2. kolo
27.08.2023 17:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Augsburg v Mnichově vzdoroval jen půl hodiny. Kane oslavil narození potomka dvěma góly

Bayern zvítězil ve druhém kole Bundesligy na domácím stadionu nad Augsburgem 3:1. Úvodní trefu zařídil ve 32. minutě nešťastným vlastním gólem hostující Felix Uduokhai. Rozhodující zásah poté vsítil nekompromisním pokutovým kopem ještě před změnou stran dvougólový Harry Kane, jenž se v týdnu stal již počtvrté otcem. Za Fuggerstädter nedostal dárek ke včerejším narozeninám čerstvě 31letý český brankář Tomáš Koubek, který sledoval utkání pouze z lavičky náhradníků.

Zápasy mezi Bayernem a Augsburgem jsou pro domácího giganta takřka pokaždé něčím speciální. V květnu 2013, 2018 i 2021 následovaly po vzájemném střetnutí vždy velké mistrovské oslavy. Před dvěma lety se navíc zaskvěl Robert Lewandowski, jenž proti outsiderovi vstřelil svůj 41. gól v ligovém ročníku, čímž překonal legendárního Gerda Müllera. Aby hosté neodjeli z Allianz Areny s již skoro tradičním výpraskem, potřebovali pohlídat především nástupce polského kanonýra Kanea.

Augsburg se věhlasnějšího bavorského protivníka nezalekl a v úvodu zápasu sledovali diváci v Allianz Areně střet dvou zcela vyrovnaných soupeřů. Ve 27. minutě mohli hosté dokonce šokovat vedoucí trefou, jenže kapitán Ermedin Demirovič z úhlu minul. Bayern se k nadějnému zakončení dostal minutu poté, ale Leon Goretzka zpoza šestnáctky pouze vyprášil rukavice Finna Dahmena. Nešťastný moment fotbalistů Fuggerstädter přišel po půlhodině hry. Zakončení Leroye Saného vyrazil Dahmen smolně do chráničů Uduokhaie, od kterého se míč odrazil za brankovou čáru. O osm minut později navíc zahrál Niclas Dorsch rukou ve vlastním vápně a dopřál Die Roten penaltu. Tu s přehledem proměnil Kane ranou doprostřed a připsal si ve druhém vystoupení v Bundeslize druhý gól.

Po změně stran celek z Mnichova pohodlně kontroloval svůj náskok a hráče soupeře nepouštěl do výraznějších ofenzivních výpadů. Třetí přesný zásah domácích měl na kopačce stoper Dayot Upamecano, ale jeho ránu zevnitř pokutového území ramenem vytěsnil mimo Elvis Rexhbecaj. V 69. minutě už žádný z hostujících hráčů ani gólman Dahmen zasáhnout nedokázal a Kane si po asistenci Alphonsa Daviese připsal další přesný zásah. Fuggerstädter se čtyři minuty před koncem dočkali alespoň čestného úspěchu, když Svenu Ulreichovi pokazil čisté konto Dion Beljo.

Bayern překvapení nedopustil a vyhrál také druhé utkání v ligovém ročníku. Příští sobotu se ovšem bude muset mít na pozoru, jelikož zavítá do Mönchengladbachu, kde nezvítězil od roku 2019. Augsburg ve stejný den přivítá Bochum.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (6)

Přidat komentář
Jardman

Odchod Pavarda mě nijak netrápí.

Reagovat
Rich

Konečně snad Pavard odejde a nevyrobí další penaltu... Jinak Musiala mimo, tak snad Muller od začátku... Tip: 4-0

Reagovat
Müllered

Psalo se, že má hrát uprostřed Leroy.

Reagovat
Rich

Jako já doufám, že Sané bude v základní sestavě... Ale doufám, že Muller dostane taky porci minut nebo alespoň první poločas.

Reagovat
Ferragamo7

Mňa zase oveľa viac ,ako to,kto bude v základe zaujíma,ako bude vyzerať herný prejav.Aj keď Augsburg nepatrí k tímom,ktoré by hrali o záchranu,treba ich doma jednoznačne zdolať,čo najvyšším rozdielom a žiadne debilné remízy,alebo dokonca prehry,s mužstvami takého rangu,ako Augsburg.

Reagovat
Ferragamo7

Krátky sumár zápasu: Sané,Coman a Davies super výkony.Naopak Kim dnes veľká bieda,4 prihrávky z obrany priamo na protihráča,je vidieť,že nie je celkom v pohode,aj tie jeho obranné zákroky sú také neisté.Súhra Davies+Coman mi chvíľami pripomínala duo Alaba+Ribery v ich najlepších časoch,len samozrejme v oveľa väčšej rýchlosti.Aj výsledok 3:1 je celkom fajn,kľudne mohlo byť 5-6:1.Harry 2 góly,škoda že mu nesadla tá hlavička pred koncom,bol by hetrik ako vyšitý.Ale aj napriek 1 týčke a viacerým gólovým šanciam,to malo ďaleko od nejakého valca,no oceňujem,že sme to mali 85 minút pod kontrolou a súper bol až na ten gól tesne pred koncom prakticky neškodný.Bolo miestami úplne komické,ako si do nemoty prihrávali obidvaja krajní obrancovia s brankárom

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele