2. kolo
13.08.2022 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Suat Serdar (© AFP)

Ani brzký gól Herthě k vítězství nestačil, s Frankfurtem nakonec remizovala

Aktuální vítěz Evropské ligy nevstoupil do nové sezony v nejlepším rozpoložení. Prohrál bitvu o Superpohár s Realem Madrid a v prvním bundesligovém kole dostal šestku od Bayernu. Teď připisuje první bod, což platí i pro soupeře z hlavního města Německa, se kterým se opět počítá spíše do bojů o udržení.

Na Olympijském stadionu běžela teprve 3. minuta, když Suat Serdar před zraky pětačtyřiceti tisíc diváků a divaček poslal míč hlavou do sítě ze vzdálenosti penaltového puntíku poté, co mu výborný centr z pravé strany posadil na hlavu Dodi Lukebakio - 1:0. Lucas Alario nechtěl být v Leverkusenu ve stínu Patrika Schicka, a tak přestoupil do Frankfurtu.

Hned po inkasované brance mohl zase vyrovnat, kdyby po přihrávce Daichiho Kamady svoji stoprocentní příležitost nezahodil. V závěru úvodní dvacetiminutovky o sobě dal opět vědět autor jediné dosavadní branky. Tentokrát si však s přesností nepotykal. Za 180 sekund se při přechodu do útoku hostující borci totálně nedomluvili.

Těžit z toho mohl Maximilian Mittelstädt, když vymyslel výtečnou přihrávku na malé vápno, odkud dokázal svatyni Eintrachtu překopnout Wilfried Kanga. Další minuty mnoho fotbalového vzruchu nepřinesly. Aktivní zůstával především Daichi Kamada, jehož střela ze závěru poločasu se mezi tři tyče nevešla.

Japonský fotbalista si chuť spravil už ve 48. minutě. Obrovitý Randal Kolo Muani se hnal směrem na domácí svatyni, načež si na hranice vápna všimnul svého neobsazeného kolegy. Ten nic nevymýšlel a z první překonal Olivera Christensena - 1:1. Dánský brankář vzápětí zneškodnil technický obstřel v podání Djibrila Sowa.

Hned poté si udělal Lukebakio ze tří obránců kuželky, jenže svoje sólo zakončil střelou do připraveného gólmana. Randal Kolo Muani pak těsně minul a Kamada přestřelil. V 71. minutě se pro samostatnou akci rozhodnul Jesper Lindstrøm, ale nedal, což platilo i o Stevanu Jovetićovi, který po Lukebakiově přiťuknutí netrefil zařízení. V závěru zápasu ještě rozhodčí Willenborg po přezkoumání záznamu přehodnotil svoje původní nařízení a Christensenův zákrok na Borrého neposoudil jako penaltový.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele