4. kolo
27.08.2022 15:30 CET
1 : 6
(1:3)

Reportáž

Radost hráčů Unionu (© AFP)

Union úřadoval v Gelsenkirchenu šesti góly

Pořádnou ostudou pro Schalke skončilo utkání v Gelsenkirchenu proti Unionu Berlín. Hosté překonali golmana Schwolowa celkem šestkrát a domů vezou vysoké vítězství. Po dvou brankách vstřelili Becker a Michel, po jedné pak Thorsby a Haberer. Celkem hodinu v dresu Königsblauen strávil na trávníku Alex Král, ale střelecky se neprosadil.

Schalke se letos vrátilo do nejvyšší soutěže, ale důvodů k radosti zatím moc nemělo. Ve čtyřech zápasech uhrálo jen dvě remízy a především doma teď schytalo ošklivý debakl. Union je na tom výrazně lépe a po čtyřech kolech je nejenže bez porážky, ale má stejný počet bodů jako Bayern.

Domácím se začalo všechno bortit již po šesti minutách, kdy nepokryli rohový kop a Morten Thorsby hlavou poslal Union do vedení. Königsblauen pak sice vyrovnali hru a odměnou jim byl pokutový kop po Knocheho ruce, který proměnil Marius Bülter, ovšem z jejich strany to bylo takřka vše.

O šest minut později Sheraldo Becker vystřelil na branku, Thiaw balón tečoval a Schwolow na něho nedosáhl. Union si vzal vedení zpět a už ho nepustil. V dalším průběhu bez problému kontroloval hru a čekal na vhodnou příležitost. V nastaveném čase prvního poločasu se naskytla a Berlíňané zvýšili skóre na 3:1, když se parádní pumelenicí zdálky prosadil Janik Haberer. Byla to vskutku výstavní trefa, která bude figurovat ve výběru nejlepších gólů.

Schalke se nevzpamatovalo ani po změně stran, tím spíš, že rychle inkasovalo na 1:4. Sheraldo Becker se dostal hned ve 46. minutě k dalšímu odraženému balónu a střelou do odkryté branky navázal na první poločas. Frank Kramer se po hodině hry rozhodl pro trojí střídání, jehož "obětí" se stal i Alex Král. Hru Schalke to ale nijak nepozvedlo a Union si dál dělal co chtěl.

Morten Thorsby trefil v 68. minutě spojnici a na druhé straně zažehnal na poslední chvíli velké nebezpečí Leité. Poslední dvě branky si Union schoval na závěr zápasu. V 87. minutě se po dlouhém nákopu dostal do samostatného průniku střídající Sven Michel a střelou do protipohybu Swolowa zvýšil na 5:1. Stejný muž pak o chvíli později přidal i šestý gól a znovu to bylo po dlouhém nákopu, tentokrát prodlouženém hlavou Behrense. Michel se opřel do balónu z úhlu a nádherně Schwolowa prohodil.

Union zvítězil v Gelsenkirchenu vysoko 6:1 a po čtyřech kolech má na svém kontě deset bodů a je jen o skóre druhý za vedoucím Bayernem. Na úplně opačném pólu tabulky je Hertha, přičemž horší je jen s nulou na kontě Bochum.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Za tohle 3,38-3,5 neProhráli. Jen snad jen vlhkým snem ruzných pochybných společností, aby za tohle 3,53-2,25 Union rupl.

Reagovat
smazaný uživatel

3,44-2,32. Zase si honí kládu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele