27. kolo
09.04.2023 19:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Alex Král v souboji s Dennisem Geigerem (© AFP)

Schalke nestačilo venku na Hoffenheim, porážku odstartoval Králův vlastenec

Hoffenheim začíná zabírat opravdu v pravý čas. Ještě v půlce března to vypadalo s tímhle již pomalu a jistě tradičním účastníkem Bundesligy poměrně dost špatně, po třech vítězstvích za sebou je však situace najednou daleko růžovější. Doma tentokráte uměl skolit Schalke, které se tak z poslední příčky nevymanilo, a sám odskočil od barážové pozice na rozdíl pěti bodů.

Hosté se přitom mohli ujmout vedení už v 1. minutě, jenže Bülter zkrátka musel smutnit, jelikož jeho pokus narazil pouze do brankové konstrukce. Na druhé straně se naopak ve slušné pozici ocitnul o pár chvil později Baumgartner, avšak svoje mířidla neseřídil správně, a tak jeho hlavičkový pokus v bráně neskončil, přičemž zasahovat nemusel ani brankář Fährmann.

Ve 20. minutě se každopádně již hostující brankář musel mít na pozoru, to když na něj vypálil z velmi výhodné pozice Becker, a nakonec sražený míč skončil v zámezí. Jen dvě minuty nato nicméně mužstvo z Gelsenkirchenu už inkasovalo. Neslavně se o tento moment postaral český reprezentant Král, který se pokoušel odvrátit přihrávku Angeliňa z levé strany pryč, ale nakonec balón z vápna poslal za záda spoluhráče Fährmanna.

Ve 24. minutě se pokoušel Jošida okamžitě o vyrovnání, jeho hlavička nevypadala na první pohled nebezpečně, avšak ve finále měla hodně dobré parametry, leč Schalke zase nebylo rádo, že se balón snesl dlouhým obloukem jenom do tyčky.

Tempo hry následně hodně opadlo, a když se Hoffenheimu podařilo skórovat podruhé, konkrétně v 70. minutě, bylo vlastně o vítězi tohoto duelu definitivně rozhodnuto. Jošida u boční čáry vlastního pokutového území srazil k zemi pronikajícího Baumgartnera a sudí Jöllenbeck nařídil bez váhání penaltu.

Ač Fährmann slabé zakončení Beboua z bílého puntíku polapil, nepohlídal si, bohužel pro něj, své postavení na brankové čáře, na níž zkrátka nestál v době kopu alespoň jednou nohou, jak uvádějí pravidla fotbalu, a pokutový kop se tak musel opakovat. Napodruhé se už přitom Bebou v koncovce nezmýlil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele