7. kolo
07.10.2023 15:30 CET
4 : 2
(1:2)

Reportáž

Julian Brandt (© AFP)

Dortmund v divokém utkání udržel neporazitelnost. Král po neuznaném gólu předčasně střídal

Borussia Dortmund si napravila chuť po bezbrankové remíze v Lize mistrů, když v sedmém kole Bundesligy porazila na vlastní půdě Union Berlín 4:2. Ve střelecky bohatém zápase ovládli první poločas hosté, kteří šli do šaten s jednogólovým náskokem. Po změně stran ovšem převzali otěže duelu domácí, jež díky trefám Nica Schlotterbecka a Juliana Brandta převážili vítězství na stranu černožlutých. Smolný zápas potkal Alexe Krále, kterému nejdříve v 18. minutě videorozhodčí zkazil radost ze vstřelené branky hlavou a vzápětí byl český reprezentant nucený vystřídat.

Duel účastníků Ligy mistrů by měl zajisté větší grády, kdyby výkony obou celků odpovídaly této nálepce. Union Berlín byl však zatím stínem svého loňského já, což mělo za důsledek tristní sérii pěti proher v řadě s jedinou vsítěnou brankou. Ačkoliv by se dala obhájit těsná prohra s Realem Madrid, stejný výsledek proti nováčkovi ligy z Heidenheimu z minulého kola rozhodně ne. Zato Dortmund dělily od vrcholu Bundesligy pouhé dva body, burácející tribuna Žlutá zeď tedy měla důvod čekat výhru.

Domácí BVB se dostali do vedení už v sedmé minutě, když svůj důraz ve vápně prokázal Niclas Füllkrug a po rohovém kopu doslova protlačil míč do branky. Chvíli nato se hosté dočkali vyrovnání, když se taktéž po rohu dokázal prosadit Robin Gosens, jehož hlavičku na cestě do sítě mírně tečoval hrdina úvodních minut zápasu Füllkrug. V 18. minutě se z gólu krátce radoval Král, který se prosadil hlavou po centru ze standardní situace. K jeho smůle mu branka uznána nebyla a navíc musel vzápětí předčasně vystřídat. Otočku ve skóre tak zařídil až ve 31. minutě veterán Leonardo Bonucci, jenž poslal míč z pokutového kopu přesně k pravé tyči.

Dortmund vlétl do druhé půle jako uragán a dokázal brzy vyrovnat. Z velké dálky se do míče opřel Schlotterbeck, který svou střelou překvapil brankáře a procedil míč za jeho záda. O dalších pět minut později už černožlutí vedli, rychlý brejk zakončil střelou na zadní tyč střídající Brandt. V 71. minutě vlastní fanoušky uklidnil Julian Ryerson, který i díky teči jednoho z bránících hráčů poslal svůj tým do dvoubrankového vedení.

Žlutá zeď se dočkala tří bodů, znovu v ně bude doufat 20. října proti Brémám. Union Berlín vyzve o den později doma Stuttgart.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Kleinhampl

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

Unioňáci dostávají vejprasky zápas od zápasu. Oba dva sou slabý. Svojí slabotu si přinesli z Ligy mistrů.

Reagovat
DidusIneptus

Král dal perfektního gola. Ofsajd to nebyl. Někdy se stává, že videokontrola je horší než rozhodnutí rozhodčího!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele