19. kolo
28.01.2024 17:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Niclas Füllkrug (© AFP)

Dortmund nedopustil další ztrátu s Bochumí. Nervozitu po vlastním gólu rozmetal Füllkrug

Fotbalisté Dortmundu navázali na nedávné úspěchy a v 19. kole Bundesligy zvítězili nad Bochumí 3:1. O dalším tříbodovém zisku pro Borussii rozhodl zkušený útočník Niclas Füllkrug, jenž nejprve v sedmé minutě s přehledem proměnil pokutový kop a po změně stran odčinil dalšími dvěma brankami zaváhání spoluhráče Nica Schlotterbecka, který v závěru první půle nešťastně tečoval míč do vlastní sítě. Svěřenci Edina Terziče tak odvrátili hrozbu třetí remízy s Blau-Weiss v řadě a v roce 2024 udrželi stoprocentní úspěšnost ve sbírání bodů.

Borussia se v novém roce předváděla v mnohem lepším světle než v prosinci a jako jediná spolu s Leverkusenem neztratila v prvních dvou lednových kolech ani bod. Navíc při svých výhrách vstřelila sedm branek a udržela dva čisté štíty. Velký podíl na těchto úspěších měly i skvěle adaptované posily Jadon Sancho a Ian Maatsen.

Domácím se povedlo navázat na předchozí výkony už v prvních minutách. Manuel Riemann totiž při výběhu srazil soupeře a BVB získalo výhodu pokutového kopu. K penaltovému puntíku se postavil Füllkrug, při rozběhu si zkušeně počkal na brankářův skok a poté poslal míč přesně ke druhé tyči. K navýšení náskoku měl blízko Maatsen, ale s jeho pumelicí si Riemann poradil. Borussia svého soupeře po celý první poločas přehrávala, vedení však neudržela. Na konci úvodního dějství totiž srazil centr ze strany za záda vlastního brankáře Schlotterbeck.

Vyrovnání Bochum nabudilo a druhou půli začala velmi aktivně. Patrick Osterhage se uvolnil na hranici vápna, jeho pumelice ovšem minula pravou tyč. Ještě lepší příležitost spoluhráči vytvořili Christopheru Antwi-Adjeimu, který střílel z penaltového puntíku, nicméně Alexander Meyer se natáhl a pokus vytěsnil. Nakonec to byli domácí, kteří se ujali vedení. V 72. minutě se přes dva obránce procpal k hlavičce Füllkrug a zamířil přesně k levé tyči. Dvougólový střelec v nastavení zaznamenal hattrick, když se postavil ke druhé penaltě v utkání a znovu si počkal na pohyb brankáře, aby pokutový kop úspěšně proměnil.

Dortmund si tak do tabulky připsal další tři body. Příští zápas jej čeká už 2. února s Heidenheimem, Bochum o den později vyzve Augsburg.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele