8. kolo
22.10.2023 17:30 CET
2 : 5
(2:3)

Reportáž

Radost hráčů Augsburgu (© AFP)

Heidenheim po úspěšném úvodu padl. Demirovič připomněl Augsburgu vůni venkovních bodů

Augsburg zvítězil v osmém kole Bundesligy na hřišti Heidenheimu 5:2. Strhující duel gólově odstartovali domácí, kteří se slepenými góly dostali v první půli do dvoubrankového náskoku. Ještě před přestávkou ovšem Bavoři dokázali skóre převrátit na svou stranu, když jejich třetí a zároveň rozhodující gól vstřelil Ermedin Demirovič.

Výhra hostů jistě potěšila i na střídačce sedícího Tomáše Koubka, jelikož se poprvé po více než roce radovali z tříbodového zisku na hřišti soupeře. V říjnu loňského roku skolil v Gelsenkirchenu Schalke dvěma góly právě Demirovič.

Hráči Augsburgu i v novém ročníku pokračovali v bídných výkonech, když za sedm odehraných kol posbírali pouze pět bodů. Naproti tomu Heidenheim byl ve své premiérové sezoně v nejvyšší německé soutěži příjemným překvapením, jelikož už dokázal porazit Werder Brémy nebo také Union Berlín. Oba úspěchy přišly na domácí půdě, kam právě přicestovali i Bavoři.

Nováček soutěže působil po reprezentační pauze odpočatěji než jeho soupeř, což v úvodu prvního dějství přetavil ve vedoucí gól Tim Kleindienst. O minutu později inkasovali opaření Bavoři podruhé. Omar Haktab Traoré šikovně prostrčil míč na Jana-Niklase Besteho, který ranou z první na vzdálenější tyč překonal bezmocného Finna Dahmena. Po necelé půlhodině však trestuhodně zaspala domácí defenziva, když nechala zakončovat po rohovém kopu osamoceného Phillipa Tietze, který volejem snížil. Střelec gólu o chvíli později sklepl balon Madsu Pedersenovi a ten jej krásnou šajtlí zakroutil do šibenice. Ještě před odchodem do šaten dokonal stabilní účastník Bundesligy obrat, když ve skluzu skóroval Demirovič.

Na startu druhého poločasu dominoval s míčem na kopačkách Heidenheim. Blízko vyrovnání byl Lennard Maloney, jenž na levé straně ukázal své zrychlení a následně vystřelil do boční sítě. Domácí byli postupně nuceni otevřít hru a Bavoři začali vzniklých mezer využívat. Po dobře načasované kolmici Fredrika Jensena se mohl stát hrdinou Tietz, ale tváří v tvář Kevinu Müllerovi selhal. A tak musel své spoluhráče uklidnit až Felix Uduokhai, který po rohovém kopu dotlačil balon na místo určení a zaznamenal první gól v sezoně. Hořký večer celku z Bádenska-Württemberska podtrhl ještě v samotném závěru z pokutového kopu Elvis Rexhbecaj.

Bavoři tedy na půdě nováčka uspěli a připsali si velmi důležité tři body. Obě mužstva sehrají další ligový zápas 28. října. Heidenheim soutěže změří síly s Gladbachem, Augsburg se poté střetne s Wolfsburgem.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele