31. kolo
28.04.2024 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Tomáš Čvančara (© AFP)

Čvančara se vrátil do základu bez fanfár, Gladbach s Unionem pouze remizoval

Hráči Mönchengladbachu ve 31. kole německé Bundesligy na domácím stadionu remizovali s Unionem Berlín 0:0. V základní sestavě Hříbat poprvé po zranění kotníku nastoupil Tomáš Čvančara, který odehrál 66 minut a v první půli patřil mezi nejaktivnější hráče směrem dopředu. Na výsledkové tabuli se ale jeho podpora ofenzivy neprojevila, a Borussia se tak potřetí za sebou nedočkala výhry.

Hráči Gladbachu mohli být rádi, že se sezona blížila do samotného konce, neboť z jejich pohledu to byl velmi špatný ročník. Po 30 odehraných kolech neměla Hříbata stále oficiálně zajištěnou záchranu, a to i kvůli jen jedné výhře z posledních sedmi ligových duelů. Union na tom byl ještě hůře, jelikož se jeho náskok na sestupovou propast ztenčil po čtyřech prohrách po sobě pouze na dva body.

Stejně jako postavení týmů v tabulce byl i obraz hry od úvodního hvizdu vyrovnaný. V 17. minutě upoutal pozornost kamer Čvančara, ovšem jeho dobře mířené střele scházela potřebná razance. První výraznější šanci zaznamenal ve 25. minutě Kevin Volland, jehož dalekonosnou ránu vytěsnil Moritz Nicolas na břevno. Krátce před koncem poločasu se po Čvančarově přihrávce ve slibné pozici ocitl Joe Scally, ale ani jeho pokus se nevešel mezi tři tyče. Oba celky tak do kabin odcházely bez vstřelené branky.

Poločasová přestávka prospěla lépe fotbalistům Unionu. V 52. minutě ho mohl poslat do vedení Brenden Aaronson, ale proti jeho dobře mířené střele ještě lépe zasáhl Nicolas. Hned vzápětí neuspěl se svým pokusem ani Lucas Tousart, neboť odražený míč po rohovém kopu napálil těsně vedle soupeřovy brány. Štěstí nepřálo ani Vollandovi, jenž v 63. minutě napálil tyč už podruhé v zápase. Rozhodnout utkání nedokázal po přihrávce Tausarta ani střídající András Schäfer, který v záklonu netrefil míč ideálně a jeho pokus zamířil vysoko nad bránu.

Bitva dvou trápících se celků tak nakonec vyústila v nerozhodný výsledek. Borussia vyzve 4. května v dalším ligovém kole na souboj Brémy, Union změří o den později síly s Bochumí.

Autor: Livesport.cz / David Tůma

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele