22. kolo
25.02.2023 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Herthy (© AFP)

Hertha přehrála Augsburg a poskočila nad sestupové pásmo

Oba kluby zatím marně hledají stálou formu, takže se pohybují v blízkosti pozic, které rozhodně nezaručují jistotu setrvání v soutěži i pro příští sezonu. Stará dáma potvrdila, že se jí proti FCA v současnosti daří. Za poslední tří zápasy má na kontě stejný počet výher, a k tomu skóre 5:0.

Pod první šanci se podepsal Florian Niederlechner, který do hlavního města Německa přestoupil právě z Augsburgu letos v lednu, tedy krátce před startem Rückrunde. Prostor mezi třemi tyčemi ale netrefil, takže z obou gólmanů si jako první sáhnul na balon Oliver Christensen, když lapil nepříliš nebezpečný přímý kop.

Zbývající minuty úvodního poločasu rozhodně nepatřily k těm, které by přinesly radost příznivcům a příznivkyním kvalitního fotbalu. Až v nastaveném čase se pokusil soupeře překvapit dvaadvacetiletý útočník ve službách die Függerstädter Jessic Ngankam, ale nedokázal zamířit natolik dobře, aby zaměstnal muže v rukavicích.

V 57. minutě musel Rafal Gikiewicz zasahovat proti skákavé střele Tolgy Ciğerciho, ovšem při další akci už inkasoval. Po hodině hry totiž fauloval Renato Veiga unikajícího Lucase Tousarta. Centr z přímého kopu defenziva neodvrátila zrovna přesvědčivě, takže Marco Richter na nic nečekal a levačkou okamžitě pálil na augsburskou svatyni, což se ukázalo býti nejoptimálnějším řešením - 1:0.

Za devět minut udeřili domácí opět. A znovu to bylo po rozehrávce standardní situace. Agustín Rogel dostal míč k Dodimu Lukébakiovi, který si ve vápně prostě věděl rady - 2:0. Do finálního hvizdu rozhodčího Jöllenbecka o sobě dal, v minulých utkáních velice nebezpečný Mërgim Berisha, vědět pouze jedinkrát, přičemž z minisouboje s Christensenem coby vítěz nevzešel.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

Hertha se musí v nejvyšší soutěži udržet! Hertha, bojovat! Wir stehen hinter euch!

Reagovat
DidusIneptus

Perfekt kluci z Herthy, ich habe euch gerne!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele