3. kolo
02.09.2023 18:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Mathys Tel (© AFP)

Bayern se zbavil komplexu z Borussia-Parku. Hvězdného Kanea střelecky zastoupil mladý učeň

Fotbalisté Bayernu dokázali ve třetím kole Bundesligy udržet stoprocentní bilanci, když porazili Mönchengladbach na jeho půdě 2:1. Bavoři neměli utkání vůbec dobře rozehrané, jelikož už po půlhodině hry prohrávali. Po změně stran se však jejich výkon zlepšil, což vedlo v 58. minutě ke srovnání. Hrdinou hostů se nakonec stal 18letý Mathys Tel, jenž v 87. minutě vsítil vítězný gól. Zastoupil tak Harryho Kanea, který se poprvé v ligovém zápase za Bayern neprosadil. Tomáš Čvančara odehrál za domácí necelou hodinu.

Mönchengladbach po úvodní divoké remíze 4:4 s Augsburgem prohrál v minulém kole s Leverkusenem a na startu sezony se potřeboval konečně chytit. Ani v souboji s Bayernem se to ale příliš neočekávalo. Německý velikán, jenž v poslední den přestupů ostudně nestihl dotáhnout už víceméně jistý přestup Joaa Palhinhy, vlétl do nového ročníku podle předpokladů dvěma výhrami s celkovým skóre 7:1. Navíc jej motivoval fakt, že na stadionu Hříbat nevyhrál již pět duelů v řadě.

Menší převahou v úvodních minutách se mohli pyšnit Mnichovští. Množství centrů, které směřovaly do vápna Borussie, ale velké nebezpečí pro bránu Moritze Nicolase, jenž si odbýval první zápas v dresu Mönchengladbachu, neznamenalo. S přibývajícím časem tlak hostů sílil, avšak obrana Gladbachu byla neprostupná. První větší příležitost si tak vytvořili domácí. Ve 25. minutě po rozehrávce přímého kopu poslal balon hlavou do břevna Marvin Friedrich. O pět minut později už byl ale hlavičkující Ko Itakura neomylný, když po rohu umístil míč ke vzdálenější tyči. Krátce nato po dalším rohu pálil z okraje vápna Julian Weigl, gólman si však tentokrát jeho ostrý projektil pohlídal. Největší příležitost Bayernu v první půli přišla šest minut před poločasovým hvizdem, kdy z okraje brankoviště poslal dělovku na břevno Leroy Sané.

I po změně stran pokračovala převaha hostů, která ovšem opět dlouho k nebezpečí nevedla. Šanci měl v 54. minutě Leon Goretzka, když hlavičkou dorážel míč do brány, gólmana ale dobře zastoupil Itakura. Krátce nato pálil z otočky uvnitř šestnáctky Thomas Müller, mířil ovšem mimo. Avšak vyrovnání se hosté dočkaly záhy. Sané dostal balon za obranu a ač mu střela z hranice malého vápna nesedla ideálně, míč nakonec nasměroval za gólmanova záda. Dokonat obrat mohl krátce nato Serge Gnabry, proti jeho hlavičce ale perfektně zasáhl Nicolas. Nakonec se tak o zisk tří bodů musel postarat až v závěru utkání po šesti minutách na hřišti Tel, který si naběhl na centr z rohového kopu a skvěle umístěnou hlavičkou k tyči zařídil finální podobu skóre.

Bayern tak nedopustil žádné překvapení a došel si pro další tři body. V příštím kole vyzve 15. září doma Leverkusen, Mönchengladbach míří o dva dny později na hřiště nováčka z Darmstadtu.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (13)

Přidat komentář
Jardman

Náš nejoblíbenější soupeř

Reagovat
Ferragamo7

Dúfam,že konečne prelomíme tú nepriaznivú sériu a vyhráme.Lebo to už doslova hraničí až ,,komplexom" z tohto súpera.Normálne otvorím šampus,ak vyhráme

Reagovat
Rich

Už to chce prolomit tuhle nepříznivou série... Tip: 0-3, přání 0-6

Reagovat
Gerd 13

Je potřeba Harrymu vysvětlit,že tady ty jeho góly budou potřeba fakt hodně!Musíme tam už konečně vyhrát ! 1 : 3(?)

Reagovat
Gerd 13

Předpokládané sestavy : Upa v základu a de Ligt na lavičce??Jen to ne !

Reagovat
Nickname 9

Už s tím přestaňte

Reagovat
Rich

No De Ligt prej nemá formu a Upamecano poslední zápasy solidně, ač chyby děla… Ale jo no posadit hráče za 80 mega je síla… Pritom, kdo by to čekal… Ale neboj, on to zase pokazí a de Ligt bude hrát.

Reagovat
DidusIneptus

MG má s Bayernem posl. dobou slušnou bilanci. Výhra to asi nebude ale bod asi ano. 1:1

Reagovat
mkrivak

I když jsme dnes vyhráli jen těsně tak to byl velmi dobrý výkon, zatím ukazujeme velmi dobrou kompaktnost v defenzívě, což nám dělalo velké problémy. Chce to více proměňovat šance. Věřím, že styl Thomase Tuchla začíná fungovat.

Reagovat
Ferragamo7

No súhlasím len čiastočne,pretože 1.polčas sa rozhodne nedá nazvať veľmi dobrým výkonom.Videl som len tupé obliehanie brány ,,hádzanárskym štýlom",bez nápadu,kolmice.Jediná vydarená akcia,bola Saného brvno.Druhý polčas bol už v poriadku,dá sa napísať,že obidve striedania(Laimer a Gnabry) total rozvrátili tú obranu a na súpera sa začal valiť útok za útokom,až okolo 70.min. úplne fyzicky odišli a nestíhali.Nemôžem uveriť,že útočník formátu Gnabryho,trafí loptu hlavou(ktorá mu letí v ideálnej výške) rovno do brankára,toto musí premeniť aj zo zavretými očami Inak,aj keď Franz v štúdiu vehementne obhajoval Harryho,ten človek bol v tomto zápase úplne stratený,tam nebol ani náznak šance,z jeho strany.Ale konečne sme vyhrali,aj keď nás spasil 17 ročný ,,náhradník" Budúce kolo proti Leverkusenu to bude brutal,tí to inak valcujú.

Reagovat
mkrivak

Ano je pravda, že první poločas nebyl úplně nejlepší, ale taky musíme říct, že se hraje velmi těžko do zatažené obrany, ale defenzivní stabilita je zatím mnohem lepší než v minulé sezóně. Souhlasím, že proti Leverkusenu to bude top zápas, který ukáže jak na tom jsme.

Reagovat
Ferragamo7

Neviem či poznáte bratia za riekou Moravou prirovnanie ,,klobúk dole" ja ho dávam pred Xabi Alonsom-to je až neuveriteľné,kde sa Leverkusen v čase jeho príchodu nachádzal(na 15.mieste) a kde je teraz a akým štýlom sa prezentuje.Radosť sa na ich hru pozerať,na tento zápas sa extra teším...

Reagovat
F.o.X.i.K

Poznáme Ale popravdě mám obavy, že nám Leverkusen dá bídu. Ale byl jsem přesvědčený, že s Gladbachem prohrajeme tak snad se mýlím i teď

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele