ale jen těsně prosvištěla nad břevnem. Nevyužité šance Die Eisernen musely ještě více mrzet v 81. minutě, pojistku v podobě druhého gólu totiž nekompromisním zakončením pod horní tyč přidal střídající Sven Michel.

Augsburg tak napravil poslední dvě zaváhání a doma získal tři body. V následujícím kole se 19. dubna střetne v klíčové bitvě s Frankfurtem, Union změří o den později síly s Bayernem.

Autor: Livesport.cz / Bogdan Bocek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele