11. kolo
22.10.2022 15:30 CET
3 : 3
(1:0)

Reportáž

Mergin Berisha (© AFP)

Oslabený Augsburg nezvládnul závěru zápasu a s Lipskem pouze remizoval

FCA se v týdnu poroučel z DFB-Pokalu, jelikož mu los přisoudil nejtěžšího možného soupeře. Naděje na vítězství nebylo příliš velké ani proti Lipsku, jelikož poslední tříbodový zisk se datuje do září 2017. Od té doby se z jedenácti duelů uskutečnily pouhé dvě remízy, jinak se pokaždé radovali die Roten Bullen. Ti díky této remíze udrželi nad soupeřem z Bavorska dvoubodový náskok.

Že by úvodní pětadvacetiminutovka byla ve WWK Areně nějak atraktivní, to se rozhodně tvrdit nedá. Jednalo se spíše o bojovnou fázi, ve které nechtěl nikdo udělat chybu. Až ve 28. minutě musel Tomáš Koubek zasahovat proti nebezpečné přízemní střele z kopačky Emila Forsberga. Ve 33. minutě se odehrál první z řady důležitých momentů této partie.

David Raum školácky podkopnul Rubena Vargase. A protože tak učinil ve vlastní šestnáctce, dostali domácí výhodu pokutového kopu. Mërgim Berisha si zkušeně počkal, až se Janis Blaswich pohne a poslal kulatý předmět do opačného koutu jeho svatyně - 1:0. Úvodní pětačtyřicetiminutovka tedy vyšla o něco lépe Maaßenově družině.

Šest minut po změně stran bylo na jihu Německa ještě veseleji, neboť Berishův centr od rohového praporku uklidil do sítě na hranici malého čtverce číhající Ermedin Demirović, jenž zaznamenal svou pátou branku v sezoně - 2:0. V následujících minutách se hosté pokoušeli snížit protivníkův náskok, jenže místo toho potřetí inkasovali.

Ruben Vargas si při Berishově standardce pohlídal ofsajdovou hranu, takže stačilo už jenom odclonit Dominika Szoboszlaie a střelou do protipohybu Blaswiche skórovat - 3:0. Jenže záhy po rozehrávce Iago důrazně zastavil Xavera Schagera, který se na něj osopil, pro což brazilský obránce neměl pochopení a do protihráče ještě jednou lehce strčil, čímž ho povalil na zem. Rozhodčí Robert Schräder v rychlém sledu tasil dvě žluté a poslal die Függerstädter do deseti. Pranic jej nezajímalo, že rakouský reprezentant svému pádu dost přidal.

Domácí jakoby najednou nevěděli, co mají na hřišti dělat. Už v 73. minutě vyrazil na výlet Willi Orbán. Ve vápně přenechal míč krajanovi Szoboszlaiovi, který jej poslal před bránu, kde Koubek neodhadnul dráhu kulatého předmětu, čehož využil André Silva a zblízka rozvlnil síť - 3:1. Christopher Nkunku o sobě dal také vědět, jenže i díky Frambergerovi si český gólman se střelou poradil.

Čtyřiadvacetiletý Nkunku se v 89. minutě postavil k exekuci přímého kopu od pravého rohu šestnáctky. Výtečně obstřelil zeď a gólman nestačil zareagovat včas, byť si na letící merunu sáhnul - 3:2. Trest za Iagovu nedisciplinovanost byl dokonán hned po rozehrávce. Olmo našel za obranou Andrého Silvu, kterého Tomáš Koubek ještě vychytal. Nicméně Daniel Caligiuri zaspal, čímž dal prostor Hugovi Novoaovi, aby doklepával do prázdné - 3:3. Szoboszlaův přímý kop skončil v nastaveném čase v náruči muže v rukavicích.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

A je nevyzpytatelný. Ale L to samý. Těžký tipovat. Zkusím 1:1

Reagovat
DidusIneptus

Silný Augsburg, slabé Lipsko... Brazilce bych neposadil za trest na lavičku, ale rovnou do sklepa na 14 dní!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele