8. kolo
21.10.2023 18:30 CET
1 : 3
(1:2)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Goretzka, Kane a Kimmich slaví (© AFP)

Bayern po třech letech zvítězil na hřišti Mohuče. Zakletou Mewa Arenu odčaroval Harry

Mohuč podlehla v osmém kole Bundesligy na vlastním hřišti Bayernu 1:3, a dále tak čeká na plnohodnotný bodový příděl v aktuálním ročníku. K triumfu bavorského celku, jenž dokázal v lize v Mewa Areně vyhrát po více než třech letech, zavelel v 11. minutě Kingsley Coman. Ani reprezentační pauza tak nepřibrzdila jeho střelecký apetit z posledního soutěžního duelu. Vedení ještě v prvním poločase pojistil svým devátým ligovým a zároveň rozhodujícím zásahem Harry Kane.

Bayern už roky dominoval německé Bundeslize, přičemž Mewa Arena dlouho patřila k jeho oblíbeným stadionům. Mezi lety 2013 a 2020 tam neztratil ani bod, pak se však něco změnilo a Die Nullfünfer opanovali tři domácí ligová střetnutí v řadě. Prodloužení této působivé série by ovšem bylo ještě větším překvapením než dřív, pro Mohuč by se totiž jednalo o vůbec první výhru v aktuálním ročníku. Pomoci k tomu již nemohl Anwar El Ghazi, jehož vedení klubu na základě příspěvků na sociálních sítích suspendovalo.

Cestu k odčarování stadionu v Mohuči odstartovali Mnichovští již v 11. minutě. Edimilson Fernandes trestuhodně propadl ve středu pole, toho využil Leroy Sané, vyvezl míč až k hranici šestnáctky, kde přihrál Comanovi a ten prudkou střelou nártem uklidnil své spoluhráče. Na druhé straně se o vyrovnání přihlásil Jae-Sung Lee, ale jeho zakončení lapil fantastickým zákrokem Sven Ulreich. Vedení favorita vzápětí navýšil Kane, který se po závaru před Robinem Zentnerem nejlépe zorientoval a hlavičkou z bezprostřední blízkosti rozvlnil síť. Nebojácné útočné choutky domácích přinesly ovoce těsně před odchodem do šaten. Aktivně hrající Brajan Gruda vyzval ke skórování Anthonyho Caciho, jenž vypálil přesně do šibenice.

Po změně stran Die Nullfünfer ještě zvýšili své ofenzivní snažení a málem za to byli odměněni. Danny da Costa předvedl drzý průnik po pravé straně hřiště a na konci jeho akce se objevil Caci, který utaženou placírkou jen těsně minul pravou tyč. Lépe se na druhé straně vedlo Bavorům. Jamal Musiala vybojoval na rohu vápna balon, předložil jej Leonu Goretzkovi a ten krásnou přízemní ranou přidal pojistku. Alespoň snížit mohl v závěru Ludovic Ajorque, ale při svém zakončení byl pod tlakem a nedokázal se s tím vypořádat.

Tříleté čekání bavorského giganta na vítězství z tohoto stadionu tak bylo u konce. V příštím kole 28. října přivítá Darmstadt, Mohuč se o den dříve představí v Bochumi.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele