30. kolo
29.04.2023 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Tanguy Coulibaly (© AFP)

Stuttgart proti Gladbachu uspěl díky proměněné penaltě

Když se v 78. minutě podařilo Hříbatům z pokutového kopu vyrovnat, tři minutky si možná věřila, že by mohla zvrátit tuhle partii ve svůj prospěch. Jenže pak vzal otěže do rukou Ko Itakura, jehož faul ve vlastním pokutovém území byl oceněn červenou kartou. Borussia tak nadále setrvává ve středu tabulky, kdežto VfB zatím drží první nesestupovou a nebarážovou pozici.

Po čtvrt hodině hry to jako první zkusil domácí Atakan Karazon, ale minul. Podobně si počínal i Dan-AxelZagadou, zatímco Enzo Millot si vylámal zuby na Jonasi Omlinovi. Ovšem už v následující, tedy dvaadvacáté minutě, se ke střele odhodlal uvnitř soupeřovy šestnáctky se pohybující Waldemar Antona a metr před bránou číhající Sehrou Guirassy usměrnil efektně balon do sítě - 1:0.

Vzhledem k nedobrému postavení obránce bylo všechno v souladu s pravidly. O odpověď se pokusil Nathan N’Goumou, ale nepropálil Antona. Po půl hodině se ve vynikající možnosti ocitnul Silas Katompa Mvumpa a Fabian Bredlow čaroval. Čerstvý reprezentant Demokratické republiky Kongo do poločasového hvizdu švýcarského brankáře ještě jednou zaměstnal.

Ve druhém dějství selhal nejprve Jonas Hofmann. Pak se delší dobu nic nedělo. Až dvanáct minut před vypršením řádné hrací doby zahrál Dan-Axel Zagadou ve vlastním pokutovém území rukou a Julian Weigl mířil po zemi do středu domácí svatyně, což se ukázalo býti nejlepším možným řešením - 1:1. Nicméně pouze na 180 sekund.

Krátce po rozehrávce totiž Tiago Tomás přinutil Ko Itakuru, aby jej fauloval, což videorozhodčí vyhodnotil jako zákrok na penaltu a ten hlavní, tedy Tobias Welz k tomu přidal červenou kartu. Tanguy Coulibaly střílel po své levé ruce, zatímco Omlin skákal rovněž po své levé - 2:1. Autor vedoucího zásahu v nastavení napálil tyčku, byť zřejmě z ofsajdu. Semir Telalović si vylámal zuby na gólmanovi a Coulibaly v poslední šanci zápasu pojistku nepřidal.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele