6. kolo
30.09.2023 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslavující Jan-Niklas Beste se spoluhráči (© AFP)

Návrat Krále utrápený Union nespasil. Výhru nováčka vystřelil nádherným přímákem Beste

Hráči Heidenheimu zvítězili v šestém kole Bundesligy na domácím trávníku proti Unionu Berlín 1:0. Die Eisernen byli v podstatě celé utkání nebezpečnějším z obou týmů, avšak ani jeden ze střeleckých pokusů neskončil za zády výborného Kevina Müllera. Naopak nováčkovi soutěže stačil ke skórování přímý kop, jenž do šibenice v 59. minutě zatočil Jan-Niklas Beste.

Prohloubil tak výsledkovou mizérii hráčů z hlavnímu města, kteří padli popáté v řadě. Český záložník Alex Král, který minulý týden absentoval, tentokrát odehrál plnou porci minut, ale do statistik se zapsal pouze žlutou kartou.

Heidenheim po svém prvním vítězství mezi německou elitou schytal těžkou ránu, po níž se opět vrátil nohama na zem, když v minulém kole podlehl Leverkusenu 1:4. Stále však byly v Bundeslize týmy s mnohem horší formou, než kterou měl klub z okresu Heidenheim. Svým herním projevem se nemohl chlubit ani Union, jenž po spanilé jízdě v minulém ročníku letos zatím tápal. Die Eisernen táhli šňůru už tří ligových proher v řadě, ke kterým se přidala i porážka v Lize mistrů s Realem Madrid. Právě duel s nováčkem tak mohl být klíčovým pro návrat na vítěznou vlnu.

Hosté mohli k výhře nakročit už v úvodní pětiminutovce, ale nadějná zakončení Kevina Behrense a následně i Sheralda Beckera se mezi tři tyče nevměstnala. V 15. minutě se po svižné kombinaci dostal míč do šance k Davidu Datro Fofanovi, který pohotovou střelou zevnitř vápna ztroskotal na Müllerovi. V závěru první půle se v ofenzivě připomněl také Král, jeho přízemní ránu na bližší tyč po rychlém uvolnění však vyškrábl Müller.

Na startu druhé půle se v šanci opět ocitl Behrens, jenže z dorážky pouze rozezvonil levou tyč. A tak se slova ujali domácí. Chvíli před uplynutím hodiny hry se k volnému přímému kopu postavil Beste a famózní trefou do levé šibenice poslal nováčka do vedení. Hosty inkasovaná branka zaskočila a pevný defenzivní blok celku z Bádenska-Württemberska se jim ani přes velký tlak v závěru nepodařilo prolomit.

Union tak neprolomil herní krizi a na půdě nováčka vyhořel. V dalším kole jej navíc nečeká vůbec jednoduchý soupeř, jelikož 7. října zavítá na hřiště BVB. Heidenheim změří o den později síly s Frankfurtem.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele