14. kolo
08.11.2022 20:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Konstantinos Mavropanos (© AFP)

Stuttgart porazil Herthu gólem z poslední nastavené minuty

Oba celky znovu bojují o udržení, takže potřebují hlavně bodovat s největšími konkurenty. VfB vlastně navázalo na duel s Augsburgem, který také rozhodlo až po uplynutí řádné hrací doby. Díky třetí výhře klub z Bádensko-Württemberska poskočil nad sestupové pásmo. Naopak "Stará dáma" spadla na barážovou pozici.

Ve všech čtyřech bundesligových utkáních hraných 8. 11. 2022 padnul první gól ještě v otevírací desetiminutovce. V Mercedes-Benz-Areně neuběhlo z časomíry ani 180 sekund a Tiago Tomás vysunul Sehroua Guirassyho, jenž předvedl na hranici pokutového území přesnou střelu do pravé šibenice - 1:0.

O okamžitou odpověď se pokusil Lucas Tousart, ale o kousek minul zařízení. Po čtvrthodině hry si za obranu zaběhnul Silas Katompa Mvumpa. Ke škodě domácího mančaftu se ve finále jaksi nemohl rozhodnout, jestli chce střílet, anebo přihrávat. Tohoto zaváhání využili hosté, protože v 19. minutě centroval Jonjoe Kenny na Dodiho Lukébakia, jehož volej z pětimetrové vzdálenosti se po odrazu od země zastavil v síti - 1:1.

V závěru poločasu se k hlavičce dostal Hiroki Ito a Oliver Christensen předvedl skvělý reflex. Japonský obránce, jenž nechybí v nominaci svojí země na nadcházející mistrovství světa v Kataru, se osmělil ještě jednou, leč s daleko menší nebezpečností. V 66. minutě Borna Sosa centroval, gólman berlínského klubu chyboval a Mavropanos netrestal, jelikož hlavou přestřelil.

Následně se se Šunjićem ošklivě srazil Wataru Endo a musel střídat. V nastaveném čase dobře hlavičkoval střídající Enzo Millot a muž v rukavicích se opět zaskvěl. Nebylo mu to však nic platné, neboť za 120 sekund předvedl Konstantinos Mavropanos po centru Borna Sosy od rohového praporku výborný výskok a jeho milimetrově přesné zakončení se otřelo o pravou tyčku - 2:1. Velká smůla pro Herthu, štěstí pro Stuttgart.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele