26. kolo
01.04.2023 15:30 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Sardar Azmoun (© AFP)

Leverkusen i bez dvojice českých reprezentantů jasně vyhrál v Gelsenkirchenu

Jediným Čechem, který se dostal na hrací plochu, byl tedy domácí záložník Alex Král. V souboji hraném před šedesátitisícovou kulisou se na branky muselo čekat až do druhého poločasu. Bayer zvládnul vstřelit tři, Schalke žádnou. Díky zaváhání konkurentů v boji o udržení má však šanci třeba už v příštím kole opustit sestupové pásmo. Naopak svěřenci Xabiho Alonsa udělali další krok k tomu, aby sezonu zakončili na pohárové příčce.

V 10. minutě se pořádně zapotil Ralf Fährmann, když zkrotil střelu Amineho Adliho a stihnul zasáhnout dříve, než se k dorážce dostal Jeremie Frimpong. Další pokus patřil Královi, jenž nestál v optimálním postavení, a podle toho to taky dopadlo. V minutě pětadvacáté se osmělil Moussa Diaby. Kdyby býval trefil prostor mezi třemi tyčemi, muž v rukavicích by patrně inkasoval.

Potlesk tribun si třiačtyřicetiletá jednička vysloužila i při další akci hostujícího výběru, jelikož včasným vyběhnutím znemožnila skórovat Adlimu. Jedním z hráčů, kteří v dresu celku z Veltins Areny odvádějí stabilně dobré výkony, jest Rodrigo Zalazar. Bohužel jeho přímý kop ze 38. minuty se nesetkal s úspěchem.

Zbývající pasáž prvního dějství se dohrávala v relativním klidu, zatímco 200 sekund po startu té druhé musel Lukas Hradecky být maximálně pozorný při střele Michaela Freye, kterou nepříjemně tečoval Jonathan Tah. Při protiútoku udeřilo na opačném pólu hrací plochy, neboť Diaby ukázkově počkal, až mu Frimpong naběhne na zadní (pravou) tyč, načež mu servíroval přihrávku, kterou věru nebylo složité dopravit ze tří metrů do odkryté klece. Na začátku všeho přitom byla naprosto vynikající přihrávka za obranu od Edmonda Tapsoby - 0:1.

Deset minut po první brance přišla na pořad odpoledne druhá. Postaral se o ni Florian Wirtz, když si narazil s Aminem Adlim, proplul mezi dvěma protihráči a přízemním zakončením z hranice malého čtverce nedal Fährmannovi možnost zasáhnout - 0:2. Ofenzivu Reisovy skvadry přišel okamžitě podpořit historicky nejlepší střelec 2. Bundesligy Simon Terodde, leč tentokrát jeho zkušenosti ovoce nepřinesly.

V 77. minutě po rozehrávce standardní situace lehce tečoval balon Maya Yoshida. Bohužel pro něj i pro celé Schalke cílil o kousek vedle pravé tyčky. Podobně si počínal Moussa Diaby, jemuž bylo přáno odejít z tohoto zápasu jako dvojnásobný asistent. I proto, že Henning Matriciani na brankové čáře zázračně vyrazil jeho střelu do břevna a v závěru utkání gólman vyrážel jeho dobrou ránu zblízka. V nastaveném čase posadil míč na hlavu Sardara Azmouna, jenž se z deseti metrů nemýlil - 0:3.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele